Sunday, November 29, 2009

Saya mau jugak!

Hari ni aku melepak ngan lyza plak...kali pegi MP jek....hahaha gillos lame xjejak kan kaki kat situ kan...hurm....layan kan ajo... org mmg sangat ramai..pepaham ajelah ek..musim2 cuti ni...pehtu ade fesyen show lah plak...mase lyza tgu aku..dia lepak kat SR..pehtu aku dah smpai..g teman Lyza beli hadiah kawen kengkawan yg sgt ramai kawen musim cuti sekolah ni...

& dah setel beli.....malas nk bimbit...lyza kate anto ke kete dulu lah..huhuhu

& jeng jeng jeng...tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

caldina dah ade depan mate.....meleleh air ;liur aku kat tekak,..huh...sementara menunggu lyza load barang dlm bonet dia..aku try dok kat seat dia...hahahahahhaaa pegang2...cuit2 ape yg ptt...mak eihhhh ku sangkakan civic jek..sekali caldina beb....wa nak jugak!!!!!!! anyone bermurah ati?
__ni gambar ehsan dlm google....color sebijik mcm ni...rim dia pon std lagi camneh..lom tukor lg...xpe tu aku tgu bln 3 nnt..kompem ade pembaharuan..hahahahaa xpon awal taun jek lah nnt.....

Lyza sound..nak test drive...jom lah...hahahahahaa aku terbeliak bijik mate den..xpe kite ronda2 atas dulu..tgk ape yg leh diskodeng..nk blk nnt kite ronda ok?

huhuhu seyes......wa nak sebijik jugak.....tp FREE lah..wa mane mampooo kn....& sambung lepak burger king [seyes smlm mcd..arini BK...kompem ape yg telah aku diet kan 2weeks ago....hancusss berkecai....grrrrr]

& lepas tu g smyg,..jumpe si moon,..& sambil lenguhkan kaki..pehtu baru aku decide jomlah blk..aku nk ronda2 as penumpang dulu..test drive next tym...skrg tgh byk kete..kang jadik ape2...wa xsanggup nk take risk ok! hahahahahaa

makanya...aku pon merasa nek dr mp ke hang tuah mall..pusing blk masuk banda hilir...& dia pon anto aku kat sepital mahkota medical center [aku bkn sakit...sbb perut i dah ok lepas raya aji yg per-1 tu...& bukan jugak nk melawat org yeeee...aku cume parking kete aku kat situ...hehehehee] & odw balik...wa terbayang caldina...lyza....ko saje jek wat aku xlena tido mlm ni..haih*.....

ayat aku utk lyza : berbaloi2 ade caldina...xdek bf pon wa sanggup jek janji bertemankan caldina sajok! hahahahhaa


nota kaki: dewi......sila jeles....jugak!

Saturday, November 28, 2009

Lepak-lepak

lepas g kenduri kawen tadi...

Aku ajak amy lepak2...makanya...amy dag mengajar aku satu laluan terbaek ke melaka mall..di mana ada MCd baru yg ala2 damansara nye dulu..hehehehe...maka lepak lah kami di situ sambil bergossip...ahakss...

topiknye

"KEJAM" hehehheee

alah...gossip pasal harian jek...pasal dia..pasal aku..kire masing2 hupdate pasal diri masing2...xdek lah jadik xtau pasal kawan kn...lame lah jgn smpai 5lbh baru sedor diri nk pulang..ahaks...best tu kalo dah borak ngan si amy ni...sbb sekepala kot...hahahahaa

owh lupe....tgh2 lepak..tetibe ade minah sorang bdk perempuan ni mai say "Hai" & salam aku...hahaha tetibe pose cun2..cam artis plak rasenye...hehehe "Kak, sharodz ek?...mcm familiar jek muka" hahahhaa cettt rupernyer2 cop mohor kat dahi aku yg bertulis SHARODZ masih lom terpadam upernye...haih*...nk xnk aku iakan aje lah...hehhehe dalam ati aku...wahhh kire glemmer jugak lah aku nih...junior pon kenal..hahahha [mule lah perah santan lebih tok wat rendang sok nih] erm.....sesi taaruf kejap...adik kak cinai upernye..dia ngan geng2 sharodz...baru blk dr kenduri kawen kawan depa yg jugak ex-sharodz...hahaha aik..kecik2 dah kawen...xpe lah Ain..nnt next month jumpe lagi kat umah kamu..tym kenduri ur kak yanti ok! & leh jumpe kak cinai & baby dia skali [mereka ni..adik2 beradik semua bertapa kat sharodz tu..dah cam sekolah makpak mereka jek]

Nota kaki: percubaan membuat telor bungkus...berjaya ngan jayanya...sedap hingga meleleh air liur sape yg tgk..yang penting...dah licin!lepas tu...yeay! esok lepak ngan Lyza plak....nak lepak kat mane ni yg masalah besar nih!

