Monday, December 21, 2009

Ronda-ronda

Petang smlm...cam boring jek dok umah...tiket bas balik KL mlm plak kan...haih*/..disebabkan kebuhsanan & kerete guwe ade di kampung..sedap lah aku plan terkejut...saje jek nk jln2 ronda2 kat melaka...tu jek yg baser aku buat..saje jek carik pasal utk menimbulkan kemarahan disebabkan byk kenderaan di jalan raya..huh*

dari banda melaka ke ayer keroh..masuk batu berendam...& kuar ikot cheng..amik ko..saje jek perabis duit minyak...huhuhu....

aku kuar jln sorang2....siap ckp kat mak..xleh ikot...hahahahaaa malas nk bawak..kang kompem nk singgah byk tempat...xdapat den nk ronda2...

ni lah Jusco yg suppose bukak 17/12 tp insiden gas meletop tu...kene lah tunda ke taun depan

kalo idak..kompem aku dh jalan2 lenguhkan kaki dekat sini
tapi aku hny jalan2 lenguhkan kaki tekan break ajolah yeee

ke ayer keroh sbb nk jenguk ke romantika & home decor..tp ape yg aku carik xjumpe plak kat melaka tu..huh..kene carik kat KL jugak lah jawabnye...
jalan sgt jem ye.....
bertapa kat setiap traffic light rase seperti nk beli jet pejuang sendiri jek [ade kene mengena ke?]

1 Muharram 1431H

Selamat diijabkabulkan mase 1 Muharram 1431H, tahniah Yanti & Azrul...Semoga kebahagiaan milik kalian ber-2.

Lagi sorang memilik tema oren...mak eihhh...ko ngan si Fauziah ni berjanji ke apo ek? hehehe

aku ke majlis si Yanti yg bertempat di Londang, Melaka bersama si Lyza....baser lah....tu..tu jek geng yg tgl kan...hahahaa

tapi best sbb nek kete best...xyah aku stress ngan traffic kat melaka ni...leh melelapkan mate seminit dua...

aku ngan Lyza sampai awal...sbb lyza ade kenduri len kat Batu pahat..makanya...mmg awal lah kami makan kenduri aritu...hehehe kol 11.15am dah smpai ok....seb bek pengantin berarak awal...iaitu seawal 12.30pm..





makanya..sempat lah tgk kan..lepas setel dia dok kat pelamin..kami teros chow...singgah umah family lyza kat kuala sg. baru tok dia angkut baju dia..hehehee sbb dia nk blk Muor teros kate nye

sempat lah bergamba + bergossip ngan pengantin...1st tym aku pegi umah kenduri kawen./.tp dlm umah dia...especially depan pelamin xdek org melepak...hahaha cool kan..aku ngan lyza leh pilih nk dok kat mane..last2 lepak ngan pengantin dlm bilik...hehehehe

sempat lah bergossip kesah perchentaan dia ni...yg mane...kenal sekejap jek...kire berkawan ngan org len...end up jodoh terikat ngan org laen...tu lah org kate...kita hanya mampo merancang tapi tuhan yg menentukan..betui x?







seb bek muat even semua org dlm gamba ni agak membesar bagai johan...hahahahaaa

The pengantin yg nampak comei ngan kaler oren...opppsss aku pon pakai oren arini..gare2 terkene aura kaler pengantin weekend lepas kot...hahahaaha



sebelom chow...sempat lah snap sket kat pelamin ni...

to pengantins,

Selamat Pengantin Baru
HOPE yanti dpt tukar sekolah ngan kadar segera...kesian nih kalo PJJ kan..hehehe
semoga dimurahkan rezeki
& semoga cecepat dapat zuriat






Anak Kak Cinai [Nur Syamsinar]...comeikan...baru 2bln setengah ni..tp sgt comei nga Baju kembang oren...ikut tema ngan sepupu sepapat kan...
lupe plak..nama budak tomei ni...Nurul Mawaddah..sweet kan?
semoga membesar sebagai anak yg solehah.

Nota kaki: jiwa aku yg kacau bilau..apsal entry ni pon jadik kacau bilau...haih*

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...