Thursday, June 18, 2009

Pulangkan~~~~

Kena ke nyanyi lagu nih...normally PTPenipu yg nyanyi kat aku kan..but diz tym aku plak kene nyanyi blk....

Kepada yg berkenaan,

PULANGKANLAH~~~

Seharum bunga yang menggoda
Sekadar dipandang usah dipuja
Kau pasti tak percaya
Barang itew bukan,
Untuk disembunyikan.....

Tiada ku sangka kau sungguh kejam
Kau simpan segalanya yang kau pinjam
Namun takkan bahgia kehidupan mu
Bila masa itew bersatu
Kau akan tahu

(Korus)
Pulangkan barang kepunyaan haku
Oh hentikan lah menyimpan barang ku
Pulangkan oh pulangkan lah pada ku
Ku pulangkan peringatan pada mu
Yang dikau lupa tanpa relaku
gantikanlah pulangkan pd ku, barang-barangku

Tiada kemaafan di sini
Kau ragut degupan poket ku ini
Akan ku jejakimu, kemana jua
Hingga akhir masa, peminjam barangku


aku ni ade masalah mental kot...opsss silap...org yg wat aku jadik mental..sbb nye....dah pinjam xreti nak pulang...konsep aku senang...sape pinjam pulangkan lah blk...aku bkn kesah pon...& aku bkn amik port nk mengingat sepanjang zaman sape yg pjm barang aku kan..but sape yg pjm barang aku & dah terhilang kan...amik lah responsibility kn...ater dah pinjam...jgn lah jadik kan aku seorang yg kedekut pd masa akan datang plak...seyes aku bkn jenis kesah org nk pjm brg aku...but bile aku nak gune aku kene beli laen..MELAMPAU lah kan....aku beli brg tu pon sbb aku nak elakkan dr meminjam brg org..sbb aku phm perasaan org..tp seyes...aku mmg xperasan org tu dah pulang ke idak..but yg aku tau barang aku mmg aku letak tempat dia lah..bile nak pakai TAK DEK...mmg aku hangen & bile ingat blk..mmg org xpulangkan lagi..

lame2 aku jadik sakit ati ok...mmg value barang tu skrg ni dah murah..but korang reti BAHASA ke..tym aku beli dulu rege dia masih mahal ok! maka kalo dah ilang tu ganti lah balik..xkire lah murah ke ape..but berpada2 lah ngan barang yg dah hilang tu kan...

SEYES sakit ati..bile aku nak pakai aku kene beli laen...bile aku nak GUNE pon aku kene beli laen...ingat aku ni COP duit...ke aku PUSAT DERMA...seikhlas ati aku ckp..aku lom masuk phase nk derma pd org2 yg taraf kehidupan dia lebih tinggi dari aku ok! MAKA nya dengans enang aku kate kan...aku TAK IKHLAS nih! kalo anak yatim piatu kat umah anak yatim..aku HALAL kan jek...

aku malas nk type2 ni dlm bab luahan perasaan sbb ni bkn tujuan aku berblog-ing nih! tp seyes aku geram sbb aku kene keluarkan duit lagi sbb aku nak gune barang tu...aku bkn jenis reti mintak sbb xhengat sape yg pinjam ok! Maka nya...makin lame aku makin sengkek disebabkan perkara sedemikian even amount nye xbyk...mmg jumlah ala2 RM1...if dah ari2 kene kuar RM1 utk beli brg yg dah penah beli..maka dlm setaun aku akan kerugian RM365..BETOL TAK?????

sepatutnya aku jadik TAK KESAH..but skrg aku kene jadik kesah sbb org laen penah kesah ke pasal aku ni cukop duit ke idak kan?

maka, kepada yg berkenaan sila lah....[mcm lah depa bace...biak pi lah..janji dah luah..tapi...yg pasti kene keluarkan duit lagi.....tok beli barang tu yg baru..sbb nye aku nk GUNE.....arghhhh]

Nota kaki: Aku TENSI ok!

CelCom Punye Hal

What is credit limit means?