Ronda-ronda

owh ini kisah semalam ye.....bersamaan raya per-1/HAri Jumaat
-----------------------------------------------

Ni namenye..ronda2 Buang Minyak kete

dah xdek keje ke?
ke baru nak carik keje

ekcelinye, adik sepupu aku si ema lah....dok tny pasal istana melaka....lah..ngan kapal melaka.....haih* dah kol 5.30pm dek oiii baru mo roger den...mmg lah tpt2 tu dah tutup kan...erm....last2 aku cakap...kite ronda2 lalu depan kapal jek ok! muzium tu nmpk pintu pagar jek lah...hahahahaa

dengan perasaan xterpkir kan cuti raya yg pjg ni bakal menempah baran di jalan raya kan..hehehehe smpai kat banda hilir aku g bank dulu...dah terlanjur lalu..setelkan bayor hutang piutang dulu...lepas tu baru ronda2 carik kapal...hehehee aku ikot jln banda kaba kuar kat stadhuys tu kan...erm sekali amik ko..kete berderet2 dr jln banda kaba tu lagi...
haih* ni menempah hazab namenye

dan cube kowang tgk...ramainye umat...asik kene berenti kasik depa lalu dulu jek,..,,
aku plak rase nk tglk kan kete....pehtu join depa jln kaki...dah lah mengangkut kanak2 riang yg asik menanyakan soalan tanpa henti kan....

huh ngan geram jem...geram nak jawab soalan..tp kene jawab jugak kan..
bdk2 sekarang..mane leh tglkan tanpa jawapan..mau dia tuntut sampai ke 01012010 nnt!
yang ni selingan...bangunan depan kapal....dikenali sebagai "Medan Samudera" ha kat sini lah ditempatkan kedai2 makan yg berderet2 banda hilir suatu ketika dulu...& semua barang karftangan kat bawah afamosa yg berderet2 pon kat sini jugak lah dicampakkan mereka...hehehee

owh...rasenye....dah lupe dah nk bgtau ape..len kali lah


dan inilah gamba kapal yg nk sgt bebudak ni tgk..kesian...tulah..name jek org melaka tp dok kat perantauan..xpenah sampai ke sini...tulah..blk kg dok kat alai jek sape suh kan..hehehehe

& lagik kesian yg org melaka menetap kat melaka...pon xpenah tgk...hahhaa mmg lah makpak ko tu..sebijik cam paklong ngan maklong ko dulu..hahahahaha bkn dia heran nk bawak anak2 berjalan kn kenal sejarah ni..dah besar pjg nnt kompem korang akan jadik cam kak yun ko nih.....jadik pemandu pelancong sambil melancong dlm negeri sndr...hahahahaa

oklah.....jem tu.....30min nk lepas kn ke depan carefour ....huh...sepatutnye.,xsampai 5min pon perjalanan.....dak budak dlm kete tu pon satu...asik nk mengomel jek..kang aku suh korang yg bawak.......baru ko tau! sampai ke idak kaki kowang tu....pehtu ade ke kakak2 sepupu kowang yg len yg bermurah ati nk layan....kesah pon idak..seb bek aku ni...terajin sket..kalo x.....mmg aku wat donno jugak...hahahaahahaa

sampai alai dah nk dekat kol 7pm...yg sorang ni bising takot mak dia tglkan dia..sbb depa nk blk klang lepas maghrib tu..hahahaha ha tau takot....eleh kalo tgl pon..cam lah aku xleh nk anto senin nnt..mcm lah jauh sgt kelang tu ngan alai..hahaahhaha

Nota kaki: pdhal aku malas nk dok kat umah busu aku tu..berbau lembu jek...hahaahahhaaa

Haih

dalam sesat2 nak ke umah Amy td....

& bile dah jumpe jalan yg lurus...hehehe ternampak plak org berjemaah mandi sungai..ade lagik ek...org maen air sungai..ku pikirkan zaman aku kekanak dulu jek..ngeh33

siap wat terjun tirok vagai....kalo sungai dia mengancam kaler airnye..xpelah jugak...jgn kan malam nnt..sorang tergaru2 cam kera sumbing di bibir udah!

Semoga Berkekalan Selamanya

Hari ini dalam sejarah....sila masukkan dalam buku sejarah saya ok! bkn buku sejarah anda sbb ianya tiada kene mengena ngan anda semua...keh keh keh.... [aku weng sbb Mc Flurry McD td ke ape...silap2 dia isi dadah kot!]

[baca ikut Tune - hari ini dalam sejarah - nye slot kat TV dulu kala tu]

Tanggal 28 november 2009 bersamaan 10 Zulhijjah 1430H. Maka nya...kawan aku selamat menjadi isteri org...owh silap...sepatutnye 27 Nov 2009 bersamaan 9 Zulhijjah 1430H lah..ape lah aku ni..sbb dia nikah smlm.....

Sorry coz xattend Majlis nikah ko...i've my own reason..xpe biar aku jek sndr yang tau....org len kate ke..nk kutuk aku ke ape...ADE AKU KESAH? :(""

Makanya...aku terpakse siapkan keje2 kat umah tu..sbb dah name parents xdek kat umah..aku lah yg amik alihkan..kene kemas lah..masak lah [tp std....sempoi nye lauk...kowang nak makan..sila telan..xlalu..g makan kedai sudah!] dah setel keje aku dr pagi tu....start jek dr pagi..abis nye kol 11.30am jugak..kelam kalibut aku mandi & bersiap....sbb nk elakkan ujan kunun..sekali..aku baru nk pakai tudung..berderai air mata dr langit...uwaaaaaa ujan turun.....aku pon ilek2 kunun2 nk tgu ujan teduh..tp dah 12.30pm cam xdek ura2 nk teduh sbb makin lebat adelah..makanya..aku redah ajelah...nek kete pon kn..park kat umah tok busu aku..sbb nk senang kuar nnt..hehehee [bijak kan? ater kampung sndr!] dengan ujan..lenggang kangkung aku pegang payung & redah lecak..amik ko.....abis kasut aku...bkn pkr diri kene ujan ke ape...hehehee

ok sesampai lepak depan pelamin sbb pintu blk pengantin kunci plak....& aku sms pengantin ...heheh akhirnya pintu terbuka...& aku lepak dlm tgu dia makeup semua...sbb nk salam..hehehee lame jugak lah..dlm 40min...& dah siap2...posing seketui 2..aku cam dah nk blah sbb Amy kat umah dia cam dah sawan bile aku nk gerak,,.hehehehe relax ok ....

