Thursday, December 31, 2009

Cendol oh Cendol

Cendol Jam Besar

erm nak kater sedap sangat tu idak le kan..tp kalo takat nk makan cendol tu leh lah carik kat depan jam besar @ lebih senang tepi sungai kat depan bangunan merah [stadhuys] tu. selalu jugak lah aku makan kat situ...tiap kali bwk org berjalan kat melaka..kompem singgah situ tok ilangkan dahaga...huh..dah xdek option len kan...

ni gara Nyiok Kenanga mai melaka mase Xmas...bwk dia jenjalan kat kota melaka..tp dpt masuk muzium samudera jek...tu pon penuh sesak org kan...dah ronda2..kepanasan..pekena lah Cendol ni... kalo dulu tym keje kat tesco..boipren si Lily suke tapau kan cendol ni sbb depa ni peminat cendol depan jam besar ni....

makanya...xmas aritu aku pekena Cendol Pulut....ajeee ajeee

owh rege dia..xdeklah mahal mane..lgpon mangkuk dia kecik jek kan....

Harga utk cendol baser RM 1.40, Kalo Pulut/campur/jagung ke = RM1.70 jek... owh ABC ade jugak kat sini

oklah....nnt nak bawak mira & dd, sepul & sara ronda2 jonker walk & g pantai puteri ke..xpon g ke linggi tok mandi manda & malamnye..serang ikan bakar pulak..hope planning ni menjadik nnt

Fraser Hill - 27 Disember 2009

Aku mmg xpenah jejak pon kat Fraser Hill ni. So, bile Sepul & Sara ajak, aku ON jek lah kan...Konsep aku berjalan bukan utk suke2 & mark as tpt dah jejak ke ape ke..but lebih kepada minat aku yg suka menikmati keindahan semulajadi Kurniaan Tuhan yg Maha Esa kan...& aku jenis suka nk tgk budaya org setempat...kire xdek lah jln utk amik gambar semata2...tp more to tgk budaya setempat mereka...even malaysia ni majority malay+islam yg same bangsa & agama ngan aku..but setiap tpt ade keunikan tersendiri kan...selain tu, leh explore ape yg ade kat kawasan tu...mcm contoh kat kawasan borneo..leh tgk pelbagai jenis spesis monkey yg xdek kat semenanjung kan...

maybe mmg org akan kate...xdek ape pon...mmg xdek ape pon...wat penat & wat kete semput jek kan..but...the setiap org ade pendirian....for those yg nak berhuha..mmg ni bukan tempatnye..but sape2 yg nk carik kedamaian tgk alam sekitar...this the place...kalo nk kire tempat bergambar pon..aku prefer Cameron lah kan..sbb byk kawasan leh kite jejaki...sini ade byk jugak..more to Jungle Tracking style...kalo larat..leh lah amik package dia kan...adventure lah sket kan....

but dtg utk rase fun fun fun...tu better poie lah genting ke ape ke....there is no entrance fees like bukit tinggi [ni pon tpt xdek ape...but kalo nk rehat2 kan minda or bercenta jauh dr paparazi..boleh lah kot..ahaks],,,kre ok lah...xdek lah sentap xberbaloi ke ape kan
but dia ade time..nak naik kene waktu ganjil mcm kol 9am-9.40am, 11am-11.40am...janji naek waktu ganjil ok..& nk trn plak kene waktu genap...maka pandai2 lah budget ok...ni disebabkan jln nak naik tu...sempit ala2 1 lane jek....bg mengelakkan kenderaan xcden disebabkan bertembung [tebabowww] makanya, mereka wat schedule mcm tu...

Suppose kitaorg naek seawal pagi..tp bile plan petang utk shot majlis pertunangan kawen si Sepul ni berjalan seperti baser but depa xjadik amik si sepul as OP dia kan..makanya, plan aritu mmg farser Hill ajolah kan....xjadiklah kuar seawal mungkin..aku gerak dr melaka kol 6.40am [sbb aku malas bgn...hahahahaaa] smpai kerinchi dlm kol 8.10am camtu..mak aku mengucap panjang....tp jln clear maaaaa....xpayah tekan break kan..nk terkucil pon aku tahan ok!

odw nak naek tu..kat depan dam disebabkan ade pengambaran utk citer ape tah..huh



sesampai kat atas, nilah keje kami bergambar...huhuhu xlah, ekceli plan nk ke
jeriau waterfall..kunun2 nk mandi..skali cam ramai plus cuaca yg sejuk+ ala2 nk ujan makanya, kami decide tok cuit-cuit air ajelah..lgpon kang dah mandi kompem makan mase yg lame kan..dah lah ptg tu nk kene amik mr.hubby si mira kan....
ni jelah...tgk org mandi..sambil main2 air dia tebing2...hahahahaaa pehtu beli air kotak yg sekotak rege rm2.20...blh plak naek atas tu..xbawak ape2 makanan or minuman..org kaya sungguh kan..beli jajan 3bungkus pon dah kene rm8.80..mak datok lah kan,....tp jgn komen byk...xnak beli jgn makan kan... hehehee

lepas tu singgah lah jugak bergambar ngan bunge...hehehehhee kuning & yg purple tu SANTEK sangat...love it~~~~~

& sebelom pulang, kami pon sawan2 posing kat tempat2 yg dirasakan sesuwai....& plan nk makan kat atas pon xjadik disebabkan dah terlepas pehtu malas nk patah balik nye kes....pehtu plan nk romantik2 kayuh angsa bernyawa pon xjadik sbb dia bukak kol 2pm, mase kamis ampai tpt tu baru kol 1.45pm. malas nk tgu punye pasalkan sbb dah ade beberapa org yg tgu..malas nk berebut jek....

dah lah..malas nk citer lagi...layan kan ajo gamba lah.......aku suke design bangunan kat atas tu kan..rase kalo kaye aku nk jek wat sebijik umah style mcm tu...hahahahahaa [verangan!]



