Skip to main content

Posts

Showing posts from February 10, 2010

Fullhouse Lifestyle Store & Cafe

Finally Berjaya jugak aku ngab DD redah utk mencarik tempat FullHouse Cafe ni kat Ara Damansara...huh~ mencabar ok...tp tipooo jek...xdeklah mencabar sgt...cume berpandukan peta yg aku xpaham ni......[serius aku xpaham ok peta ni!]
& Garmin plak xbg kerjasama...last choice..i Call jek Mrs.Soljar utk membantu..since dia kate dlm email...dekat jek ngan umah kan....

makanya....direction yg dia bg....

exit subang & ikot signboard Ara Damansara - traffic light - buat U-turn - masuk kat simpang The Gallery Sime Darby - terus jek - sampai T-junction amik kiri....belah kanan akan nampak tempat simpan tren Rapid - belah kiri plak ade umah Flat.....jalan teros & akan nmpk terowong...sebelom terowong tu..amik kiri utk ke bangunan NZX...hehehehe lepas tu carik lah dlm tu...Fullhouse kat belah tengah..

makanya....dengan direction tu lah aku sampai ke Fullhouse malam smlm...senang jek rupernye..Sigh*...aritu kitaorg xlalu bwh terowong tu....sbb dr Damansara kan,..tu yg carik xjumpe2 tu...


Th…

Resepi Hati

Dah lame xmasuk dapor..main masak-masak..mcm mase kecik dulu...tp kali ni..aku xperlukan dapor utk memasak..ater zaman moden kan..segalanya mungkin...dok lepak kat taman sambil on lappy & login FB pon aku leh memasak jugak kat Cafe World kan...skrg ni payah nk naik level..upset tau! sbb aku jarang memasak lah kot...hehehehe :P

tp hari ni.....aku nk memasak lagik..

tapi.......

Bukan resepi lauk kari Hati Pari yg bau nye sungguh TAK ENAK yeee! tp rase aku lom cube...bau jek dah...baru semalam...korang penah ke makan hati pari?...but kali ni..bukan pasal hati pari...tapi pasal hati katak....opppssss hati seorang bernama insan yg sihat walafiat :P

bahan-bahannya:-

Bahan A
Tiada hatiBuka HatiSemai HatiBelai hatiPupuk HatiBaja Hati
Hati berbungaHati Riang RiaSuddenly...kene tambah bahan plak...
Bahan B
Tumbuk hatiHati bengkakCalar HatiRobek hatiPijak Hati
Tutup hatiRendam Hati..kasik letak clorox lebey ..hehehe :P
Ampaikan HatiJemur Hati..di tengah2 gurun sahara...uhuk :lol:
Keringkan hati
Cara mema…