Skip to main content

Posts

Showing posts from September 2, 2008

MERDEKA muncul KEMBALI

MERDEKA ! MERDEKA! MERDEKA! aku terlupe nk wish "Selamat Menyambut Ulang Tahun Kemerdekaan Malaysia"yang ke-51

Serius tahun ni mmg xterasa pon musim or bulan kemerdekaan ni..but aku tau lah jugak yg tema dia "Perpaduan Teras Kejayaan".

Pastu taun ni aku miss tgk bunge api sbb mlm merdeka 2 aku ade kat melaka..& aku tlh syahid awal mlm 2..disebabkan kepanatan thp dewa setelah mlm sebelom 2 aku tido lmbt gara2 ke shah alam..pas2 pg 2 blk melaka...pas2 shoot jumpe + lepak ngan lyza...hahah mau nyer xpenat mlm 2 kn..aku pon ala2 lupe mlm 2 diambang ulangthn kemerdekaan..huk22..kalo dok kat umah kerinchi..kompem tgk kat balkoni 2 jek bunge api..pas2 awal2 pagi tgk org terjun dr menara TM..hehehe

Hope Malaysia akan kekal aman seperti sebelum ini..aku rase ni skrg ni kurang aman sbb byk sgt perkara berlaku lately nih! but masih under control lagik aku rase sbb semua leh hidup seperti biasa...hehehee [apelah aku merapu]

teringat aku mase interbiu KPLI awal bln ari2..hahaa…

Jom Layang-layang

wah ni lah layang-layang milik aku...erm murah aja dey! RM10 kalo xsilap aku..erm actually impian nk join otai2 layang2 kat kepung 2..tp tgk kan layang2 mereka..aku lom layak join lah kn..erm almaklumlah..nk invest tok lelayang 2..mau makan ratusan duit..perghhhh!!!!! tp syiok giller maen lelayang ni sebenarnye..tym kecik2 dulu...mane ade beli layang2 ni..sume adalah hasil kreativiti sendirik..nk beli sebuah layang2 ni makan rm 0.40 ..mase zama aku dulu..duit poket aku sehari pon hanya 20 sen..mane cukup kan..so, care terbaek adalah buat sendirik..lagi menarik..even hanya pakai surat khabar lame...kalo berjaya curik plastik terpakai dlm laci kat umah 2..lagi menarik lah layang2 aku...hehehee..tp 2 sume zaman dah berlalu kan~~~~perghh rindunye zaman tuuuu....erm kat kampung aku dulu..layang2 ni antara permainan bermusim lah kan...dlm setaun 2 ade beberapa games lah..aku pon xtau mcm mane leh wujud akan name permainan bermusim ni..kire mcm mane lah putaran musim 2 berlaku..aku dah lupe…