Monday, June 21, 2010

Kasut Baru Kakak

After balik dr kenduri kawen sana sini sinun tu.... dah malam kan..tp aku gigih jugak nk pegi melawat si yam & anak2 nya di rumah baru mereka..hehehehe

sebabnya adalah......tara...............
nak hantar kasut si kakak...besdae dah lepas sebulan dah...baru lah terhegeh2 nk hantar kasut ni...& sangat terharu sbb Kakak Bihah suka sangat!

sekejap-sekajap...nak pakai..

pastu bukak...

& pakai balik...

lari sana sini...almaklumlah rumah masih kosong.....sakan cik kak tu berlari ala2 jaguh pecut....jatuh pon cool ke...control cun....xnangis..hehehehe

& bila snap gambar...tengok lah...posing sakan..ala2 gadis pemalu..cett....
ok..nilah kasut baru kakak...sangat PINK ok..aku pon xtau apsal aku sanggup beli kaler ni...maybe xjumpe kaler purple yg diidam2 kan kot..hehehehee
Seb baek size dia.....ok....



Amacam ibu, comei tak anak ibu?

kesian kat adik sbb xdapat ape2...hehehehe..tunggu taun depan ye adik....

dan bertambah kesian...adik demam malam tu..panas tol badan dia...asik nk berkepit ngan Ibu jek...
even demam..tp masih boleh maintain cool ketika bergambar..hehehe


Nota kaki: Best giller bila si Bihah nak bodek....reti plak dia panggil "Mama Yun"....dah lah suara nyaring.....

tapi kan lagi best...tadi siang masa wat sesi lawatan ke rumah murni sbb malas nk dok opis, Adam cakap "kakak Santek" owhh mudanya....saya!...ni pon kaki bodek macam mama dia kot..wakakakaa

Selamat Tinggal

Lumrah kehidupan manusia, perkara yang paling susah nak dilafazkan adalah "Selamat Tinggal". Setelah 3.21 tahun bersama company skrg ni, aku dipaksa & dengan rela mengucapkan Selamat Tinggal kepada company tersebut utk ke company lain yg sanggup menerima aku..hehhee asalnya, aku target nk lepak kat company tu paling lame pon 5taun....& paling cepat pon 4taun..tp awal2 lg dah kene halau..wakakakaa padan muka aku kn.

ok, beberapa bulan kebelakangan ni..since awal tahun sebenarnya, aku adalah sedikit serabut dengan isu 'Outsourcing'. Department aku bakal di tutup & segala kerja IT akan di outsource ke satu comp lain yg dah dikenal pasti mampu utk melaksanakannya. setelah menimbang tara baik buruk & lebih pada career enhancement aku pd masa mendatang...aku memilih utk say Bye bye pd comp ni & melompat masuk ke comp yg baru....tapi xkemana nnt, masih menguruskan kerja2 yg sama mungkin cuma bertukar ibubapa aje..hehehe

dah setelah sebulan lebih kami ditinggalkan di CP Tower setelah department lain berpindah ke Bangunan baru di tempat yg lebih Hot......akhirnya, kami turut serta mereka utk memenuhi ruang2 kosong di bangunan baru utk beberapa hari sementara menanti waktu kami diceraikan dr company skrg & memulakan kehidupan baru di tempat baru nnt.

semoga kawan2 dpt mendoakan pilihan aku ni yang terbaek & semoga kalian tidak akan sekali2 mengalami situasi seperti aku ini..rase seperti terbuang ok! hehehehe & keadaan ni berjaya menghuru-hara kan perasaan aku selama beberapa bulan..mmg xterurus lah aku ketika nk buat keputusan ni...sangat payah..serius mmg payah....mmg ade offer dr department lain....tapi tu lah..byk perkara perlu ditimbang tara kn....& rasanya ini lah yg terbaik.

CP tower dlm kenangan

Situasi hari terkahir.........
yang kelihatan di sana sini hanyalah kotak....
kan dah kate..kotak aje...hehehehe
& PC aku selamat dibungkus dalam kotak ni.....
Bila PC dah kene bungkus...aku pon meboloskan diri ke Cinema dengan Murni...kalo dok kat opis pon bkn buat ape kn.....maka jumaat lepas kami melayan..A-team...serius best cerita ni....

& bermula hari ni sampai lah rabu minggu hadapan, aku akan berada di bangunan ni............pagi2 kene exercise tawaf KLCC utk sampai ke bangunan ni.
Welcome to Wisma HLA
letey ok!.......

Nota kaki: hidup ini mmg ibarat roda kan?
**pd kawan2 yg prihatin..aku Ok jek...thanx alot ngan korang yg nk tolong aku mintak keje segala...really appreciate it! tapi aku ke company ni dulu lah b4 aku restructure balik idop aku..hehehehe

Kucing

Aku bukan lah peminat kucing & tidak lah tergolong dalam yg membenci makhluk tuhan ni. Kebetulan, kat umah aku skrg, ayah aku ade lah bela beberapa ekor kucing gara-gara kucing tu beranak kat tempat kasut rumah aku..hehehe

sebenarnye ni bukan lah kali per-1 kejadian ni berlaku. Tym aku sekolah mmg selalu jek..tp kasut aku jarang jadik mangsa kerana aku kan sekolah asrama..hehehee

kembali pd penceritaan asal, ni adalah kucing acik aku..yg rumah dia selang beberapa umah dari aku jek. maybe dia dah xnak kucing ni kot..maybe penah buat hal TERberak dalam rumah..makanya, kucing ni tak dipedulikan..makanya, kucing ni [si IBU] yg ketika itu tengah mengandung selalu lah lepak depan umah aku & kebetulan ayah aku takde keje skrg..maka dia layan kan aje kucing tu..sampai lah kucing beranak kan 4 ekor anak yg comei2..hehehe

& bila dah bela tu sayang lah plak kan......
makanya, ade seekor ibu yg penyayang [serius terharu tgk binatang sayang anak dia kn] & 4 ekor anak dia...dan di tambah lagi seekor anak kucing sesat yg tersesat kat umah aku..tapi si sesat tu sangat pemalu..payah ok nk bawak dia keluar dr sarang mereka.
ni aku snap, bila ayah aku bawak keluar & biarkan depa main dekat tempat lepak kitaorg sekeluarga. tp yg sekor ni je lah yg sgt suka camera ok.
si ibu kucing ni tak kan makan kalo anak dia tengah makan....ni aku test jek tgk kucing ni makan ke tak ikan bilis [mmg mak aku bising lah..sbb aku cilok ikan bilis dia..wakakakaa] tapi aku tgk layan jek kucing ni makan ikan bilis tu..hehehehe
si ibu yg macho...tapi kerek giller & kadang2 aku geram jugak sbb suka bebenor meleseh..aku dah lah elergy org meleseh2 [silap plak..dia binatang kn].
ok sebelom tidor kene minum susu ye anak2.....makanya, ni lah aktiviti baru aku kalo balik kampung skrg ni..huahuahua....

Nota kaki: Tak pasti lah berapa lame ayah aku nk membela kucing2 ni...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...