Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2009

Taliban Tersesat

Taliban tersesat ha...

oppssss tabligh ke?

ehh taliban lah...



muke x ganas langsung....

Kompem kene hukum gantung di tali tarzan jek nnt


Nota kaki: ok uols...selamat bergossip arini... I bercuti2 utk pulang ke Melaka seketika...

Break

To Amoi..sila lah ke Sipadan yea...mmg BEST even aku xsampai lg..but aku dah smpai kat Mabul, Kapalai, Mataking, Pom-pom & Pandanan...Gamba kat atas ni..kat Kapalai...Meleleh lah TGK gamba ni k!

Nota kaki: credit to DD sbb gamba ni dia yg shot...hahahahahaaa

Janda Baik [Episod 4 - Seterusnya]

Dari JANDA BAIK

kami akan ke...


















tadaaaaaaaaa


BUKIT TINGGI

nota kaki: so, nantikan cerita pasal bukit tinggi plak....[minggu depan lah kot!] hehehee

Janda Baik [Episod 3 - Pulau Santap]

Aktiviti petang adelah..bersiram

maka...tny brother kat supermarket..brother tu kate..Pulau Sentap Pulau Santap..maka kami pon carik lah di mana kah Pulau Santap ni..ingat bebetul lah pulau kn..hehehe

tapi sungai ajo k!

Boleh lah dr xdek kan...

ni gamba aktiviti...i sentap ok! sbb kene sabotaj!!!!
ni xdek kene mengena ngan Pulau Santap...cume aku suke akan papan tanda ni saje..hehehe :P


best kan leh pose-pose gini...hehhe kompem feeling2 kat BALI dah nims..:P

kami jumpe berok ni uolsss
sian kan...

sbb TULANG jek uolss.

rase cam nak sedekah kan

::"Setandan Pisang ke"::

---larikkkkk---


Cubaan utk feeeliiingggg TarZan...mampooo???
I xmampoo ok..keceborrrr dalam air kekdah nye..Berat sgt...TGN xmampooo nk tampung bergayut di tali..hahahhaa

Nota kaki: nak tgk gamba yg lagik byk..sila ke FP Puan Cyana dia dah setel upload semua..UPSET tau!!!! sbb dia ade kesempatan...

Janda Baik [Episod 2 - Andak's Place]

Makan kat sini sedap jek...Puan Cyana suke ayam goreng nye..suasana pon BEST! plus ade WiFi free ok! cool kan..even kat ZGH pon ade Wifi free tp kene mintak pwd kat tuantanahkedaung lah kn..canggih kan Janda Baik ni...hehehehee

maka nya dok makan2 kat Andak's nih sambil bergossip...makan kejap..gossip lebey ok! cube tgk gamba...gossip pon muke stresss TGK laptop tu..hahahahaa

Harga makanan pon baser jek..xmahal & xmurah sgt! mmg rate MAMPU lah kire nye...

Janda Baik [Episod1 - ZGH]

Welcome to Janda Baik
upset tau..bkn gamba I...

As a mukaddimah..kenalah story bout TEMPAT PENGINAPAN kan...almaklomlah..setiap kali bercoti bende paling penting "NAK TIDO KAT MANE?" betol TAK?

Ok utk trip ke Janda Baik..kami memilih ZainiGuestHouse [ZGH - www.zainiguesthouse.com] sebagai pilihan utama...alhamdulillah mmg rezeki sbb mmg xdek org booking pon utk tarikh yang kami pilih..terima kasih pd org len yang TAK start bercuti lagi waktu itu..hehehee

Trip ni ala2 utk melarikan diri seketika dari kesibukan kota yang dipenuhi dengan kotak-kotak batu yang dingin beku berwarna kelabu kelam berbungkuskan asap-asap kotor & debu-debu hangit yang berterbangan bebas di persekitaran udara KOTA METROPOLITAN...demi utk menceriakan pandangan mata ngan warna ijau yang damai dan menyejukkan, udara yang nyaman lagik mempersona disamping utk menikmati ketenangan yang ngak bisa ada di KOTA.

Setiap ahli GGO's mmg ade matlamat sendiri... sbb nye masing2 mempunyai masalah tersendiri yg ng…

Senyum Sket

Aku lom berkesempatan nk pilih gamba,,,,BYK SANGAT Lah.!!!!!!!

