Skip to main content

Posts

Showing posts from January 24, 2014

Ronda Malaysia dengan KTM (Part 1)

Impian ni adalah impian aku tahun 2013, tapi sampai lah berakhirnya 2013 aku tak Berjaya nak melaksanakan impian nan satu ni walaupun ke satu tempat. cuma impian nak travel by train tu terlaksana masa aku pegi Vietnam pada April tahun lepas...itu sahaja....

makanya, entah apa ilham muncul, aku nekad beli tiket train masa 6Januari2014 kat komuter sg,.buloh. aku roger nurul kat JB dia kata, dia ada je kat JB date yang aku nak ke sana..maka, tiket ni memang berbaloi..hahahahaa
balik dari beli tiket train, aku terus usha ticket flight dr jb ke KL..alah..murah sgt..belasah ajelah kan..xyah piker transport lain dah...mula2 bajet nak pegi and balik naik train but masa sangat suntuk..cuti selasa je kan..dan aku plak amik cuti pada isnin shj..naik train perjalanan dah makan 1/2 hari..mau taknya...bertolak kol 8.30am, kol 4pm baru sampai JB...

KL sentral - JB sentral cuma RM33 shj (sehala)
Even seat KTM ni takdelah best mana, tapi aku cuba utk didik diri agar rasa bersyukur, yupp sendiri punya…