Wednesday, December 30, 2009

Jedd & Muhaimin

Zaidah & Muhaimin...Selamat Pengantin Baru & Happy honeymooningggggggggggggg..jgn over ok!..kene sopan2+kontrol2 ayu gitew ahaks...

ok Zaidah or aku pgl Jedd jek....ni geng kamceng aku mase form4&5 sbb dok sblh menyebelah kan..dia ni tinggi gedogang ok...kalo tym assembly pagi..aku terpakse dok belakang skalik disebabkan menjadi partner dia..huhuhu [ni namenye verangan tinggi]

dia ni jenis yg sengal jugak.....kire leh golong aku ngan dia geng sengal..sbb dlm kelas keje kami gelak sakan ajo...lawak si jedd ni yg mane kaki majalah ujang+ majalah katun sedunia....yg mane semua lawak dlm majalah dia leh implement dlm kehidupan seharian...letey ooo nk gelak kalo dok ngan dia ni..hehehe agaknye ni lah penyebab aku skrg ni kalo gelak...xleh nk kaber langsung kan...hehehehe

dulu mase aku masuk matrix pehtu aku ke dungun & dia plak kat Uttho...even berjauhan xdeklah alasan xjumpe kan..cuti sem..kompem aku ngan dia akan kuar meroyan..hahahahaa ber2 pon jadik ok! & bab bergayut ber2 tu pon selalu...bkn citer ape pon..gossip kan diri sndr jek basernye...xpon abis semua cerita kat TV kitaorg sembangkan...

& sampai lah mase dia kene ke Mukah, Sarawak utk menjadik lecturer poli...mase ni lah kepayahan nk meronggeng sawan2 bersama. telepon jek lah jadik penghubung kan.....oklah malas nk citer lagi...bkn best pon kan..hehehehe

& sampai lah dia kate dah bertunang tp xsempat nk roger sbb dia blk kejap..rembat barang dlm 2-3hari teros tunang & teros blk Mukah balik..aku xmarah pon..tp pasal wedding ni mmg dia dah bgtau awal2 lah kan..lepas tunang..hehehehe

& bile tiber wedding dia..aku xleh nk dtg mase majlis..tu yg dia suh dtg mase nikah dia..yg diadakan malam sebelom majlis langsung nya...makanya...ke sana lah aku sabtu mlm ahad...dia kater nikah after maghrib but ade hal xdpt elak...wat lepas isya' tp kejap jek pon..aku yg sesat barat..pdhal xsesat cume xkompiden jek...ade ke kampung se dalam estate tu...hahaha giller jauh lalu dah bape kampung..aku sampai dua kali kuar blk sbb nk tny kat kedai simpang depan tu...owh lupe kampung dia kat paya redan..mmg dekat ngan kampung aku..tp ya tuhan...jauh ke dalam ok..siap kene kuar balik isi minyak lah sbb dah blink2 & aku xtau bape jauh lagi..peta yg dia bg sangat lah penipu....hehehehee

finally, aku sampai setelah org semua kuar dr masjid...hehehhee....xpe mlm tu ade majlis malam berinai kan..makanya..ade bunge api..kompang sanding vagai kan..hehehee

& dek kerana xdek org yg sesuwai..aku terpakse jadik bidan terjun utk menjadi pengapit dia....mak oiiiii........dia dah lah tinggi pakai kasut tinggi....aku dah lah gamble dtg ngan selipar jek...sungguh lah serabai kan..tp demi Jedd aku rela...ok ni lah 1st tym aku jadik pengapit ok..sbb aku xsuke...& disebabkan dia tinggi..makanya...terpakse lah angkat tinggi payung tu..& ha amik lah bau ketiak aku tu...hehehehehee

Tym ni tgh tgu mak andam nk touch up balik

ni plak tym dah setel..dia dah tukor baju pon...nak g makan..lupe nk bergambar ber2....ade pon kat pelamin mase jadik pengepit tu kan...boleh lahd r xdek langsung kan

mase ni.. menunggu sampin yg mak andam tu tertinggal..haih* org kompang dah bising..tp pengantin selambe jek..xkesah..hehehe dah kawen le katerkan

tym ni kene buli dek photographer...aku dok jauh2....sbb xleh kaco & kene standby nk lap2 peluh..hahahhahaa

tym depa salin baju dr baju nikah ke baju tok bersanding ni..aku dok kat luar..lepak ngan reramai..dok borak ngan laki dia..tetibe photographer dok tny..mmg kenal dr sekolah ke semua ni? hehehehe dengan selambe aku kater...yg perempuan tu mmg ye..bestfren mase sekolah saya...yg laki dia ni...yg tgh sakan borak ni....baru jek kenal ni ha...hahahaahhahaahahhaa maybe sbb kitaorg borak sakan kot...siap gelak2 vagai...mau xgelak..sbb dok gelakkan adegan Si jedd yg kakinye sesemut mase nikah tu..tym nk bergerak ke depan sket tok upacara batal ayaq semayang...dek kerana sesemut..dia cam nk terpeleut & jatuh..tu yg sakan kitaorg gelak....sbb dia ni xlepas ngan adegan wat semua org xleh lupe....tym nikah pon xkontrol ayu tau..jedd jedd...siap pesan kat aku tu..tips2 mase majlis nikah..lawak lah sungguh

mase salam peluk2 ngan dia..sedih tu sedih jugak sbb kehilangan geng borak sakan kan...tp happy utk dia....sbb finally..dia dah jumpe ape yg dia carik..aku jgn di tanya ok....aku tgh carik no terbaek tok 2010

& malam tu..kol 2am baru aku sedar nk balik...[mesti korang kate aku penyibok kan..pdhal pengantin yg ajak berborak ok..lepas makan tu]

Nota kaki: tapi kan Jedd...kesian ko..PJJ jugak kn nnt..heeheh jauh tu Mukah ngan KL...hehehehehee

Tuesday, December 29, 2009

Penangan Sekeping Lempeng

Aku dah kebuntuan dah ni, seperti ditelan mati mak..diluah mati bapak...cewahhh..itro kene poyo sedikit...

Tanpa disedari lempeng ni mempunyai aura yang sangat kuat utk seseorg merasa hati. itulah dia dari kerana sekeping lempeng mak aku kat umah dah xsenang duduk. Sekeping lempeng ni dah berjaya membuatkan hati mak aku resah... lempeng ni jugak lah pencetus kepada segala musibah yg melanda kat umah aku di kampung sekarang ni.