& Sum More..Idea xmai singgah lagik..hehehe...

MAKA

dengan ini...

Diisytiharkan...


TUNgGUUUUUUUUUUUUUUU ok!

1 Tahun

sori yeaa Ibu...diz tym Mama yun mo interprem..ahaks


Tanggal 25/5/2008 di kala aku sedang sibok ke sana ke mari di majlis kahwen adik aku..yg berlangsung kat umah aku taun lepas....hehehe Yam plak sibok berperang ngan kesakitan sbb nak melahirkan si budak kenit nims...hehehe dan sekarang dah pon setaun berlalu..

to Nisrina Nabihah yg comei...Happy Birthday...semoga membesar dengan sihat & semoga menjadik anak yg solehsolehah [perasan jek si jijo nimssss]...

Berita Penting: dan hari ini juga iaitu 25/5/2009...Dila selamat melahirkan baby boy di Hospital Kluang pada jam 4.457am [jadik anak jati Johor cam makpak nyer]..maka dengan ini... Dila & Acap diisytiharkan....sebagai Mama & Papa...sob* sob*..xsempat aku tgk perut Dila yg membuyut..hik33 dah selamat meletops

JB + BT

JB = Janda Baik
BT = Bukit Tinggi

Ok sekembali nye dari jalan-jalan..haruslah kene update segala jenis mak nenek kan..ala2 dah g outstaion balik kene wat report vagai tok di submit...mcm ni lah jugak...kang Ahli GGO's len sentap xdpt berita plak kn...

Kami selamat kembali ke pangkuan Bantal + selimut kami pada malam smlm...


Welcome to ZainiGuestHouse

Antara pose yg terbaek di ZainiGuestHouse [yo yo jek...]

Tpt merendam kn diri...Pulau Santap [oppss bukan SENTAP ok!]

Dah boleh lompat ke blom ni...eh Lompat lah..woii blom lagi lah
[Xpaham nk bace isyarat self timer tu..hehee
jadik lah lagu nih]

Sebelom pulang singgah sebentar di Bukit Tinggi

GoodBye Bukit Tinggi~~~

Ape yg boleh saya kata kan....

semua nyer jalan lancartapi mslh masa masih perlu diperbetulkan!makanan ok...cukop semuanye...cume skill nak membakar ayam kene di polish kan lagik..hehehe:P..& pada AJK sila jgn bawak bersama org yg rambang mata ketika bershopping..hehehehe
tpt tinggal...ok lah..std dok dlm utan..JGN NAK PIKIR ade ek…

Baca lah!

Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah tersebut “SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM” diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baikmu, Insya Allah dengan izin Yang Maha Esa dan Maha Kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan.

Jika boleh niatkan sebegini:

1) YA-ALLAH YA-RAHIM, ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku.

2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, kurniakan aku isteri,suami, anak-anak yang soleh dan mencintai islam.

3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.

4) YA-ALLAH YA-JABBAR, makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku dapat ini.

5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin.

6) YA-ALLAH YA-WADUUD, kurniakan aku dan seluruh umat Muhammad yang beriman kesihatan zahir batin.

7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, makbulkanlah semua hajatku, dan redhaikanlah aku.

Tak Dek Ape

Owh memang xdek ape nak diperkatakan...pong!

GGO's semua pon bezee ngan preparation tok aktiviti esok...

Tiada gossip yg hot-hot cume layan gossip pasal Akim&Aishah jek kat blog orang..hik22 [sbb byk sgt link dak budak ni fwd haaa..layan kan ajo yeaaaa]

+ arini maseh melayan MP3 yang same...3ketui jek [tgk gamba kat bawah ni kalo xpercaya]


kat TV sume drama baru...erm.. tolong lah masalah aku nims.... TV TV TV jek skrg nih... tp yg best majoriti...drama abg aron [dia bkn kegilaan aku..tp kalo nk drama jadik menarik sila lah hero nya yg ensem k!] yeaaa yg berlakon..pehtu ngan abg Danny [Danny CSI yea...bkn danny hak kelate tu] beraksi di layar perak..wajib lah aku jadik yg pemegang remote control kat umah tu..hahaha

Nota kaki: camne lah nak hapuskan ketagihan TV nims......[ni rasenye gare2 xtgk TV time sekolah dulu kot!]

