Wednesday, June 30, 2010

Sebab aku menguap byk kali siang tadi

Owh tetibe teringat.

Ape perasaan korang yg tengah lena di ulit mimpi, tetibe dapat call kene sumpah seranah di kala pukul 5.00am. DAMN! mcm lah siang tu takkan muncul lg..kalo ye pon nak maki hamun aku, tunggu lah esok pagi kan. rase nak bagi penampar!

lagi menyakitkan hati aku diserang tanpa usul periksa terlebih dahulu.

Nak kate perempuan bodoh. aku sendiri perempuan..nak kate perempuan suka bertindak melulu tapi aku rase xsemua perempuan begitu. Ok titik sini dulu

Kalo aku lah, as perempuan, kalo aku nye tunang ke, boipren ke, suami ke..ada perempuan lain..aku takkan carik perempuan yg lain tu..yg aku carik cuma boipren/tunang/suami aku tu. Aku setelkan dengan dia jek...sbb dia yg buat pasal ngan aku kan...perempuan lain tu xdek kene mengena kot...cuma dia tak ubah macam penambah perisa jek!

ok sambung, aku xpaham kenapa perempuan tu call aku pagi2 buta ni..nak terpekik2 kat telefon..kalo ye pon nk serang aku..sila lah jumpa aku..dah lah....serang aku tanpa sebab..aku kenal pon idak si lelaki nye tu..lagi muskil aku.....yg pelik nye....aku mamai...aku xbalas pon ape dia cakap..cume aku kate..aku xkenal..tapi perempuan ni sengal sbb tak nak paham..last2 aku juz tny..."dah sudah ke muntah kn semuanya?..kalo dah abis..assalamualaikum..lain kali tolong beradap sikit ketika bercakap dengan org lain"

xdek plak dia call aku balik ke ape..mungkin dia baru tersedar, yg dia tersalah org..mungkin no aku tu dia dpt tym dia mimpi dlm tido [pd hal no tu utk no ekor..opss bukan ok!]...ke dia main redah jek..ikut napsu marah dia...

baru ni aku teringat....setelah puas memerah otak memikirkan kejadian tu...

antara ayat dia yg aku ingat...

" xkenal ke no yg you tetiap hari call & sms?" sbb aku tny sape masa ni kot

"apsal you ni menggatal dengan hak org?" - serius aku xtau

"boleh tolong tak jangan kaco dia lagi" - mshlnye aku xpenah kaco pon

"lepas ni i tak nak tgk no you dekat no Jiji I" - Who is JIJI???????

Nota kaki: aku xkenal JIJI, no yg dia tny tu pon aku xpenah kenal, lagi satu, no maxis aku ni dah bape kurun xbertopup..lagi lah pelik!kalo ye pon nk berskandal...aku carik yg bujang lah! kalo tau hak org..even boipren org pon aku takkan kaco..kecuali aku tak tau lg status dia...dan tolong lah wahai perempuan..cek dulu..sebelom menyerang! tapi lebih baik ko serang laki ko..sbb dia yg menggatal kn!

** serius lame jugak aku leh layan dia membebel....adelah dlm 25minit**

dan

**aku berharap perempuan tu akan malu sendiri..bila dia menyedari..dia salah org**

ehh..belum abis

**dan aku nk kate...skrg ni aku xdek skandal dengan mane2 lelaki ok!**

Ok sampai sini saja dulu..meh tido...mlm ni dpt call mcm tu..sumpah aku publish no phone minah tu kat belog aku ni!

Hijrah

Ini bukan kempen MLM....diingatkan sekali lagi..ini bukan kempem MLM!

Hijrah itu pengorbanan,
Hijrah itu perjuangan,
Hijrah itu persaudaraan,
Hijrah membentuk perpaduan

************************************************
owh ini bukan lah awal muharram kan..xsemestinya, kita akan dengar lirik ni tym awal muharram jek...dalam kehidupan kita seharian pon kene selalu berhijrah..berhijrah pd kebaikan. semoga ape yg dipilih utk perjalanan hidup, harapnya yg terbaik.