Bunyik macam sesuatu yg buruk telah berlaku...tetapi tidak lah buruk mane..cume awan yg mendung belom nk cerah sbb matahari malu2 lagi nk menunjukan diri..huh~~~ apelah aku merapukan ni ler sengal!

Ok, kat umah aku, skrg ni ade 3org adik aku ngan makayah aku...di mana yg sorang tu tgh cuti semester,..tu yg bertapa kat umah..tp serupa xdek kat umah..sbb hari2 ade keje part time dia buat...dia ni dah malas nk carik keje part time kat kedai2 tu...dia cume tolong membe dia punye makpak yg buat catering. kire kalo kuar pagi..mlm baru sampai umah..kire kewujudan dia di kala ni..xdiiktiraf lah kat umah tu..hehehehee

yg lagi sorang tu bekerja...kuar pagi..malam baru balik..OT semendang..tp xkaye2 jugak aku tgk! sbb dok umah kan..mane kuar duit sewa makan vagai kan..haih~ tp abaikan..dia pon xmasuk dlm penceritaan lempeng ni....sbb dia mcm aku yg bkn amik kesah..tp aku mmg xkesah tp baser lah semua masalah kat umah tu..aku lah seorang diri yg terpakse tadah telinge utk mendengar keluh kesah mak cik enon & dek non di umah tu...dr yg tua smpai yg ke muda...aku jugak di cariknye...tu lah padahnye..kalo org yg xpenah ddk kekal di rumah tu..hehehehe

ok..back to da story, ade lah lagi sorang yg betul2 berkenaan ngan kesah penangan sekeping lempeng nih kan....dia lah yg bongsu yg mane kalo diistilahkan budak yg sangat manje..tp kalo ikot real situation dia hanya memanja kan diri dia sndr [kire budget manje a.k.a syiok sndr merasa diri tu paling manja]...dia baru jek abis SPM.... 2days after dia tamat menjawab paper SPM yg terakhir....dia ni kire leh thn rajin lah..compared to AKU kan..hehehe...dia pon wat lahs arapan pagi...iaitu lempeng....xdek lah dia buat sekeping..berkeping2 jugak lah....heheheee di masa hari kejadian aku xdek...almaklumlah bkn sabtu ahad...kompem aku kat opis tgh keje kan... asalnye kat umah dia tu seorang yg periang..& kire penyeri umah lah..sbb kalo aku buhsan rumah tu mcm sunyi sepi..kompem aku akan sakat dia sampai dia melalak..even dia dah tua bangka ni pon masih kene ngan kakak dia yg bertuah ni..even abg2 dia yg len yg macho2s tu pon selalu melakukan aktiviti ni..kalo kebuhsanan di rumah...tp kebiasaan nya..dia akan terasa or melalak tym tu jek..sejam lepas tu kompem ok..leh gelak2 gossip balik kan....

tapi..segalanya berubah...bak kater mak aku... lempeng yg dia buat mmg sedap..di makan plak panas2 cecah ngan sambal goreng..tetiber cam nk makan lempeng mlm ni..huh~ lempeng per1 yg dia goreng tu....dia cuit sket..balance dia..tanpa mak aku sedari mak aku dah melantak sampai abis....tp kepingan ke-2 masih dlm kuali...dan yg ke-3 & ke-4 & ke dot dot masih lom dilempengkan.....kire byk lah jugak lempeng lagi kan..tetapi..nk dijadikan cerita dia telah terasa hati ngan mak aku yg telah menghabiskan lempeng yg per1 tu...teros senyap sunyik..xberkata ape smpai lah sekarang..yg dah masuk m,inggu ke-2...

kalo ikot secare logik....kalo telor ikan tembakul tu logik lah nk merajuk pat lima bulan kn..ni lempeng yg hari2 ko leh buat sndr kan..mak aku budget dia merajuk kejap jek..sbb std dia lah kan..dia ni rajin jugak melayan mak aku borak..wat lawak ngan mak aku...cerita bende2 sengal dia kat sekolah...pluas cerita kat TV...dia ni kaki TV...tp tu lah...sejak dr kes penangan sekeping lempeng tu dia dah senyap..ngan aku pon dia senyap jek..xdek dah...laporan harian dr dia..baser dia rajin call aku utk melaporkan sekiranya ade perkara lawak bangsat ke...mende2 sengal yg berlaku dlm rumah aku utk aku rase terbakar...tp ni mmg dah xdek yeee laporan harian...

balik minggu lepas mak aku suh lah aku merisik kabar kat dia....agaknye dia terdengar kot ape yg mak aku perkatakan tu..makanya..dia mengambil tindakan bijak..di mana dia tidor dulu sblom aku balik dr merayap...hahahahaa aku call pon dia dah xangkat phone..payahnye nk merisik kabar ni...aku pon baser jek merajuk ngan mak aku kan..tp xdek lah lame mcm tu....xsampai sejam..dah leh borak balik...mak aku cam boring lah kot..sbb dah xdek geng borak sambil gelak2 kat umah kan..asik tgk muke kelat dia jek bak kate mak aku....xkn dia merajuk ngan aku sbb aku xmo belikan dia baju kot...hahahahaa sengal lah tu!

ke sebab ayah aku xkasik dia keje..ntah le...tp ape yg apsti lepas kes lempeng dia jadik mcm tu...aku dah abis idea camne nk borak ngan dia..sbb payah nk dok lepak ngan dia..sbb dia asik elak kan diri jek....abg2 dia jgn harap nak amik tau kan....ape yg aku paling kesian..kat mak aku lah kan...aku ade jugak sound dia..xbaik xckp ngan mak..masuk 3hari..dah dpt dosa tau! tp dia wat derk jek!

jgn sampai aku amik cuti plak nnt kan nk setelkan hal ni...sbb rimas mak aku asik tny....

Nota kaki: dek kerana penangan sekeping lempeng ni,..aku plak terasa lapar..huh~ [relevan x?]

