Monday, August 9, 2010

Cerita Penat

Sabtu yang lepas, akhirnya berjaya jugak laksanakan sesi post-wedding Mira&Wafi yang dah tertangguh hampir setahun..hehehee

tempat pilihan adalah di Bukit Tinggi, Pahang tetapi ade kisah disebaliknya, well, kita di Malaysia kan. hehehe maybe kami terlepas pandang di website [lupe nak cek balik], tanya kat budak jual tiket, dia kate boleh jek shoot wedding kat atas tu, & dah bayar tiket kan..sekali dah sampai tempat nya, pak guard tahan kami & bawa ke office.

Diingatkan ye, memang tak boleh nak bergambar pakai pakaian seperti pengantin, dinner ke yg nampak ala2 komersial nye gaya kan. kalo nak shoot jugak boleh tapi bukan pada sabtu & ahad dan mesti membuat reservation terlebih dahulu & ada sedikit bayaran akan dikenakan mengikut pakej...pakej nye serendah rm400...aku pon xbace abis.....perghhh dah lah kos nk sediakan equipment kita sendiri kan..ape kan daya.....dah syarat nye begitu kan..makanya, kami pon turun balik ke area golf club & ladang kuda..bergambar lebey kurang..dah sampai kan hehehee

& lepas tu pengantin dah basi kenelah tukar baju balik..& posing pakai baju biasa aje lah jawabnye..hehehee
credit to adik sebab snap gamba ni..hehehe

dan petang nya, kami pon pulang mencarik makan sebab masing-masing dah kebuluran. Malam nya pulak ke majlis raptai utk program keesokannya. & kisah di sebalik ade orang yang speedlight nye xboley guna..amik ko..mengagau masing2 nk carik speedlight utk di pinjam/sewa kan...huhuhu seb baek ade rakan2 yg sudi menolong..erm thanx alot. even ade yang guna tym test jek..tp koman2 dptlah dijadik kan backup kalo ape2 hal jadik kat flast2 yg lain kn..hehehee

Ahad nya pulak, sambung penat lagi. tapi ni kerja sekerat hari jek tapi letih dia amat lah tak terkata. Majlis yang memang ditunggu-tunggu iaitu majlis konvokasyem PPHM kat City Villa Hotel. Serius memang berdebar2 menantikan saat nak shoot utk majlis ni..
alhamdulillah, kami berjaya melaksanakan even agak kelam kabut almaklumlah 1st tym kan shoot event seperti ni.but pengalaman ni sangat bermakna...
sori Gonjes tukang snap gambar..hua hua hua..xnak aku masukkan gambar ko ngan jerawat ko tu kan..hehehehe

sekarang sambung penat utk pilih gambar & seperate kan ikut kategori..huarrghhhhh memang mengantokkan & kerja yang paling aku tak gemar sebenarnye..hehehe tapi kene caiyok2 jugak lah kan..kang mau xsiap kan kerjanye..hehehe

oklah mau cont tidor..dah malam kan..esok nak keje daaaaaaa

Gumbira

Aku baru perasan, Kampeni aku ni bg memo dari last week, tapi aku xperasan pon...aku tau Nuzul Quran nanti kite cuti, kan nuzul quran jatuh pada jumaat [27 Ogos 2010] tapi kampeni aku replace ke ISnin 30 ogos 2010...aku xteringat plak akan hakikat hari kemerdekaan pd 31 Ogos 2010..owh panjang lah masa berehat2 ketika puasa ni..

Saya Gumbira..xsabar nak puasa...hahahaa tetiber jek ek :)

sebab nak cuti 4hari tu..wakakakaa
Rasa seperti *&%&^$%&^TJHVHCGFXDRE%^$E^YPkd

puasa pon belom..xperlu lah pasang lagu raya

plezzz pleszzz hentikan lah...

emosi betul aku, puasa pon idak lagi..beria pasang lagu raya..

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...