Hijrah tu mmg pengorbanan kerana kita terpaksa mengorbankan sesuatu utk mendapatkan sesuatu. tidak ade benda yg kekal dalam dunia ini. dan kita perlu membuat pilihan bukan mengaut kesemuanya pd satu-satu masa.

Perjuangan yg tak akan berhenti selagi kita masih dilandasan yang kita sendiri pilih & masih lg dalam lingkungan keinginan kita. Bila mendapat sesuatu kita akan target sesuatu yg baru..makanya perjuangan tak kan berhenti setakat tu..sebab tu dikatakan Hijrah itu perjuangan

kerana berhijrah jugalah ikatan persaudaraan akan makin kukuh. makin jauh kita makin menghargai antara satu sama lain. selain itu, kerana berhijrah kita dpt memperluaskan & menambah saudara2 baru di keliling kita.

dan akhirnya membentuk perpaduan.

oklah itu sahaja ulasan dr aku.

kalo dulu mmg aku yang memilih & berkeinginan utk berhijrah. tapi kali ini, aku terpaksa & aku mengikutnya lalu aku rase ini lah yg terbaik.

Nota kaki: adakah dewmandew akan berhijrah ke alam lain? aiyooo abg long perlu rase tergugat!

Tuesday, June 29, 2010

Ikan Bakar....

Weekend lepas aku balik Melaka. Well, homesick kot..wakakaa pdhal aku xtau nk watpe kalo lepak KL...balik je lah melaka kn...nk blk mlm jumaar tu...aku kengantukan..makanya..lepas subuh di mana, pg-pg buta dah kene mandi kat masjid sabtu sbb kat umah ayaq xdek..giller dah lame ok....isu ni xberbangkit kan..kekekee last aku rase tym nik & da gang ade lg...xpe koman2 DD merasa lah mandi kat masjid..wakakaka [jgn ingat tym sekolah & kat dungun jek kene mandi kat merata tempat ni]

balik kampung bukan watpe pon...aku qada' tidor adelah kn..hehehe dan selepas bangun dr tidor..kelaparan...dan dah petang...lauk aritu mmg kurang menarik sbb yg ade sambal udang ngan telor..almaklomlah..musim org mengawan belom berakhir...mak aku malas nk masak lah tu...dah lah xbrekpes kn..amik ko..mmg berkeriuk lah perut aku melagukan hip-hop. disebabkan lapar tahap abad ke-21, aku pon ajak lah makayah aku & sape yg nk ikut makan ikan bakar...slurrppp slurrpp...keh keh keh....aku ajak pg kat alai, ayah aku drive sampai ke Anjung batu...mmg aku berasap lah jugak..suka suki dia jek...len kali sumpah..xnak suruh ayah aku drive dahhh...
peta ke lokasi ni..kemudia lah aku attach kan!

