Thursday, February 5, 2009

Award

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di bawah untuk diletakkan di blog anda..


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

  • Menatang ni sibudak kecik ni [event size dia lebih besor dr aku kan] yang bg
  • Budak nyer kalo sekali tgk..xmacam medic stud ok! kalo tgk smpai 10kali pon xmacam jugak...tp kesian dia dah nk sewel blaja ilmu anatomi nih
  • dia yang turun melaka mase CNY tapi xroger aku....[aku majuk 5bln ngan dia]
  • selalu sangat nak ronggeng rokiah..[abiskan belajar dulu lah dik oiii]
  • Setiap kali dia trn KL jek..kompem timing xkene ngan waktu FREE aku
  • skang ni dia berkubang kat KB
  • Actually aku kenal dia mase PLKN 2005..kire dia ni one of my student lah
  • skrg ni kompem dia tgh mengadap lappy dia yg dah ade jalur gemilang...[larikkkk]
  • cukup lahhhh

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

  • aku sendirik xpasti apekah hobi aku yg sebenar-benarnye..maybe aku suke pd photografi tapi entah leee
  • aku ni mangse di ketuk[dlm erti kate len aku ni asik di paw] dalam family aku..budget aku ade byk duit jek derang tu
  • suke berangan nak jadik BEST+KAYA..hahahaa
  • macam loser lak..sbb xtau hala tuju idop..blh?
  • ku suke makan semua jenis makanan HALAL ok! lebey2 lagi...eskrem yg enak itew...:P
  • berimpian nak sambung belajar [keinginan tu ade tapi kesungguhan tu jek xmuncul-muncul lagi]
  • ari-ari akan bergossip ngan GGO
  • aku suke nk travel...tp masalah kekuatan [tenaga] & kewangan yg xkukuh jek xmengizikan...yg kukuh hny keinginan
  • bercite-cite nk ceburkan diri dalam biz...tp blh x kalo aku cakap..aku xtau ape biz yg aku nk buat...asik bertukar jek nih~~`haihhh
  • sekarang ni aku tgh tgk wish list...mo kaji..ade kah akan berjaya ke idak...tp mak eiiiihhh panjang ok! nak tgk? opsss secret ok! xkuasek aku nk share~~~


4. I'm tagging :

  • Munik a.k.a Mama Adam yg benjol kepalanye
  • Cyanamoose yg suke gelak dulu tp citer xsampai lg kat org yg mendengar..ahaks
  • semut-terbersin yang tengah mengandungkan baby+lemak..kekeke larikkkk

Nota kaki: thanx kepada budak kecik..sbb kate blog saya nih CUTE...kekeke:)

If I Were A Boy



If I were a boy even just for a day
I'd roll out of bed in the morning
And throw on what I wanted
And go drink beer with the guys

And chase after girls
I'd kick it with who I wanted
And I'd never get confronted for it
'Cause they stick up for me

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man

I'd listen to her
'Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
'Cause he's taking you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy
I would turn off my phone
Tell everyone it's broken
So they'd think that I was sleeping alone

I'd put myself first
And make the rules as I go
'Cause I know that she'd be faithful
Waiting for me to come home, to come home

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man

I'd listen to her
'Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
'Cause he's taking you for granted
And everything you had got destroyed

It's a little too late for you to come back
Say it's just a mistake
Think I'd forgive you like that
If you thought I would wait for you
You thought wrong

But you're just a boy
You don't understand
And you don't understand, oh
How it feels to love a girl
Someday you wish you were a better man

You don't listen to her
You don't care how it hurts
Until you lose the one you wanted
'Cause you're taking her for granted
And everything you had got destroyed
But you're just a boy

Nota Kaki: Ha layannnnnnn

Request By Miss JijonMeroyanEveryDay

Nak sangat aku B&W kan gamba ni..kasik nmpk mcm gothic tu...tp aku gune Picasa aje yeaaa...sbb Potosop xleh nk install yg pirate nye kat opis ni ok! kalo x, leh wat Gothic style yg asli gune action dlm potosop [mcm kedai sop jek name ni..ahaks] tp aku xdelah 100% gune B&W kan..aku masukkan style sepia jugak..kasik viriaty lah skt...Oklah Miss JijonMeroyanEveryDay..enjoy this entry ok sbb spesel utk youu~~~~





Apa ni?

Kan dah janji nk upload..gigih tau aku snap gamba ni...kekeke DiDi..sori aku dah up entry ni dlu before ko gigih mengarangkan entry ni..kekekeee.. Ni Ala-ala percubaan utk mengasah skill utk jadik seorang yg lebih berguna sbb nyer sekurang2 nyer aku tau lah yang aku ni kreatip lah jugak wat menatang ni kan..ahaks..even nmpk senang sbb material yg digunakan adalah yg siap sedia kan...but menguji kesabaran jugak & kene ade minat..kalo x, jangan harap dpt siapkan kan...
Material yg di gunakan [Sapu tangan yg cantek sikit tp mahal lebey kn..ngan organza -aku tau nk pgl ape..keke - yg ready made..senang keje sket kan]
Tadaaaaa...ni lah hasilnya....kene siapkan 1000pcs...tp skrg ni dah siap 7++ [xdelah lame mane kn...dalam 4jam nye hasil kot dARi 2malam nyer kerajinan]

Lupe lak...sbb sapu tangan ni bermacam-macam warna..sbb request from Ayahanda nya yg nak kan..warna-warni...hehehehe:) tapi bile dah siap camni...menarik lak kombinasi warna yg kami pilih....

Nota Kaki: If ade sesape yg berminat nak order..leh contact kami...rege leh runding based on material yg kowang sukak..kalo suke yg santekkk sangat..maka banyak sangat lah ongkos yg perlu disediakan yeaaa....

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...