Skip to main content

Posts

Showing posts from April 20, 2009

Suratan Atau Kebetulan

Gossip oh Gossip

nak kate lawak ke idak tu ntah le...

tapi aku tergelak jugak lah bile 1st time dpt tau

& bile teringat balik pon..aku akan tergelak...

sebab nye...

semua tu kebetulan yg TAK disangka...

tapi...

entah kan mereka perasan atau tidak..

yang pasti...

mmg aku pasti...

aku perasan akan bab tu..hehehe

ok, cerita nya begini.....

mase zaman sekolah..alah std budak sekolah lah kan..kompem lah suke verangan nak jadik dewasa...lebih2 lagi sekolah aku kan semua perempuan..maka, skandel2 ni kurang lah kan... yolah ko nk digossipkan ngan sape kan..paling2 pon ngan kakak angkat [uikss terangkat ke?] xke mana kan...

ok citer ni mase form 5 lah...kire paling hampir..even dah 10taun berlalu[terasa tua nya aku]..kire ni mmg memori plg kuat aku ade..hehehe oleh sebab sekolah aku ni perempuan, bile ade jek name lelaki masuk dlm topik borak kosong kite org..kompem name tu akan jadik HOT ok! mase semester break..alah yg cuti seminggu ke 2weeks tu kan..budak kelab usahawan ade kursus kat mane tah perli…

SLE - Systemic lupus erythematosus

Bile dah ade org sekeliling yg dikenali menghidap sesuatu penyakit,..baru lah aku terkedek2 nak amik tau kan...2 la lumrah kehidupan..kalo tak..jgn harap lah nak amik tau...tp yg ni aku sgt lah seriau or maybe lebih senang ckp...aku jadik takot + sedih sebab nye... my best fren dr sekolah... yg selama ni aku nmpk luaran dia sihat walafiat + ceria...tanpa ku duga dia menghidap SLE [plez jangan tanya siapa ok!].... nak harap dia ckp..jangan lah harap ok! tayang muka toya dia 24 jam ajolah..

Thanx to mak dia yg sanggup berkongsi masalah tu ngan aku...now i know why ... why... & why..pape pon aku hny mampo berdoa dia di panjang kan usia & hidopnya dirahmati..amin

betollah " Hidup ini tak seperti yang dijangkakan " & "kita hanya mampoo merangcang, Tuhan yang menentukan segalanya"

--------------------------------------------------------------------
**sesi memahami maksud SLE**

Lupus eritematosus sistemik(SLE/LUPUS) adalah radang teruk (keradangan kronik) yang dis…