Skip to main content

Posts

Showing posts from October 31, 2008

M.e.M.o.R.i

Tak sabar nyer nak menanti esok….lalalala.. bukannye ape pon..hanya kerana esok mo ke sekolah lame aku..iaitu Sek.Men.Keb(A).Sharifah Rodziah a.k.aSharodz..yg terletak kat telok mas, melaka..esok ade majlis alumni sekolah yg pertama kali nya…dah dpt status sekolah cluster wajib lah wat alumni ni..dulu mase 2004 penah lah kumpulkan ex-exsharodzian tp xramai..around 30 jek lah..sbb tym 2 nk discuss bout alumni nilah..akhirnya berjaya jugak buat ha..after 4taun berlalu…Serius aku rindu sekolah ni..yg byk mengajar aku ilmu-ilmu akhirat & duniawi…mengajar aku hidop berdikari..mau xnyer sbb 5taun ok aku dok hostel since form 1…sume kene wat sendirik..dr seorang perempuan yg sgt lah selekeh smpai lah aku reti wat keje seperti basuh baju + kemas tpt tido + berpakaian senonoh + carik makan sendirik + kalo sakit handle sendirik + bak kate nyer semua kene belajar handle sendiri..even time 2 baru nak masuk 13taun…sbb before dat aku mmg xreti wat sndrik..yg aku tau hny basuh aksut sekolah send…

Renung-renungkan & selamat beramal

Bila Allah cepat makbulkan Doamu,
Maka DIA Menyayangimu,
Bila DIA Lambat Makbulkan doamu,
Maka DIA Ingin Mengujimu,
Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu,
Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.
Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun... Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya...".

Nota kaki: Teruskan berdoa & berusaha...caiyok-caiyok!

Jamuan Raya BERNAS

Bertempat kat Tropicana Golf & Country Resort[as usual lah kan..BERNAS suke sgt tempat ni] pada tanggal 29 Oktober 2008 jam 6.00ptg - 10.00mlm jamuan besar-besaran anjuran BERNAS tok staff&family + partners BERNAS + Vendors + suppliers + semua yg berkaitan ngan BERNAS lah kn..dah lah wat last minute..hehehe raya yg terakhir kan..hahhaaa pape pon aku hepi jek sbb makan FREE lagi..ahahahaa
inilah bukti kehadiran kami di sana..aku ngan sharna gerak dr opis kui 5.40pm..mak aii even dpt pelepasan tok pulang awal iaitu kui 4pm pd hari 2..kami kan pekerja dedikasi..lepas opis jek smbil wat keje [yeke?] hehehe
ni lah penyambut tetamu yg vogue da vas pd mlm itew yg sibok mo join kami berposing [ko xwat keje ke ape?] sakan join kami berposing..tetamu yg hadir kene masuk sndrik..nnt boss nmpk sape nk jawab?

ko tgk 2..sume mangkuk letak kat tempat aku..nmpk sgt aku buruk lantak..tp i makan sikit ok! satay 6batang jek I balun malam 2 [mlm ke? bkn time maghrib ka?] hehehe... tp yg best 2 ek…