kalo kat johor..ikan bakar dia..style ade simbah sambal kn..kat melaka..mmg ikan nye di bakar jek...
ha pilih..pilih..jangan xpilih...makan 4org jek...ape sgt lah yg nk dipilih pun,..ikan sekor, ketam 2ekor, udang puluhan ekor, sotong 4ekor....dengan kailan jek..aku nk pepahat..xde plak...
ok ini ikan bakarnye....xsampai sekilo pon ikan jenahak ni. Owh kicap tu jgn dilupakan..kat dini cekik darah sbb dia charge kicap tu sepiring kecik tu 50sen...
ni sotong goreng tepung...erm baser jek..bg aku yg kebuluran...sedap jek..tp mak aku kate liat..maybe mak aku pakai gigi palsu kot..tu yg rase liat..wakakakaa...
kailan ikan masin...aku mintak utk sorang nye makan...tp amik ko..sepinggan utk 5org makan ni dia bg...tercungap2 aku nk perabihkan sayur ni... owh nmpk tak nasik lemak t*t*k kegemaran nyiok kebana? hehehe xlah..tu namenye nasik lemak 50sen..tp kat sini mahal..dia jadik 60sen sebungkus..damn...dangat kecik & aku rase 3kali suap kot..kalo ikut mulot dek yap.
udang sweet sour...kat umah pon wat sambal udang..xnak plak aku mencekik kan..kekekeke...layan kn...mmg xabis ok..siap tapau bwk blk..buat sarapan esoknye..makan dengan nasik lemak...hehehe
ha ni yang di nanti..ketam goreng cili..tapi aku rase, aku buat lg sedap [almaklom lah..naik lift skrg kene tekan sndr..xmcm dulu...ade org jaga dlm lift tu kn]..kekekeke ketam isi best sbb isi penuh & manis rase nye..nyum nyum....jgn meleleh...
ok closed up sket,...
kat sini...tempat dia ok, byk tpt duduk..masa aku ngan family aku sampai....xramai org...lame2 makin ramai..tp xseremai yg dekat alai, duyung, umbai & serkam lah kn...even tpt ni dah lame..last aku pg..xsilap aku ngan geng2 gunung..zaman kitaorg diploma lg....yam ko ingat x? kita g makan..ngan ethong, yen, is, yayan & kawan dia...mama ade kot skali...lain aku dah lupe...tu lah last kot..lepas tu mmg xdek nye nk mai..sbb kat alai depan umah dah ade kan... total kene bayar utk semua makanan termasuk 8bungkus nasik lemak..ayah aku melantak plg byk...hehehe ngan sejug air fresh oren...RM118..di mana aku rase mahal..sbb baser makan kat alai..jarang lah nk lebih dr RM80....hehehe tp kalo korang xnak berebut & xsanggup tunggu lame..tempat ni aku ni aku rase sangat sesuai..hehehee kalo xkesah ngan pilihan yg dah tgl ape2 jek & org yg sangat ramai..pg lah jejak kan kaki kat alai ke duyung ke...umbai ke...[kalo xpercaya tny DD] kami penah mengalami nasib sedemikian suatu ketika dahulu....wajib baca entry ni.

nota kaki: mungkin sayur kailan tu yg mahal kot..kkekekkee

Monday, June 28, 2010

The Karate Kid

Disebabkan xtau nk buat ape..TGh tadi aku jejak kan kaki ke GSC mid valley... bkn xkerja ok, tp mmg serius mereka xmau kot kami jejak kan kaki kat opis...dah macam merempat jek rupanya [perempat yg xdiundang]...tp abaikan...sbb geram tu ye jugak..tp lantak lah..xkan aku nk suh mereka tatang aku ngan minyak yg penuh sbb masih byk lg kerja mereka perlu mereka uruskan & byk lg urusan yg lebih penting kan..nk amik tau semuanya kn, mane lah nk larat....well, aku sedar diri aku hanya pekerja bawahan yg tiada apa2 yg blh dibangga kan. cuma tinggal esok dengan lusa jek. enuff.

Ape yang aku boleh kate utk cerita ni..."Terbaek Wok". Mungkin aku sedikit bias dengan memberi 4.7/5 bintang. clap* clap* clap* [ape jadah clap3x dulu kn] sbb aku bias..aku suka citer kung fu..tu jek..kekekee ok lah... overall mmg best..aku sanggup tahan nk terkucil gara2 xnak terlepas even sesaat tayangan tu.

tapi part budak bawah umur kissing ni..xbaik utk tontonan budak bawah umur..kang mereka salah tafsir plak...ade yg same nk try & error kan. pada aku budak bawah umur nk bercinta xsalah...tp tu lah..sendiri mau ingat.

Aku ni baik hati plak nk buat review lebih2 pasal cerita ni...cerita berkisar pasal Dre & mama dia yg berpindah ke China. dre xsuka....tp terpaksa. di China, hari per-1 lagi dia dah mendapat musuh yg membuli dek kerana perasaan jeles dlm diri masing2. dan kerana itu..dia selalu kena buli..& dia menanam azam utk belajar kung fu utk membalas dendam. dan dia bertemu dengan Mr. Han yang mana, cuba utk menyelesaikan masalah dia iaitu utk mendamaikan antara Dre dan rakan2 nya tetapi perkara sebaliknya berlaku di mana mr. Han terpaksa akur menerima utk memasukkan Dre ke dalam tournament supaya Dre tidak lagi diganggu oleh rakan2 nya.