Perkhidmatan Pendawaian Elektrik

Cerita ni agak dah basi...tapio tu lah..aku kemalasan nk transfer gamba sekarang ni...nak menaip utk wat karangan budak tingkatan dua ni pon aku malas ha....ni kan memikirkan ayat2 yg sesuwai kan...hehehehe

oklah..aritu kan aku dah cerita pasal Masalah umah aku sewa aku. yang mana DB Box dia malatop...tebabowwwwww....gitew..sound effect kene over sket..

Makanya, budak yg dtg membaiki tu mmg FREE jek seharian..tp xkn nk suh mai malam kn..dah terang2 umah aku tu xdek elektrik kan..camno nk wat keje dlm gelap..kang keje laen plak bebudak tu buat...huh~

makanya, aku ater mai lah kol 11.30am, sbb aku pon leh mintak kuar pejabat dlm 2jam kan...even kak AYu ade kat umah...kang takut plak ade bende yg dia tertinggal nk buat kan..sbb selain betulkan DB box, aku mintak bdk tu tukor kipas ngan lampu kat hall yg dah kojol sebuah tu...nak harap cahaya neon dr yg lampu seketui tu...mmg ala2 romantika di tampoi lah tetiap malam kami selama ni...sbb nk tukor...budak2 umah aku ni size masing2 agak std org Malaysia...yg tinggi luar baser seperti Zaihan dah xdek kan..maka terpaksa wat donno jek ngan lampu yg dah mampo tu....kebetulan org nk dtg betul ni..aku pulun lah sekalik..nasib lah tuan umah...hehehehe..2la sbb aku kene blik jugak kan....kene bg arahan..hahahahaa

* Sebelom di baik pulih*
[nilah...gamba selepas bunyik meletop...kebom*&^*^*&....percikan api dia..dah wat aku cuak...ngeri jek]

*selepas dibaikpulih*

erm xlame pon..dlm 2.30pm dah siap..tp ade mslh laen plak....Fius penyambung DR wiring TNB kat luar umah tu dah putus...bdk tu mmg leh buatkan tp kalo TNB tau..nnt depa yg kene plak kan..aku ni kan baik..xyah lah amik risiko utk kesenangan sndr kn...bdk2 tu plak yg beria kesian kat kami..takot bergelap mlm nnt..bergelap xpe..jgn xdek air jek..hahaaha kang ade yg kepam dtg opis kan...

makanya...aku telah mengSMS TNB ke no 15454 [utk call careline or SMS ok], aku call masuk waiting list..tu yg SMS jek...tp cam xdek respons kan..dah kol 2.30pm..aku xleh nk tgu..aku chow jek..aku kerah kan jugak bebudak tu poie beli lampu yg same size sbb depa tersalah beli..hahahaa keji x?makanya, aku mintak kak ayu uruskan bab pembayaran nnt.... sesampai opis aku try call TNB lagik...3kali cube baru lah dpt masuk Q yg betui...dpt jek ckp ngan CSR dia..teros wat report & bile aku tny...dlm mase bape lame akan di siapkan? dia ater 30min-2jam...erm..kekdahnye sampai ke pulul 6ptg..xdek sorang pon org TNB yg call..aku dah pasrah xdek letrik lagik lah mlm ni..huhuhu..last2 kol 6.45pm baru dpt call dr technician TNB..& xjadik bergelap mlm tu kan..hehehehe


owh lupe..bdk tu charge sgt murah ok...murah dr aku betulkan lampu taun lepas....upah pasang lampu rm3 jek...yg dulu..upah jek dah rm15...xke beza tu..makanya, sesape yg memerlukan perkhidmatan pendawaian elektrik area KL, Selangor..boleh lah call budak Azli ni di no. 012 - 210 2975 [ni iklan FREE...dia xsuruh pon..aku yg bermurah hati nk promote]..antara servis yg dia buat:-

  1. PAsang Lampu & kipas
  2. Menampah plug point
  3. Water heater
  4. Aircond
  5. pendawaian seluruh rumah/pejabat
dr mane aku dpt no dia ek...aku google jek...dpt byk ctc no ...tp baser lah yg aku amik mesti melayu..ni lah mase nk tlg depa nye biz kan.....tp jgn buat taik udah..kang ader yg kene bleklist plak.....teros bungkus plak biz mereka....

ape yg leh diperkatakan...servis OK!...

Nota kaki: TNB sms utk mintak feedback dr servis yg mereka laksanakan...dr 1-5...1 paling rendah...aku bg 4 jek..sbb mslh mase kn..janji 30min-2jam..tp melebihi 4jam..baru org TNB mai kan./...hahahaha...owh kalo kat melaka senang, xyah nk call sane sini..google sane sini..kalo bab letrik ni..mintak tlg kat adik aku jek...copat & FREE lah kot..bayar duit barang jek..hahahhaa

Monday, December 28, 2009

Fraser Hill

Mak eihhh...dia dah upload ok....aku xbawak SD Card plak arini..haih* xdpt nk transfer & xdpt nk update story mory weekend ni..huh~

Thursday, December 24, 2009

Kalender Serbaguna

Debaran 2010 makin kencang..lebey2 lagik...bile kalender 2010 mule di edarkan... ekceli debaran tu xdek ape pon..saje jek wat ayat gimik yg membentuk ke arah kepoyooaaan lebey...

dapatnye kalender 2010 dah blh mule plan ape yg ptt kan [pdhal...kat outlook blh jek tgk..nk tgk taun 2020 punye pon blh kan] erm... kali ni dpt kalender Save More..hehehe sungguh berguna plak..xperlu dah planner or watsoever..sbb segalanye kat sini boleh dikatekan....memenuhi citarasa aku..di mana..ruper nye seperti mana2 kalender kuda..aku suke kalender kuda ni..sbb clear mewarna merah utk hari2 percutian kan...pastu tulisan yg besar..senang nk tgk dr jauh..ahaks....

oklah meh kite tgk...kalender SAve More ni....
ruper lebey kurang kan ngan kalender kuda tu?

ha tgk tu dia ade menandakan mane2 tarikh yg bagus utk melakukan puasa sunat..kire ni secara xlangsung leh jadik reminder lah kan..kan selalu kite jadik terkompius ngan bulan islam ni...ha...ni skrg dah siap tulis..xyah aku nk tulis sndr lah kan...

mudah kan....mmg memudahkan idop...

ni xpayah aku bukak online nye waktu semayang & print..sbb kat sini dah ade...ahaks....ikot negeri lagi you~~~~

ni nota kecil utk merumuskan segala jenis cuti umum yg ade pd bulan tersebut

& lagi satu yg lebey menguntung kan...

ha ade kupon beras ok...dpt jimat RM5 kan...boleh beli ikan kembung setengah kilo..hahahahaa
kupon ni bkn satu jek...oleh sebab ade 12bulan jek dlm setaun..ade 12 keping lah yg mane sekeping utk sebulan..hehehhee
berbaloi2 kan?

