Friday, August 7, 2009

COCA

Citer yg dah nak basi..tp aku xpedulik..nak jugak hupdate...even CyanaMoose and MamaTisya dah update pasal citer ni..aku nk jugak hupdate..hehehhee citer dia same cume olahan jek berlainan kan...mcm baser aku akan membebel dulu serba sket..baru masuk tang point penting...

Bebel lan ku

aku xpenah pon makan kat sini...bile boss kate nk belanje...mmg sgt lah suke..makanya...kami semua di dalam team Special project [special lah sgt ek?] yg kesemuanya perempuan..di ulang sekali lg..perempuan semua nya yeee...bkn kami anti-lelaki ke ape..cume utk special porject ni xsesuwai utk org lelaki kerana..kemasukkan lelaki bakal menjadikan team kami tidak lagi special..kwang kwang..[sila jangan muntah darah ijau yeee bile membace statement nih wahai lelaki sekalian!]

Boss aku tu mmg xkedekut org nya..alah std lah boss kan..duit dah terlebih..pehtu xtau nk buang kat mane...makanya..buang kat mulot staff kasik staff lebih bermotivasi tok bekerja [tp bkn bg aku lah - aku hny akan lebih bermotivasi if boss naik kn gaji saya yee....sy xmo nek pangkat tp sy mo nek gaji..pangkat it's not important to me...yg penting is memiliki gaji sy cukop utk menampong kehidupan sy yg byk dugaan di KL nih!]

kononnya lah kn...nk bg UP sket semangat staff dia tp kesudahannya..boss aku terpakse melayan kerenah staff nye yg agak kejakunan disebabkan xpenah makan di COCA yg kami gelar tpt makan org2 yg wang xtau nk buang kat mane [mahal ok! bek g makan kat johnny's...xpon kat steamboat tepi2 jln..yg lg murah & same best jek aku rase!] ..seb bek kat COCA tym tu xdek org laen selain kami..oppss adelah 1 pasangan len..tp mmg xdek org al-maklumlah tpt xsesuwai nk masok selalu kan..kang masuk selalu membawa maksud cepat muflis lah jawabnye..ngeh33 bape boss aku kene aritu..xtau lah den..lantakkan aje....dia yg nk belanje..dia lah peneng sndr kn..hehehehee [korang bayangkan lah regenye..if buffet sekepala RM68 - makan lah sikit mane pon..kalo mcm ni bek makan kat hotel jek..]

Point-point penting yg sebenar2 nya...huhu :)

layan kan gamba ajo k
kerana tgk gamba jek pon korang dah paham
lalalala









Nota Kaki: Gambar semua ikhsan dr kamera MamaTisya.
Nak tgk gamba laen2..sila lah ke link td tu yeeeee

Radio

Perkara baser jek

Cume aku jek nk jadikan ianya isu...[padahal..aku xdek idea nk merepek ape arini kan]

:P

ok, HotFM pagi td..isu pasal "Mase berchenta vs lepas kawen"

point-point yg dihamburkan oleh pendengar radio arini sgt byk..almaklumlah aku sempat layan 15min jek...dah smpai opis..hehehehe tapi sempat lah aku dengar sorang mamat ni dok komplen pasai wife dia..ayat dia mcm ni

"mase berchenta..xpenah tido dlm kete..dok pon terkepit2 tersipu2 jek..dah lepas kawen., asai masuk kete jek..tido....zzzzz...asai dlm kete jek mate xleh bukak"

hahahahaa mmg lawak..tp aku teringat ayat ayah aku kat mak aku mase kitaorg g JB dulu...mmg sentap jugak lah..tp mak dah lame kenal ayahkan...makanya...ayat tu jadik bahan lawak ajolah...ok lupe plak ayat ayah aku mcm ni

My Dad: ni lah jalan yg kite lalu last year..tp ade perubahan sket.
My Mom: macam xpenah lalu pon jalan ni. bkn dulu kite lalu jalan laen ke?
My Dad: mcm mane nk tau jln kalo naik kete jek tidor..naik kete jek tido..
Aku & adik aku: [gelak terbahak2...sbb tgk 1st tym ayah dok komen pasal mak suke tido dlm kete..hehehee tp tu lah hakikatnya....]

tp mamat tu kan xbaik tau..dok ngutuk bini dia...alah dia pon same..tym berchenta kompem lah jadik super hero..dah kawen...semua malas nk buat..ni xleh..tu kene buat sndr kn...hehehe anggap jek lah...ur wife keletihan menguruskan rumahtangga...makanya, dlm kete tu adalah 1 platform utk menghilangkan lelah..huhuhu lg pon..kalo ikot logik lah kan..tym berchenta kompemlah takot nk tido dlm kete...takot diapa2kan ke..dibawak larik tanpa sedarkan..dah kawen..terang2an lah....xkn diculik or dibawak larik..hehehehee

point2 yg len pg td...xbest sgt....sbb xdek kene mengena ngan kehidupan aku lg...yg ni jek best..sbb teros teringat kat ayah aku..hahaha tetibe rindu kat ayah aku..huk33 lagi terharu... aku bayar utang kat ayah aku...ayah aku say "thanx"..tu perli aku ke ape kan...hahhaaa [kompem dia ingat aku xnak bayar lah tu] utang is utang..xkan nk bawak ke mati kan..even utang ngan ayah..kompem lah kene bayar kan..name pon utang

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...