Monday, August 3, 2009

Kene Tukar

Selalu jek perasan ayat ni kat mane2 lebuhraya kn..tp kali ni aku terpanggil utk membebel pasal ni..sbbnye dah xreti nak buat ape utk dijadikan bahan memblogging..ngeh33

nk letak gamba...saya sungguh malas utk memilih & mengupload ye!

TERIMA KASIH KERANA MENGGUNAKAN LEBUHRAYA PLUS EXPRESSWAY. DAPAT KAN POTONGAN 5-10% UTK PERJALANAN 12AM-7AM
[ayat dia lebih kurang lah...]

soppose kene tukor macam ni

TERIMA KASIH KERANA MENGGUNAKAN LEBUHRAYA PLUS EXPRESSWAY. DAPAT KAN JALAN YG JEM+SESAK SELAMA SEJAM DI SEKITAR EXIT SEREMBAN....


amacam ok x?

bayar tol mahal2..jln tetap hazab...wat rugi minyak jek!:P

tp mane ade alternatif len utk perjalanan yg agak lurus kan..hehehhee..makanya...Hadapi ianya dengan senyuman bukan dengan bebelan..ye cik khairunnisa!

Syukur..Alhamdulillah

eH..SilaP lah...tu ayat Iklan Pakcik Makcik Hi-O kan..hehehe tp Syukur Alhamdulillah jugak sbb majlis kenduri kesyukuran sempena pernikahan Lia&Rudy telah selamat berlangsung dengan suasana yg meriah...dengan sekali lafaz sah lah mereka sebagai suami-isteri..cayalah Rudy...dlm nerves-nerves tu sekali jek setel...2la namenye ikhlas+kesungguhan kan..hehehe :) tp kompem lah geram gak ngan tok kadi sbb byk sgt soal..dah jawab kene ulang plak tu..tp layan kan ajo kan..name pon proses pernikahan..kenelah dituruti..dah tempat/kawasan tu nye style begitu..xgitu?

Lia ni or senang Lia Jaafar [sbb nye ade 2org Lia mase batch kitaorg], Kawan aku mase sekolah menengah..alah sekolah atas bukit tu..ape yg paling aku ingat..aku dok sebelah dia mase Form3..lawak xlawak....kitaorg selalu jek kene denda disebabkan soalan2 bangang hasil dr buah pemikiran dia....selalu jek bertekak ngan dia..sedia maklum lah kalo org melaka same melaka bertekak..mmg menjerit..nk kate yg pendapat sndr benar sebenarnye..tp sentiasa OK...hahahaa cik kak ni teror sejarah..sbb dia rajin giller bace buku sejarah..aku xleh blah ok! tapi kan..aku paling ingat..soalan dia yg mengundang jawapan "Tiada dalam silibus" drpd cikgu Azalaili..hehehehe sebenarnye selalu jek dpt jawapan mcm tu...sbb cik kak ni mmg advance...soalannye...
kepada Lia & Rudy ... wish both of u, Selamat Pengantin Baru, & hope ur ikatan perkahwinan will long lasting & di limpah ruahkan dengan rezeki & anak-anak..hehehe :) sangat hepi tgk korang yg secocok..hik22 [tetibe aku rase cam nak kawen]..tp apekan daya..layan kan ajo lagu "Hadapi dengan senyuman" ok! :P [pdhal ni xtermasuk dlm topik ini ok!]
thanx a lot to both of them sbb sangat trust kat aku utk melantik aku as OP depa sempena hari berbahgia mereka ni...tp aku tau keje ngan Lia xkan mengundang mslh besar..sbb kegedikan dia sgt memudahkan kerja aku..tp Mak dia dah pesan jgn nak gedik sgt..tp kan lia...baju ko mmg santek..make up pon malatop ok! teror mak andam ko....:) [ayat ni xreleven ngan perenggan ini -komen dr cikgu bahasa rojak]
yeeeaaa kami dah kawen..anda bile lagi? [ayat standard - yg aku dah bo-RING nak dengar...aku hanya mampo diam kan aje...kire sepi dr jawapan..it's better lah kan..]

& seronok melayan pengantin yg sangat ramai peminat pd hari kejadian di mana...org jepun+cina same sibok nak bergambar ngan pengantin..huhuhu..tp kite kan rakyat yg peramah..maka layan kan ajo...seb bek org tukang amik gamba xpayah senyum kan..kalo x..dengan mulot aku sekali krem aku rase..huhuhuhu
ok...seb bek sempat jugak bergambar ngan pengantin di mana..kali ni berjaya...thanx to Aron Aziz sbb amik kan gamba ni....di samping to Sara Loo jugak sbb menemankan si tukang amik gamba....basernyer aku xsempat & terlupe nk bergamba ngan pengantin kan...sob* sob*
yeahhh..aku suke make up ko ok! you look so gorgeous lah Lia...