& mak andam plak xdek org nk anto ke umah pengantin lelaki...aku pon volunteer kan diri mengantor nye kan..hehehee dah terlanjur ku mencintaimu [sori mak andam dia perempuan] aku nk blah dr situ kan...aku pon anto mak andam & kawan si kakak tu ke umah yg di perkatakan..

senyuman gumbira seorang isteri :)

u look so gorges ok!
dan sempat lah aku berposing ngan dia...
xsempat tgu pengantin lelaki kan..lmbt sgt...

to Kakak/Farrah & Azmir
Selamat Pengantin BAru
Semoga Berkekelan&bahagia selamanya...
tukang snap kan gamba ni si Diana...
diana komplen...
"kakak dah cun yun....tapi gambo ko pucat lah"

aku pon bidas blk lah
"aku xmakeup mmg lah...kang aku suh makandam ni makeupkan...ade yg pengantin lelaki kompius nnt" hahahaha
tp kan baju ni lagik....
silap..suppose smlm tym raya aku pakai baju ni..arini baru pakai baju raya baru..hahahaha silap percaturan plak


ok lepas anto mak andam..& dia kate xyah tgu..aku pon calow ke Shell berdekatan..mak eihhh.....blink2 sudah...dah isi perut kete aku kasik kenyang..terosssss vrooommmmm vrooommmm ke Bkt Baru aka peringgit.....ke panggilan pulau..hahhaa ke umah Amy lah....kunun2 nk test IQ aku nih..ingat lagi x kalo masuk dr kampung ku sayang tu...hahahaha sekali amik ko....jln dia amat berubah sbb penambahan umah secara mendadak yg aku dah xleh nk cam...gillak..last2 aku sesat kat highway peringgit-duyung yg baru..aku kuar situ masuk duyung..ikot bkt katil...masuk lorong haji kiai...hahaha ni kompem xsesat...hahahahaha...sekali ingat xsesat dah...tp aku kompius jugak kat situ..kalo dulu..xbyk umah..skrg perumahan pon ade..matilew aku kan...hahaha last2 kene call yg tah kali keberapa kn...hahahaha mintak rescue dr tuan tanah kedaung..hahaha last2 sampai jugak amik makcik tu..& teros ke umah mas yg sekangkang kera jek dr umah dia tu...hehehehee kire aku dah lalu lah td kan....

erm Mas ni kawan satu Sharodz dulu...& dia ngan Amy plak satu munshi..aku plak geng ngan amy lepas SPM..hahahah pjg plak sejarahnye ek....erm & Mas ni plak..kawen ngan si Razi or aku panggil taji jek...kawan sekolah rendah aku..merangkap sekampung aku....haih* pusing2 situ blk...camno lah mereka ni leh kenal..aku pon xtau..hehehee

tp satu soalan jek aku nk tny si taji tu kalo berkesempatan nnt...."ko perasan x yg wife ko tu..dulu kite penah kutuk..sbb teror nk mampos main netball mase sekolah rendah dulu..dia kn shooter opppsss dia GA....merangkap shooter jugak lah...yg mane leh shot bola dr kawasan garisan WA/GA [kalo org men netball paham lah kn]..kan kite kutuk dia dulu sbb bakpe lah teror nak mamposs smpai sekoalh kite kalah ngan dia"...hahahahaha

kitaorg smpai dah 2lbh.....tp pengantin perempuan maintain leh men cakcak ngan kami kat tingkap..sbb malas nk masuk dlm umah..ingat kn dah bersanding..sekali..pihak lelaki xsampai lg upernye....jauh bebenor lah nak mai kan..haih*

mas siap perli..aku menyampah ngan porg Alai ni...lambat! sori beb...aku xmasuk campur bab tu...hahaha tp hakikat nye..ngan org alai jugak ko berkenan kan?

lepak makan...dah setel makan barulah..nmpk kelibat org nk pukul kompang [meaning pengantin lelaki dah sampai lah tu]
Mas & Razi
Selamat PenganTin Baru
Semoga berbahagia


owh...esok ade kenduri lagik....

erm wish skali lah sbb xdpt pi kan... kepada Wan normaini & suami....Nuex & Izu, Selamat Pengantin Baru..sori xdpt nk attend majlis kowang.....doa jek lah kukirimkan...

Nota kaki: wargggghhh minggu depan musnah lagi program diet aku! GAmba semua ihsan dr 5800....mr.nik i dia keletihan..di musim2 ujan ni...perkhidmatan dia di rehatkan sementara,,,hehhehe takot memudaratkan diri dia..kang dia kene deman terkejut..aku plak yg kenee sawan nnt!

Friday, November 27, 2009

Ape nak buat?

Cube bg idea...selain gamez....apelah nak buat mlm ni...haih*....

