Skip to main content

Posts

Showing posts from June 21, 2010

Kasut Baru Kakak

After balik dr kenduri kawen sana sini sinun tu.... dah malam kan..tp aku gigih jugak nk pegi melawat si yam & anak2 nya di rumah baru mereka..hehehehe
sebabnya adalah......tara...............
nak hantar kasut si kakak...besdae dah lepas sebulan dah...baru lah terhegeh2 nk hantar kasut ni...& sangat terharu sbb Kakak Bihah suka sangat!
sekejap-sekajap...nak pakai..
pastu bukak...
& pakai balik...
lari sana sini...almaklumlah rumah masih kosong.....sakan cik kak tu berlari ala2 jaguh pecut....jatuh pon cool ke...control cun....xnangis..hehehehe
& bila snap gambar...tengok lah...posing sakan..ala2 gadis pemalu..cett....
ok..nilah kasut baru kakak...sangat PINK ok..aku pon xtau apsal aku sanggup beli kaler ni...maybe xjumpe kaler purple yg diidam2 kan kot..hehehehee
Seb baek size dia.....ok....


Amacam ibu, comei tak anak ibu?
kesian kat adik sbb xdapat ape2...hehehehe..tunggu taun depan ye adik....
dan bertambah kesian...adik demam malam tu..panas tol badan dia...asik nk berkepit nga…

Selamat Tinggal

Lumrah kehidupan manusia, perkara yang paling susah nak dilafazkan adalah "Selamat Tinggal". Setelah 3.21 tahun bersama company skrg ni, aku dipaksa & dengan rela mengucapkan Selamat Tinggal kepada company tersebut utk ke company lain yg sanggup menerima aku..hehhee asalnya, aku target nk lepak kat company tu paling lame pon 5taun....& paling cepat pon 4taun..tp awal2 lg dah kene halau..wakakakaa padan muka aku kn.
ok, beberapa bulan kebelakangan ni..since awal tahun sebenarnya, aku adalah sedikit serabut dengan isu 'Outsourcing'. Department aku bakal di tutup & segala kerja IT akan di outsource ke satu comp lain yg dah dikenal pasti mampu utk melaksanakannya. setelah menimbang tara baik buruk & lebih pada career enhancement aku pd masa mendatang...aku memilih utk say Bye bye pd comp ni & melompat masuk ke comp yg baru....tapi xkemana nnt, masih menguruskan kerja2 yg sama mungkin cuma bertukar ibubapa aje..hehehe
dah setelah sebulan lebih kami ditin…

Kucing

Aku bukan lah peminat kucing & tidak lah tergolong dalam yg membenci makhluk tuhan ni. Kebetulan, kat umah aku skrg, ayah aku ade lah bela beberapa ekor kucing gara-gara kucing tu beranak kat tempat kasut rumah aku..hehehe
sebenarnye ni bukan lah kali per-1 kejadian ni berlaku. Tym aku sekolah mmg selalu jek..tp kasut aku jarang jadik mangsa kerana aku kan sekolah asrama..hehehee
kembali pd penceritaan asal, ni adalah kucing acik aku..yg rumah dia selang beberapa umah dari aku jek. maybe dia dah xnak kucing ni kot..maybe penah buat hal TERberak dalam rumah..makanya, kucing ni tak dipedulikan..makanya, kucing ni [si IBU] yg ketika itu tengah mengandung selalu lah lepak depan umah aku & kebetulan ayah aku takde keje skrg..maka dia layan kan aje kucing tu..sampai lah kucing beranak kan 4 ekor anak yg comei2..hehehe
& bila dah bela tu sayang lah plak kan......
makanya, ade seekor ibu yg penyayang [serius terharu tgk binatang sayang anak dia kn] & 4 ekor anak dia...dan di tamba…