Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

Hujung Minggu Di Utara

Semua orang tanya apa aktiviti aku kat utara sebab aku tak balik KL time weekend kan. malas aku nak balik kan, dah kate bujang, balik KL bukannya ada apa pon, makpak kat kg pon xkesah. dan lagi kalo balik & kena balik sini balik. session utk workshop tu tak abis lagi kan. terang lagi bersuluh aku ni pemalas nak drive. huhuhu

makanya, lepak jek lah Jitra ni. tapi cek takdelah lepak sesaje jek kan. Jumaat, mean semalam, seawal pagi aku ngan housemate baru aku iaitu si Tiqa & si Sarah ke Penang. saje jek jalan2 carik pasal.







sampai ke malam jugak lah kitaorg kat penang. sambil pekena pasembur kat padang kota tu kan. dan 3 shopping complex di tawaf, dan lagi singgah di pantai ferengghi & pantai miami gitew. layan deruan ombak..tenang sekejapkan sambil menggelapkan kulit. pergi ke bukit bendera, masih under construction. sebenarnya dah siap cuma derang start beroperasi 25 April ni. beberapa hari jek lagi. takpe next time ajelah.

sampai rumah dah kol 10lbh malam. apa lg kan tido la…

Bank Rakyat Bank Pilihan Anda ehh Semua

Akhirnya, Isnin lepas sebelum berengkat ke Jitra aku sempat lah terjah ke Bank Rakyat untuk membuka akaun dan seterusnya membeli saham bank rakyat sebanyak RM500, dah ni lah amount yang ditetapkan. mungkin nak adil pada semua orang untuk memiliki saham bank rakyat yg memang antara yang tertop kan. yolah kalo dividen dia leh dpt 15% per year kan. dan aku sempat jugak isi borang tambahan, pada sesiapa yang belom berkesempatan, sila lah terjah mana-mana bank rakyat terdekat ye. peluang bukan selalu datang.

Nota tambahan: Siapakah orang tu wahai Cik CK? kejam betul lah orang itu kan sebab bagi info yang salah. Saham ni terbuka pada semua, siapa dah ada ke tak pernah ada ke, semua boleh. bagi yang dah ada boleh tambah max RM500 jek. bagi yang belum ada tapi dah ada acc bank rakyat, boleh lah beli saham ni dengan harga max RM500. bagi yang belum ada acc dengan bank rakyat, kenalah bukak acc, bukak acc di charge RM15 jek. lepas tu boleh beli saham max RM500 juga. dan bagi yang baru beli dan d…

Restoran Bunga Naga

Aktiviti malam semalam bersama Housemate baru. ahaks. xlah bersama budak rumah si Tiqa, kami serang Restoran Bunga Naga, lokasinya I'm not so sure, tapi jalan nak ke Wang tepos...wahhh kate kat Jitra kan, kompem lah kena makan-makan kat sini.





. macam mana dapat idea makan kat sini, kebetulan Tiqah & housemate dia penah merancang dan tetibe datang idea nak makan luar semalam, tu yang tercetus idea nak try restoran buah naga yang pernah mereka lihat dr atas jalan raya jek kan..yolah pandang dari jauh.


ok, dah ready nak order makanan...mari kita lihat apa yang menarik di dalam sana...jom jom..lihat apa yang kami bedal malam semalam.



Siakap kukus...


yum yum



Kasik panas mata yang melihat..


eleh makan siakap kukus jek..


tp cer cek cer cek


nampak tak buah naga tu..


makanan kat sini semua dia letak buah naga..hehehe




owh menu wajib


sotong goreng tepung,


ini takde ye buah naganya


kalau isi buah naga


tak tahu guane rasa diakan




owh masih sotong goreng tepung


sebab sedap kan..


sampai sanggup makan soton…

Sambungan

hot mama






























kompem...memang suke yang ni
budak hensem kan






















aku suke yang ni jugak














17 April

Sekejap jek dah nak ke penghujung April. Dan dari hari ni,lagi 4 bulan jek aku nak genap 29tahun. Seriuslah, kalau orang tanya, aku sedar ke tak dengan umur tu? memang jawapannya TIDAK. aku perasan yang aku dah 29 thn iaitu tahun terakhir sebelum memegang angka 3 di hadapan bila orang lain bercerita tentang umur. Kalay boleh aku malas nak memikirkan dan lagi malas nak ingat. ahaks. Oklah tadi entry ni tergendala sebab nak ke rumah yam utk tukar P1 aku dengan broadband dia. yolah esok nak ke Kedah kan. takut plak kalo P1 tu xde coverage kat tempat aku menginap. makanya better cari penyelesaian yang selamat. Dan esok, insyallah akan bermula lah perjalanan ke Utara bersama laling sahaja. opssss bukan 1st time ke Kedah kan tapi 1st time drive sorang2. hehehee semoga selamat pergi dan kembali. dan pada diri aku selamat bertapa di sana selama hampir 2minggu.. owh kerinduan lah aku dengan geng2 gossip. dan lega. balik dari rumah yam tadi, sampai rumah dah kol 9pm, dan hanya mengambil masa ta…

Mencabar

Well, itulah perkataan paling sesuai. Memang photographer boleh gantung camera macam ni, kalau semua kids macam si Adam ni. Begitulah Adam, memang tak boleh nak di kontrol, lebih-lebih lagi kalau tempat yang lapang dan luas untuk dia menguji skill kelajuan dia.ahaks. Tapi takpe, adalah jugak kerjasama dia yang berjaya. muahahahaaa Dari Adam kecik, sampai dah kelauar adik dia kan, barulah berjaya melunaskan apa yang dijanji. ngeh33. Kira oklah, dari cancel teruskan. dan semalam petang aku & family Murni ke putrajaya. kitaorang lepak kat area menara roket tu. dan inilah hasil dari kepayahan itu.
Adam Rifqie
dan adiknya
Afif Zikrie a.k.a Akram Jr.
Nasib baik adik ni masih belom reti nak berlari.