Wednesday, February 10, 2010

Fullhouse Lifestyle Store & Cafe

Finally Berjaya jugak aku ngab DD redah utk mencarik tempat FullHouse Cafe ni kat Ara Damansara...huh~ mencabar ok...tp tipooo jek...xdeklah mencabar sgt...cume berpandukan peta yg aku xpaham ni......[serius aku xpaham ok peta ni!]
& Garmin plak xbg kerjasama...last choice..i Call jek Mrs.Soljar utk membantu..since dia kate dlm email...dekat jek ngan umah kan....

makanya....direction yg dia bg....

exit subang & ikot signboard Ara Damansara - traffic light - buat U-turn - masuk kat simpang The Gallery Sime Darby - terus jek - sampai T-junction amik kiri....belah kanan akan nampak tempat simpan tren Rapid - belah kiri plak ade umah Flat.....jalan teros & akan nmpk terowong...sebelom terowong tu..amik kiri utk ke bangunan NZX...hehehehe lepas tu carik lah dlm tu...Fullhouse kat belah tengah..

makanya....dengan direction tu lah aku sampai ke Fullhouse malam smlm...senang jek rupernye..Sigh*...aritu kitaorg xlalu bwh terowong tu....sbb dr Damansara kan,..tu yg carik xjumpe2 tu...


The Menu Book
Cantik kan menu book dia..ala2 style magazine gitew...

yg di order oleh kami
[Kiri = RM7.90, TGh = RM 6.90]

& ini...
[Kiri = RM18.90 & Kanan = RM22.90]

& ini jugak..
tart cokelat dia sedap ye...hehehehe
Sebijik = RM2.50 [Kalo 1/2doz = RM13]

Decoration kedai yg wat aku jatuh chenta..hehehehe
tu mase terpandang dlm Awan Dania lah..
xpe....dah try kan....

ni saje jek...

harga dia ok jek...utk semua di atas.. kene Rm67.++ jek....ok lah xdek..service charge or gov tax kan...sbb dah include skali dlm harga kot..hehehehe TAPI kalo nak murah..serang mase Lunch..sbb tym lunch ade set...kire siap air + dessert + main course harga dalam RM10.90 - RM 18.90 jek...murah kan? utk dinner xdek set ye...hehehe sbb mlm xramai org datang kot...hehehe

Nota kaki: ok..cukoplah sesi merabak kan poket utk bulan ni...nak simpan sikit duit tok di taburkan kat Dabong nanti..hehehhe :) tunggu bulan depan [boleh ke makan besar bulan depan?] nye sesi JJCM aku ngan DD. Sape nak pg sini lagi...lepas bulan depan ye...hehehehe [sbb aku nak join jugak lagi! hehehe]

Resepi Hati

Dah lame xmasuk dapor..main masak-masak..mcm mase kecik dulu...tp kali ni..aku xperlukan dapor utk memasak..ater zaman moden kan..segalanya mungkin...dok lepak kat taman sambil on lappy & login FB pon aku leh memasak jugak kat Cafe World kan...skrg ni payah nk naik level..upset tau! sbb aku jarang memasak lah kot...hehehehe :P

tp hari ni.....aku nk memasak lagik..

tapi.......

Bukan resepi lauk kari Hati Pari yg bau nye sungguh TAK ENAK yeee! tp rase aku lom cube...bau jek dah...baru semalam...korang penah ke makan hati pari?...but kali ni..bukan pasal hati pari...tapi pasal hati katak....opppssss hati seorang bernama insan yg sihat walafiat :P

bahan-bahannya:-

Bahan A
  • Tiada hati
  • Buka Hati
  • Semai Hati
  • Belai hati
  • Pupuk Hati
  • Baja Hati
  • Hati berbunga
  • Hati Riang Ria
Suddenly...kene tambah bahan plak...
Bahan B

  • Tumbuk hati
  • Hati bengkak
  • Calar Hati
  • Robek hati
  • Pijak Hati
  • Tutup hati
  • Rendam Hati..kasik letak clorox lebey ..hehehe :P
  • Ampaikan Hati
  • Jemur Hati..di tengah2 gurun sahara...uhuk :lol:
  • Keringkan hati

Cara memasak:-
end up...ehh silap.....campurkan, tolakkan, bahagikan & darabkan....kuasakan secukop rase & diperatuskan

hasilnya:-

tadaaaaaaaaaaaa

kering gusi opppss Hati kering lah...boleh simpan dlm esbok yg ditempah dibeli khas...lalalala sebelom tu..lebih baik diletakkan dlm bekas atau dibalut ngan kain cantek..supaya dlm esbok nnt..xdeklah kesejukan yg melampau..senang defrost balik nnt..hehehee

Nota kaki: Asalnya, aku ternampak status seseorang...."Jemur Hati" cam suweet jek status tu..hehehee teros dpt idea..

psssttttt.....kepada org tu..sorilah...aku gune status ko wat bahan.....hehehehee & wat i can say..."Welcome to the Club...lalalallaa sambil humming lagu My Everything nyanyian Lee Min Ho..ensemnye dia..."

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...