dan bermula sesi mendalami kung fu oleh Mr. Han. part paling best masa dia berlatih adalah....mendaki tangga nk ke dragon well. serius.....aku plak yg tibe2 teringat kat Kinabalu...cettt....Ape perlu di ingat..dlm Kung fu kene ada attitude & focus....sebenarnya...ape yg berlaku dlm hidup kita pon perlu ada attitude & focus..betul kan?

dan sampai lah pada hari tournament..di mana..Hero xleh kalah kan..hehehe std lah tu..kalo x, kompem semua org xmo dah tgk movie...hehehee....nk tau ape jadik...ape lagi pegilah ke wayang ok!

Nota kaki: beli lah CD yg original...hehehe..lepas tu..Pikir lah sendiri

Tuesday, June 22, 2010

IMAM SYAFIE

Sabtu lepas mase aku singgah umah si Yam, aku telah mengangkut sekali beberapa buah buku dia..termasuk lah..buku di atas...hehehe tgh gigih nak abis kan.....

tp tulah..buku ilmu ni kene bace ketika tenang..kalo x, xpaham ape yg aku bace tadi..hehehehe

& tgh2 bace....terjumpa lah beberapa ayat yg best utk dikongsi bersama,...:)
KANDA DINDA OK ..HUHUHUHU.....

siri novel sejarah islam ini..hasil tulisan abdul latip talib ni yam yg perkenalkan dulu....koleksi aku xsebanyak dia lah..sbb baser nye aku pinjam jek dr Mak yam..hehehehe
ha....Ingat tu..kaya tu terletak pada hati & jiwa kita :)

nak tau buku2 lain....boleh ke http://abdullatip.blogspot.com/

Monday, June 21, 2010

Kasut Baru Kakak

After balik dr kenduri kawen sana sini sinun tu.... dah malam kan..tp aku gigih jugak nk pegi melawat si yam & anak2 nya di rumah baru mereka..hehehehe

sebabnya adalah......tara...............
nak hantar kasut si kakak...besdae dah lepas sebulan dah...baru lah terhegeh2 nk hantar kasut ni...& sangat terharu sbb Kakak Bihah suka sangat!

sekejap-sekajap...nak pakai..

pastu bukak...

& pakai balik...

lari sana sini...almaklumlah rumah masih kosong.....sakan cik kak tu berlari ala2 jaguh pecut....jatuh pon cool ke...control cun....xnangis..hehehehe

& bila snap gambar...tengok lah...posing sakan..ala2 gadis pemalu..cett....
ok..nilah kasut baru kakak...sangat PINK ok..aku pon xtau apsal aku sanggup beli kaler ni...maybe xjumpe kaler purple yg diidam2 kan kot..hehehehee
Seb baek size dia.....ok....



Amacam ibu, comei tak anak ibu?

kesian kat adik sbb xdapat ape2...hehehehe..tunggu taun depan ye adik....

dan bertambah kesian...adik demam malam tu..panas tol badan dia...asik nk berkepit ngan Ibu jek...
even demam..tp masih boleh maintain cool ketika bergambar..hehehe


Nota kaki: Best giller bila si Bihah nak bodek....reti plak dia panggil "Mama Yun"....dah lah suara nyaring.....

tapi kan lagi best...tadi siang masa wat sesi lawatan ke rumah murni sbb malas nk dok opis, Adam cakap "kakak Santek" owhh mudanya....saya!...ni pon kaki bodek macam mama dia kot..wakakakaa

Selamat Tinggal

Lumrah kehidupan manusia, perkara yang paling susah nak dilafazkan adalah "Selamat Tinggal". Setelah 3.21 tahun bersama company skrg ni, aku dipaksa & dengan rela mengucapkan Selamat Tinggal kepada company tersebut utk ke company lain yg sanggup menerima aku..hehhee asalnya, aku target nk lepak kat company tu paling lame pon 5taun....& paling cepat pon 4taun..tp awal2 lg dah kene halau..wakakakaa padan muka aku kn.

