Tuesday, September 2, 2008

MERDEKA muncul KEMBALI

MERDEKA ! MERDEKA! MERDEKA!
aku terlupe nk wish "Selamat Menyambut Ulang Tahun Kemerdekaan Malaysia" yang ke-51

Serius tahun ni mmg xterasa pon musim or bulan kemerdekaan ni..but aku tau lah jugak yg tema dia "Perpaduan Teras Kejayaan".

Pastu taun ni aku miss tgk bunge api sbb mlm merdeka 2 aku ade kat melaka..& aku tlh syahid awal mlm 2..disebabkan kepanatan thp dewa setelah mlm sebelom 2 aku tido lmbt gara2 ke shah alam..pas2 pg 2 blk melaka...pas2 shoot jumpe + lepak ngan lyza...hahah mau nyer xpenat mlm 2 kn..aku pon ala2 lupe mlm 2 diambang ulangthn kemerdekaan..huk22..kalo dok kat umah kerinchi..kompem tgk kat balkoni 2 jek bunge api..pas2 awal2 pagi tgk org terjun dr menara TM..hehehe

Hope Malaysia akan kekal aman seperti sebelum ini..aku rase ni skrg ni kurang aman sbb byk sgt perkara berlaku lately nih! but masih under control lagik aku rase sbb semua leh hidup seperti biasa...hehehee [apelah aku merapu]

teringat aku mase interbiu KPLI awal bln ari2..hahaaha soalan sume pasal sejarah + negara..ha amik ko...kene soal pasal tarikh penubuhan malaysia..pasal ape itu semangat patriotisme..ngeh33...ape lagis kan..2 kn "semangat cintakan negara" aku pon ala2 blurr jugak nk menjawab tym 2 sbb gerun aku tgk org yg interbiu 2..serius gilak! dah lah mmg xsentuh langsung bab sejarah ni kan....pas2 paling lawak..dia tny pasal ideologi malaysia..serius aku xtau ape itu ideologi even aku penah lah dgr pasal term ni..tp xtau gapo dia kan? erm ruper2 nyer rukun negara...seb baek aku ngan selambe ayam tny ape ideologi 2..hak222..ingat 2 kawan-kawan ideologi malaysia = rukun negara

heheehe tp serius mmg interbiu gomen ni agak mencabar lah...sbb soalan dia mmg luar alam lah kn..hehehehe pape pon kite hny boleh berdoa + bertawakkal after penat berusaha tok dpt kn tpt dlm senarai tok di interbiu 2 kan..hehehe

Jom Layang-layang

wah ni lah layang-layang milik aku...erm murah aja dey! RM10 kalo xsilap aku..erm actually impian nk join otai2 layang2 kat kepung 2..tp tgk kan layang2 mereka..aku lom layak join lah kn..erm almaklumlah..nk invest tok lelayang 2..mau makan ratusan duit..perghhhh!!!!! tp syiok giller maen lelayang ni sebenarnye..tym kecik2 dulu...mane ade beli layang2 ni..sume adalah hasil kreativiti sendirik..nk beli sebuah layang2 ni makan rm 0.40 ..mase zama aku dulu..duit poket aku sehari pon hanya 20 sen..mane cukup kan..so, care terbaek adalah buat sendirik..lagi menarik..even hanya pakai surat khabar lame...kalo berjaya curik plastik terpakai dlm laci kat umah 2..lagi menarik lah layang2 aku...hehehee..tp 2 sume zaman dah berlalu kan~~~~perghh rindunye zaman tuuuu....erm kat kampung aku dulu..layang2 ni antara permainan bermusim lah kan...dlm setaun 2 ade beberapa games lah..aku pon xtau mcm mane leh wujud akan name permainan bermusim ni..kire mcm mane lah putaran musim 2 berlaku..aku dah lupe..yg pasti...antara games yg ade batu seremban, layang-layang ku putus talinya, pas2 game ala2 baseball, Polis Santri , Baling Tin / Selipar, Pakau - kad bergambar (tepuk, tiup, laga pakau kot) , Gasing, guli, galah panjang, getah [ala yg lompat getah 2..aku xhengat name dia ape], nyorok-nyorok, carom, congkak, ping pong lah....byk lah...kalo nk diingatkan..hehehe rindunye zaman kanak2 dolu kala kan...

