Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2015

peringatan kepada diri sendiri

KECOH!!! DEBAT AWEK BERTUDUNG VS AWEK TIDAK BERTUDUNG JADI VIRAL DI LAMAN SOSIALSeorang awek tak bertudung yang bernama Lia post status pasal isu bertudung di laman sosial facebook... status yang ditulis adalah seperti berikut..."Semua yang tutup aurat tu dah kompom masuk syurga ke?" lalu mendapat banyak komen dan like dari kawan-kawan yang sebijik macam dia...Tiba-tiba, ada seorang muslimah yang bernama Suri membalas komen Lia tersebut...Suri: Yang pasti tak tutup aurat kompom masuk neraka...Lia: Ala...tudung labuh pun macam baik sangat... buat dosa jugak mengumpat orang sana sini...Suri: Bila iblis tak mahu mengikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, maka dia menyalahkan perintah Allah itu...katanya "Kenapa pulak aku kena sujud sedangkan aku lebih baik dan mulia daripada Adam..." Samalah dengan tudung, tudung juga yang dipersalahkan"Lia: Macam kau tu bagus sangat nak tegur aku, entah-entah kau dulu lagi jahat...Suri: Tidak ada larangan dari Nabi untu…