ok, beberapa bulan kebelakangan ni..since awal tahun sebenarnya, aku adalah sedikit serabut dengan isu 'Outsourcing'. Department aku bakal di tutup & segala kerja IT akan di outsource ke satu comp lain yg dah dikenal pasti mampu utk melaksanakannya. setelah menimbang tara baik buruk & lebih pada career enhancement aku pd masa mendatang...aku memilih utk say Bye bye pd comp ni & melompat masuk ke comp yg baru....tapi xkemana nnt, masih menguruskan kerja2 yg sama mungkin cuma bertukar ibubapa aje..hehehe

dah setelah sebulan lebih kami ditinggalkan di CP Tower setelah department lain berpindah ke Bangunan baru di tempat yg lebih Hot......akhirnya, kami turut serta mereka utk memenuhi ruang2 kosong di bangunan baru utk beberapa hari sementara menanti waktu kami diceraikan dr company skrg & memulakan kehidupan baru di tempat baru nnt.

semoga kawan2 dpt mendoakan pilihan aku ni yang terbaek & semoga kalian tidak akan sekali2 mengalami situasi seperti aku ini..rase seperti terbuang ok! hehehehe & keadaan ni berjaya menghuru-hara kan perasaan aku selama beberapa bulan..mmg xterurus lah aku ketika nk buat keputusan ni...sangat payah..serius mmg payah....mmg ade offer dr department lain....tapi tu lah..byk perkara perlu ditimbang tara kn....& rasanya ini lah yg terbaik.

CP tower dlm kenangan

Situasi hari terkahir.........
yang kelihatan di sana sini hanyalah kotak....
kan dah kate..kotak aje...hehehehe
& PC aku selamat dibungkus dalam kotak ni.....
Bila PC dah kene bungkus...aku pon meboloskan diri ke Cinema dengan Murni...kalo dok kat opis pon bkn buat ape kn.....maka jumaat lepas kami melayan..A-team...serius best cerita ni....

& bermula hari ni sampai lah rabu minggu hadapan, aku akan berada di bangunan ni............pagi2 kene exercise tawaf KLCC utk sampai ke bangunan ni.
Welcome to Wisma HLA
letey ok!.......

Nota kaki: hidup ini mmg ibarat roda kan?
**pd kawan2 yg prihatin..aku Ok jek...thanx alot ngan korang yg nk tolong aku mintak keje segala...really appreciate it! tapi aku ke company ni dulu lah b4 aku restructure balik idop aku..hehehehe

Kucing

Aku bukan lah peminat kucing & tidak lah tergolong dalam yg membenci makhluk tuhan ni. Kebetulan, kat umah aku skrg, ayah aku ade lah bela beberapa ekor kucing gara-gara kucing tu beranak kat tempat kasut rumah aku..hehehe

sebenarnye ni bukan lah kali per-1 kejadian ni berlaku. Tym aku sekolah mmg selalu jek..tp kasut aku jarang jadik mangsa kerana aku kan sekolah asrama..hehehee

kembali pd penceritaan asal, ni adalah kucing acik aku..yg rumah dia selang beberapa umah dari aku jek. maybe dia dah xnak kucing ni kot..maybe penah buat hal TERberak dalam rumah..makanya, kucing ni tak dipedulikan..makanya, kucing ni [si IBU] yg ketika itu tengah mengandung selalu lah lepak depan umah aku & kebetulan ayah aku takde keje skrg..maka dia layan kan aje kucing tu..sampai lah kucing beranak kan 4 ekor anak yg comei2..hehehe

& bila dah bela tu sayang lah plak kan......
makanya, ade seekor ibu yg penyayang [serius terharu tgk binatang sayang anak dia kn] & 4 ekor anak dia...dan di tambah lagi seekor anak kucing sesat yg tersesat kat umah aku..tapi si sesat tu sangat pemalu..payah ok nk bawak dia keluar dr sarang mereka.
ni aku snap, bila ayah aku bawak keluar & biarkan depa main dekat tempat lepak kitaorg sekeluarga. tp yg sekor ni je lah yg sgt suka camera ok.
si ibu kucing ni tak kan makan kalo anak dia tengah makan....ni aku test jek tgk kucing ni makan ke tak ikan bilis [mmg mak aku bising lah..sbb aku cilok ikan bilis dia..wakakakaa] tapi aku tgk layan jek kucing ni makan ikan bilis tu..hehehehe
si ibu yg macho...tapi kerek giller & kadang2 aku geram jugak sbb suka bebenor meleseh..aku dah lah elergy org meleseh2 [silap plak..dia binatang kn].
ok sebelom tidor kene minum susu ye anak2.....makanya, ni lah aktiviti baru aku kalo balik kampung skrg ni..huahuahua....

