Skip to main content

Posts

Showing posts from February 5, 2010

Ikan Bakar Muara Sg. Duyung

Aku rase korang mmg biasa kot ngan tempat ni. but for me...diz is my 1st tym mencube makan kat tpt ni...name jek org melaka ek? tp aku prefer kat Alai lah..sbb dekat nagn umah aku..hehehe & byk kedai...makanya...xperlulah beratur panjang mcm ape yg kitaorg alami...kan aku dah ckp...konsep kitaorg nk dpt kan makanan sepanjang kat melaka last weekend...mmg kene beratur yeeee...

Hadoi!

but..

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ni jek gamba yg sempat snap..sbb guwe dah kelaparan

Siakap bakar & sejug air belimbing utk di tala oleh 2org saje yeee

erm....nk dpt kan tpt duduk kene beratur,,.,nk pilih ikan+others seafood pon kene beratur..mmg mencabar ok!dah lah ber2 jek..seb bek teknologi canggih seperti phone tu berfungsi kat kawasan ni kan.. dah lah beratur pjg kan..sekali sampai turn...tgl ikan yg besar-besar aja...dah lah nk melantak 2org...ketam yg diidamkan pon abis...huh~ udang tgl 4ekor jek...aku kesian..aku kasik kat makcik tu....last2...aku amik sotong sekor jek..sbb aku nk amik 2ekor [alma…

Kuih Udang Alor Gajah

before balik Kl hari tu..kitaorg singgah Alor Gajah utk menapau Kuih Udang Alor Gajah ni. Kalo Ke Alor GAjah...xsah lah kalo xpekena Kuih udang ni..baser aku panggil rojak alor gajah jek..hehehee no reason..maybe lg senang kot nak sebut..rojak compared nk sebut kuih udang..wakakaka...aku tapau 2 bungkus,.,sebungkus utk rm3....erm layan kan aje..bkn senang aku nk ke Alor Gajah kn..dulu senang..sbb dia ade bukak branch kat Alai...skrg dah tutup..sbb xdek org nak jage kot. ke org yg juai tu dah cabut..entah le..hehehehe

ape yg special?

xdek ape lah..cume rase dia best..wakaka...dah lah nk dpt kan Kuih Udang ni hari tu..terpakse beratur lagi..haiyo..mmg konsep kene beratur kot..ramai betui org menjamu selera...

but...hari tu...maybe ade bahan yg dah abis...makanya..hanya ade kuih udang+tauhu goreng+keropok lekor...jek dlm campuran dia..haih*./..pdn lah kurang KICK! erm pape pon...puas ati dpt mkn...owh lupe...suppose..ade fish ball ke ape tah...& tempe [ni yg penting] tp xdek kan...redha…