Nota kaki: mmg save more lah kalender ni...sbb all-in-1....dah mcm nescafe 3-in-1, all-in-1 printer, oppss Merry Xmas....tetiberrrrr hehehee

Broga Hill

Ala yg dekat Semenyih tu...

xdek lah jauh mane kan...

dah lah semua org kate tempat tu best...+ cantekkkkk

tapi aku dah bape kali plan tp xjadik2 jugak..

lom ade jodoh kot ngan BrogaHill ni..

tp tu lah mmg teringin nak melenguhkan sendi+otot kat situ...

nk bgn seawal azan subuh lom berkumandang tu yg masalah tu kan..

haih* ditambah plak perencah xdek geng..selalu timing FREE xsame kan...

pehtu digaul plak ngan alasan malas + sengaja buat alasan

& then diuli kasik rata ...oppsss silap diuli ngan kebutaan jalan even garmin ade...tp aku xkompiden..hahahahaa

makanya, tempat yg dekat tu pon xsampai2 lagik

Nota kaki: sape lah yg nk ku ajakkan ni

Semut oh Semut

Boleh plak aku terlupe nk snap gamba db Switch box yg baru tu..haih* makanya..entry utk citer tu kene postponed sbb maklumat xcukop...huh~

Boys Over Flowers

Setelah sekian lame xmelayan cerita Korea...kini aku kembali menjadi pencinta cerita korea....rase last drama korea yg aku layan adalah...."Sassy Girl"....lepas tu semua citer korea aku anggap xmenarik..hehehe

Drama ni kebetulan aku layan mase last week...Jumaat mlm sabtu...kan dok kat kampung..mak ngan adik aku dok melayanm cerita ni....aku yg xtau nk watpe mlm tu...sbb xdek ape yg menarik nk di surf kan..+ boring lah kot...join jek lah mereka melayan cerita korea...mak aku siap bg service FREE utk menceritakan al-kisah 3episode yg aku xtgk..sbb ni cerita baru menggantikan cerita yg pasal musik...tah ape tah..budak opis aku ade citer kat aku mase kitaorg outstation kat kedah dulu..tp aku tgk..cam xkene ngan mood ke ape tah...aku xberminat pon..ke sebab dah separuh jln citer nye tym tu..tu yg xpaham tu..ahaks

makanya...dek sebab satu episode tu..aku jadik nk tgk lg..sbb ramainye jejaka kacak dlm cerita ni..hik22....makanya isnin lepas aku mmg lah semangat nk tgk kan..sekali cabaran main switch db box umah aku melatop...makanya...mlm tu kami bergelap..xdpt lah nk menonton cerita itu..lepas tu selasa mlm pulak pergi meraikan besdae nyiok sazz...& smlm baru dpt tgk balik...

sekali..baru aku perasan yg jln ceritanya mcm cerita "meteor garden" drama di zaman aku belajar dulu..hahaha blk ni kompem aku tgk cd dia blk..hehehehe dlm cerita ni pon mereka menggelarkan geng dia as F4...aku punye giller cerita korea ni dulu..mase multimedia nye project...aku buat pasal drama korea ni...eh ehh silap..pasal F4...tp f4 yg lame lah....ala yg Dao Min Si ngan Hua Zhei Lei yg ensem tu.....tah mane tah aku letak tah...

tp sedih..mlm ni xpdt tgk lg sbb dlm bas kan..haih...kalo ku tau..aku beli ticket kol 10pm..tp tulah..aku kan jenis beli tic awal bulan aritu kan..[awal kan?] & tym tu lom layan cerita ni lagik..hehehehe kalo dulu lah....kompem aku akan beli tiket kol 10pm...sbb nk tgk drama korea ni yg abis kol 9.30pm...kompem lepas citer tu abis..aku dah wat larian pecut ke stesen Putra tu..hahaha sbb kene smpai Pasar seni b4 10.50pm kan...kang nk lari dr pasar seni ke puduraya tu plak kn...hahhaahhaa seb bek lom ade kes tertinggal bas setakat ni..:)

setakat ni..aku berjaya promote citer ni kat Mira & kak Ayu..hehehe 2-2 dah terpengaruh sepenuhnye..keh keh keh...

ade lah aku google sket...kite terjah || http://boysoverflowers-sg.blogspot.com/ || Bharian ||

skrg ni payah sbb geng tgk citer korea ni..si ejod..dah xdek kan..tu yg payah nk tau cerita yg latest kan...kalo dulu tym keje kat tesco..dok ngan china2 tu lagik lah..sbb lagi ke depan..citer yg lom tayang kat malaysia..kompem depa dah ade stok cd yg di beli dr singapore....kompem lah mase tu leh berlagak ngan semua org kan..sbb dah tgk & dah khatam dulu..hahahahahahaa...skrg ni layan drama melayu aje lebey....

overall citer ni..xleh nk ckp ape lg....sbb citer dia lom tamat lagi...oppsss kene tgk citer avatar & ninja assassin lah..sbb semua org kater best!

