Wednesday, October 15, 2008

Hit Counter

Yeaaaa......teruskan memblogging...tapi aku lebih suke blog hopping..sbb syiok jek bace corat coret yg merapu org len..hehehheee

Raya@ISD-BERNAS


Selamat hari raya
Aidilfitri mulia

Ampun maaf dipinta

Mensuci hening dosa

Setahun menghilang

Sekarang menjelang

Hari yang bahagia

Selamat hari raya

Selamat hari raya

Aidilfitri mulia

Ampun maaf diminta

Mensuci hening dosa

Seruan kita

Untuk semua

Selamat... selamat...

Selamat hari raya

Semalam Selasa 14 oct 2008, department aku iaitu ISD wat Open Department [sbb kalo rumah..we called it as open house..xkn department pon nk gune statement yg serupa..hehehee] aku kate open sbb mmg org kat department aku ni pemurah org nyer sbb dijemput satu BERNAS kat CP tower ni..dah ala-ala jamuan raya BERNAS lak..2la aku nk suggest kan len kali BERNAS nk wat jamuan depa leh suh ISD team jadik dia nyer organizer sbb kompem meriah punye...department len wat jamuan raya xde pon jemput sume org bagai..tapii kami ni mmg pemurah ..hope rezeki umat-umat dalam department ISD ni lebih diberkati & dilimpahi rezeki dengan melimpah ruah..Amin!
Setelah berhempas pulas mendecor bagai since sehari sebelom nya [alah ckp jek isnin kan sonang..huk22]..majlis nya bermula dalam kui 12pm...sebelom kui 12pm kami dah sibok menyiapkan persiapan lah kn..utk menyusun makanan & lauk pauk nyer + kuih-muih yg di bawa oleh staffs ISD...wow mmg meriah makanan yg ade...
erm menu yg ade seperti Nasi beriani + kari kambing [sodap nyer..smpai ade yg pening2 lalat] + serunding daging + pepedum + ayam goreng berempah [tp i dpt bahagian dada..so, xrase nikmat ayam 2 yg sedap..hehehe] + nasik impit + rendang yg naily bawak khas dr ampangan, somban + ketupat palas + lomang + sate [yeaaa...i like it!] + roti john [abg faidzal prepare ni dr kui 4am ok!- aku kn reporter..kompem tny soalan cepumas ni kn] + puding koktail [aku tau name sebenar..wan dah sebot tp i lupe ok!] + agar-agar laici + puding jagung [depa kate xjadik..so, simpan dlm freeze..ruper2 nyer tuan empunya terlupe bwk buahan dlm tin 2] + kek buah + kuih raya yg byk giller + dll..kalo yg aku lupe nk sebot 2..harap maaf..aku terlupe or memory aku nih dah full..hehehehe
Sambil-sambil makan pong sempat bergambar sakan..gamba-gamba aku upload kat n3 seterusnya lah kn..kang berserabut lak..hehehehe..or kalo aku lmbt upload..leh lah jengah kat sini dulu..sbb puan-puan kat department aku ni mmg pantas mengupdate ape yg ptt..hehehee

Hope tahun depan majlis seperti ni akan terus dilaksanakan..tapi kalo kome nk tau..department aku selalu jek wat aktiviti makan-makan..hehehe sbb otai-otai department aku ni mmg excited kalo bab nk memasak bagai ni..hehehe yg junior mereka jek selalu ngelat! huk22 aku pelik jugak nape mereka ditempatkan di department ISD..apsal x masuk jek department penyediaaan juadah [ade ke?] sbb department aku ni dah terang lagi bersuluh..mmg xde kene mengena ngan aktiviti memasak bagai...or depa mmg expert menggunakan teknologi dr department aku ni tok skodeng resepi-resepi baru di alam maya..huhuhu..pape pon wat lah majlis makan-makan selalu kerana saya amat suke akan aktiviti sedemikian [tetibe teringat rasberry tart yg disembunyik kn dlm robok kat pantry..huhuhuhu sodap lah jugak rasberry tart 2..sbb dia laen dr tart nenas..hehehehe]

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...