Pelanduk 2 Serupa

ape kene mengena ngan si upin & ipin nih?

aku pon xpaham...

ade org cube ciplak ke?

xde lah plak.....

tetibe teringat kat budak 2 org nih..dah lame xdek hupdate episode baru depa nims....


.........................
..............
........

.
.
.
.
.
.
.

lah gamba bdk 2org ni lagih...

haih#!$@$@%

layan kan ajo yeaaaa

.
.
.
......
.....................
..................................
.......................................
.........................................................

dan sebenarnye...

aku cume lah nak share kan

yeaaa

yang ini
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;
;;;;;;;
;;;;
;;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;

Inilah...UPIN & IPIN yg sebenar...huhuhu :P
SAME TAK?

The Kind Widow

Weekend ni, Insyallah..ape yang dirancang dua-tiga bulan lepas [ye ke? sebulan lepas kot! hehehe] dapat dilaksanakan dengan jaya nya...semoga niat baik kami ni dirahmati oleh yang Maha ESA.

hehehee

padahal name tempat ni dikenali sebagai "JANDA BAIK".

ok back to the story, Asalnya..plan nak berBBQ jek...ajakan dari Mr. Azizul...yang kepingin nak makan BBQ...motip... mengidam ka? pehtu dia jugak teringin nak mandi ayak terjiun.. aishh.aishh macam2 lah orang tua tu kan...

oleh sebab dia ni ade penyakit Insomnia + meroyan... kami pon melayan kan lah kehendak dia yang ade jugak perasaan kesian disebab kan NON ado yang sudi nak meneman dia ke mana2 utk menghilang kan rase tensi di dalam hati. GGO's kan prihatin ngan masalah ahlinya.... [Kami selaku exco GGO's mmg prihatin ngan masalah warga emas kumpulan kami...ya kami tahu kerana kekurangan kasih sayang Mr. Azizul mendapat penyakit sedemikian..huhuhu mmg patut tahan teksi nimss...]

setelah dia bawak ke board meeting...maka, k…

Kunci Kemurahan Rezeki

LepAk-lepak carik artikel...Terjumpalah Artikel nih..cam menarik..meh lah share sesame yeaaa

even artikel ni simple jek...sbb tajuk pon baser jek... semua org tahu [sambil nyanyi lagu Semua Orang Tahu - REM]

layan jek lah citer nih..even dah tahu..tapi dpt lah mengingatkan kembali kepada aku yg dah terlupe atau sengaja melupakan akan hakikat nih kan...
-----------------------------------------------------------------
Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “Berilah (belanjalah) dan jangan kamu selalu menutupi kepunyaanmu, kerana dengan itu nanti Allah akan menutupi rezekimu.”
Riwayat Bukhari & Muslim

Pengajaran yang kita dapat ambil daripada hadis ini ialah Allah yang mewujudkan sifat semulajadi dalam diri manusia iaitu sifat belas kasihan yang menggerakkan seseorang itu untuk bersedekah. Firman Allah S.W.T yang maksudnya “Bandingan (perbelanjaan/derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai: tiap-tiap tangkai itu pula men…

Mari Tonton

sangat lah suka berborak ini budak...letih lah nak melayan kalo dah besor nnt...sbb over peramah ni aku rase...

Aisya: auntie..auntie...ummi kite ni malas nak bawak kite jalan tau...jom lah auntoe bawak kite g jalan2...boring tau...bile cuti jek dok kat umah ngan ummi...abah g library...very lah da boring ok!

auntie: alah..siannye aisya.... meh jom ikot auntie balik kerinchi...mesti aisya xboring..sbb ade ramai tukang ngarut kat umah tu..:)

Aisya: boleh lah auntie...dari dok umah ni...asik tgk dinding..tgk ummi..dinding..ummi...ummi dinding..:P
dah nak masuk 3 bulan baru berkesempatan TGK si kenit nims...

xbanyak ragam budak nih..maybe ikot style ummi & abah dia yg jenis xkesah jugak

Hai saya Aisya Safiyya
Ikut Ummi...dia panggil saya Safiyya..kalo ikot abah dia lebih selesa panggil Aisya jek

Mase ni kan..saya nak minom tapi ummi buat xreti jek..sabo ajelah ek ngan ummi nih!

owh..saya xsabar nak balik Kelantan nih..nak ke kenduri auntie Mira...[seb baek buat tym cuti sekolah senang sket ab…

