Tuesday, August 28, 2012

Raya 2012

 Yeah ni ajelah gambar raya saya. yang lain-lain kat fesbuk. selow nau lah nak upload gambar. tensi saya tau. dan sila abaikan muka saya yang besar macam pinggan itu.

Raya kalini sama jek macam2 taun lepas cuma ada spesel sket sebab saya dah 30 tahun 2 hari sebelum raya... rayaku lebih bermakna sebagai orang dewasa..cewahhhhhh...
Budak kenit ni dapat kaki masa raya ke-2, kelakarnya time tu disebabkan ramai kanak2 yg sama level dgn dia berlari2...jadi dia eksited terlebih..terjoin budak2 tu berlari..huhuhu memang kesian....sbb dia asik kawan dengan orang2 dewasa jek kan....tu yang malas nk jalan....huhuhu nak ada geng baru nak berjalan yek....biasa lagi dia....

raya tetap meriah & memenatkan...huhuhu biasalah xpenat bukan raya namanya. dan hadiah terbaik birthday tahun ni ialah kena jadi baby sitter budak kenit ni masa bithday saya ya.. sungguh lah..nak kena hangkut dia ke mana..sebab xsampai hati nak tinggal kan dia dengan nenek. so, maklong ko memang cuti haritu sebab nak jaga ko kan.....heppppp tapi dia ni senang di bawak berjalan sebab bukan jenis mengamuk....even dia mengantuk..dia tetap enjoy nak menegur orang..sungguh lah peramah..tapi aku yang malu hokeh dok menolak troli dengan mulut dia yang xreti dok dia...huh..memang saiko...hahahaha

dan as usual baju raya tahun ni terpurple lagi..ni gara2 yg lagi satu xsiap jahit labuci mak nenek kat baju tu..huhuhu ni jek yg dah siap...

lame betol beraya kat kampung sampai kan rasa boring sebab mana ada kawan dah..hahaha seb baek ade yg singgah beraya kan..adelah geng sembang..huhuhu

fuyooooo tuan tanah kedaung di hari raya per-1...ceh ceh ceh..ishh kain komot berjuta2 lah,....ni version double triple tone of purple...sebut betul2..purple..huhuhu >,<

cerita raya complete nanti bila senang lah...ni tak sabar nk beraya dengan GGO dan budak 10L.huhuhuhu

Minyak kereta

Sangat lsh bagusssssss harini....baru 2minit meninggalkn perkarangan rumah..minyak kereta pon blink2 kn....so kena singgah petrol pam jugak.. .the best part sampai petrol pam.....purse tak bawa. Takkan nk patah balik..adoiyai...mintak2 lah sampai opis....mmg alhamdulillah sampai tapi...mmg menyala jelah lampu gambar pam minyak tu kan..saiko nak sampai opis..huhuhu

Sampai opis terus nk pinjam duitkn..seb baek ade online bank. Blh transfer terus..kira guna konsep dptkn cash cepat bila tiada kad atm di tangan..huhuhu dan.lg saiko xde pengenalan diri..jgn kena thn sudah..lesen pon xbawakkn..haha

Bila jadi mcm teringat kt en.hussin dulu selalu pinjam duit dia nk bayor parking if tertinggal purse and selalunya dia kata xpayah bayar balik...mcm bapak aku lah plak..tapi segan lah kn if xbyr balik..dah lah asik tertinggal purse semendang kn..hehe..tp time lunch dulu xkesah sbb nyiok ade...xpayah segan mntk dia byr kn duit lunch kn..hehe nyiok kn kaye

Ni seb baek ade yg ade cash in hand lbh sket..buatnya semua bwk sikit....mane lah nk pnjm kn..dah lah baru kt sini..belum ramai kawan kn.

Dan lg satu penyakit lupa ni ialah..lupa nk angkut tiket parking bila kuar dr kete..byg kn asik lah kena menapak ke kereta then patah blk g byr..pahtu patah..aiyooo saiko diri sndr utk bersenam kn...

Hope ptg ni kete aku blh smpai stesen minyak sblh opis ni.

Thursday, August 9, 2012

Ko ada?




Seb baek brother tu ade..yg lain penakut..aku lg lah..haha bila masa lah biawak tu masuk kn. Ish..ish.. Nnt aku cerita lengkap..

Tuesday, August 7, 2012

All about raya

Iklan raya aku boleh xperasan lg. Nmpk sgt kurang masa menonton TV seminggu kebelakangan ni.

Lagu raya baru dgr sekali kot kt jusco ahad lepas.

Baju raya...owh ni settle sbb baju yg dah lama tempah baru siap b4 raya..selamat bajet.

Kuih raya...mcm taun2 dulu..beli plus buat sndr

2 malam lg dah masuk 10mlm terakhir ramadhan. Hope kita sama2 dpt merebut keberkatan mlm 10 terakhir bersama2.

Sebenarnya aku baru terperasan yg ahad depan dah masuk tu pon lps berbalah ngan opismate aku. Aku bajet minggu lg 1. Pantas sungguh masa berlalu. Dan skrg tgh melayan lagu raya sbb nk amik mood.hehe. Baru lepas apply cuti raya yg dah mmg wajib cuti. Lupa opis aku mmg akan tutup seminggu utk cuti raya. So tak payah sakit kepala nk kira cuti and nk apply kn..lagi2 utk org yg br start keje 3bula..miahaha.

Ok nnt sambung if ade list lain

Dan rindu plak.kt didi. Serius rindu ok.

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...