Wednesday, March 31, 2010

Hati manusia Boleh berubah

Kalo aku bengang dengan bas, aku mula lah start kreatif utk mencoretkan rapuan aku tu dalam belog, tetapi, kebiasaan nya, tersimpan dalam draft aje lah...last-last aku delete, sbb dah selalu sangat idea tu muncul sekerat jalan jek, end up aku xdpt abiskan karangan budah darjah 3 tu. Malu kan. Bukan ape, nk buat ayat utk marah kat org dengan nada xberapa marah adalahs angat payah ok, di tambah lagi, nk mengarang sesuatu yg beremosi tetapi hendak menampak kan ianya tidak lah kurang ajar sgt .. adalah sangat sukar ok! dr aku menghamburkan kata2 gengster aku, lebih aku aku taip pahtu aku delete...hehehee

owh lupe, ade org kate aku ni gengster lagi sombong [aku xtau mane punye perumpamaan dia amik tah] maybe dia terasa hati aku kate malas nk layan dia berYM harini..keh keh keh....tu lah aku kate, hati manusia boleh berubah..... emosi aku serius xdek kene mengena ngan PMS ke ape. Hari ni mood aku maybe ok, esok nye mungkin xok kan. hehehe maybe harini aku rase best jek melayan si A, tetapi aku sungguh malas nk berborak ngan si Z. tiada kene mengena ngan kesalahan korang buat ke ape...sbb aku xamik kesah pon ape2 yg korang buat...cuma aku rase aku takdek mood. makanya, xperlulah nk menggelar aku ngan bermacam2 gelaran sbb kalo aku ajak ko berborak tp no respons dr ko..pernah ke aku menghamburkan kate2 yg xbest..xpernah kn..sbb aku sgt hormat ngan korang..aku kan sentiasa positif...xjawab tu mean, korang tgh bz....maybe korang ade hal..tgh wat keje ke...ke jumpe Mr. Tan kn...tp kalo aku xreply..xperlu lah korang kuar kan ayat2 yg kalo selalu bace ayat tu....maybe korang rase aku jenis xkesah..xpedulik...tp lelame asik kene sembur ngan ayat xenak..aku pon jadik xenak lah nk berkawan ngan ko kan!.&&..lepas tu aku pon rase malas nk berkawan ngan ko plak nnt! [kene tahu, manusia makin berusia ni, makin sensitif dlm diam ok!] Aku nye perasaan emo, aku xkn tunjuk...tp aku akan berdiam diri smpai org rase menyampah...hahahahaaa

oklah..sebenarnya, kisah hati manusia boleh berubah ni sebenarnye berkenaan ngan pakcik bas rapid ku yg diingati selalu, kebetulan ade kesah lain yg terjadi harini. nak mengucapkan syabas & tahniah di atas perubahan sikap dia ke arah positif...hehehe Terima kasih byk2, even bende ni xterjadi pd aku...tp pakcik tu xberlagak lg dengan org2 veteran + org2 yg menggunakan kenderaan awam ni..aku kire bersyukur, maybe email yg di hantar oleh ramai pihak termasuk aku telah mengenakan dia ngan tindakan tatatertib kot.hik33...tp aku highlight ok, bkn utk menutup periuk nasik..cume aku mntk dia di ambil tindakan di atas sikap dia yg agak kurang ajar bg aku.....antaranya yg pernah berlaku di hadapan aku:-

1) Dia tak akan menunggu org yg sedang berjln ke arah bas. mean dia berenti, sape yg cepat naik dpt lah naik...sape lmbt, kene lah tgl!
2) Akan menyuruh org menaiki bas lain sekiranya memberikan wang bernilai besar yg memerlukan baki
3) Selalu meninggalkan org kurang upaya yg sedang berjalan ke arah bas. penah sekali aku bgtau yg dat guy yg buta tu tgh jln ke arah bas, tgu sekejap, tapi dia teros jln...aku punye lah membara tym tu tuhan je lah yg tau.
4) suke suki ikot jln lain sbb nk elakkan jem/traffic light...mengakibatkan ade penumpang terpakse turun jauh dr tpt yg sepatutnya
5) dah lah tayang muke kerek 24/7 ..huh

tp tu dulu lah..skrg dia dah mesra alam, kalo say terima kasih pakcik...dia akan jwb same2...dulu jgn harap dia nk jawab ok! mungkin dia dah kene sound ngan mgt dia kot. tapi alhamdulillah kan...hati manusia boleh berubah kalo ade kemahuan...tp semoga berubah ke arah kebaikan.

Nota Kaki: mood utk berblog pon dah terbang ke mana tah...xbalik2 plak dia....byk jek cerita nk dicoretkan cume....aku takdek mood jek skrg ni.kang tah ape2 jek aku merapu nnt!

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...