Friday, August 21, 2009

Mengimbas kembali

Ok sesi mengimbas kembali....kembali lagi..[penah ade ke b4 diz?] hehehe kene sedut sawang2 yg baru nk tumbuh....[kene pakse ok!] upset..ingatkan arini masok opis..nk goyang2 kaki...pehtu plak..kengkawan aku rajin plak SMS vagai..emel or YM udah le...letih i k! smpai bateri kong..yg ni my mistake..sbb aku xcharge bateri kan..ahaks...

-----------------------------

before terlupe "SELAMAT BERPUASA SEMUA"

-----------------------------

ok...aku cuti jumaat-isnin...cuti xbuat ape2 pon..cume g Muor jumpe lyza & tgk baby boy kak zila [adik si qimie] & sabtu plak..lepak kat umah seharian kerana menjadi baby sitter xberbayar..letih ok...menjaga bdk 3org tu..si nor, ika & syahmi...huh....wat i can say..letih mak! tp xpe..sekali sekala...ni gare2 sedare aku ade wat kenduri kat Bukit Piatu...makanya...pak ngah aku n my dad nk poie lah kn ...& pak ngah aku terpakse park ke-tiga2 cucu dia kat umah aku....hehehee tp layan kan ajo....berultramen, merempit vagai ngan bdk ber3 tuh..ahad plak...mak si nor & ika plak wat kenduri kat malim..haih..apsal semua org wat kenduri jek..ni nak xnk kene poie...xleh ngelat sbb dah kantoi ngan kak ana aku mase dia mai amik anak dia..hehehee...pedih telinge jugak lah..tp aku dah kebal skrg ni...isnin plak...jln2 bersama bonda tercenta..xpg mane pon..g mydin jek..hahaha carik brg dapor..ngeh33...ptg blk KL..tp aku meroyan sbb nk kuar melaka pon makan sejam...smpai kl nk ke ampang lalu mr2 pon jem...mmg berasap lah kepala hotak aku..tp pdn muke aku kn..sape suh blk ptg tym org blk keje...hehehee...selasa-khamis plak aku training kat amcorp...hehehe 2 jek lah kisahnye..

kisah di sebaliknya..nnt aku update lah...sbb malas nk trasfer gamba or tranfer cerita dlm blog ni..dengan erti kate lebih mudah paham..i malas nk type..tgk mlm ni kalo rajin.....ok!

Pssstttt....Rabak poket ku rabak~~

**actually aku type mase awal pagi 17 Ogos 2009..hahah xdek keje..tym layan jerry maguire..try nk create entry,.,sekali xleh nk publish & xleh save,...masalah lah internet kat umah aku tu...sengut! seb bek aku bijak...mengikut ajaran dr abg long yg wat dlm word..maka aku copy & paste the code dlm notepad..hahahahaa maka inilah hasilnya**

-------------------------------------------

Dear Me & Myself,

Harini same jek mcm semalam, 2hari lepas...raya taun lepas..& hari sebelomnya...tiada ape pon yang telah membuatkan ko istimewa...cume hari ini adalah hari isnin..di mana...aku masih dok melalut depan PC ni...xtau ape sebenarnye aku nak buat..hehehe cume aku terpikir utk melalut seposen dua..cume yg aku rase best adelah..esok aku cuti....eh..eh....pg ni nnt ..xyah pg keje..sbb aku melepak kat Umah..heaven giller..even tilam aku hanya lah narita jek kat KG nih..xmcm katil queen aku kat umah sewa yg empuk [empuk ke? rase mcm nk hempuk jek tilam tu adelah...] tp narita ni jugak yg best..even aku hny rase dingin lantai bilik aku ni jek..sbb nye..tido asik terbabas ke lantai..cari ekon yg xpenah dipasang dlm bilik aku nih..tp aku bersyukur dengan adanya ekon asli dr lantai bilik aku :P

Taun ni jek..kebetulan dia jatuh pd hari selepas weekend makanya..kat Kampung lah aku bertapa...tanpa apa2 perancangan..hanya ingin menghabiskan masa seperti biasa sambil memikirkan ape yg ptt aku lakukan..kire memasang strategi baru utk mengguna umpan ape puler setelah umpan taun lepas xkene makan seperti taun2 sudah..haih* umpan ape ek yg bagos...buntu dah aku ni..cume aku lom ade keinginan nk gune ubuntu lg [ade kene mengena ke?..sila abaikan] sebelom ni aku dah gune cacing, pehtu aku gune telor kerengga, & then aku try gune sotong dlm peti ais mak aku...taun lepas plak aku borong udang kat tesco utk dijadikkan umpan..tp semuanya masih xmengena..makanya..aku buntu utk gune umpan ape puler...2 sebab nye aku masih melangut depan PC xtido2 lagi..haih*

sementara masih berkesempatan..let me be da first person wish myself [nmpk sgt loser...xdek org len nak wish..sedor sket...]...Happy Birthday :(..*sigh* [ade ke org sedey tym besdae?] aku jek yg sll mcm tu..sbb sedih usia makin menganjak tinggi..tp aku masih xtinggi2 dr segi ketinggian mau pun ilmuan dunia & akhirat.[sbb aku asik mengembang jek]

dengan xsengaja aku telah pon mengorek buku biru aku & terjumpe lah habuan ini.....utk diri ku setelah 20juta kali berpikir..& kerana aku terpakse & terdesak....akhirnya....thanx kepada hadiah pemberian ayah yg terpakse ditukar kepada pemberian diri sndr...ceh...poyo jek...ok aku gune 3310 tu dah 8taun ok! ptt ke ptt tukor kan...



Suke mmg suke..tp poket akak dah rabak ok! & nk pakai yg laen xmampo den...ni pon jadiklah...kire blh lah dr xdek...[bile org kedekut berkata2] ngeh33

oklah..semoga usia aku dipanjangkan untuk terus menikmati kenikmatan duniawi di samping aku dpt meningkatkan keimanan aku utk dijadikan bekal di akhirat kelak..cehhhhh ceh ceh.... weekend ni dah puase ye kengkawan..jgn lupe plak...or buat2 lupe....

dan xlupe juge semoga aku diberi ilham utk mendapat umpan yg mantop! dehhh...dushhh...asik pikir umpan....[kene lah kn sbb poket dah rabak!]

Nota kaki: thanx to DD even dah mengantok thp dewa masih gagah kan diri utk teman kan aku di sesi merabak kan poket..mau xrabak..selain HP cik norkiah ni..aku rembat cik compaqo jugak!...& xdek lah loser sangat..si budak kecik yg bakal jadik dokter pesakit..bkn dokter hati ok....sbb tetibe call aku mlm2 bute..potong stim aku nk tgk si jerry tu...tp thanx a lot dear sbb masih mengingati besdae bekas cekgu ko yg sengal ini...hehehehe

----------------------------------------------------------------
nota hari ini: thanx to all yg wish....ape2 pon..i dah makin tua! lalalaa

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...