Monday, July 27, 2009

Maybank

Aku sakit ati ngan Maybank2u..sebabnye..since last friday..aku request TAC...berpoloh2 kali..tp xdpt satu haram...menyebabkan proses pemindahan wang aku tertangguh & teros tertangguh...arini pon aku sakit ati lagik..& akhirnya..kawan aku yg keje kat maybank yg tak tahu ape2 telah terima habuan lumayan dr amukan aku..hahaha kesian kat dia..& thanx to murni sbb selamatkan keadaan aku...

ni kompem maybank boikot no acc aku nih....sbb asik berbelanje jek bulan nih..haih* kehendak & keperluan idop namenye kn..bkn suke suki....

+-Penat=

Penat

itulah yg blh aku perkatakan...nak bgn pagi td mmg malas...hampir2 lah nk EL jek..tp sayang kan baki cuti ku itu...gagah kan jugak lah kaki melangkah tok pegi keje..smpai opis plak..baru teringat semua mereka xdek sbb nye kursus..pehtu ngan ade yg MC lah vagai..tinggal aku ngan murni sajok..hahahahaa

rase ke-penatan ni adalah disebabkan oleh beberapa faktor seperti yg di listkan di bawah ni nnt:-

  • yg pertamanya, aku mmg sajek jek set mind aku dengan rase keletihan [hahaha boleh ke?]
  • pehtu yg keduanya, aku penat di sebabkan aku yg carik penyakit penat ni...ngeh33
  • sebab ketiga plak, cerita nya begini, sabtu yg lepas aku ngan dd pehtu bersama pasangan suami isteri mira & wafi telah ke putrajaya tok shot outdoor sbb ni baru ade kesempatan kan...maka nya..kami ke sana semata2 utk berposing...aku pon turut berposing tonggang tonggek tp seyes..rumput tu bau busuk...xleh blah...ngeh33 tah ape kene mengena rumput tu ngan bau hanya aku saje yg tau....& smbil carik lokasi ke-2 kami carik petronas utk mendapat deteguk dua air..hahaha pdahal minom smpai sebotol..seteguk kebende nye kn...
  • lepas abis shot..yg ke-4 nye sabab almusabab aku penat adalah kami ke puchong kunun2 nak makan sambil carik kedai getgorgeous..skalik kedainye bukak half day..camne lah kedai tu nak majukan..kan dah rugi duit dr aku..harharhar... & lepas tu makan kat kedai makan BASER..layan nasik beriani....tp makan nasik ni akujadik xberani plak..aku hny mampo jadik lemau selemau2nye...mengantok seh..& lepas makan..kami carik petronas ke-2 plak...seb bek jumpe kat ss4 sbb tym ni on da way ke sg.buloh...huhuhu...
  • kat sg.buloh dok penyibok ikot mira&wafi nk carik pokok orked tok bapak si wafi..hahahaa yg ni plak rencah kelima penyebab aku PENAT..hahahaa [alasan jek nih]...
  • lepas tu...yg keenamnye..konon2 nk ke big plate tp terlajak smpai shah lam... g serang warehouse sales lagik skalik..hahahhaaa pehtu dah ptg carik petronas ke-3...tok asar plak...mmg petronas jadik pujaan kami lah kn....
  • kemudian kami sambung perjalanan dan tersesat plak di sek.2, shah alam pekena abc pegaga...hahahahaa minum ais...amik ko...mmg menambah ajinomoto ke penyakit PENAT aku lah kan...srot..srot xsedar dah maghrib..lepas tu kelam kabut carik petronas ke empat plak...kan aku dah ckp..keje kami carik petronas jek..tp isi minyak kat shell..hahahahaa..lepas kuar dr petronas...kami pon set mind utk mencarik bantal & tilan..hngeh33...& kami pon bertemu jodoh dengan bantal & tilam....& bahagia sungguh malam tu sbb tidor xsedar kan diri...:P
  • yang setrusnya plak...hari ahad..kire start dr pg lah...kan...yg no.8, aku penat memDOBI + kemas rumah dr pagi-tgh ye...tp xsudah2...adoiyai.....last2 kol 12.45pm aku gerak g mid valley..tp aku amik mase selama 45min dr umah aku nk masuk tpt parking & another 15minutes telah berjaya aku bazirkan tok carik parking plak..hahaha pehtu abiskan mase bertur di cashier..pdhal aku beli barang xsampai rm20...hampeh! nak kuar dr mid valley tu pon hazab..maka nya..aku keletihan ngan traffic aritu...
  • yg kesembilan plak...aku penat di sebabkan aku telah gatal ke shah alam utk serang PKNS..kunun2 nk rembat buku lah kan..buku mmg selamat aku rembat..aku pon berjaya mengangkot yam+nisrina sekali..hahahhaaa..abis satu PKNS tu kami tawaf...hahahaa
  • & yg terkahirnya...aku ke sunway plak tgk si aniq fawas..hahaha dah magrib baru lah reti nk blk shah alam semula anto yam ngan nisrina blk umah...& lepas kol 10pm baru aku ni nmpk jln pulang ke kerinchi...hahahahahaa

itu lah dia...10 sebab aku penat arini disebabkan weekend ku yg sgt effisyen...dr segi masa dan pembahagian..sbb aku jelajah ke seluruh pelosok selangor dan KL....

nota kaki: oklah..hope weekend yg akan dtg..aku berjaya mendapat status PENAT lagik sekali...hahahahaa aku suke...dr aku penat TIDO seharian kn...kan...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...