Friday, July 10, 2009

Tik Tok Tik Tok

Mate aku nih..cam nak tgk jam kat Taskbar PC aku ni jek...sbb bile aku tgk setelah aku rase lame sungguh bertapa di kusi nih tp jam baru menunjukkan 9.40am..pehtu bile aku tgk lagi jam di taskbar tu..baru kul 10.15am...damn!!!!! & now baru 12.06pm...haiyaaaaaaaaaaaa lame plak arini... aku dah xsabar nak balik nih..sbb aku dah xsabar nk jalan-jalan di pasor malam bawah rumah aku tu..huhuhu :p

Napsu..napsu..napsu..

dah mule menguasai otak aku...giller nye napsu..suke sangat goda otak aku nih..xbaek tau! dah lah bace blog membe2 semua citer pasal makanan...mmg patut napsu aku kuar tanduk tetibe kan... dah xleh nak dilampiaskan waktu Lunch ni..almaklom lah...sy sgt rajin + mulia arini sebabnya saya meneroskan usaha utk mengqada' kan puasa yg masih lom sampai ke had minimumnya...[waaaaaa rase nak meraung sbb byk lagi hokeh!]..kebetulan lah..

mule2 nk puji diri sndr..sbb aku terjaga dgn sndr nya b4 alarm aku berbunyik..di mana kul 5.05am mata aku dah celik..pelik jugak aku kan...dlm ati..wahh blh puasa lah...sbb sempat nak melantak nih roti pon ado sbb baru beli smlm..hehehe gare-gare nak makan ngan kuah durian yg ditapau dr opis..huhu..sekali cek atas meja...nasik goreng DD smlm masih bertapa atas meja..dengan selambe tanpa mengSMS tuan nya..aku memanas kan nasik goreng tersebut lantas melahapnye dengan sopan santun yeaaa..kang tercekik aku plak yg sengsara nak hadap kesakitan kan..makanya..makan ngan mata kelat...oppss aku dah gosok GG dulu ok! & layan nasik goreng bersama2 oat 3 in 1..hahahaa air kosong non ado...jenuh aku dok sejukkan air panas di campur ngan air dr tumbler si DD [sori DD aku cilok sket air ko...sbb dah xthn nk tgu air tu sejok..hik22] tp smbil makan aku dok pikir..hawat lah I terbangun awal hari ni..sekali di suapan terakhir baru aku mendapat jawapannya...... huwaaaaaaaaaaaaa aku xsemayang isya' lagi dah...no wonder lah aku terjaga kan... 2la... sebabnya malam smlm..kul 9pm aku dah syahid..kunun2 nak tido kejap ala-ala tido2 ayam jek..sbb nk tgu keliwon kul 9.30pm..tapi harammmm aku tertido smpai pg..wahh dengan pantas aku tinggal kan sisa makanan & air panas tersebut..aku solat isya' dulu [uissshhhh ape lah aku ni....] seb baik jam baru kui 5.25am time tu...selamat....lepas smyg cont minom air plak..pehtu aku teros terkejang kesejukkan kat atas sofa..xleh masuk bilik..kang aku baring atas katil...kompem tersasar dr waktu bgn aku plak..kang aku yg punch lambat lg!

2la al-kisahnya aku leh pose arini & sempat berniat sebelom subuh..huhuhu :P makanya arini aku bertenaga sket compared to yesterday sbb nye smlm xsempat sahur....dah a nite b4 xmakan kn..huhuhu makanya aku kebuluran..tp kene sabar ngan jalan jem smlm pehtu di samping bateri HP aku kong thp dewa [2-2 bijik ok!] sape2 yg call aku tu sori sesangat bukan nye alasan tp mmg KONG yeeee....

2la hope aku dpt meneroskan puasa pd hari ni dengan tabah..[ayat cam tah pape plak] dah lah aku baru on PC & on Ym...didi dah buzz suh belikan makanan dia ptg nnt sbb nye dia malas nk trn lah tu...xpe kalo aku..aku pon malas...dah naik umah..jgn harap aku nk trn...hehehe:P

maka nya..tekak aku teringin sangat makan nasik kosong ngan telor dadar + kicap cilipadi...wahh sedapnye..even nmpk lauk malas tp aku rase sedap dah tu....huhuhu :P ni gara2 telor mate aku smlm hancussss sbb kuali tu melakat lah plak!!!! xnikmat langsung...arini pekena telor dadar plak..huhu :P

owh kat pasor malam nnt nak carik kuih kole lah..teringin plak..hope budak debab tu punye mak berniaga lah arini :)

Nota Kaki: dalam otak aku hanya ada Kuih Kole...oh Kuih Kole

Nah..nak sgt suh aku empek gamba kuih KOLE ni kan...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...