Nota kaki: Tak pasti lah berapa lame ayah aku nk membela kucing2 ni...

Sunday, June 20, 2010

Kawin sana sini sinun

Nak kate letih tu takde lah sangat. Nak kate best tu....BEST lah kot..sbb dpt jumpe & bertekak ngan geng2 lame...dah lame kn xdek rase menyampah or sakit hati..wakakakakaa

Kejadian hari sabtu 19 Jun 2010...beberapa jam yg lepas....seawal subuh dah bangun gosok baju..SEMANGAT ok!, & gerak ke umah mira di Kg. Pasir berdengung, Hulu Kelang kerana tpt berkumpul kat umah dia...& naik kereta dia jek....trip kali ni agak sempit sbb aku nk menyelit jugak..hehehe makanya..5org dlm kete...aku, idan, mira, wafi & amir kecik..

perjalanan di mulakan pd jam 9.10am. pemandu berhemah...iaitu suami terchenta si mira...iaitu mr wafi, berjaya melaksanakan tugasan nya dengan jaya & selamat...kami sampai awal..11 lbh dah sampai..teros lepak kedai minum yg Atat leader penah bawa suatu ketika dahulu..cewah...mcm lame jek..pd hal..setahun yg lepas jek kejadian nye...hehehe & lepak sampai 12.30pm, lepas tu teros gerak ke rumah pengantin even pengantin nye xsampai2 lg...xpe g makan dulu...den dah lapar ok tym tu...sbb minum teh kelat kat kedai tu!

& dah setel mkn...pon pengantin xsampai....

dah mcm2 gaya kami lakukan...tetap xsampai2...hehehe tipu jek....xlame [lame lah jugak menunggu] barulah pengantin muncul...
tadaaaaaa.....selamat pengantin baru Ijan & Lilian...di doakan semoga ko berbahagia selamanya...jgn lupe doakan aku menyusul pula lepas ni..keh keh keh [kronik dah ni] & setelah pengantin duduk jek di kerusi makan..aku ngan mira menyelit utk bergambar..lantak pi..ape org nk kate..yg mane2 malu2 ayam nk bergambar..tgk jek lah ek..heheheeh
& perjalanan pulang perlu disegerakan kerana....satu kata sepakat tak diduga telah di ambil..iaitu nk serang kenduri si Apis & aqeela kat UPM,serdang. kol 2pmlbh jugak kitaorg belah dr umah pengantin...& perjalan pulang diteruskan....pemanduan wafi makin mantap,...sbb mengejar masa....

owh lupe nk cerita...dlm perjalanan pergi & balik...dok dlm kereta ramai2 tu..mmg keje nye berdebat ajelah...mcm nk gaduh2 manja pon ade..wakakakaa

mula2 isu....kad kawin..iaitu perkataan TURUT MENGUNDANG seisi keluarga. di mana..mmg memuskilkan..tp akhirnya nmpk lah kelogikan....ape yg kami pikir..cume idan jek yg mmg selalu..dtg kan mslh utk memahami ikut pemahaman kitaorg [korang paham ke ayat aku ni? hehehe]....& perdebatan tu mmg agak menarik...dr isu kad kawin ke isu GLC vs Badan berkanun..keh keh keh..& lagi.....akhirnya...semua yg kusut dpt dileraikan.....

mmg nmpk sgt ATAT dah lame xdek aktiviti kn...sbb tu pulun bertekak jugak...sbb dah lame simpan energy tok bertekak tu...