Cancel

TAK JADIK jumpe dokter ok! sbb cek kat GYM tadi heartbeat aku 89-92BPM huhuhu..normal rupernye.... baru nk jumpe doc nak mintak MC....

aku yg verangan nak MC tapi org len yg dah 3days DEMAM..camne nih...xpe hope orang yang DEMAM tu cepat sembuh! if genap 4hari sah same cam puan sunplawer tuh name nye..heheheee

nak demam sekarang ni pon aku ngeri..mau x ngeri nye..mcm2 virus lah skrg ni kan....kalo DEMAM mau aku xcuak nnt! hehehe dah lah jumpe org sg. buloh lah....org nek ERL lah..warghhh seram... seram..mintak dijauhkan lah dr malapetaka yeaaaa!

NOTA KAKI: Hope semua org sihat walafiat..cuaca skrg xmenentu kan...so, makan lah makanan yg berkhasiat + minom lah air secukopnya [teh ais..dilarang ok! minom air suam or mineral sajok yeaaa!]

AF7 Finale

Aku TAK PEGI dinner Alumni MSU [kak sharna nye ex-Uni kan]....di sebabkan Final AF7 ni lah..hik22

lantakkan lah nak kate ape kan...janji aku rase best sbb dapat mengutuk peserta2 malam tu dr aku dok melangut terpinga2 kat Dinner tu xkenal sesape kan..huhuhu..

Bengang-Akim

Best plak bile dengar balik...i think diz song better than toksik [hik22]

Bencinta-Akim

For diz song..Akim dah macam FAizal tahir Jr. lah plak..hehehe tp pape pon..bab pengahayatan mmg dah ade....tp seyes unexpected dia akan wat performance style mcm Faizal tahir...yg ala2 simple but bermakne...

Actually suppose dia leh jadik JUARA or maybe paling koman 2nd Place lah kan..but name pon program realiti...sbb nye nak carik org yg peminat SUKE..maybe peminat lom bangun dr MIMPI kot..huhuhu :P

xpe salah aku lah tu..kedekut nak SMS kan [uikss xdek makne nak abis kan kredit aku kat tah pape nimssss] tp TGK dia dr 1st week dlm AF7 tu...mmg dia improve so much lah kan...pape pon even ko dpt 3rd place jek..but ko dah menang dalam ati…

Thanx To Salini

Finally, penantian ku dah berakhir

ahaks!


Thanx to Kak Ida jugak...sebabnye tolong ngambil barang tu dr Admin...


hehehe ape yg diorder telah selamat sampai...

ape yang kembung-kembung telah dikempiskan....

& ape yg pasti...aku leh sumbat lagi byk..utk jadik lagi kembung :P

Nota kaki: Macam katak kembung daaaaaa

ABC Sek 2, Shah Alam

Slurppp..
Slurrp..
Slurp!

Meh tengok gamba nims...


Meleleh....



Gamba ni aku amik dari sini
Gile TAK GIle... 2kali aku balun ABC nih dalam mase satu hari... al-kisah nye, sabtu TGH yg lepas..aku g jumpe Junior sekolah aku...saje jek..dah lame xjumpe plus nak TGK keadaan dia ok ke idak lepas balik dr umrah sum more ngan dia yg TGh serabut ngan Thesis tok MAster dia... dia dah weng..tu yg aku gigihkan jua nk menjenguk + bwk dia gossip2 sket kasik otak dia xmakin serabut...ingat kan nak makan kat area umah dia jek kat sek.24 tu jek...tp dia lak wat plan ke sek.2, layan kan aje..leh layan ABC cokelat kan..hehehe dah bertaun xmakan weih!!! walau pon ABC cokelat xsehebat Mc Flurry or eskrem cornetto or baskin robin..tapi dia sgt spesel ok!

maka ke sek.2 lah TGH aritu... makan nasik ngan lauk wajib sek.2 iatu ikan keli bakar + air asam + kentang goreng + ulam-ulaman..layannn jek bari RM4.50..kagum aku sebentar! Pehtu xdilupakan ABC secawan [seperti rajah kat atas..aku xbawak camera lagi! damn!]

dok b…

Must remember

"Action may not always bring happiness ... but there is no happiness without action."
------------------------------------------------------by Benjamin Disraeli:



