Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2008

Break!

Iklan Jap Aku jengah website Upin & Ipin...no wonder lah kn jumaat lepas dia ulang pas2 sabtu & ahad aku xdapek tgk..seb baek..skodeng td nk tgk latest episode..xde rupenye...xpe tunggu raya lah ok!So, Weekend pon xdek episode baru..jgn lupe yeaa peminta U&I ni..hehehehe [so cute upin & ipin ni]
TAKE a BrEaK
N3 ni utk saje-saje..xde kene mengena antara yg hidop mau pon yang telah pergi meninggal kn dunia fana ini...so jgn ade yg terAse or terkenit ati..kalo ade jugak..sempena hari raya aidilfitri yg bakal menjelma aku nk memohon ampun & maaf sesungguhnya aku mmg xde niat ape-ape pon utk membuat kan korang terasa!

(sape teka leh dpt jawapan betul sajoks) - kerana permainan teka & menang xdigalakkan

Let say lah mase puasa ni kan..korang tersekat dlm jemm yg amat damn! hehehee pas2 xde pape dlm kocek suar or dlm bakul moto or dlm kete..yg ade hny lah...anggota tubuh badan...care paling mudah utk berbuka puasa adalah dengan mengorek idung [sila lihat rajah di atas] hehe…

Little Penang Kafe

Cerita Ahad lepas..ni gamba nye..erm berbuka bersama-sama geng Wartawan [glamer kah kami?] hehehe hny we oll jek yg tau kn...aktiviti gossip harian masih diteruskan.. tapi kini pd cerita hari raya [jgn slh anggap..kami bkn gossip ape pon..cume bercerita hal harian sajoks ok!]


sape mo berkenalan..sila lah...[2 pon kalo xtakot ngan kapten lah kn]
ko tgk ape 2 jijo?
ni direserved kn tok abg moose ajo..hehehesaz dok jauh..berkepit ngan abg soljar ajo..xmo bergamba ngan kami
Anggerik Avenue nyer model..hehehe


Mo dengar lagu tok video nikah sharna..hehehe ni lah lagunyer..layannnnnn

Berbuka Bersama Ex-ISE [Batch June2003-Apr2005]

Utk sesi penceritaan penuh, kome leh bace pada N3 aku sebelom ni Apa anda buat sabtu & Ahad yang lepas. Kisah ini berlaku di Intekma, shah alam.. kire tpt ni dipilih sebab budget utk buffet kat sini antara yg terendah lah kn [tp mlm smlm tgk shamsul@bazaar, ade lg murah kat shah alam 2, kat pelaga cafe (kalo xsilap aku lah) dekat sek.13.hehehe] tp IKEA lagi murah RM16.50 ajo..tp kene ingatlah punye lah ramai umat kat situ...Intekma ni ok..even student yg serve kn..kire ok lah 2...janji dpt kumpul kan geng-geng lame..ade yg dah beranak pinak pon..hehehehe ok kat Intekma ni..buffet dia hanya RM38.00, oleh sebab paln since minggu per-1 puasa. so, tpt mmg dah booking awal-awal lah kn..tapiii...xdpt side dekat pool..ntah apsal tah..tapi never mind lah kn..janji dpt kumpul kan semua..even xsemua yg dpt hadir [nk kumpulkan semua..ha mmg sampai 2020 pon xdapek aku rase,..hehehe]
ini sesi bergamba reramaiChe' Kham, Zam, Aku, & Kecik [Wah semua ni penah menghuni 1oL lah..hehehe]Rina …

Gamba Terbaru Nisrina

Suke nye dia lah kan...
Ape lah yg dipikirkan tu yek?
Hi Mama Yun...
Ape gaya lagi lah aku nk buat kn...ish ish...cepat lah snap lagi gamba nyer "Mama Yun"Nisrina makin membesar..& makin comei..yg pastinye..muke nyer terlebey ikut Abah nye..mmg anak abah ni...pas2 skrg dah jadik Jam Loceng Abahnye..hehehee yg apsti aku mmg GERAM bangat anak manje si Ibu [si yam lah kn]

Apa anda buat sabtu & ahad yang lepas?

