Skip to main content

Posts

Showing posts from January 21, 2011

Terjawab

Apa yang aku runsingkan dari pagi terjawab sudah.

Perasaan nervous dari pagi tadi membuatkan aku serba tak kena, mula-mula ingatkan sign aku tak patut drive pulang malam ni ke melaka kerana takut apa-apa terjadi. well, aku memang begini, kalau rasa serba tak kena, dan kebetulan nak balik kampung aku akan postponed ke pagi esok sebab takut apa2 kan, bila rasa confident baru lah jalan. hehehehee

tapi rupa2nya lain pula kisah.. tuang kelas lah minggu depan jawabnya. sigh*

makanya, boleh balik ke melaka malam ni dengan tenang. owh kena balik awal, kesian mak aku nak uruskan barang2 kenduri esok sorang-sornag plak kan. aku ni, kalau istilah balik pagi tu kompem kol 10am ke atas baru gerak kan. heheheheee

Jerawat

3 ketul untuk bulan ni. SYABAS!

mungkin sebab meraikan tahun baru, banyak sangat ke azam aku tanam tahun ni, sampai stress minda+hormon aku kan.

tak boleh belah ok, sebab 2 ketul kat hidung, dah macam badut yang natural beauty gitew, xperlu bersusah payah nak warnakan hidung ngan kaler merah. dan....

seketul di atas bibir mulut. lagi tak boleh belah, xpenah jerawat hinggap kat situ. yolah ikut pengalaman aku yang memang berjerawat teruk suatu ketika dahulu dan dah lama pula tiada masalah jerawat tiba-tiba awal tahun 2011 ni di mulakan dengan jerawat bersepah-sepah...syabas even dia tumbuh berpusat di sesuatu tempat jek [pandai ek dia pilih lokasi yang strategi lagi menyakit hati bila tengok cermin terus nampak...] perghh memang tokleh nak kaber ngan tudung ke ape dah....

kalau bulan depan teruk macam ni jugak memang lah kena pegi wat facial. Ada kena mengena tak? aku rasa hormon aku stress tu ngan azam aku yang satu tu...muahahahahahhaaa

SERAM

Terpanggil nak berkongsi sesuatu yang Seram pada aku tapi tidak berapa sangat SERAMnya kalau di kategorikan dalam maksud SERAM yang sebenarnya. AKu tak tengok citer KHURAFAT tu lagi, tapi ramai kata yang best, tang mana bestnya aku tak tahu lagi nak ulaskan. Tu nanti lah yek, bila aku dah tengok cerita itu nanti. Ok, berbalik pada kisah SERAM yang pernah aku alami suatu ketika dahulu......


abaikan jek lukisan buruk aku ni, aku boring, tu yang cuba bakat melukis ni. kerja melukis pakai paint ni hanya berguna time dalam lab masa belajar dulu jek, di kala boring dengar celoteh lcturer yang macam tak paham tu kan, yolah aku bukan nya bijak sangat cakap sekali terus paham kan. kompem balik kena belek 2-3 minggu baru paham kan. lukisan gambaran pada kisah seram yang xnampak ape2 keseramannya pon.ahaks H16 tu adalah bilik/dorm aku.Pada suatu malam yang tenang, ketika aku berusia 15tahun, di sebuah sekolah asrama di pinggir kota, aku melakukan aktiviti mingguan aku, di mana membasuh baju di k…