Ok yang ni lak layang-layang si DD..hehehe tp versi beli ni...senang sket..sbb kompem xde problem ngan tali anju dia...aku pon xsure nk pakai term ape tok men describekan mende alah 2..hehehe so paham2 sendirik lah yek~~~
actually kite org maen layang-layang ni dah lame..awal taun ari2..mase semua org sangap tym cuti awal muharam...so, aku lah wat idea giller lepas kat gold coast + main layang2..hahaha & sambil2 2 ape lagi..,korek carik kepah lah kn..leh wat bakar..tp so sad, tym 2 kepah xnk muncul..pakcik yg sumber pendapatan dia menangkap kepah pon..xbyk hasil..bkn xbyk..tp mmg ala2 xde kate nyer..kesian lah jugak...erm plan terkejut ni pon..agak ramai jugak lah yg join hehehe..adelah dlm 7org [aku dd mira fit idan hadi & ed]
layang-layang aku skrg ni bertapa dlm bonet kete aje lah...tym blk kg nak jek maen join sepupu sepapat aku yg kecik2 2..tp kang adelak makcik2 kat kg 2 kate aku buang tebiat lak kn..so pendam kn ajelah impian 2..so, next tym kene g pantai lg tok maen layang-layang..hahahaa
so, ni lak gamba ala2 layang-layang aku fighto ngan layang-layang si DD..tp dah name pon tali same pjg kan..hahahaha so same lah ketinggiannye..ngeh33 tp layang-layang DD dah berjaya di terbangkan kat PD...huhuhu jeles nih~~~~ xpe nnt ade budget leh ronggeng rokiah ke PD lak....tp pasal cameron 2..ramai lak yg hangen ngan aku ngan DD sbb pg xajak..alah kitaorg nk release tension kan..xkn nk ajak reramai..serabut otak aku lagi nnt..hehehehee xpe next tym aku ajak k!

yg ni adalah adegan poyo aku ngan DD hahahahaha cam lawak jek pon ade....tp aksi bukan rok mane2 majalah k! aku sebenarnye baru dpt gamba ni..hehehe aku copy dr storage atat si fami 2 kn..almaklumlah..b4 diz..aku mane penah copy gamba2 dr dia..accept gamba dr sabah 2007 jek...erm ni dr camera si fit..sbb tym 2 hanya si fit jek yg bawak camera kan..huhuhu
pape pon aku nk repeat layang-layang di gold coast ni lah!!!!!! tapi..[tapi lagik] bkn bulan pose ni lah kn..nak mampos kegersangan di tenagh2 panas 2..huhuhuhu 2la teringat zaman kanak-kanak ni....rase nk kembali ke alam yang xyah pikir bende laen selaen..main main & main..hahaha celik mate jek dah ingat nk kuar main ngan kengkawan...kan best kalo kecik jek..xyah besor dah...hahaha leceh jek jadik org dewasa ni ruper2 nyer...hahahahaa byk mende nk kene pikir....menambah stress dlm diri jek..huk33 tp pasal permainan ni jugak lah aku selalu kene rembat ngan ayah + mak aku..hahaha tp best jek aku rase kn..sbb adelah kenangan kene rembat huhuhuhu kebiasaan kene rembat xpon kene kunci rumah, so kene dok kat luar rumah lah jwb nyer mlm 2..hehehe..kebiasaan nya denda-denda ni aku dpt tym musim maen layang-layang..nak tau kenapa..sbb tym main layang-layang ni kn kat sawah..hahaha pas2 bile tali layang-layang putus kene lah kejar kan..sbb nk dptkan layang2 2 kembali..sumtym smpai ke bukit lintang aku kejor...mase 2 xpenah pikir pon dlm sawah 2 ade ular ke...naga ke...rimau ke..[ade ke? ular 2 adelah kot] ngeh22 so, kompem lah smpai umah lambat kn...hahaha tp kalo kene rembat ngan mak 2..sbb aku curik dia punye benang lah kn dlm mesin jahit dia..hak22...wahh rindunyer zaman tu....

tp alhamdulillah lah kn sbb di jadikan sebagai hambaNya di muka bumi ni..sbb dpt menikmati segala kenikmatan yg ada. pape pon..if ade mslh sndr..xkire lah kt tengah lautan ke..dlm hutam rimba ke..kenelah dipikirkan jua..bkn blh amik mudah semua perkara kn..efek yg bakal ditempuhi 2 pon harus dipikirkan jua...erm...hari ni dah masuk 2nd day puase...best plak puase kn...rase relaks sket sbb...aku xde lah mengalami mslh bgn lambat tym pagi..hahahahaaa xyah lah nk berebut toilet bagai kan..ngeh33 thanx to fit sbb bg aku copy gamba-gamba nih!ape lagis kengkawan..jom layang-layang..boleh lah kite release kn tensen..dr lepak kat restoran yg bleh menggemokkan diri kita or dr lepak kat shopping mall yg sesak ngan umat..better lepak kat pantai...heaven~~~~~damai jek kat sitew kn!

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...