Skip to main content

Posts

Showing posts from October 7, 2008

L.E.M.A.U

1st day keje yg mood agak lemau..selemau biskut yg dah masuk angin...baik punye suasana yg suam-suam kuku jek..sbb mendung jewk KL ni kn...email yg beratus2 2 pon selamat aku khatam kan..tergelak-gelak aku abce gossip bebudak ni tym aku MC ari2..hehehe pape pon semua dah selamat beraya & dah selamat memulakan kerja kembali..even mood LEMAU 2 maseh beraja dihati masing-masing [aku tau aku dah skodeng ati & perasaan kome]...mmg sekor-sekor malas nak keje..i know dat...dont lie ha...raya ni..kan baru jek mintak ampun maaf bagai..siap adegan air mata lah ...mcm-mcm dunia ni...tp kesedihan berlalunya ramadhan masih terasa sbb aku xdapat nk melunaskan impian nk terawih penuh...

korang dah bushan ke? dah lah masih ramai yg bercuti lagi..sakan korang yeaaa beraya...almaklumlah masing2 dah ade byk kampung nk kene jengah...hehehe yg best nyer my best pren bakal jadik org melaka..pas2 sebelah kampung aku jek..sonok aku lah kn..kompem lepas2 nih..tym raya mampu lah aku nk jejak umah dia..h…

Nisrina Demam

Ala sian nya...smlm Yam Sms aku cakap bdk kenit ni demam..siannyer suhu 37.7c...paneih 2...ni penangan jangkitan dr sepupu sepapat dia..ari2 ahad mase aku g umah nenek dia kat bemban..dia ok lagi..cume selesema sikit ngan batok2 kecil jek...xpe...Get WELL soon my dear bucuk-bucuk~~~~ dah lah sekarang si kenit ni ssh nk makan ubat [ nisrina berjangkit ngan MAMA ajar ape...penakut makan ubat..hehehee] xpe...jgn nakal2..minum susu byk-byk..nnt cepat baik..ok! dengar cakap ibu tau! kesian kat IBU sbb nnt ibu nisrina kene smbung cuti lagi..ngamok lagi lah boss ibu..pas2 jgn lupe doakan demam IBU xberbalik..kang sian nisrina kene tido Abah jek lagi..hehhehe [sbb b4 raya ibu si kenit ni kene masuk sepital..khamis-sabtu sbb denggi] alhamdulillah lah aku xkene denggi..aku suspek jek..tp aku kene campak!

Kisah Syahdu Menyayat Hati Di Hari Lebaran

"Open your life to renewed relationships today. Let go of the past and start over."
(beginilah keadaan aku...tp ni bkn gamba aku lah..hehehe lebih kurang dah mcm baby ni jek rupenyer..heheheh)Selama 26Tahun aku hidup kat dunia...inilah kali per-1 aku xdapat beraya dlm erti kata xdpt same-same meraikan kemeriahan beraya dengan kaum keluarga yg laen taun ni..di mana taun ini aku kene quarantine...sob sob** [bace sambil menitiskan ayor mato k!] sebab aku kene demam campak yg gatai itu..seb baek bkn chicken pox [kan dah kene dulu tym konvo diploma- kene lg mmg lah xptt kn!]..kalo x mau aku meraung..hehehehe tp mmg azab lah kene demam campak ni..sbb mmg sengsara aku menanggung..aku kn jarang2 demam...sekali demam..ha amik ko..xlarat nk bangun bagai! serius sakit-sakit sendi + panas yg amat!!aku pon xtau camne aku leh demam 2 kn..pas2 beratus abis sbb asik g klinik jek..ari2 dowh..dah demam xbaek2 kn.. camne aku leh demam ek!@#!@#...sbb seingat aku selasa malam 2..aku berbuke ala k…

Selamat Hari Raya

Serius aku xtau nk start mcm mane ha...oklah start with sesi 0-0 yerk [salam-salaman di hari raya]

ampun dan maaf andai..
TERkasar bahasa[baser lah kan..aku kn laser jek..sape-sape penah terasa ngan kat-kata aku yg mengguris ati 2...sori lah bebanyak..aku xberniat secara langsung..sbb thp keleseran aku ni..xleh dibendung....]
TERsilap bicara [hehehee ni pon selalu jek aku rase sbb aku ni kadang2 terlupe perkataan dlm kamus..so, nnt aku maksud laen..org paham laen..hehhee]
TERmarah yang tak kena [oppppsss..betulah kot..aku kn mmg selalu EMO xbertempat]
TERtanya tak tentu hala [ngeh33...ni mmg lah kan..kalo x sesat jln lak aku nnt!]
TERbising menyakitkan telinga [kalo aku ternyanyi pas2 mengeluarkan suara sumbang aku 2..sori lah bebanyak k..ni jek care aku nk hepi kn diri sndr]
TERsasul yang tak sengaja [baser lah manusia..lidah kn xbertulang...]
TERpukul kat mana-mana [ade ke?..aku bkn kaki pukul! & aku bkn pembuli yg tegar]
TERpekik di telinga [ni bkn sesame ke wat keje giller ni?]
TERhant…