Skip to main content

Posts

Showing posts from November 17, 2011

Yang kecil dibesar-besarkan.

Tajuk ni tiada kena-mengena dengan berat yg dulu angkanya kecil tapi kini dibesarkan oleh digit penimbang yang menipu tu..hehehe dan tiada jugak kena mengena size baju yang kecil hendak di besarkan. tapi topik kali ini lebih kepada sikap manusia yang suka sangat nak memperbesarkan perihal yang sangan kecil seperti kuman.

skop aku tak mau terlalu general dan tak mau terlalu meluas. aku cuma nk berceloteh kisah customer yang suka nak membesar-besarkan hal yang kecil. Ok, aku admitlah

tapi adalah hadnya kan? aku nak kecikkan lagi scope nya.. kepada pelanggan & pelayan kedai makan. tak kira lah ko makan kat hotel ke? mamak ke? restoran exclusive ke? warung tepi jalan ke? dari penjaja tepi kaki lima ke? mana-mana lah kan. dan tak perlulah mengira berapa jumlah wang yg perlu kau keluarkan. banyak ke sikit ke terlampau banyak ke. tapi konsepnya, kita ni sama-sama manusia. kalau setakat ko mintak cawan extra tapi pelayan tu tak hantar-hantar, tak perlulah nak jerit-jerit dan membebel-bebel…