Such a long story tok Sabtu & Ahad lepas [bagi aku lah kan..korang..i dont have any idea..:p] nk start macam mane pon aku ngak ketahuan...
sabtu
ok let me start with "IDEA" mengejut aku pada Pagi sabtu..dikala-kala bangun sahur 2 kan..tetibe teringat nk belikan sumthing tok my mom&my dad & my adik-adik lah kn... actually ade adik aku yg dah request [ala yg tgl tok di support pon 2 org jek kn..pejam kn ajolah mate..cucuk ajelah mesin ATM 2..] hehehe yg sorang mintak tudung [sbb dia gurl lah kn..hehhee] dia mintak tudung jek..sbb baju raya dia dah paw aku siap2 mase bln mei ari2..kalo dia nk paw lagi..mmg aku paw muke dia ngan penampar aku yg xbrape sulung ni..hehehe pas2 yg lagi sorang 2 yg budget ensem terlebey nk bergaya ngan kasut COnverse baru..pergh..ni mmg kopak lah poket aku dibuet nye..sbb dia mmg jenis taste nk cantek..kalo dah cantek 2 duit yg bakal keluar 2..kompem lah secantek kasut nyer kn..xpe lah..layan kn ajo...bkn selalu kn..[tp selalu jek paw topup…

Hari-hari di bulan puasa

Masalah jugak bile bulan puasa menjelma..mslhnye adalah..hari-hari pening pikir nk makan ape kn...pas2 xleh lak nk bedal mcm2 kan..kang sakit perut lak muncul..sape nk jawab? Itulah pening di bulan puasa, sepatutnya, ikut sunah nabi kite kene wasatiah + ala kadar dlm bln ramdhan ni..kene perbanyakkan ibadah tp situasi di tempat kite berbeza..kalo bln biasa aku bkn kesah pon xmkn mlm kn..heheehe tp bln puasa ni..kene lah ade makanan tym berbuka 2 [tp masih konsep ala kadar + budget rendah ok] pas2 ditambah pening nak sahur ape? ni plg penting sbb kalo x sahur..alamat nyer kat opis aku bakal lemau sepanjang hari..mmg xde tenaga lah jwb nyer..ntah apsal lah skrg ni..xleh kalo xsahur..kalo tym zaman sekolah + belajor 2..xsahir pon xde masalah kn..tp 2la sistem badan dikala umor makin meningkat ni..menjadikan ianya makin kurang berfungsi cargas mcm zaman muda belia dulu..hehehee 2la puasa kali ni..aku ngan bdk umah baser masak sndrik jek..sbb lauk kat luar kureng menyelerakan lak..hehehe k…

Kekasih Baru Aku

Memiliki kekasih baru adalah impian semua org [tp better setia pd yg 1 ok! sbb hanya DIA sahaja yg dpt membantu kite dunia & akhirat]..but depends on individu lah kn..nk kekasih dia bagaimana..yg bernyawa ka..yg kaku ka xpon yg xbernyawa but very useful lah kn..hehhee kire "Lu pikir lah sendirik!" & "tepok dada tny selere sendirik" ok? tp definisi kekasih baru aku ni adalah..peneman baru aku di kala buhsan tym cuti lah kn..hehehe baser lah org lone ranger ni..kenalah pandai carik geng baru sendirik kan..kalo xde hobby mcm ni..mau mati kuman lah dok terperap kat umah 2..xberkembang lah minda jwb nye...sekurang-kurang2 nya masa 2 xlah dibazirkan dengan sia-sia jek...pas2 xdelah aku keseorangan kan...hehehee
inilah Nikon D80 [nak gamba ori D80 aku nnt aku amik & post kat sini..later k!], di mana aku declare as kekasih baru aku...hahahaha bukan mudah utk memiliki kekasih aku ni..sbb aku usha dia since 2006 2 [start dia launch kat market..huhuhu:p] tp baru ki…

