Skip to main content

Posts

Showing posts from December 3, 2014

melbourne-new zealand-sydney

Trip penutup hujung tahun katanya. walhal, ni ajolah trip untuk tahun ni. Perancangan trip ni rasanya dari awal tahun dalam bulan Februari macam tu. Asalnya, untuk ke New Zealand sahaja, amik pakej motorhome dengan tripadikberadik. Kalau berkenan atau rasa nak mencuba travel dengan caravan, bolehlah contact Saiful atau Nisa (not me hokeh, ini khairunnisa lain) dari tripadikberadik.

Macam biasa dah alang-alang nak berjalan, otak kiri dan kanan aku mesti lah pasang strategi yang takkan ke satu tempat semata-mata, makanya, disebabkan nak ke chrischurch, NZ perlu transit di Melbourne or Sydney, sebab direct flight yang aku tau hanyalah Jetstar tetapi transit di Singapore (giller tak bestkan), makanya, amik jelah ke Melbourne dan dah alang-alang, kita ronda-ronda situ dulu, and balik plak, try ke Sydney dulu, so kan dah jimat duit flight, nak dating ke sini lagi entah bilalah ada kemampuan dan kesempatankan.

So, tarikh yang dinanti-nanti pon muncul, macam biasa preparation memang 40% je, …