Skip to main content

Posts

Showing posts from August 31, 2010

Kuih Raya

Raya makin hampir...maka sana sini semua orang bercerita pasal kuih raya..so, aku xdeklah ketinggallan kan...sebab aku jengah umah mak ngah aku kat sebelah..amboi sakan dia membuat kuih ngalah kan orang nak menjual jek rupenyer...huhuhu..almaklomlah..memperagakan oven baru yang malatop tu..huhuhu bersungguh betul my mak ngah...lebih2 lagi semangat dia..cucu dok keliling tym buat kuih tu...ngeh33..aku tukang sibok jek...
ok..sebab rase tercabar..mak aku pon buat jugak..kui kui...owh ni siapkan tempahan orang yg xseberapa..tahun ni dah malas dah aku nk amik tempahan...jenuh plak nk mengagihkan nanti kan...makanya..ade lah 7-8 telap jek kot utk tempahan org..hehehe
ok lah harini pulun buat kuih sebab esok pagi aku dah nak balik KL kan...serius xpuas cuti berpuasa kat kampung kan
kuih pertama adalah kuih...sekut kelapa ok...nama sebenar serius tah tahu..tp dia gunakan kelapa...senang panggil lah sekut kelapa ek...tahun lepas kan buat jualan kuih ni..tp tahun ni...dealer nye yang malas..huahu…

53

Selamat menyambut hari kemerdekaan Malaysia yang ke-53. semoga negara kita akan terus kekal aman & damai.
terdengar bunyik bunga api td..tu yang terus teringat...dan terpakse teringat sebab esok last cuti2..hhehhehee
puasa pon dah selesai 20hari...alhamdulillah masih penuh...kejap jek kan dah masuk fasa 10 malam terakhir...malam yang yang ditunggu2 oleh semua umat islam setiap tahun...
Nota kaki: Gambar tu aku copy & paste dari google..dah lupe link dia plak.Rase nye tuan belog tu guna utk kemerdekaan ke-52...dah ngantok ni....