Kekasih Lama Aku

Riwayat dia masih ade..kire masih bernyawa & khidmatnya masih diguna pakai ketika ini..cuma bertukar pemilik jek..sbb aku dah pass kekasih lame aku ni pada adik-adik2 aku..sape nk pakai..gunelah..hehehe bkn aku lupe pd kekasih lame aku ni..tetapi aku dah ade baby baru kn..so, kasik lah peluang adik2 aku gune dia plak...walaupon depa xyah keluarkan modal [mmg xpenah pon..asik aku jek yg kene pikir macam mane nk kumpul duit sbb nk beli gadget baru..depa tau pakai jek..xpon pinjam aku punye]...2la untung nya jadik adik..apsal lah aku dilahirkan as yg sulung..hehehe [mcm xbersyukur jek bunyiknyer..but aku mmg bersyukur sgt sbb aku xpenah gune barang terpakai dr org laen mcm kakak or abg aku..sbb mmg aku xde..hehee 2la cume aku kene ikhtiar cari modal sndr mcm mane nk dptkn jek..semua nye ade hikmah sendirik kn] hehehhee Aku beli Canon Powershoot A400 ni mase Jan 2005, gune duit elaun PLKN aku..terbang lah RM860 aku tym 2...menggigil lah tangan aku mase nk bayor kn..almaklumlah tym 2 ka…

Melemang & Merendang

Tarikh: 5-6 Sept 2008
Masa: Tiada batasan waktu..cume waktu makan jek ditetapkan..hehehe
Tempat: Teratak Arai, di Hulu Langat
Ahli terlibat: semua geng yang menghadirkan diri...xterkira..ramai sgt nak list kan pon..
Aktiviti: dah kate pon kat title 2, "melemang & merendang" kan...but semua ni dilakukan secara gotong royong..rase mcm raya lak [tp xleh lah kn sbb bulan pose pas2 makayah aku xde..kalo bebetul..wajib meraung aku..hehehe:P]...tp ni sebenarnya utk aktiviti berbuka & bersahur bersama-sama rakan-rakan..memandangkan kami kureng berminat dengan buffet-buffet yg ade sekitar KL & selangor ni...[sbb harga xberbaloi dengan rasa makanan yg disediakan]
Tema: Hari raya di kampung...syiook oooo...
Makanan yg disediakan:
SAHUR [nasik goreng kerabu + mee hoon goreng + kerang kukus + keropok goreng + cempedak goreng + air teh O + air kopi O + sarsi yg sgt sejok]
BERBUKA [lemang + rendang + nasik impit + kuah kacang + nasik putih + udang masak tempoyak (wahhhh sangat sedap..n…

What is wrong with "My Mata"

*huikss*
blurr lak aku memikirkan masalah mata aku lately ni...erm apsal lah dia meminta + ala-ala merayu tok aku pakai 24/7 si cik cermin mata tu? plezz lah.. i don lyk k! tapi mate aku serius kelabu ha pandangan nyer..ala-ala jerebu gitew!last friday, saturday & sunday..aku mmg kene pakai..kalo x kompem..yg jarak 10m pon aku kureng jelas da..wow...ala-ala serius lak mata ku ni. owwhhh setelah sekian lame aku xkesah hidup tanpa cermin mata dlm kehidupan seharian kecuali tok driving or mmg aku tgh carik barang..which mean, memerlukan permerhatian yg lebih tajam..so, tym ni mmg lah aku "wajib" memakai menatang ni...


mase belajar dulu..leh terima lah kn kene pakai makhluk dr planet mane tah [seperti gamba kat atas] tapi kalo ke class dulu pon..sumpah..leh bilang ngan jari bape kali aku memakai dia..hahaha normally dia hny utk aku gune mase kat umah + hostel..sbb nyer aku takut lah yg ke careless'an' aku 2 bakal membuat poket aku kering [ sbb nyer..lu pikirlah sendiri…

Memorable Moment with 10L

[ 1] Port Dickson - Best giller
[2] Open house 2006 - gelagat tuan rumah..hehehe[3] Antara makanan yang ada - mee kari, nasik impit + kuah kacang + lemang + rendang + kek marble + kek batik + puding + jelly + masak lodeh + kuih muih lain + kuih raya~~[4] Antara para tetamu - mane yg sempat snap jelah [5] jln-jln carik pasal @ OU [6] Berbuka di hartamas square setelah hangin dengan Ali Cafe bawah menara TM
[7] Jalan-jalan carik makan pulaks
[8] Test suare suatu ketika dahulu[9] saje nk perbih duit..sbb tgk dak bdk best jek masuk aquaria 2!Sebenarnye banyak jek lagi gamba laen..tp aku xdan nak carik + selongkar storage aku yg berterabur 2,..hehehe unmanage lak file-file aku skrg ni...2la xde mase nk belek2 kandungan hardisk aku 2...oklah kalo jumpe aku update len lak..hehehe jam laptop ni baru kul 8.05am..selamat bekerja semua..esok dah cuti..hheheehe