2la..bkn aku tido siang..tp mate xmo lelap ha...huh!

Nur Kasih

Oklah uols,

JANGAN LUPE LIRIK episod terakhir drama bersiri NUR KASIH pada malam ini yeaaaaa tepat jam kol 9pm....

seb bek raya aji jek kan..kalo raya puasa...kompem aku bertekak + bertegang leher ngan mak aku sbb mo skip beraya ke umah mak long aku..hahahahaa

Jangan aku plak yg terlupe kan..keh keh keh....aku nk tgk betul ke idak ape yg dia ramalkan oleh statistik penonton cerita itu pd malam ni mencecah 5juta...mak eihhhh..giller glemmer Adam ngan Nur kan..sume nak tau...penghabisannye...

Kalo cerita kesudahan seperti yg aku bace dlm sinopsis yg aku dapat..xpe lah jugak..kalo sebaliknye..mmg aku boikot lah cerita yg di tayangkan lepas nih [ade kene mengena ke? hik hik hik]

ok lah....sementara menunggu org balik semayang jumaat nih....layan seepisode dua citer yg lepas...:)

Nota kaki: Tolong lah aku...camne nk kawal napsu tengok rendang+ketupat?

Thursday, November 26, 2009

Marilah kite bermaaf-maafan

Selamat Hari Raya kepada semua muslimin & muslimat.

Berhati2 di jalan raya...mane yg blk ke kampung..berhati2 tidak kire di mana anda berada :)

yang tidak pulang ke kampung....sesungguhnya..pengorbanan anda bekerja pada hari raya ini adalah sangat berbaloi2...hehehee

Maaf Zahir & batin.....

Nota kaki: jgn terlampau makan daging byk sangat! kang perut plak yg terkorban...lol

Monday, November 23, 2009

Senyap

wat kuiz ngok ngek kat fesbuk td..dia kate aku pendiam...ok mmg pon :P

& smlm baru bangkitkan isu...plan ke sabah lom wat hape pon lagi....sbb alasan..lame lg....xdek lame mane..4bln jek lg!

arini plak...wat sengal plan laen..nk ke pulau...which is akan terjadi b4 g sabah..haih* kene plan lagik! nk confirm kan date..ngan mslh ramai yg nk simpan cuti utk big day lah raya lah itu lah ini lah kn.....

aku plak...senyap+melanguk dok pikir....mane nk dpt poket yg tebal supaya kalo aku berjalan-jalan sakan pon ..poket xkan rabak mcm bln lepas..bln ni...bulan2 sebelomnya...haih*

tgk lah nnt mcm mane...nk dpt kan pakej jln2 yg murah & puas ati.....& puas poket ku..hahahahhaa

----------------------------------------------
semalam lepak ngan budak Atat...aku gigih gak poie..sbb nk jumpe syah si atatleader...erm dia nk pass kad kawen nye kan...& izu pon same....even xramai..juz aku dd amir kecik izu + nuex syah ruzman idan & apeng....dptlah jugak aku sakit rahang sbb gelak melebihi had yg di tetapkan....huh..ilang keayuan aku smlm...

& idan dah sound...atat dah lame xdek aktiviti...mmg betul...bkn xdek langsung..ade tu mmg ade...cume masing2 pg dlm kumpulan kecik....erm yg ade pon aktiviti serang kenduri kawen bdk atat..tu sajek....tu lah..zaman dah berubah kan..skrg musim org mengawan..maka yg xmengawan..makan ajelah nasik minyak + gulai daging...hahahhaaha nk plan asik lah teraral dek majlis kahwen membe2..bkn nk salahkan org kawen but....itulah hakikatnye...keh keh keh.... tp g kenduri kawen..dpt jugak trip leisure ke sungai ke ayaq terjuin ka....nasik kandaq ka.....kepok lekor seround ka....ronda2 kampung ka...hehehehee

owh lupe plak nk masukkan cerita....dah lah meeting tu kat Puchong iaitu di restoran mug-mug...punye lah ramai org..ade ke patut jumpe pasangan xberapa cun & xberapa nk ensem [matilew aku kene tarik ambut jap lagik] kat situ..haih* dah lah kat opis ari2 gaduh sampai dok pon bontot membontot...ni jumpe dia...haih*....kasik lah jumpe jejaka tampan ke yg i leh ngorat ke kan...ni jumpe org dah kawen...cettt!!!!!!!
--------------------------------------------
bile ade plan...aku mule lah peneng...
bkn peneng ape..peneng camno nk wat budget tok diri sndr...hahahaa bkn dr segi kewangan tp yg lagik penting budget mase sndr...hahahahaahaaaa

Nota kaki: Mira...kite dah kene start ape yg ptt nih....

Saturday, November 21, 2009

Happy Together

Tertengok gamba lame yg di upload oleh Kak Ira kot dlm fesbuk...sangat lah..teros bukak album lame mase kat dungun dulu..mak eihh giller kurus kan si fara tu...ececeh...aku kurus sket lah dr skrg kan..hehehe

but ape pon terjadi...kami makin mengembang ke....menguncup ke....melidi ke...membesar bagai johan....yang penting kami hepi bersama,,,hehehe

here the piccas during fara nye wedding...xsabar nk bergamba mase wedding mona plak..haih*





Friday, November 20, 2009

JIWANG :P

MEH LAYAN LAGU tangkap lelehjiwang NI OK!



nOtA KaKi: ha jgn nak pilu2 plak....selamat bercuti hujung minggu..jgn ade yg senin xlarat nk bgn plak nnt..heehehe

Cuti

Apply cuti tok raya aji tadi...jenuh jugak menunggu boss masuk opis arini..tah training mane plak dia poie arini tah..seb bek lepas lunch dia terpacul kat tempat dia....