& perjalanan ke UPM, serdang berjalan lancar..& kami selamat sampai kol 4.45pm....seb baik pengantin & family dia masih ade lg...hehehe
kami sempat bergambar & mengepau gift yg berupa kek marble sedap..keh keh keh keh....

selamat pengantin baru Apis & Aqeela....moga...dpt anak berderet2...hehehehe
1...2...3....SMILE:)
eh sane pon ade org amik gambar...

eh eh...pengantin dah nk blah,...

& lepas tu..kami pon bergerak pulang ke ampang utk mencarik kedai makan...giller lapar ok..tp dlm purse aku hny ade RM2 & beberapa keping syiling...giller miskin kn..tp lapar...makanya...kene serang ATM...alhamdulillah..adelah sisa terakhor b4 gaji..hik22...

& makan..lepas makan lepak umah mira kejap sbb menunggu waktu semayang maghrib & kol 8.15pm baru lah gerak ke subang hantar amir kecik si anak mak...& aku pula teruskan perjalanan ke sek.11 utk bertemu sang pencinta...cewah...byk lah...berjumpa ngan buah hati den si Nisrina Nabihah & naufal....

si kakak bihah gumbira xtentu hala ngan kasut baru pink dr aku..hadiah besdae tp dah sebulan baru dpt..wakaakaka & adik naufal deman..kesian dia.....adik xdpt ape2...wakakaka...taun depan ek..:)

& kol 12am baru lah gerak blk...sib baik sedar diri dok mengacau keluarga org nk tido...wakaka sampai umah,..ni lah dia..try utk update gossip dr DD...hehehee & secara xlangsung aku rajin nk update entry ni

Nota kaki: gambar dr Mira ye..aku kutip kat fesbuk..gila pantas cik kak tu upload kn..hehehe

Thursday, June 17, 2010

Dia dah kawen

Yang pasti aku sampai kat kenduri ko dengan selamatnya...even agak lambat smpai....yolah sape suh wat kenduri same waktu & tarikh dengan sedara mara aku nye kenduri kn....

ape2 pon...aku gembira tgk ko Happy..:)

& all the best utk new life ko...& semoga jadik suami yg soleh....aku tau ko buli wife ko..siaplah kan...

Selamat pengantin Baru NIzam & Linda
&
Selamat Berbulan Madu..
oceceh

terkena plak baju aku ngan tema ko..hahaha
mmg aku dah agak ko akan buat kaler merah....
kaler seumor hidop ko kan?
ahak...
Nota kaki: Yolah lepas ni aku kawen plak lah....


Tuesday, June 15, 2010

Cheesecake Paling Simple

yang pernah aku buat

Juz guna Creamecheese, whipping cream, gula kastor, biskut marrie, butter, air 100ml, dan gelatin halal. Ini sahaja bahan yg digunakan. resepi nye nnt lah..sbb tym aku buat mmg tiada sukatan digunakan..main taram jek..& aku xdek nye putar gune mixer ke ape...aku juz blend jek semua bahan2..wakakaka....

Kelelahan

Melayan budak2 ni..xperlu lah aku turun padang utk exercise..serius berpeluh ketiak aku ok. ni sesi mlm sebelom majlis...walaupon 4org..tp mcm 40 org jek yg berceloteh.
mcm mane aku boleh masuk dlm team kanak2 ni...sbb nye mereka percaya umor aku 13tahun..wakakaaka...

Sesi pembelajaran baru....bercerita memulakan kosa kata selain pada suatu hari....tp budak2 sekarang mmg cepat tangkap....tp agak kelakar lah ayat yg keluarkan...seperti

Hujung minggu yg lepas jadi masa lepas hujung minggu

Pada bulan lepas jadi bebulan lepas

& byk lg...mmg gelak terbahak2 lah aku dibuatnye...

tapi mmg betul lah..tym kenduri kendara ni je lah..kite akan jadik rapat ngan sedare mara..harap kn hari raya...mmg payah sbb xselalu nya akan jumpe...masing2 dah ade keluarga lain kn...yg bujang tu mmg senang lah kn...even aku yg bujang pon aku jarang dpt jumpe semua org tym raya,..
penonton yg setia
yg ni...si Jagung yg ramai awek....
kecik2 dah pandai mengayat ok!
& kecik2 dah reti paksa aku snap kan gambar dia..
owh lupa....
si jagung ni lah yg rebah depan pelamin tym kenduri kawen adik aku..
hahaha rebah disebabkan letih sgt dah mengantuk xreti nk tido..last2 tgh duduk depan pelamin dia rebah...menyebabkan semua org cuak..pdhal..dia tertido...serius lawak!