**yang best nye..dapat jumpe Makni [Masni ye kengkawan sharodz]...giller lame xjumpe..last skali aku jumpe dia mase wat medical check-up nk masok UiTM kat sepital Putra...giller ahh..taun 2000 ok! dia kawen pon aku xpg...& majlis mane2 bdk sharodz aku xsempat jumpe dia..seb bek kat kenduri si Lia ni aku dpt jumpe..giller syahdu...hehehe...kasyah aku dah selalu jumpe...:)

Kepada pengantin yg Cantek+Hensem+meletops pd hari kejadian...SElamat PEngantin BAru again! & caiyok2! :P

Nota kaki: tiada ape lagi yg perlu aku kate kan...ta-ta, baju ko sangat cantek..tp sayang...size aku terover plak dr size ko..kalo idak leh sewa! kwang kwang kwang~
--------------------------------------------
**Update 5 Ogos 2009**

Lupe plak nk letak gamba bdk Sharodz yg mai mase kenduri si Lia..hehehe

ok ni Pengantin ngan Kasyah+anaknya...suami dia tah mane tah...sembunyik xmo bergambar lah tu :)
Cube tgk anak Si Kasyah..sebijik cam dia..ngan idung2 skali sebijik..huhuhu

yang ni plak...if sesape xhengat...ni lah Masni..mak yam...ni partner ko mase form 3...kompem ko rindukan...
aku dah melampiaskan rindu..jgn jeles...dah muah muah hohoho...
ni pon laki dia xmo masuk tok bergambar..malu ke ape ke..ngeh33 tp makni xbawak plak anak2 dia [mcm byk jek bunyiknye]

yang kate nk muncul tp xmuncul..adalah si Nuzul..si puter plak...hubby dia outstation..xdapek lah aku tgk baby dia tu..huhuhu....

Its Ur Turn

Alhamdulillah... sempat jugak aku smpai sebelom pintu dewan tertutup..hik33, Makanya...aku sempat lah berjumpe dengan kedua2 mempelai yg same cocok sama padan... ok lah Arip a.k.a Harun... U do the right decision ok! Lagi santek & lagi puas ati..hahahhaaa [kalo lah wife dia bace mo aku plak yg kene serang..pdhal..guwe ngak salah ya!]

ok....kompem tertanya2..apsal pasangan 2 sejoli tu tetibe terskali dlm gamba aku ngan pasangan mempelai 2 cocok nih..hehehe sebenarnya...ke kenduri arip ni..aku kene angkut mereka berdua as bodyguard aku yg ayu berbaju kurung tp aku SANGAT GEMOK OK! which is aku sangat bencik nak pakai baju tu..tp aku xdek pilihan...sbb nye baju len aku sangat muntah nak tgk [nmpk sgt dah lame xtukor baju...] aku bkn kedekut ye...cume aku xmo buat baju baru yg besar sbb nnt aku xleh nk kurus lg..sbb sentiasa merasa aku xgemok..pdhal baju baru tu besar...seyes...saya sangat gemok...damn!!!!!! makan dah kurang..tido dah lena..apsal aku masih gemok??? apsal?? apsal????
psangan 2 sejoli ni...folo aku balik melaka..sbb nk same2 memenatkan badan utk shot mase wedding membe aku [nnt rajin aku hupdate pasal entry ni...tp aku malas..sbb nk muntah tgk ratusan ke ribuan gamba yg uweekkkk xtau nk pilih..heheheee]..so, pasangan 2 sejoli tersebut terpakse tido sesak2 di teratak guwe yg kechil & comei tp semak samun [sori I xsempat nk kemas yea...abaikan jek pemandangan yg semak di dlm rumah aku tu..almaklom org bujang kat umah aku tu mmg amat MALAS org nye..ngeh33]

kalo korang tgk gamba atas...ape korang pikir? kesian TAK kat aku? aku kene buli ok..kene buli ngan photographer pengantin..wawawaaaaaaaaaaaaaa dan sepul plak baik ati...tersnap gamba ni utk aku jadik kan kenangan...hahaha dah aku ingat OP tu suh aku pegang jek...kad tu aku bagi kat pengantin..tp depa jadik kan objek bergamba plak... seb bek OP xsuh bukak kad tu..kalo TAK malu I nak tunjuk kad chenta I utk pengantin..hehehe sbb nye aku xsempat nk beli hadiah tapi ini alasan....aku xtau nk bg ape....kekdahnye bg kad udah...hehehehe

**dah mcm kene denda cam kat sekolah plak. huhuhu
masing2 dah menunjukkan muke toya.....xlarat dah...sbb nye 2pasangan sejoli tersebut telah menghazabkan diri di dalam jam selama 2jam lebih..kalo gerak blk melaka...dah smpai ok!
Ok si-LA a-BAI-kan aku yang gemok itu...sila tengok gamba pasangan secocok itu yg sangat sepadan..anggap jek....org yg gemok berdiri di sebelah pengantin itu adalah tiang pelamin yg salah pasang ok!..xsanggup..xsanggup melihat aku yg sangat gemok....MACAM mane nk kurus ek? aku pose bape minggu pon xturun pon...even 0.1kg pon dia xgerak ok!
Thanx to GOD sbb beri kesempatan kat aku...tok berjumpe jugak ngan pengantin..dah give up jugak..sbb takot xsempat kn..tp alhamdulillah..thanx to NPE & LDP yg xjem..hehehe kalo x kompem mulot aku cam bertih jagung dlm kete tu...

To Ariff & Shidah "SELAMAT PENGANTIN BARU" semoga ikatan perkahwinan kalian berkekalan selamanya & di murah kan rezeki serta dikurniakan zuriat yg soleh & solehah...but plez..plez...jangan lupe kawan ok! :)

Nota kaki: aku tengah tunggu turn nak naik lift...naik tangga kaki lenguh!

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...