Nota kaki: jom layan sekali...berbaloi-baloi tgk jejaka ensem...boleh lah wat stok cuci mate sebelok tido....untung nasib nnt masuk dlm mimpi kan..keh keh keh

Wednesday, December 23, 2009

Italiano

Story mory bout besdae sazz lom berakhir...

as ape yg di rancang, smlm kami ke d'curve tok sawan2 abiskan duit dlm poket...hehehe actually plan asal tu utk annual dinner [hehehee...gelak sila jgn besar ok!] utk GGO & sempena meraikan anniversary GGO's yg pertama kan....

kebetulan dirancang dah lame....tup tup asik di postponed...kekdah nye...smpai nk ke besdae adik bongsu....teros lah plan ditukar.....utk adekan majlis semua serentak..jimat kos..jimat masa jimat minyak kete yg terbabit jimat napsu serakah tok melantak jimat kalori & penjimatan yg maha hebat

asalnye...pilihan org paling tua nk makan di Merche.....tapi kekdahnye..dia dah kayape di sebabkan meknab terchenta....."tu lah..syg awek di manje2kan...kan dah rabak poket tu"...makanya...dia request utk serang ke mane2 kedai makan mampu bayar...hehehee

so, oleh sebab aku ni bab makan..tarak hal..biarkan dia decide mane yg dia mampo ajolah kan....so, semua pon setuju supaya org yg paling tua...rambut dah makin lobhang sana lobang sini tu membuat keputusan....makanya...dia telah memilih kedai italiano...amboi..tekak.....xtahan....terus lah mlm smlm name ayunio sesuwai utk cafe yg diserang..hak22

oleh sebab besdae sazz maka, kapten adi di mintak utk order makanan..padahal..aku dah blurr abes tgk name2 menu dia...mak eihh xpaham den nk sebut..al-maklomlah..org kampung yg selera makan sambal belacan ngan sambal jawa jek....name mmg blh ditukar ikot musim..tp tekak ni payah plak nk diubah..lebih2 lagik...suara yg nk terkeluar tu membuatkan lidah ku tergeliat pulerrrrrr
mak eihhh...ade plak name tuan yg memilih..

disebabkan kapten adi dah memilih di bantu oleh besdae gurl...makanya....utk serve makanan...besdae gurl di minta berbuat baik + belajar utk lebih rajin melayan tetamu..hehehee

licin semuanya...kesian nyiok kebana...sbb segala2nya kurang kene ngan tekak...asik masuk kedai teh ais...kami pon nak masuk kedai minom pepsi sampai kembung kan...

oleh kerna nyiok kebana sibok wat cookies [akhirnya...kene modified blk..sbb xlepas QA..larikkkk]
makanya, dpt kek segera dr ladang SC...ahaks....niat nk beli SC masuk coffee bean...bapak pelik kek ni xsame..ruper2nye aku salah masuk kedai...lawak jek....
Happy Besade Dear Sazz

& setelah semua kekenyangan..semua sakan berposing depan pokok xmas...mcm esok semua mampo bgn kol 10am jek rupernye..pdhal esok kene meratap jem pagi2 hari nk g keje kan....

dan cerita ni aku tamatkan di sini..sbb lenguh dowh nk menaip....
nk tau citer selanjutnye..sila lah ke belog nyiok kebana [di sini]

www.italiannies.com.my

Gambar2 dr kamera nyiok kebana...
baru ku perasan..smlm xsempat posing ber3 mcm selalu..haih*
tapi smlm...aku bergambar ngan nyiok dewi kenchana...
aksi xleh belah dr aku...
giller lah..
tah sape nye gamba aku tgk yg sampai meluat lagu tuh!
opsss malu nk posing muke tembam sgt...tyn jek lah tangan + jari yg kurus tu...ahaks

Lupe plak nk bg tips makan kat italiano nih...
- kalo pg sorang2 rugi...sbb xdek peneman plus..kompem xlarat nk abiskan makanan yg byk plus harga akan jadik mahal
- kalo pg ber2 .. ok lah..terasa romantik seperti makan di cafe world dlm fesbuk tu...hehehehe
- kalo rase nk jimat pegi lah dlm kumpulan 4-6org....leh makan byk jenis sbb menggunakan konsep sharing is caring....sbb kat sini kalo ko beli utk sorang ala2 leh makan 2-3org..hehehehe
- pastu sini pon best utk melepak sambil refill air pepsi sampai kembung...


Nota kaki: kitaorg cek..ade tulisan Halal..tp lupe nk tgk sijil HALAL tu ade ke idak...haih* kealpaan ni xleh dielakkan bile perut dah masuk angin

Maybe

aku dah TAK RETI nak pilih color..nk match ke...nak rase sesuwai ke.....aku dah sangat ketandusan IDEA nk pilih...makanya...akan ku biarkan design belog ni begini..aku ubah lelebih...dah macam2 plak ilang...tu yg malas tu..ehehehe...

makanya......opppsss

ini ajelah hasilnya....malas dahhhhh...tetibe kekreatipan aku yg xseberapa dah lenyap....

Tuesday, December 22, 2009

Semoga Umur kamu di panjangkan

supaya dapat menikmati keindahan hidop pada masa2 akan dtg....& sahut lah seruan Bakal pak mentua ko utk makan megi sempena menyimpan duit berbukit lalu dpt lah ko mengadakan satu majlis super duper gerannnnddddd di majlis berbahagia ko nanti.....ahaks

sempena besdae dia jugak..aku terpakse membuli dia kerena dek ketiadaan laling ku di sisi...hehehe makanya..terpakse lah mengguna perkhidmatan cik besdae gurl malam ni..huh

oklah...Happy Besdae My dear fren...my all ur dream come true & berbahagia di samping abg soljar...moga malam ini kamu xkene tembakan bertubi2 dr org len [alamak..jgn salah anggap...abg soljar skrg tgh belajar wat bom..bom ape...kuih bom ke ..den xtau...kurang fakta kat sini...hehehe]

aku doakan semoga abg soljar dpt pelepasan dr duty menjaga kubur malam ni utk meraikan majlis kamu..ahaks...

ok adik bongsu yg dah gediksss nk kawen..semoga segala yg dirancang berjalan lancar yeeee.....

Masalah

Semalam...

