Skip to main content

Posts

Showing posts from February 8, 2010

Happy Birthday To You

Hampir2 terlupe...seb bek leh tgk calendar kat PC kan..huh...mmg leceh bile idop tanpa kalendar nih...haih*

hahaha gambar kenangan kami mase sekolah...tym ni Form 4 ...hahaha

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Khairiatul Mardiana :)

Ape hadiah ko dpt dr Tok Batin taun ni? hehehee

Nota kaki: ok..kepada yg belom berpeluang ke Muzium Negara..sila jeles! hehehee aku daha de gambar posing kat sini..ahaks...

Sluurrrpppp

Rase seperti berat badan bertambah 4kilos sepanjang 2hari duduk di rumah....lallaalala....

Sabtu lepas, My mom plan nk wat sedikit kenduri...erm reason kenduri tu diadakan? erm saje jek...no specific reason...ekceli wat kenduri doa selamat & kesyukuran sbb mase raya aji..sempat wat kenduri arwah jek kan....makanya, aku kene lah balik kampung kan weekend lepas...huh~

start dr pagi sabtu..bergotong royong lah aku mak aku adik aku mak sedare aku ngan kengkawan mak aku utk menyediakan bahan2..ngalahkan kenduri kawen plak..keh keh...tp kenduri kecil-kecilan ni mmg tetap meriah ok..semangat tolong menolong org kampung ni lain macam sikit kan..huk22...makanya..kene lah sediakan makanan TGH, minom ptg...walhal kenduri nye malam kan..yolah org yg dtg gotong royong tu perlu di jamu juga kan...

utk TGH...tu mak aku ngan mak ngah aku sediakan [xdpt makan asam pedas mak ngah munah kat kota laksamana..dpt makan mak ngah aku nye masakan lagi heaven..hehehe]....asam pedas...ikan parang...huh..meleto…

Melaka River Cruise

Masa Operasi : 9.30am - 11.00pmsetiap hari ye.....[mereka tiada hari cuti...& tidak perlu utk menutup operasi]Harga tiket utk dewasa = RM10 & kanak-kanak hanya RM5boleh naek dr Banda Hilir ni [lokasi dia dekat ngan muzium samudera (yg bentuk kapal tu lah kan) & bertempat kat belakang bangunan Quayside] or leh naek dr taman rempah
muka org teruja nak naik boat..hehehe
pdhal bersesak2 ok!
giller ramai org tym tu
xdapat nek gondola kat venice...dpt nek cruise boat ni kat melaka ni pon dah kire orait!


view b4 nek boat tu...
dah senja ye uols...

antara view yg leh di tengok sepanjang sungai melaka...
owh ni..Eye On Melaka...hehehe
aku lom berkesempatan jengah ke sini...tgk dr jauh jek...
erm lokasi dia kat Tempat Bas Express yg lame...belakang Ocean/berhampiran hang tuah mall..

Dalam gambar ni:-
Rumah Melayu Melaka di Kampung Morten, yang terletak berhampiran Eye On Melaka & belakang Pasar Besar Melaka yg lama.Bangunan lama yg masih dikekal kan di sekitar kampung jawa & jonker walk…