LEGA.....

sumbit borang cuti tok raya aji [alah raya aji jek...suppose aku xyah cuti kan ngalahkan org yg byk kampung nk kene serang tym raya] tp tetap over sbb amik a day b4 & a day after...ni requested by MAk...nak xnak..layan kn ajo..bkn cuti sesaje..tapi cuti kene jadik pencacai...haih* letey ok! kang kate xleh...panjang plak syarahan+ayat2 syahdu syahdan dia kan...makanya..demi menjadik anak yg sangat solehah...layan kan aje...padahal..mak dah siap ckp....dia nk bayor jek bape kos cuti 2hari tu...hahhahahaaaa

[cuti sebelom tu sbb umah aku nk wat kenduri sket pg raya tu..pepaham jek lah kenapa aku perlu cuti di situ.....mcm lah org2 yg dok kat kampung tu xwujud jek rupernye...nk jugak aku yg g pasar+menoreh+mengail+menuai+menyemai....yg selepas plak...sbb nye...adik sedare aku kawen..tp belah perempuan kat ganu...yupp mmg xdek kene mengena ngan aku..tp....tulah...makpak i kene ikot rombongan..i kene jaga umah...haih* xberguna lagi ade adik ipar rupernye...nk aku jugak.....haih* sekalik lagik.....adik aku yg bongsu tu SPM...mak aku takot xjaga pagi senin tu..hahaha ni mmg lawak.....tapi tetap layan kan jua....]

bos: cuti raya?
I: yupp..2hari..sebelom & selepas bos
bos: lah 2 hari jek..amik lah lebih sket...tu kan byk lg balance...10hari lagi tu...amik lebih sket
I: alah kasik simpan lah tok taun depan..mane tau ade emergency ke kan..[pdhal..i dah ade plan bercuti2 sakan taun depan..hehehe]

tu lah bos nye cuti lagi byk...lg mau jeles ngan cuti sy....MC sy plak..lagik lah xamik pon taun sbb alahamdulillah sy sihat taun ni..hehehehe semoga sihat sentiasa....sihat kesihatan xpe..jgn sihat pd berat badan..hahaha

jem

Otak aku dah stuck....non idea nk wat editing....

wa tensi....fesbuk asik wathal.....

satu case settle dah menggumbirakan hati I ...tapi....fesbuk tokleh nak menggumbirakan hati I....

jadik superstress sbb xde idea nk wat editing...plus xleh men gem kat fesbuk..rase nk tumbuk jek cawan ni......sbb lunch break yg panjang tp sesia....warghhhhhh!

haih*

Thursday, November 19, 2009

Gamba dengan Mariam


oleh sebab gamba yg satu tu kene ---------*tut* makanya....kene delete lah kan..hehehe nnt i kene saman ngan tuan empunye....

ni jeklah gamba2 org yg dah kekenyangan makan ikan bakar semalam...b4 nek hiace yg menyeramkan sbb driver memandu tanpa insurans kaki tangan..haih* owh lupe..ni jek geng perempuan yg poie..hehehe

Tiada ape

Cume...tadi ke littleblackbook...tapi sedih sbb...pakaian di situ sungguh lah....xmenepati citarasa org berbadan king kong sepeerti ku....:P

rase nye...lebih bek ke Geb mencarik sesuatu di kala poket kembong minggu depan..hahahahaa cepat lah gaji masyuk kan.....

letey rrr kan..makan gaji nih...haih*

Wednesday, November 18, 2009

Nyum nyum

Tgh tadi...lunch kat Ikan bakar belakang istana @ Jalan Bellamy. Makan2 ngan AJK yg terlibat ngan Futsal aritu...thanx kepada pihak yg menyeponsor makanan kali nih....

aku hny melantak Ikan pari + sikit ikan terubok + sotong + udang...nasik wa xlayan....makanya...makan xhengat dunia..lupe seketika program diet yg berapa nk diet tu kan..hahahaha...

namepon dah jumpe makanan yg sodap..makanya....wajib lah layannn kan..ahaks




muke aku yg tak blh blah lah....bapak gelap..dah mcm akak mami kite jek ha...hahahaha


Nota kaki: semua org puas ati....makanan pon licin...hehehee Naily pon makan sotong byk...pdn lah ade ruper sotong..ruper2nye dia peminat sotong [bek aku larik..b4 kene debik ngan Naily..hehehe]

-----------------------------------------------
**update @ 4.47pm**

[14:46] queenin82: yuhhuuu
[14:46] queenin82: mkn mana tadi?
[14:46] si b:
[14:46] si b: huh?
[14:46] si b: mkn?
[14:47] queenin82: ha ler
[14:47] queenin82: ke tak mkn jugak tadi?
[14:47] queenin82:
[14:47] si b: aku mkn pg td jer..tgh ari mkn biskut jer
[14:47] si b:
[14:47] queenin82: hahahhaha
[14:47] queenin82:
BUZZ!!!