Around 7.50pm, tetibe kat main swicth box [betui ka name dia,,,taram aje lah labu] tu kuar api2 gitew..aku yg tgh dok depan lappy cuak lah kan...teros aku tutup semua suis.....& lampu+kipas nye suis semua kene tutup...bergelap kejap..pahtu nak tgh HP..bukak lah lampu hall tu..tetibe...bunyik..pop..pop... & percikan api gitew,,,

Cuak lah kejap..smpai pikir..mane nk terjun kalo terbakar...hahaha lawak sungguh.....

seb bek smlm aku tak keseorangan....sbb kak ayu ade kat umah & fiza pon blk awal [ni lg musykil..smpai umah sebelom aku jejak kaki kat umah..haih*]

nk tolak suis pon aku cuak..hahahaa tp buat jugak..gune kayu..hehehe lawak x lawak...ngan tourch light xdek....seb bek kak ayu aku mini tourch light yg cahaya nye power..tepon tuan umah....erm sengal..suh mntk tlg kat sedare dia yg tgkt 12..aku poie..atok tu pon xberapa nk paham & xsehat mane pon org tua tu..kesian plak nk nyusahkan...call sane call sini..call TNB..waiting list dr 33 jadik 54...mak eihhh bape nk bayor bill nk menunggu kan...sengut lah!

last2 call tuan umah balik..kate esok jek lah pgl org wiring kan...makanya...xlame pastu kecik blk..suh dia beli lilin...candle light dinner lah kami mlm smlm....& oleh sebab xleh tgk TV..kami pon coh ceh lah cerita sendiri....

hope arini leh setel...& mlm ni leh tgk boipren2 aku yg ensem kat 8TV beraksi...hahahahahaa

jgn ckp main switch jek...siap aku suh bawak lampu + kipas extra...sbb aku nk tukar baru..biarkan tuan umah kopak sket bln ni..bkn selalu aku nk merabak kan poket dia...


***
owh lupe...sepanjang nk hampir 4taun aku menyewa kat situ...byk jugak lah pengalaman..hahaha ngan adventure bilik xdek lampu bertaun..sbb malas nk pgl org betulkan ...plus tuan umah byk songel [xdek lah ape..cume dia suke bg alasan tgu dia mai KL nnt dia betui kan..malas aku nk layan..turun KL nye setaun lom tentu sekali kan...] pehtu ngan toilet..masalah xdek tangki air yg mane kalo xdek air..kami kenelah ke masjid berdekatan utk mandi...hahahaa pehtu toilet tersumbat....sebulan lebih jugak...pinjam toilet kat putra universiti tu + KFC jln universiti..hehehehe masalah lampu toilet ngan dapor lah...mandi bergelap lah..masak dlm samar2 cahaya dr luar...hehehee ni menunjukkan umah tu dah uzur...tp den malas nk pindah randah ni..leceh ok...lagipon dok situ lebih rase selamat...& sayang rasenye nk tgl kan menara rebong tu [ade kene mengena ke dlm penceritaaan ni?] huh*

Monday, December 21, 2009

Ronda-ronda

Petang smlm...cam boring jek dok umah...tiket bas balik KL mlm plak kan...haih*/..disebabkan kebuhsanan & kerete guwe ade di kampung..sedap lah aku plan terkejut...saje jek nk jln2 ronda2 kat melaka...tu jek yg baser aku buat..saje jek carik pasal utk menimbulkan kemarahan disebabkan byk kenderaan di jalan raya..huh*

dari banda melaka ke ayer keroh..masuk batu berendam...& kuar ikot cheng..amik ko..saje jek perabis duit minyak...huhuhu....

aku kuar jln sorang2....siap ckp kat mak..xleh ikot...hahahahaaa malas nk bawak..kang kompem nk singgah byk tempat...xdapat den nk ronda2...

ni lah Jusco yg suppose bukak 17/12 tp insiden gas meletop tu...kene lah tunda ke taun depan

kalo idak..kompem aku dh jalan2 lenguhkan kaki dekat sini
tapi aku hny jalan2 lenguhkan kaki tekan break ajolah yeee

ke ayer keroh sbb nk jenguk ke romantika & home decor..tp ape yg aku carik xjumpe plak kat melaka tu..huh..kene carik kat KL jugak lah jawabnye...
jalan sgt jem ye.....
bertapa kat setiap traffic light rase seperti nk beli jet pejuang sendiri jek [ade kene mengena ke?]

1 Muharram 1431H

Selamat diijabkabulkan mase 1 Muharram 1431H, tahniah Yanti & Azrul...Semoga kebahagiaan milik kalian ber-2.

Lagi sorang memilik tema oren...mak eihhh...ko ngan si Fauziah ni berjanji ke apo ek? hehehe

aku ke majlis si Yanti yg bertempat di Londang, Melaka bersama si Lyza....baser lah....tu..tu jek geng yg tgl kan...hahahaa

tapi best sbb nek kete best...xyah aku stress ngan traffic kat melaka ni...leh melelapkan mate seminit dua...

aku ngan Lyza sampai awal...sbb lyza ade kenduri len kat Batu pahat..makanya...mmg awal lah kami makan kenduri aritu...hehehe kol 11.15am dah smpai ok....seb bek pengantin berarak awal...iaitu seawal 12.30pm..





makanya..sempat lah tgk kan..lepas setel dia dok kat pelamin..kami teros chow...singgah umah family lyza kat kuala sg. baru tok dia angkut baju dia..hehehee sbb dia nk blk Muor teros kate nye

sempat lah bergamba + bergossip ngan pengantin...1st tym aku pegi umah kenduri kawen./.tp dlm umah dia...especially depan pelamin xdek org melepak...hahaha cool kan..aku ngan lyza leh pilih nk dok kat mane..last2 lepak ngan pengantin dlm bilik...hehehehe

sempat lah bergossip kesah perchentaan dia ni...yg mane...kenal sekejap jek...kire berkawan ngan org len...end up jodoh terikat ngan org laen...tu lah org kate...kita hanya mampo merancang tapi tuhan yg menentukan..betui x?







seb bek muat even semua org dlm gamba ni agak membesar bagai johan...hahahahaaa

The pengantin yg nampak comei ngan kaler oren...opppsss aku pon pakai oren arini..gare2 terkene aura kaler pengantin weekend lepas kot...hahahaaha



sebelom chow...sempat lah snap sket kat pelamin ni...

to pengantins,

Selamat Pengantin Baru
HOPE yanti dpt tukar sekolah ngan kadar segera...kesian nih kalo PJJ kan..hehehe
semoga dimurahkan rezeki
& semoga cecepat dapat zuriat






Anak Kak Cinai [Nur Syamsinar]...comeikan...baru 2bln setengah ni..tp sgt comei nga Baju kembang oren...ikut tema ngan sepupu sepapat kan...
lupe plak..nama budak tomei ni...Nurul Mawaddah..sweet kan?
semoga membesar sebagai anak yg solehah.