If ur credit Limit is RM500 [which is aku nak kurang kan..dia xbagi sebabnye...plan yg aku gune is Platinum Package] but ur current Bill juz RM61.95 & ur line has active barring....BENGONG lah kan...bukan ke septutnya bile bill mencecah RM500.01 baru lah kene bar? Dok paham lah aku kan ngan system depa nih...bek ko tulis..credit limit :max 2 months bill statement [sbb nye if 2month xbayor dah kene bar]

& kene bayar total amount bill tu baru leh active?

aku dah bayar on 8 June 2009. saje jek nk tgk..dia active kan ke idak line aku tu...but smpai 16 June 2009 xdek ok..xkan setiap kali aku bayar bill aku kene call careline dia utk bgtau.."sy dah bayar..boleh tolong active kan bill saya semula"..WTF lah kan...ok fine xpe...but bile dah careline tu kate tgu dlm mase 1/2jam utk active kn line...nk active kan pon makan mase....PELIK lah SUNGGUH pelik!

ke setiap kali dah bayar kene call careline dia?

nak call careline ni pon masalah...sbb nye u'll charge me another 30sen per call...it's ok lah kalo mmg xterputus kan...if terputus..i've to make another call & plus another 30sen...dah jadik 60sen...kalo 60sen aku leh call my mom for 6minutes ok! owh lupe...call pakai 1111 ajelah..coz it's FREE but kene gune HP celcom lah kn..tp kalo tertinggal...hahaha pdn Muke aku kan?

***after 3hours aku menunggu

line aku still kene xleh gune..aku mule lah hangen sbb kene call careline dia lg kan... maka nya..terpakse call...blh x..dia jwb...bill cek xjelas lagi..nk kene hempuk ke ape...ko bace..berapa nilai bill aku kat screen ko skrg....RM[-ve] 10 ok! maka ko phm x...aku dah bayar lebih!!!!!!!! [dah operator ko pon ckp mase intro call aku dianggap..."BAKI BIL ANDA IALAH RM10"...ko xcek ko ckp ikot sedap ko jek....senang nye say SORRY ek..len kali cek bebetul....pehtu leh lak ckp..line cik mmg dah active..punggok hang lah kan....dah 3jam aku tgu..xleh pakai lg pon....kate td 1/2jam...blh x..dia say sorry lagi...seb bek ko bkn depan aku..kalo idak...mmg aku bungkus kepala dia ngan plastik itam lah jwb nye...."sori cik...line akan diactive kan dlm mase 1/2-24jam" ..td kate 1/2 jam..ni tambah plak perkataan sampai"....** eleh 24jam ko..kalo org ade urgent mcm mane...let say..kene wat phone call yg mane pasal projek juta2..kalo dah rugi..ko nk bayar blk ke? dah lah suke suki ko jek potong line aku..org len lagi riban2 xbayar ko xmo potong plak!!!!! sengut lah...last time aku kene potong ngan bill hanya rm21 lebih jek...aku malas lah nk bertekak kan...mcm mane lah kowang jage customer nih?

& last2 dia jwb [aku translate lah in Malay..senang sket nk rase membara]..."sori cik, our system sedang dlm pembaik pulih." [ade aku kesah ko baik pulih ke ape..ko tetap charge same jek...xde pon discount kan.....dah lah asik sori dr td..suppose company canggih kene lah ade backup server kn...kalo nk upgrade pon kan...tolong lah..jaghe lah customer...aku letih r asik nak mengadu domba..tp layanan HAMPEH!] nak merungut byk2 pon...letih sbb aku bkn penting sgt..len lah aku sumbody yg terkenal kan....Tapi aku nk phone lah bengong..nak call org ha...xkn nak gune phone opis lah bangang [it's not me...gune phone opis tok bergayut pasal bende laen - aku ingat lg pesanan boss lame aku ok!]

Nota kaki: ni bukan pertama kali aku mengalami mslh nih! sbb nye aku rase taun ni jek dah 4kali kot aku hangen ngan CELCOM nih! nak buang no ni...kang ayah aku marah plak kn...ape2 jek lah...tgu esok pagi..xleh jugak...mmg CELCOM ni nak kene lagi!!! [Best plak marah org..hahhaaa..sbb nye xleh nak marah B**s sndr kn..org len jadik mangsa...huahuahua..kan best kalo dpt marah B*** huhuhu :P]

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...