Skip to main content

Posts

Showing posts from May 2, 2010

Cita-cita

Cita-cita aku ape ek?
owh kalo bercerita pasal cita-cita kene lah flash back ke zaman kanak2 ribena kan...skrg ni cita-cita dah ke laut lah.hukk...
bak kate didi, cita-cita kita akan di coret kan ke dalam kad biru pelajar pd setiap tahun. aku tak paham lah kenapa, tiap-tiap tahun kene isi..hehehe yolah, kan senang sekali jek isi mase darjah satu, aku blh fokus pd cita-cita ku yg satu.dek kerana setiap taun kene isi, makanya, aku mulalah jadik tidak tetap pendirian..keh keh keh.
seingat aku lah, sbb aku nye kad biru tah ke mana tah. dulu mmg simpan maybe dah terbuang sekali masa kemas rumah besar-besaran tym kenduri kawen adik aku 2taun lepas kn. aku rase aku penah tulis, yg cita-cita aku nak jadik cikgu tadika. mungkin pada ketika itu, aku baru jek abis sekolah tadika yg memorinya sangat indah dan kebetulan aku merupakan anak kesayangan cikgu aisyah [aku xtipo ok, kalo korang jumpe dia skrg & sebut name aku kompem dia akan tersenyum..hehehe dulu tym kecik2 aku kaki bodek..maybe celot…

Kena Juga

Barang dah beli, Nak tak nak kena Juga lah buat kan. sepatutnya petang td ada small gath between aku & da gang & one of our senior kat sekolah dulu. erm senior tu se Dorm ngan aku, khatul, lyza & ethong mase form 3. dia yg beria nak jumap adik2 dia yg giller malatop ni kan...tup tup jumaat lepas...cancel plak..sbb ramai plak ade hal weekend ni. Ni yg aku xpaham, dah mule2 kate OK, tp last minute kate ade hal..mcm mane korang plan sebenarnye ek?
Aku xdek lah kesah sgt pon, tp ni lah....bkn sekali..tp dah selalu sgt jadik mcm ni....haih* sbb tu aku malas nk beria....
dalam xberia...aku plan lah jugak nk wat cheesecake kn..wakakaaka pdhal aku nk bg kat lyza, sbb selalu sgt aku jek melantak cheesecake yg dia buatkan..keh keh keh....
tup tup, xjadik jumpe...makanya, aku kene jugak lah buat...sape lg nak buatkan..gigih lah aku buat mlm smlm & sambung decor2 pg td....kang xbuat mak aku bising..penat dia pg beli barang kan..wakakakakaa layan kan aje
Resepi asal, adalah Blueberry …