si murni leh plak salah YM org len nk tny aku mkn ape tgh td...hahahahahaaa
dah lah ade kene mengene..tp ikot logik..xkn lah aku kuar tp makan beskut...giller xkentang..bek aku bertapa depan PC jek kan...tuai ape yg patut & pon masak ape yg ptt kat cafe aku nih..keh keh keh...lawak lah sungguh!

pssstttt....pssstttt...murni gelak sampai meleleh air mate ...hahhahahaa

wanna tell u something

Ok...jom GELAK same2...

aku dah gelak sensorang td dlm toilet...pehtu balik tpt...citer kat kengkawan & gelak reramai plak..hahahahahaha

oleh sebab dah xtahan nk terkucil.....aku teros berlari jln secepat mungkin ke toilet....& sesapai kat toilet..aku tergelak sensorang..xkn masuk toilet secare jemaah kot....

aku gelak sebab.....
tulah..main sesah jek kasut bawah meja...nih..seb bek xjalan sebelah heel...sebelah keroks nih...haih*./.....blk citer ngan alor & sharna...siap ngan kuzizam ade plak...teros bukak citer tersarung selipar sebelah len sebelah lg len..hahahahaha

yg aku plak....xleh lupe kisah....ade 2 kesah

1) kesah aku pakai heel yg berlainan..mase kuar dr kete...tym tu aku drive g keje...kompem heel melambak dlm kete kn....tu yg men sarung jek...seb bek perasan bile berdiri sbb cam tinggi sblh plak...hahahaha

2) yg ni plak mase aku study...si mangkok....tym tu kebetulan nk lepak ngan aku & dila kat cafe dataran budiman [ye ke namenye?..aku lupe lah..alah dataran kat kolej melati ngan mawar tu] cendekia [aku betolkan lah ni....]..xsilap aku mlm...kunun nk lepak minom lah....skali dia sampai...dia trn dr motor...aku dah rase cam pelik..telik punye telek...teros aku gelak terbahak2...dia pakai selipar sebelah len sebelah len..keh keh.....pehtu mntk aku ngan dila cover kan..lawak lah kn..nk kaber camno...tp aku salute dia yg selambe itik tu..hehehehe.....tp seyes..aku xleh nk fokus ngan air or cerita gosip mlm tu..sbb xabis2 gelak...hahhaahhahaaa tp ape pon..mmg kebanyakkan lawak mmg dr mangkuk....dlm exam hall pon leh wat org [aku alh tu gelak] sambil jwb exam...mmg dowhhhh lah dia tu!

nota kaki: skrg ni aku xpasti eother dia sengal lagi ke idak.....& kak sunpalwer pon penah pakai selipar len2 ke parking...gheghehehehehe

Tuesday, November 17, 2009

b4 test suara.,.test lagu dulu..hehehe

dah lame xlayan lagu kan...

ha..tetibe mood layan lagu-lagu ni since last week....so, jom join skali..hehehe dah muntah nnt..kite tukar lagu baru plak..ahaks...





Jimat Kos


xperlu ribu riban...utk menjadikan ianya..bluedadida
ahaks...


cume perlu..curik

tudung saji mengkuang kat umah org kampung sajok

enjoy jek mereka nih...haih*


Sedar atau TIDAK

Dulu suke McD
skrg prefer Mee Goreng

Dulu hari2 telan susu
skrg bek minom kopi

Dulu kala nak makan donut jek
skrg rase apam tu best plak

Dulu xreti makan daging kambeng
skrg kambeng tu sungguh menyelerakan

Dulu xlayan lah drama melayu
skrg..pantang ade drama baru..kompem masuk schedule

Dulu xmakan acar buah [ye ke name dia..betul lah kot..selalu ade tym kenduri kawen tu]
skrg..kalo xdpt..kompem meleleh ayaq liuq kalo teringat

Dulu....kuih tradisional...xdipandang
skrg...jengah tpt penjaja..carik kuih tradisional jek..hehehe

Dulu....[ape lagi ek?]
Skrg..[nnt lah pikir kan..xpon tambah sndr lah ek]

dulu.....kite muda lagi...
skrg...makin berusia...makin ikot selera org berusia lah...opppss silap..makin matang lah!

Buang Suara

Rase seperti nk pegi buang suara yang xberapa nak sedap & lunak nih...


DD lets plan to buang suara karat kite ni..mane tau..lepas tu..teros jadik lazat & bersinar2 kan...:P

Nota kaki: DD lagik...xdek org laen daaaaaaa

Monday, November 16, 2009

Baru ku teringat

Last week...

ade satu mlm tu..aku bermimpi....[aku rase mimpi lah..sbb leh ingatkan]..kalo x..kompem masuk kategori..mengigau..hahahahaa

aku mimpi tsunami berlaku...aku xhengat tpt tu kat mane..but den bercuti2 kat tepi pantai..xhengat ngan sape...tp yg aku ingat...

dat tymm...aku bawak camera Mr.nik aku ngan aku pjm camera org len..either sepul or sharna...aku xhengat plak..hahahahaa...by the tym air laut dah surut,.,sume org cuak..tp still dok lepak tepi pantai..tp bile tgk air nak naik ngan ombak kuat..sume lari..sambil jerit TSunami....tsunami...tsunami,,,& aku pon same2 larik..sambil capai ke2-2 bijik camera [ye ke aku pjm..ke aku dah beli 2nd body mase tu?] hehehehe

haih*.....aku larik cam lipas kudung,.,.alhamdulillah..selamat..& aku teringat..aku tertinggal phone....hahhaa..alih2 aku terjaga...aku dok carik phone aku...

huikssss..selamat..ade lagi.....hahahaha

tu jek ceritanya...& aku teringat jgk..mmg berpeloh2 lah aku bgn pagi tu...skali dah nak subuh dah..potong stim waktu tido...hehehehee

Lawak + sedih

Xdek keje..carik keje...ADE keje...xmo buat....bile xbuat keje...carik keje laen....dpt keje...tapi buat keje laen..haih*

aku pon biol nk paham kan ape yg aku nk kasik korang paham...senang citer...weekend aritu..aku ade keje yg ptt aku setelkan..tp aku xdek mood....oleh sebab moodless...DD ajak g muvie..aku on jek...nk serang 3citer..tp mampooo wat 2 citer....

