Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

Bila musim kemarau tiba

bekas-bekas / tong-tong semua kena beraksi kan. isu takde air ni bukan perkara luar biasa. well, aku dah lali kot sebab since sekolah lagi. sekolah atas bukit, dan pam air tu memang masalah waktu siangnya...sbb dah tua kot..makanya setakat mandi 1baldi or 1/2 baldi je...memang dah memadai. berguna jugak tong2 Tupperware ni...atleast ni utk kegunaan masak2 lah kununnya... dan bila kerajaan negeri dah maklumkan pasal catuan air, patut semua orang dah alert..kalo aku xkesah kawasan aku tersenarai ke tak..aku tetap menyibuk tadah..even hari2 biasa pon memang aku dah spare baldi yg wajib dipenuhi & tong yg memang sedia ada utk simpan air time yang tetibe air takmo keluar. Sekolah menengah. memang mencabar sebab sekolah semua wanita dan masalah pam air. tapi budak sekolah aku kreatif. pili bomba pon kitaorg belasah..terer plak tu bukak pili tu kan..well, sekolah semua perempuan..apa adahal..hos bomba setiap aras tu..memang lah kegilaan kami semua bila takdak air ni...kadang2 tadah and…