Tuesday, June 16, 2009

Masalah aku nih

Lately, aku rase aku ni mcm pekerja yang sgt MALAS nak buat kerja...sbb nya...pd aku..ade simple case lah kan [aku rase lah].. tapi aku xleh nk settle kan lagi...*sigh*

Seyes ok...

I xTiPU ok!

Masalah ku ini agak kronik...aku cam xtau ape masalah aku sebenarnye...ape yg aku pikir kan pon aku xtau ha.... nak kate aku xcukop tido..aku dah rase aku masuk tido on time..& bgn pon on time....ke aku kene ikot baby nye time plak...[mane tau berkesan...*dusyummm*....melampau giller kan idea nih?]. Rase bersalah jugak kat Boss tapi .. ADE AKU KESAH??? sbb dia bkn kesah pon ngan nasib aku....

aku try telik2...[alah pikir lah namenye..term telik tu aku gune utk dr sndr..aku kn seorang yg suke porak peranda kan bahasa]...pikir2 balik ape mslh aku nih..aku rase lah dalam xsedar aku STRESS ni kot....STRESS pasai pa....not so sure...g jumpe doc smlm pon doc kate blood pressure aku OK jek! cisss seb bek ok! kalo x ok..lg 1 mslh lah tu kan... erm i think, i know..ape yg aku STRESS kan [aik dah ckp kan td..pehtu kate xtau..ape daaa....but diz tym i'm very sure...aku tau pasai pa...juz xleh reveal kat sini jek..hehehe]...doc pon kate aku STRESS lah tu..sbb symptom2 yg dia tny smlm..sume mendpt jawapan YES dr aku..hahaha keje xde lah melambak..tp aku STRESS mcm mane tu? haih%&%^&% case xsetel lg..dpt case len plak....mak aih....aku ni dah xreti wat keje ke?

Nota Tangan: Balik umah..sila muhasabah diri yeaaa Cik YUn....

Esok tgk..aku mampoo siapkan ke IDAK keje tersebut....*haih*

-------------------------------------------------------------------------------

sebelom aku balik..meh layan story nih...


Ada 4 orang sahabat. Mereka duduk satu rumah dan belajar di pusat pengajian tinggi yang sama. Nak di jadikan cerita, mereka ni unaware hari khamis itu satu test, kira last minute lah baru tahu (biasalah, student ni kadang-kadang, ponteng, lepas itu tak nak tanya2kawan-kawan) . So, mereka berfikir lah, macam mana nak elakkan daripada mengambil ujian pada hari tu.nak kelentong professor lah ni. Ada seorang tu, cadangkan rumah terbakar lah,tapi ada yang bantah.macam
tak logik sangat, banyak laks soal jawab nanti dengan professor. Last2, dapat idea yang mereka fikir sangat bagus. Salah seorang itu telefonlah si professor itu. Cakap sebiji tayar kereta mereka pecah. sekarang mereka kat highway, tak sempat nak sampai on time (kira jauh lah). Professor pun setuju lah menangguhkan ujian ke hari isnin depan. lega... Mereka fikir, sempat lah nak study kejap. Hari Isnin pun sampai. Ujian tu professor buat kat bilik dia. Yerla,4 orang saja. Senang nak monitor kalau2 ada lah yang nak meniru2 ke, bincang jawapan ke. Ujian pun bermula. Ada2 soalan saja.

Soalan pertama,1 markah.
wah, sikit saja. Professor tanya apa nama subjek ujian yang mereka tengah ambil ni.OK. senanglah kan.


Soalan 2, 99 markah. Ha, ambik kau.... terkejut....
Cuba teka apa soalan yang professor itu bagi ?




Soalan ke 2 : tayar kereta belah mana yang pecah ? Macam mana nak jawab?
Jawapan tak boleh bincang. Kalau seorang jawab depan kiri, seorang
jawab depan kanan, yerlah, ada 4 kemungkinan kan, professor boleh detect
lah mereka menipu...... he he he, tu lah, lain kali jangan tipu
professor

Nota kaki: TATA uols...i mo pulang....udah tym

Muiz@Melaka

boleh cek kat entry aku yg lame... Cek di Sini || dan sini... amacam..laen kan ruper si Muiz ni???... Muiz dah putih..yeay...cam Mama Yun..hik22...Ibu sori yeaaaa tapi kan..rambut pacak Muiz dah xdek lah....

sangat lame xjumpe bdk kecik ni....aku tgk mase dia usia 3days kalo xsilap..& now dah 5months ok!..asik plan..tp sampai nye idak..even xjaoh mane pon kan..tp seyes aku byk membezee kan diri ngan hal sndr seperti tido di hari cuti..hehehe


alhamdulillah Nik terima cadangan aku supaya dia mengangkut sekali si Jue ke kenduri si Mira...hehehe sbb nye dia xdek peneman kn..almaklom lah somi tehchenta nye kene keje pd hari sabtu tersebut [ape kess keje on saturday kan...hik22]

maka, Ibu pegi...Muiz kena lah ikot...dats y aku dpt lah bersemuka ngan budak kecik xlokek ngan senyoman..asik senyum jek...aiyoo yoo...abis lah dah besor nnt..mau kene kejor jek..seb bek Mama Yun dah tua mase tu..hehehe

sian Muiz..kulit nye alergi...kene Ekzema kalo xsilap aku..hehehe..yg siannye dia kene makan obat...berupa pil ok!..aku siap wat lawak kat Ibu dia...uiskk teror Muiz kan..sbb nye solid food pertama yg masuk dlm badan dia adalah Obat...hehhee

xpe Muiz dah masuk phase utk baik pulih Tisu Kulit dia tu..xlame lagi insyallah ok if Ibu & dia berpantang makan....tp yg best..even dia mcm tu..tp dia xdek lah meragam di bawah kepanasan matahari tu....Nik pon cakap..dia ok jek dr Kl-melaka....senang tuh..nnt kite jln lg k!

pape pon aku doakan...Muiz sehat sentiasa....

Nota kaki: Ape itu ekzema...later lah aku citer...even aku dah tau korang sume paham ape itu ekzema...aku nye suke lah kan nk citer jugak....tgh susun atur story pasal ekzema tuh...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...