Monday, April 13, 2009

Teringin...

Sesekali ku rasa teringin Melewati hatimu yang dingin Mendengar keluh resah Semenjak kau kehilanganku

oppss silap channel lah...aku bukan nak nyanyi lagu nih..tp....aku teringin nak....nak .... nak... alamak... lupe plak...jap eh***


owh ok.... aku teringin nak...

tadaaaaaa.....


makan kuih ni..even baru jek 2 minggu lepas makan..mase aku balik kampung tu kan..tp nak lagi lah rase nye...sbb ni lah kuih pebret I tau... al-maklomlah org kampong kene lah sukak pd kuih kampong jugak..len lah...org bando..dok makan kekcawan jek kan..

xpe nak call mak lah..suh dia sediakan air gula tu siap-siap..nnt aku nk buat senang sket...owh lupe air gule tu kene sejukkan..lagi sejukk lagi baguih..hehehe

ok....dah terbau-bau kat idung aku aroma kuih nih....erm pehtu nak makan puteri ayu jugak lah..ish..ish..napsu..napsu...

Lawak seposen

Ok tarik nafas....turun...tarik...turun...

1...2...3...bace lah....

**Suatu hari Di KLCC**

Satu hari ketika baru saja tiba dr kuantan, aku singgah sekejap di KlCC.Aku ada something utk dibeli. Ketika aku sedang melihat brg dikedai,tiba-tiba perut aku terasa memulas.Apalagi aku pun terus bergegas ke tandas kat level satu.Masuk saja kat situ,aku tengok ada 3 bilik air.Satu tu bertutup,so aku pegi yg disebelahnya. Baru saja aku duduk,aku terdengar suara dari sebelah "Haa,camna sekarang ?" Aku pun bukan suka nak berbual ngan org yg aku tak kenal kat tandas tu.Ntah camna, akhirnya aku balas juga "Ok gak ler" Kemudian suara tu bertanya lagi "Ko nak gi mana ni??" Iskk..Aku mula rasa musykil skit..tapi aku kata "Aku nak balik, singgah sini nak beli brg sikit" Lepas suara tu bertanya lagi "Bila ko nak gerak ni??" Aku selamba jer kata. 'Lepas aku sudah ni,abis beli aku chow la". Kemudian aku terdengar lagi suara org sebelah tu berkata "Hei,aku call balik ko lepas nilah,tiap kali aku tanya soalan kat ko, mamat bodo sebelah aku ni asyik jawap jer!!! Moral: jangan menyampuk time orang bercakap...

**Al-Kisahnya Suami yang Baik**

Irra sedang tenat ditempat tidur menunggu ajal nya yang hampir tiba, ia dipangku oleh suaminya Awie yang sudah berlinang air mata....di tangannya masih berada saputangan untuk menghapus air mata yang berjatuhan....kemudian si Irra berbisik.. "Bang Wiee ku sayang.."(dengan suara yang lemah..).... "Ssshhht....sudahlah Irr jangan terlalu banyak bicara".... "Bangg". (dengan nada kesakitan dan kepiluan...) Irra memaksa untuk berkata-kata... "Aku mau mengatakan sesuatu bangg...aku ingin membuat pengakuan.." .....terus si Awie menyapa .."Tiada apa lagi yang harus kau akui Irr...sudah berehatlah..."(sambil menghapus air matanya Irra)... "tidak...tidakk...tidakk...Yang seharusnya Irr harus beritahu sesuatu pada abang Wie sekarang, biar Irr tenang nanti......bangg aku pernah tidur dengan adik mu,sahabat mu, dan ayahmu..hhhgggh..." ucap Irr dengan nada teresak-esak...... terus si Wie menyambung kata-kata si irr..." suudahlah Irr jangan paksa diri kau berbicara terus,..tidak apa-apa, aku tidak kisah semua itu, aku sudah tahu semuanya itu .....kalau tidak kenapa aku meracuni engkau dengan racun tikus untuk apa..?"

Nota kaki: ok dah..g sambung keje balik..kang boss kowang ngamok..aku xtau ok!

Tahniah Nabil

Malam smlm..xdapat aku tgk Si Merlin ku yg ensem...tp aku dpt tgk Nabil angkut 3 trofi.... Tahniah Nabil!! it's ur turn plak...kire zaman ko lak lah...zaman mawi dah berlalu...Xpe Mawi..ko dah dpt Isteri yg comei kan..hehehe & dah jadik jutawan kan..xpe skrg turn Nabil plak...sape kat Pelawak xditerima dlm Industri glemer ni kan..xpe dah Membuktikan..yang Pelawak pon ade classs!! cayalah.......