Sabtu after zohor..aku ke mid valley yg hny 2KM dr umah aku..& aku berjaya plak..mengurAngkan minyak kete ngan mencarik parking sejauh 2km..owhhh silap..terpakse ronda berpuluh2 kali sampai ketiak berpeloh [owh ini tipoo sbb dok dlm kete pakai aircond kan] giller payah nk dpt parking...& akhirnya.stlh meter aku menunjukkan 2KM & mase aku etrbuang 20min dengan hny mencarik parking..hadoiyai......dptlah parking...

teros cargas ke GSC...mak eihhh kenee beratur..bapaknye lah pjg line tu...smpai melingkari bulatan di tengah2 tu..aku dah mule wat senaman robik kat situ ngan melonggar2 kan sendi..supaya xcramp..ghehehe last2 dah 20min beratur aku dgr bunyik keutukan mic..heheeh aku tau..bek aku get ready...here...."gold kaunter di open utk citer laen" aku pon teros ke gold kaunter..& selamat aku beli tic utk mlm tu..& sambung ke JJ tok shopping brg dapur....

& malam tu kami....pon bergelak sakan ngan "Pisau Cukur"...aku bg 4/5 lah citer....sbb leh layan....hehehe & cayalah fazurah...."oh my coach"....."on no...my LV".....bla bla...hehehe sempoi...

terpakse membuang mase 45min kat kusi sbb shopping mall dah tutup kn....nk tgu next muvie plak...haih..masuk 2nd citer..terpakse sob sob sob plak..sedih plak citer ni..haih***** "the time travellers wife" tabah nye lah si isteri tu...haih*

citer ni plak..wa bg 4/5 jugak...sbb best jugak...hahhahaha the proposal pon aku dah khatam kat DVD dd..hehehehee tgl nk layan 2012 plak..tp lame bebenor plak..sampai 2jam 45min..haih*..bile plak berkesempatan ni..hehehehe

ok tamat citer kui 2am..teros blk..mate dah xlarat...heheheheee

Nota kaki: wa tarak kesah..malay ka...chinese ka...omputih ka...tp tlg lah....kalo nk layan muvie tamil..sila layan di rumah..hehehehe wa tak sanggup oooo

satu Dua Tiga...kucing dah ilang~~~~~

"Kawan2,

Jumaat ni on tak? Ada org tak sabar nak pi shopping kat Mutiara Damansara!!"


Seawal pagi dah dpt email ni..haih* org tgh giant nk men bowling...haih* tetiap minggu plak dia ni nk membaling....

cerita jumaat nnt..tp isnin dah tny...sangat lah effisyen kan..haih*

last friday....nye gamba..lupe plak nk upload...citer dah karang tp....aku dah delete...rugi kan....kalo x...xyah type laghik kan..

baju kurung pon blh


sekali lontaran..urat dah tegang ke kak?

hehehe bukti...bukti...
gelap lah plak bile bergamba ngan ko..hahahahaamampuskenesumpahnijaplagi


mcm kene masukkan bowling ni dlm slot Jumaat plak...kalo minggu ni men lagi..maknanya...3weeks in a row lah aku men bowling..ade yg jari xpon lengan aku tertanggal; nnt......yolah..kompem nk kejor haraga RM10 tok 4games kan..kan kan.....

Nota kaki: satu kejayaan..i dah blh tukor bola kepada..bola 10...bye bye bola 8..hahahahaa

TSF

The Spaghetti Farm

Semalam...AHAD....kan... aku mmg bgn lambat sgt...sbb bermuvie marathon ngan DD smpai ke kol 2lbh pagi kan..blk plak smbung chit chat luahan perasaan ber2...nak kui 5am baru nk lelap...ha amik ko...TGH..opppss silap..dah ZOHOR baru terkedek2 nk bgn......eleh tp aku dah bgn byk kali..bgn tgk jam jek pehtu jeling org2 yg lepak kat HALL...tp tu lah...aku bgn lambat tu..supaya mereka settel kan lah keje mereka ape yg ptt supaya lepas aku bgn...turn aku plak kan..tp kekdahnye....itu hanya andaian aku..last2 dah bgn aku kelaparan..goreng ayam seketui 2 ngan sosej..melantak seslow mungkin & borak ngan mak di phone....dpt perkhabaran xberapa nk best...hehehe maybe best bg org len..tp xbest bg aku..hahaha tp layan kan ajo..sok sek....

