Saturday, April 23, 2011

Hujung Minggu Di Utara

Semua orang tanya apa aktiviti aku kat utara sebab aku tak balik KL time weekend kan. malas aku nak balik kan, dah kate bujang, balik KL bukannya ada apa pon, makpak kat kg pon xkesah. dan lagi kalo balik & kena balik sini balik. session utk workshop tu tak abis lagi kan. terang lagi bersuluh aku ni pemalas nak drive. huhuhu

makanya, lepak jek lah Jitra ni. tapi cek takdelah lepak sesaje jek kan. Jumaat, mean semalam, seawal pagi aku ngan housemate baru aku iaitu si Tiqa & si Sarah ke Penang. saje jek jalan2 carik pasal.







sampai ke malam jugak lah kitaorg kat penang. sambil pekena pasembur kat padang kota tu kan. dan 3 shopping complex di tawaf, dan lagi singgah di pantai ferengghi & pantai miami gitew. layan deruan ombak..tenang sekejapkan sambil menggelapkan kulit. pergi ke bukit bendera, masih under construction. sebenarnya dah siap cuma derang start beroperasi 25 April ni. beberapa hari jek lagi. takpe next time ajelah.



sampai rumah dah kol 10lbh malam. apa lg kan tido lah kan..



dan harini pula, hari makan lauk kenduri jek. tengah hari ke Alor Setar, makan lauk kenduri kawen, staff Bernas kahwinkan anak. alhamdulillah. biasalah, aku ikut si Tiqa & kak Mas, lame xjumpe kak mas kan. pahtu balik rumah solat zohor, lepas asar baru gerak ke Kangar, perlis plak, makan kenduri akikah plak. ni pon staff bernas jugak Pakcik Shuib KBB mana lupa dah. tapi anak dia si Amy ni aku kenal sbb PA encik apa aku lupe..hahahahahaa balik dr kenduri singgah umah makcik si Tiqa kat area situ jugak utk solat maghrib. dan lepas tu baru balik rumah...fouuhhh penuhkan aktiviti kat sini.sape kata aku akan kebuhsanan? hehehehee



dan jutaan terima kasih pada staff bernas yang melayan baik ketika aku di sini, takdelah rasa macam kebingungngan kan kan....

Bank Rakyat Bank Pilihan Anda ehh Semua






Akhirnya, Isnin lepas sebelum berengkat ke Jitra aku sempat lah terjah ke Bank Rakyat untuk membuka akaun dan seterusnya membeli saham bank rakyat sebanyak RM500, dah ni lah amount yang ditetapkan. mungkin nak adil pada semua orang untuk memiliki saham bank rakyat yg memang antara yang tertop kan. yolah kalo dividen dia leh dpt 15% per year kan. dan aku sempat jugak isi borang tambahan, pada sesiapa yang belom berkesempatan, sila lah terjah mana-mana bank rakyat terdekat ye. peluang bukan selalu datang.


Nota tambahan: Siapakah orang tu wahai Cik CK? kejam betul lah orang itu kan sebab bagi info yang salah. Saham ni terbuka pada semua, siapa dah ada ke tak pernah ada ke, semua boleh. bagi yang dah ada boleh tambah max RM500 jek. bagi yang belum ada tapi dah ada acc bank rakyat, boleh lah beli saham ni dengan harga max RM500. bagi yang belum ada acc dengan bank rakyat, kenalah bukak acc, bukak acc di charge RM15 jek. lepas tu boleh beli saham max RM500 juga. dan bagi yang baru beli dan dah lama beli, nak tambah lebih dari RM500 makanya, kena isi borang apply untuk tambahan, ini kira nasib, kalau saham masih ada dan anda bertuah, maka pihak bank akan call anda & anda dpt lah tambah lagi seperti yang anda request tu. sekiranya pihak bank xcall, maknanya tak bertuah lah kan. keputusan untuk tambahan tu bermula Mei 2011 ni. untuk setakat ni pihak bank limitkan RM500 untuk sorang kerana nak adil supaya semua orang boleh merasai saham bank rakyat ni. cepat CK serang bank rakyat sebelom terlambat.

Thursday, April 21, 2011

Restoran Bunga Naga

Aktiviti malam semalam bersama Housemate baru. ahaks. xlah bersama budak rumah si Tiqa, kami serang Restoran Bunga Naga, lokasinya I'm not so sure, tapi jalan nak ke Wang tepos...wahhh kate kat Jitra kan, kompem lah kena makan-makan kat sini.





. macam mana dapat idea makan kat sini, kebetulan Tiqah & housemate dia penah merancang dan tetibe datang idea nak makan luar semalam, tu yang tercetus idea nak try restoran buah naga yang pernah mereka lihat dr atas jalan raya jek kan..yolah pandang dari jauh.




ok, dah ready nak order makanan...mari kita lihat apa yang menarik di dalam sana...jom jom..lihat apa yang kami bedal malam semalam.