Nabil Y trofi nya...[gamba dr bharian.com.my]

Keputusan utk "Abpbh 2008" :
Siti menang tanpa rase tergugat ngan pencabar nya...dah 12 kali..12 taun..trofi tu dia punye..hehehe pape pon..aku sukak giller baju dia mase dia nyanyi lagu Di Taman Teman...aku suke jek lah tgk.. sbb aku xleh pakai baju camtu..kang ade yg jatuh rahang xpon ade yg tercabit jantung plak..xkenal mane 1 siti..mane 1 yun..hehehe:P

owh pasal nabil lagi.... erm pape pon aku doakan semoga ko berbahagia ngan si irma..nampak cam serasi jek..xpe aku restu jek hubungan kalian [mcm aku ni ex-GF nabil lak rupernye...hehehe] xpe mlm td kome dah sedondon merah kan..auwwww..pape pon..tingkat kan prestasi..kurang kan kontroversi ok!

pehtu aku nak cakap jugak....Cikgu Lynda five-six-seven-eight pon malatop ok! makin berseri2 ibu mengandung itew..pape pon..semoga baby nya sehat ajo di dlm pewut itu....

Nota kaki: xpe..mawi dah byk kete..kasik kat nabil plak lah kan...huhuhu :P & Tahniah kepada semua yg dpt trofi..:) & kene ingat "kite semua pemenang..tiada pengalah"-kata vince

Movie OH Movie

Finally, berjaya jugak aku tgk diz movie..setelah beberapa kali tertangguh disebabkan masalah2 yg xleh dielakkan or sengaja mencari alasan sbb malas yang sebenarnyer....

So far, diz movie best...aku enjoy jek..even asalnye..mmg mengantok giller..al-maklom lah aku belasah beli tiket midnite kn..amik ko tiket kui 12.00am ok! kan tu tym aku membute,..tp gigih punye pasal.....

Even aku dah masuk kategori lambat kan..tapi aku berkesempatan kan tgk citer ni kat cinema kan..kan..kan...xyah beli DVD kan? hehehehe...xpe bior lambat..janji puas ati jugak!!!!!

Aku ajak kak ayu...asalnye miera join jugak..tp dia kene gastrik kan..ko tido kat umah ajolah yeaaaaa...hehehe before muvi start aku nye mate..dah nak katup dah..tp seb bek...lah starting citer dah interesting..maka, aku dpt melepasi waktu-waktu genting ngan tabah & berjaya 100% sbb aku xtido yeaa dlm wayang pd mlm itu..hehehe

----------------------------*
Citer dia pasal si Rebecca Bloomwood yang kaki shopping... sebabnye...mase zaman kanak2 dia...dia payah nk dpt ape yg dia nak....dia ade 12 CC ok! gile lah..aku ni 1 CC pon xterbayor ha...mampuih...dia ni keje kat company mag..impian dia nk sangat keje kat 1 fashion mag [Alette] yg dia sgt sukak... dia dpt interbiu but bkn bahagian fashion tp bahagian financial...dia diterima bekerja & 1st assignment dia..dia kene wat artikel pasal Pengguna & Jimat Cermat..amat ssh lah bg dia kan..sbb dia bkn nye org berjimat cermat..hehehe tapi..dia berjaya menyiapkan assignment & artikel nya digemari ramai..maka dia pon jadik glemmer....disebabkan artikel tu... boss dia pon suka kat dia...& byk lah majlis yg perlu dia hadiri... but utk 1st program utk dia ke udara dlm TV telah membuka segala rahsia..siapakah Rebecca Bloomwood ni sbb nye si pemungut utang berjaya menjejaki dia di situ...& di situ lah kejatuhan dia bermula & kebest'an citer ni bermula di situ..kalo nk tau best ke idak..pg lah tgk..xpon pi beli DVD tgk sndr..hehehehe...
----------------------------*
"the girl in the green scarf"

After a green scarf (on sale!) catches Rebecca's eye, she tries to make a deal with a hot dog vendor. Luke (Hugh Dancy) comes to her rescue and dubs her "the girl with the green scarf." And that scarf is what Pat Field calls the "key piece" in the movie. "I thought, 'What am I going to do for a scarf that's special but cool?'" says Field. "And I remembered a scarf from Dolce & Gabbana from years ago and they sent me the original sample." And that was the inspiration for the crinkled kelly green scarf.
[aku amik ni kat - Sini]


aku bagi 5stars lah..sbb aku sukak gillak kan..hehehe baser lah pompuan..suke citer gatik mcm ni kan...pape pon aku enjoy...& kowang pon ptt tgk muvie ni...
syiok tgk citer ni...sbb best tgk mereka-mereka itu shopping jek...Kalau lah...kalau lah..kalau lah...aku boleh or mampoo utk jadik seorang shopaholic tapi dengan syarat aku gune debit card + aku mmg ade byk ongkos yg terlebih..hehehe xpe verangan xsalah...it's FREE....

ni nak shopping setaun sekali pon bapak payah lah kn..kene pikir 23-68 juta kali lah jugak...pehtu byk mende kene pikir lak...worth ke idak..aku pakai ke idak nnt..& sume more...boleh kah ianya digunekan utk jangka masa yg agak pjg???? hehehe maka.....disebabkan byk pikir..aku mmg xleh dimasukkan dlm kategori itu...sbb nye aku kedekut ok! pergi coti-coti ngak papa...biar kering kontang poket aku janji aku dpt jejak kan kaki di sana..di situ..di sinunnnnn.....


nota kaki: nak pegi beli lah buku dia..sbb senang paham lah kan bile bace nnt...sbb dah tgk movie dia..ahhahahaa

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...