& dah nak asar......DD sound..jom....MID valley...amik ko hari2 tawaf MV tu...ke MV tu utk makan & jln2 buang tenaga jek...hahahhahaa... DD kate jom spaghetti.. aku tau DD mmg mengidam..sbb asik lalu depan TSF ni jek kan...makanya....kami makan kat situ...tp tu lah....the foods is so so so ajeklah..nk kate best sgt..name pon spaghetti kan..mcm tu lah rasenye pon..tp mushroom soup dia...SODAP..hahahahaa & kesudahannya..aku hny makan 15% jek kandungan spaghetti dlm mangkuk tu...& yg xabis tu...tapau bwk blk...masuk dlm freezer & tgu mase tok di campak dlm tong sampah if mlm ni aku xmakan kan..hahahahahhaaa

nk snap gamba..sekali camera ni tah ape penyakit..dia xmo snap..hehehe..makanya....aku google & bace jek lah kat blog org ni http://allen-journal.blogspot.com/2009/11/spaghetti-farm-mid-valley.html

TER*^%*^*

Nak kate kecik ati

TAk pon

Nak kate terguris perasaan

Pon bukan rasenye

hati terdetik

erm....

rase nye

lebih pada ingatan lah kot...

ingat ke tidak

ingat ke tak ingat

ingat ke lupe

ingat ke sengaja xmo ingat

ingat ke buat2 lupe

ingat ke dah makan semut?

Nota kaki: payah ke nk buzz kat YM or nk SMS yg hanya <15sen...kalo mo aku leh pulangkan balik 15sen tu lah....bakpe..kedekut nak mamposs kan?

Friday, November 13, 2009

Macam ni pon...******

This theory will win the Physics Nobel Prize in 2009!

Equation 1

Human = eat + sleep + work + enjoy
Donkey = eat + sleep

Therefore,
Human = Donkey + work + enjoy

Therefore,
Human - enjoy = Donkey + work

In other words,
Human that don't know how to enjoy = Donkey that work
============ ========= ========= ========= ========= ===

Equation 2

Men = eat + sleep + earn money
Donkeys = eat + sleep

Therefore,
Men = Donkeys + earn money

Therefore,
Men - earn money = Donkeys

In other words,
Men that don't earn money = Donkeys
============ ========= ========= ========= ========= ====

Equation 3

Women = eat + sleep + spend
Donkeys = eat + sleep

Therefore,
Women = Donkeys + spend

Therefore,
Women - spend = Donkeys

In other words,
Women that don't spend = Donkeys
============ ========= ========= ========= ========= =====

To Conclude:

From Equation 2 and Equation 3
Men that don't earn money = Women that don't spend.

So, Men earn money not to let women become Donkeys! (Postulate 1)

And, Women spend not to let men become Donkeys! (Postulate 2)

So, we have?
Men + Women = Donkeys + earn money + Donkeys + spend money

Therefore from postulates 1 and 2, we can conclude,
Man + Woman = 2 Donkeys that live happily together!

Nota kaki:
ni lah keje org yg xdek keje....gelak aku bace email nih arini..haih*./..ade ke patut donkey digunakan dlm persamaan..oppss mcm ungkapan algebra lah plak

Makan Tym

Lets makan uols...

after jamuan raya kecil2an...we plan to adakan makan2 for En. Abd Halim yang akan berangkat ke Makkah...hope dia akan mendapat haji yg mabrur...amin

here some the foods yg menggunakan konsep POTLUCK....hehehe jadik menimbun plak makananya....jgn xtau..Kurma kambeng pon ade ok! hehehehe



layan kn aje lah gamba2 ni ok...nk tau cerita len yg telah dikarang oleh akak sunplawer...sila lah ke blogs kak sunpalwer

Nota kaki: Kuih kole tu sedap...Mira sila lah tatap gamba nye ok! hehehehe :P

Futsal KBM 2009 [tercicir plak

Terlupe plak gamba AJK nih..hehehehee kire aku ngan naily & kak dila..posing lebih lah kan...hehehee ngan 2 persalinan..cewahhhhhh....sbbb AJK pon dpt baju jugak!

makanya......enjoy da pics yeeeeeeeeeee..ape lah kan..tgk gamba tu blk....susunan nye tah ape2 plak...taram aje lah labu ek...janji ade gamba

Thursday, November 12, 2009

Futsal KBM 2009 [Perasmian]

Sblom ape2..kite bace doa dulu..mintak di berkati ngan ape jua yg kite lakukan
as long as ape yg hendak di lakukan tu adalah sesuatu yg tidak melanggar hukum hakam


dah berdoa...sesi ucapan dr tetamu khas kite kan..iaitu COO & pengerusi kelab


last...majlis dirasmikan dengan satu tendangan.....
GOAL______!

Futsal KBM 2009 [ade lagik!]

* gambar beramai2 bersama COO selepas majlis penyampaian hadiah*

*the hadiah yg jadik rebutanzzz*

*ni yang letey nih...beras lagik!*
berat ok!
len kali bagi kupon jek lah...
senang sket...

G.I.G
Congratez!
utk team len..malas aku nk upload...depa upload sndr kat blogs sndr lah ek..kekkee

**ni lah dia...xleh tgk aku senang nk bergambar ade jek peminat yg sibok nk menempel*

seb bek ni...tiiada gangguan...huh~

ok plak aku tgk baju kaler ijau ni...
mule2 rase cam..
tah le..
cam xdek kaler len plak
lame2 tgk...
ok jek...
tulah namenye
xkenal maka xcinta...
[aik ade kene mengena ngan baju ke?]

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...