Cikgu Oh Cikgu

Isu ni mmg dah lame aku rase... tapi setiap kali kuar kat forum2... yg cikgu2 kompem sokong lah..& yg xbekerja sbg cikgu akan bg komen macam2 lah.. nih sekali lagi ade org bangkitkan..aku copy dr Blalang grup...:) [hope xkena saman lah kan ngan moderator dia]

Meh bace dulu citer nims...kang blur2 plak kowang bace ape omelan aku kan....
---------------------------------------------------------------
GURU DIPAKSA KERJA SEMASA CUTI UMUM.
Dilulus terbit pada Wed May 06, 2009 8:00 am oleh To**atin
Bahan Umum Oleh u***penipun

" Isu pendidikan yang melibatkan guru sekolah tidak pernah selesai. Masalah guru memang kerapkali diluahkan dalam akhbar dan di dalam internet. Tetapi pihak atasan tidak menunjukkan kesungguhan untuk menyelesaikan msalah guru malah mengambil tindakan yang lebih mengusutkan lagi keadaan. Walaupun Kerajaan atau Kementerian ialah majikan guru yang sebenar, guru biasanya menerima arahan yang tidak wajar dari Pengetua.

Arahan tidak bertulis ini sering bersifat kontrove…

Kerja Tertangguh

Aku xtau nak masukkan semua ni under ape?

ape yang sure...aku ade byk keje + byk mende nak kene pikir yang aku xsiapkan lagi & aku xsempat nak pikirkan lagi...mostly bukan kerja pejabat lah kan...saje jek nak tambah keje sndr... sebab nye...aku XDE idea nak jawab mcm mane...sbb nye..aku pon xtau ape sebab sebenarnye...aku cume ikot jek..FLOW kehidupan ni kan...tp xde lah keje sgt...[kalo kene pikir tu kire keje lah jugak kan...keje berpikir!]

antara keje yang masih tertangguh:-

1) Album khatul - aku TAK amik-amik lagi.... [hope khatul & imran xkesah akan kelambatan ni..bkn sengaja...tp cam xberbaloi jek nk g amik seketul..so suh org tu simpan kan dulu yea...]

2) design album adam+dedek - xsiap lagi...rabu malam aritu baru terhegeh2 nak buat...tp cam blank... aku wat jek ape termampo...tp kene rejek..hehehehe pdn muke..xpe kene buat blk nnt!

3) keje berkaitan Alumni - aku xcall kak shawana [ye ke name dia camni..taram jek lah..lebih kurang jek sebut kan], pehtu aku xbetol kan lagi f…

Super Duper STRESS

Aku stress!!!!!

"Ape yang I boleh cakap..YUN TAK KAN DAPAT!"

walau ape pon yg terjadi esok, lusa, akan datang.... yang pasti skrg....SuperDuperSTRESS

Nota Kaki: patutkah aku g jumpe kaunselor ke?

Dalam hati: Aku xmo keje...tp nak tido! boleh?

Program Hari Ibu

Pada Ahad yg lepas bersamaan 10 Mei 2009. satu majlis utk Sambutan Hari Ibu anjuran PEKAWANIS & Parlimen Kota Raja, Selangor telah di akan di Dewan Jubli Perak, Shah Alam

Untuk program ni..aku join as OP from First Verse lah...saje jek amik experiance shot event plak kan... ape-ape pon aku enjoy sbb program yg dianjurkan mmg sempoi...xdek protokol or wat so ever even kerabat diraja adalah tetamu undangan... even the kerabut pon hepi ngan majlis sedemikian sbb nye dpt bergaul mesra ngan orang ramai tanpa batasan kot.

Majlis ni dirasmikan Oleh Yang Amat Mulia Datin Paduka Tgku Puteri Hjh Arafiah bt Al-Marhum Sultan Salahudin Abd Aziz Shah Al-Haj[ok dah update!] yg ditemani kakanda nya yg dikenali as Ku yah.[ Yang Amat Mulia Datin Paduka Tgku Puteri Hjh Zahariah bt Al-Marhum Sultan Salahudin Abd Aziz Shah Al-Haj]
both of them are Adinda Puteri Tuanku Sultan Selangor Darul Ehsan.

sharna menjadik MC aritu..sampai xdek sore ok! sampai kan MC 4hari...cam siot..aku jeles ok!xpe next tym turn…