Monday, June 28, 2010

The Karate Kid

Disebabkan xtau nk buat ape..TGh tadi aku jejak kan kaki ke GSC mid valley... bkn xkerja ok, tp mmg serius mereka xmau kot kami jejak kan kaki kat opis...dah macam merempat jek rupanya [perempat yg xdiundang]...tp abaikan...sbb geram tu ye jugak..tp lantak lah..xkan aku nk suh mereka tatang aku ngan minyak yg penuh sbb masih byk lg kerja mereka perlu mereka uruskan & byk lg urusan yg lebih penting kan..nk amik tau semuanya kn, mane lah nk larat....well, aku sedar diri aku hanya pekerja bawahan yg tiada apa2 yg blh dibangga kan. cuma tinggal esok dengan lusa jek. enuff.

Ape yang aku boleh kate utk cerita ni..."Terbaek Wok". Mungkin aku sedikit bias dengan memberi 4.7/5 bintang. clap* clap* clap* [ape jadah clap3x dulu kn] sbb aku bias..aku suka citer kung fu..tu jek..kekekee ok lah... overall mmg best..aku sanggup tahan nk terkucil gara2 xnak terlepas even sesaat tayangan tu.

tapi part budak bawah umur kissing ni..xbaik utk tontonan budak bawah umur..kang mereka salah tafsir plak...ade yg same nk try & error kan. pada aku budak bawah umur nk bercinta xsalah...tp tu lah..sendiri mau ingat.

Aku ni baik hati plak nk buat review lebih2 pasal cerita ni...cerita berkisar pasal Dre & mama dia yg berpindah ke China. dre xsuka....tp terpaksa. di China, hari per-1 lagi dia dah mendapat musuh yg membuli dek kerana perasaan jeles dlm diri masing2. dan kerana itu..dia selalu kena buli..& dia menanam azam utk belajar kung fu utk membalas dendam. dan dia bertemu dengan Mr. Han yang mana, cuba utk menyelesaikan masalah dia iaitu utk mendamaikan antara Dre dan rakan2 nya tetapi perkara sebaliknya berlaku di mana mr. Han terpaksa akur menerima utk memasukkan Dre ke dalam tournament supaya Dre tidak lagi diganggu oleh rakan2 nya.

dan bermula sesi mendalami kung fu oleh Mr. Han. part paling best masa dia berlatih adalah....mendaki tangga nk ke dragon well. serius.....aku plak yg tibe2 teringat kat Kinabalu...cettt....Ape perlu di ingat..dlm Kung fu kene ada attitude & focus....sebenarnya...ape yg berlaku dlm hidup kita pon perlu ada attitude & focus..betul kan?

dan sampai lah pada hari tournament..di mana..Hero xleh kalah kan..hehehe std lah tu..kalo x, kompem semua org xmo dah tgk movie...hehehee....nk tau ape jadik...ape lagi pegilah ke wayang ok!

Nota kaki: beli lah CD yg original...hehehe..lepas tu..Pikir lah sendiri

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...