Hafiz & Atika

Selamat Pengantin Baru kepada kazen aku Hafiz dan Isterinya Atika. [dalam pala otak aku, org nama hafiz ni mmg suka pd org nama atika jek ek?] keh keh keh... Hafiz ni muda dr aku..baru 24tahun tp jodoh dah sampai. dia ni mcm kes adik aku jugak lah yg kedua tu...langkah bendul..sbb si Hafiz ni ade kakak yg tua dr aku [Ita sila sedar diri..ko lagu tua dr aku] hehehee..mmg aku kene pelangkung ngan minah tu nnt. Ok, ni nama Jodoh dah sampai kan...

mula-mula bila makcik2 aku kate wife si hafiz mcm aku..serius aku xpercaya...tp mereka kate xdek lah same sgt..cume gambar kat banner tu...serius aku rase same plak..wakakakakaa

dan lagi satu..dengan spek yg baru....semua org ingat aku adelah adik aku..wakakakaaa mcm2 lah ayat2 makcik2 aku...aku xdpt blk mlk lah..sbb ade keje lah..pdhal yg aku ade keje tym majlis dibelah perempuan minggu sebelom nya..tu mmg aku xleh nk pg..sbb aku ade shoot wedding si Isda tu kan. pdhal..yg depan mate depa ni lah si Yun nye..wakakaka lawak jek...

owh ni..sedare mare belah bapak aku....yg seusia aku mmg agak xdek lah kn..keh keh keh..makanya..aku ber geng lah dengan kanak2 ribena aje...yg ala2 usia aku..tah mane2 tah....
ok ni lah si Atika...& anak2 buah asam gelugur....giller wa surrender nk handle budak2 ni

Klon dek yap suatu ketika dahulu
ok mak busu..jgn muntah dlm mangkuk nasik tu..keh keh keh
yg ni..ngelat buat keje....asik nk mamam jek...
makcik yg paling gigih bekerja..tidak pernah sekali mengelat mcm aku..
yupp mak lang ku yg dulu kurus..kini tidak lagi!
owh ni lah Pak ngah aku yg digeruni dr dulu hingga kini..:)
aku cuba nk candid gambar adik aku sndr..tp haram jadah..xpernah nk bg kerjasama...

Dik yap
Dak Abg
Dak ijat
Along yg mane anak nye perangai sebijik mcm mak dia mase kecik2 dulu..
giller punye penglipurlara yg aku xmampu nk handle...serius letey dowh layan anak ko
Adib yg macam2
Wak rahim[my busu yg selalu buli aku] & askar2 nye..
my mom & orang2 dapor

aik mak dah relax ngan mak2 sedare guwe
damn you..i dah upload 2kali gambar ni....nmpk sgt you giller glemmer kak aya oiiii
ni jek lah seketui gambar aku yg ade tym kenduri ni
yg lain2 sebelom setart penat
makpak pengantin
merahnye lah hai....
oklah Ita...disebabkan itu one..two jus mase hari kejadian....& dua-dua buat BATU...mmg sah..kite naik pelamin same...
asik ko tunggu aku..aku tgu ko..rasakan 2-2 org dah kene tgl...
Ini aje yg sempat aku snap...sbb dah sibuk angkat itu ini..wa dah xlarat nk kendong boipren i dah...& lepas zohor aku dah chow kejap pg kenduri Mr. Macha kat asahan sebelom kembali ke majlis di kala org dah berkemas..huhuhuhu [ni bukan mengelat ok...ni terpakse name nye]

Nota kaki: Semoga Dikurniakan anak yg berderet2...kekekekee

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...