Monday, April 23, 2012

Jiwa yang letih

ceh tajuk mesti nak gempak jek. and setelah 2 minggu di melaka....khamis lepas keje aku cargas blk KL tapi utk 2 hari jek..aku mintak pelepasan dari supervisor aku...sbb ade byk benda yang aku perlu setelkan..salah satunya...submit resignation letter sekali lagi...sekarang ni keje aku tiap2 bulan adelah mengarang surat utk berenti....cehhh....

jangan di tanya sebabnya kenapa..semuani adalah kerana jiwa kacau namanya. uhuk

last month memang aku dah tender...but aku tarik balik setelah cair dengan pujukan boss yang mai dari singapore...terharu kunun..uhuk..walhal entah....jiwa kacau aku ni berkocak hebat nau....sampai nk buat decision pon aku celaru..serius lah..tak nak kate ape....

dan rabu lepas blk keje sangat lmbt..aiyooo dok kat melaka ni..aku blk keje..semendang nk sampai waktu tido...balik terbongkang terus...bilalah kerja ni nak siap...letih dah akak oiiii.. blk kerja ayah aku kate ade..surat poss express...cehh ingat org mane lah nk meminang pakai surat pos express...dup dap jugak kan....rase cam tebal..kalo tebal..maknanya dapat eh...ehhh jgn eksited dulu kan....bukak dulu..yeah..tgk tajuk surat rase nk lompat bintang..alhamdulillah...ayah aku terus nak baca dulu...cehhh....oklah..dia kompem berenti kerja...cehhhh restu ke tu eh....

dan esoknya dpt panggilan lagi utk freelance tu.....derang nk jumpe utk explain mcm mane aggrement tu.....dan ade lagi 1 offer yg mane ni serius lah..xpayah interview..bace resume aku yg tah ape2 tu pon blh terpikat...huhuhuhu...be prepared to join us...wahhh ayat email dia....maka aku blk ke kl utk jumpe dengan orang2 ni.....sorang dating pagi..time breakfast..sorang lagi lunch....efficient kan saya....

dan balik rumah yg dah di tinggalkan 2 minggu mmg menstresskan saya sbb...xperlu kata ape...mmg sabtu tu aku mmg pulun mengemas...termasuk lah baju2 aku yg penuh dlm bakul....

ni cuma hasil dari bakul ke-2...bakul per-1 dah selamat simpan.......aku lom karang ayat dah ade org komen eh..pantas sungguh zaman skrg ni sepantas masa yg berlalu.....ni dah minggu ke-3...rase nk jek genapkan sebulan dok kat melaka ni...huhuhuhu

dan balik KL jugak mensuprise kan saya kerana...rumah yg dinanti utk roboh dah selamat roboh......ehh lom selamat lg..dlm proses lah...huhuhuhu




dan wajib simpan duit..hope ade rezeki nak beli rumah yg bakal naik tu...cehhh verangan kn nk beli rumah kawasan mahal ni..huhuhu verangan kan free uols...xsalah.....xde interest pon yg dikenakan..cukai pon xdek...


dan bila jumpe ngan director kampeni time brekpes...dia terus bgtau ape plan dia utk aku and...ape aku kena buat dan ape yang dia offer aku..cehh lom mntk dah bg....dah lah bg lebih dr apa yg aku jangkakan..huhuhuhu

dan tgh plak...diskusi diskusi sambil makan....perghh 2 kali dating kan....mmg naik lah berat badan i hokeh...penat diet....

nampak cam menarik...huhuhu tapi aku mmg xkompiden lagi nak bekerja cara freelance ni..hutang i byk lagi...mmg income nmpk byk...and every CR/project aku akan ade portion.....tapi.....aku hanya lah budak hingusan lagi.....tapi dpt percayaan dari cha ya na ni...mmg agak mengharukan perasaaan lah jgk kan..tapi serius......HR mgr aku pon xterkata...sbb after a month aku tarik surat aku ,..aku hantar blk kan..

tapi setelah di timbang tara..aku kompem ke pilihan hati ayahanda dan bonda...semoga ni lah yg terakhir...letih ooooo bab tukar kerja ni.....letih minda..letih perasaan..letih hati...letih tenaga..dan letih segalanya...

hope inilah yg terbaik..doakan ye kengkawan..semoga sejarah di Ber*as tak berulang lagi.... taun ni dlm sejarah....tukar kerja 2 kali...kalo sejarah tukar boipren 2 kali..xpelah jugak kan.....

bila jiwa kacau letih ni..mmg rasa nk kawen jek rasanya..senang ade orang tolong buat keputusan...ehh tak..at least ade org tukang kate....boleh dan tak boleh..ni kena pikir sndr...sungguh meletihkan....

dah lah..dah penat...ni nak kena siapkan kerja...huhuhuhuhuhuhuhu sbb xlarat dah nk sok tpt user ni..asik lah nk tukar itu ini..letih makcik nk melayan...dah ;lah semua nak for free aku dok melaka ni pon xfree hokeh...kampeni bayar hokeh elaun....

setelah sekian lame xberceloteh panjang.....ade plak kesempatan harini...hehehe si budak masam dah balik kan..so blh lah berceloteh....

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...