Siakap kukus...



yum yum



Kasik panas mata yang melihat..


eleh makan siakap kukus jek..


tp cer cek cer cek


nampak tak buah naga tu..


makanan kat sini semua dia letak buah naga..hehehe




owh menu wajib


sotong goreng tepung,


ini takde ye buah naganya


kalau isi buah naga


tak tahu guane rasa diakan




owh masih sotong goreng tepung


sebab sedap kan..


sampai sanggup makan sotong goreng tepung ni tanpa nasi





owh tetibe menu air..


cer order jus naga float tapi tawar lah sket rasa dia...


bak kata aku, air takde perasaan


yolah buah nagakan xmanis..


tapi ok jek




dan kerabu ulam tok yah


sedap uols


i like 10x





ni gambar kerabu ulam tok yah...


ada buah naga juga kan.


hehehee




terlambat plak gambar air ni keluar kan




jus naga float-jus oren-jus naga float- jus naga mangga



palings edap, jus naga mangga...



tapi i order



jus naga mangga untuk cawan yang kedua..



buruk lantak plak kan



sebab dah rasa si sara punya sedap,



abis jek jus naga float tu, terus order jus naga mangga



ha ni lah minuman pertama



layannn









dan layankan gambar teman-teman rumah baru saya



cewahhh



macam nak menetap dah kat sana kan.






ini Tiqa, dia budak melaka jugak



tapi masa kat CP tower aku tak perasan pulak dia ni



nampak nau, senior kek wat ek..hahaaha



xmesra alam



ini pula cikgu Sarah.



banyak cerita dia ni



dan rajin puasa



boleh jadik calon menantu terbaik ni



dan yang terakhir



inilah orang kuat negara



Ain namanya



mau xkuat, sebab kerja kat BTN ya...



kursus jek keje dia,



arini dia dah pg kursus kat kulim,



next week kat Langkawi..



syiok naaaa



dan ain ni, rajin giller jogging..hari2 ok sepanjang aku kat sini



tapi semalam dia dah start aerobik,



dia kata best



lepas ni tukar gelaran kot...






dan ini pula suasana di kawasan restoran






layannnn




jangan main-main



dah kena terjah dengan JJCM



time Serina



ni buktinya








jangan lupa singgah sini




Nik nadia, fouuhh nama penuh, ko dah penah makan kat sini ke belom?




oklah, ada rezeki ke sini, boleh makan kat sini, nanto order sotong goreng tepung jek..ngan ulam tokyah pahtu nak cuba telur dadar seafood, nama menarik tapi smlm dah byk sangat makanan kan.






ok, sambungan esok cerita menacari makan di tempat lain pula ok



Tuesday, April 19, 2011

Sambungan

hot mama






























kompem...memang suke yang ni

budak hensem kan






















aku suke yang ni jugak














kurus ko murni oii

hik hik



Happy Family




Sunday, April 17, 2011

17 April

Sekejap jek dah nak ke penghujung April. Dan dari hari ni,lagi 4 bulan jek aku nak genap 29tahun. Seriuslah, kalau orang tanya, aku sedar ke tak dengan umur tu? memang jawapannya TIDAK. aku perasan yang aku dah 29 thn iaitu tahun terakhir sebelum memegang angka 3 di hadapan bila orang lain bercerita tentang umur. Kalay boleh aku malas nak memikirkan dan lagi malas nak ingat. ahaks. Oklah tadi entry ni tergendala sebab nak ke rumah yam utk tukar P1 aku dengan broadband dia. yolah esok nak ke Kedah kan. takut plak kalo P1 tu xde coverage kat tempat aku menginap. makanya better cari penyelesaian yang selamat. Dan esok, insyallah akan bermula lah perjalanan ke Utara bersama laling sahaja. opssss bukan 1st time ke Kedah kan tapi 1st time drive sorang2. hehehee semoga selamat pergi dan kembali. dan pada diri aku selamat bertapa di sana selama hampir 2minggu.. owh kerinduan lah aku dengan geng2 gossip. dan lega. balik dari rumah yam tadi, sampai rumah dah kol 9pm, dan hanya mengambil masa tak sampai sejam jek beg semua dah siap packing..fouuhh lega. dan sekarang dah test broadband & boleh lah membuta. ahaks.

Mencabar

Well, itulah perkataan paling sesuai. Memang photographer boleh gantung camera macam ni, kalau semua kids macam si Adam ni. Begitulah Adam, memang tak boleh nak di kontrol, lebih-lebih lagi kalau tempat yang lapang dan luas untuk dia menguji skill kelajuan dia.ahaks. Tapi takpe, adalah jugak kerjasama dia yang berjaya. muahahahaaa Dari Adam kecik, sampai dah kelauar adik dia kan, barulah berjaya melunaskan apa yang dijanji. ngeh33. Kira oklah, dari cancel teruskan. dan semalam petang aku & family Murni ke putrajaya. kitaorang lepak kat area menara roket tu. dan inilah hasil dari kepayahan itu.

Adam Rifqie


dan adiknya


Afif Zikrie a.k.a Akram Jr.

Nasib baik adik ni masih belom reti nak berlari.

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...