Nota kaki: jiwa aku yg kacau bilau..apsal entry ni pon jadik kacau bilau...haih*

Saturday, December 19, 2009

Semoga Berbahagia

Hari ni langit seolah2 menangis...meraung....hahahhaa mcm hati aku kot..keh keh keh poyo lah plak

tapi seyes ujan dr pagi...smpai ke ptg ni... opppsss dah maghrib kan..pon masih hujan lagi ha renyai2...haih hujan rahmat ni namenye.,..

siang td plan ke kenduri si Pau [better panggil Fauziah kot skrg ni...dah dewasa kan]... Fauziah sgt comei ngan busana oren nye..mak eihh..i jeles u dah slim river skrg ok....^-^v, paling xdisangka...si Fauziah ni yg merupakan rakan sekolah Sharodz aku adalah sedare mare ngan mak ngah sebelah umah aku ni....& mak aku pon kenai ngan bapak dia tu...pakcik mahat

oklah Fauziah & Suami, SELAMAT PENGANTIN BARU. semoga berbahagia selamanya. amin.

plan asal, aku ngan Lyza, tapi Lyza sesat smpai ke Machap & stuck plak kat durian tunggal, makanya xjadik lah dia ke kenduri si Fauziah ni...xpe esok kitaorg kene makan kenduri kat umah Yanti plak...hehehew

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

aku balik kg ni..purposely utk kenduri org len...tapi apekan daya...kad xsampai ke tgn wa, makanya......anggap jek xdijemput...

Dear you,

Selamat Pengantin Baru...semoga berkekalan selamanya, & hope u make a right decision ok! semoga tiada lagi muka ketat di pamir kan..wa tau ni hari lu....even bukan lu yg bgtau but kad tu..ur makcik kate ade.....tp dia xbg pon kat wa...wa anggap jek xdek rezeki nk makan nasik minyak lu

Thursday, December 17, 2009

Lepaking@MCD, Mont Kiara

ok...tersesat kejap kat sini..seb bek dpt menyaksikan malaysia di kalungkan ngan pingat Emas...ahaks...

owh lupe...kekaguman aku tang Malaysia menang..lom terpadam lagi....hehehhhee

Wah leh tido dlm senyuman...sbb Malaysia menang..:)

Nota Kaki: Selamat Tahun Baru kengkawan semua... & Salam Maal Hijrah..

Cayalah

Malaysia.....

Tahniah..Tahniah...Tahniah....

Ape yang penting...UsahaSama...heheheee opppsss Kerjasama...ini lah hasilnya...& xsia2 fafau, FBI & Kiran lepaking di hakim, Sek.7, SA....

Kire berbaloi usaha mereka...







Nota Kaki: Aku sempat tgk tym penyampaian hadiah..& glad to here NEGARAKU berkumandang..bangga kejap...:)

Wednesday, December 16, 2009

Berita Terkini...Hiburan Sensasi

Aku juz nak wish...GUT LUCK pada team bolasepak Malaysia esok.....

Nota Kaki: Kalo opis aku membenarkan pulang awal....blh wish pd comp aku ni..Thanx..hehehe menyahut seruan kerajaan gitew...

Tik Tik Tik



Masih Cinta - KOTAK

Try Try Try

Tuesday, December 15, 2009

Niat

Niat aku nk ubah ruper belog aku nih

tapi tu lah... resepi niat ni...

kalo hanya disediakan bahan tapi xdigaul+diuli ngan kesungguhan....mmg haram...jadik mcm ni lah...sekerat jalan jek...hahahaahahaa...sorilah...ek..kalo rase cam xbest nk tgk belog aku ni...aku agak xbersemangat nk buat keje nih

Pewittt

Sebenarnye...
dah lame xbergossip ber3...
dah lame xddk coh cehhh bersama
dah lame xmakan2 ber3
dah lame ...lupe daaaahh hehehe

tu lah... jumpe ber3 pon kat gtalk jek...ahaks....
xpon hny jumpe ber2 jek...nk kumpul ber3 pon payah..
thanx to wafi sbb melepaskan tali rafia tok beberapa jam supaya mira leh ronggeng ngan kami sbg wanita bujang..keh keh keh


ni lah dia..sekian lame xbergambar ber3....ahad lepas..berjaya jugak..snap gamba ber3 versi 2009 :)...rasenye..gamba last ber3 mase jamuan berbuka puasa ATAT mase taun lepas...

Monday, December 14, 2009

sembang lebey

wat i can say...

weekend yg lepas....seperti mengembara satu malaya daaaaaa

letey gillos...tp puas ati sbb berjaya menjadikan rumah sewa aku tu sebagai hotel utk tido mlm sajok..hahahahahaaa

Syah & Eyzan

Ahad pulak....mmg dah plan lame...sejak dpt kad kawen dr si syah ni...aku ngan DD plan nk pg yg side lelaki....senang kan sbb 2-2 org kitaorg kenai...makanya...ke jerantut lah smlm kan..hehehe

owh trip ni..konvoi ngan atatians yg len...3bijik kereta [proton fan + hitam-hitam belaka kaler kete..hehehe] ade 6org perempuan [5gadis 1 isteri org] & 4org lelaki...

Selamat Pengantin Baru
Syah & Eyzan



kebetulan....family perempuan xdpt nk hadirkan diri di majlis...makanya...kami berseploh org terpakse oppppsssss pakse rela menjadi kaum keluarga


ni lah dia lebih kurang deskripsi utk tugasan kami...hehehe aku amik dr forum...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...