Friday, January 2, 2009

New year Di Mana?

06 Jan 2009

Entry tertangguh..aku malas nk siapkan..sebab nyer..ade byk keje..hahaha keje editing aku xsiap lg..dah lah kene pinjam notebook Yam..hahaha thanx a lot mak yam..jase mu dikenang...& terbalas tau...



New year aku xdelah celeb kat mane-mane kn..xdelah party marty ni..sbb aku xsuke tpt yg sesak nih.kang aku yg sesak napas lak..hehehe so mlm menjelang new year 2..aku ade kat umah jek..smbil layan TV sajok..citer ape..aku dah lupe lak..owhh lupe lak drama..semua jenis drama dlm tv tu aku layan jek..aku budget cam 2008 lah kn..xde bunge api utk tatapan kn..so, nk dekat kui 12am..aku nyer mate dah layu jek...plan nk tido sekali aku dengar jeritan..1..2..3..4..5.. bla*bla*bla* dr budak bawah [alah budak sekolah yg menyewa yg dok tackle jiran sblh aku mase bulan pose tu - aku assume jek bdk sekolah sbb selalu memekaka cam budak sekolah jek] sekali dush..dushh..bunyi tembakan bunge api..lahhh ade rupernyer tp sayup2 jek..sbb jauh.kire byk jugak lah dpt tgk..dr 9-10 lokasi jugak lah..even genting nyer lampu neon pon leh nmpk..kire mlm 2 berkat lah kot..cuaca tenang & clear jek..so, layan bunge api dr corridor umah aku..hehehe & osmate baru aku si ayu tu..dok rekod ngan camera dia..hehhe aku mmg blurr xteringat nk nk snap ke ape..yg pasti aku dah cam kanak-kanak rebena syiok tgk bunge api..huhu
aku gagahkn diri tok tido sbb esok nyer aku dah plan nk teman kak nor [opismate aku] utk bawak anak-anak dia jalan-jalan kat Bukit Tinggi..aku pon teruja sbb aku xpenah smpai situ lah kn..hak33 [nmpk sgt aku ni tah pape..tpt ni pon xpenah pegi lagi..] xpe sekurang2 nye bile dah 26 taun idup..aku berjaya jugak jejak kn kaki kat sini..



Kak nor yg tegar lah yg drive aku dok sblh layan blues jek..anak dia layan mimpi indah kat seat belakang...anak Kak nor ade 3..[along, angah & adik] hahahaha seawal 8am kami dah gerak dr kerinchi..sbb kak nor mai amik aku kn..huhuhu
dalam kui 9.15am kami dah smpai kat Botanical garden..alah if korang nk pegi bkt tinggi ni sgt senang ok..kuar exit tol gombak tu...straight jek..dlm 28km..smpai lah exit 805 - bukit tinggi & mendaki lah bukit tu ngan kete...& smpai lah ke kaunter masuk..RM10 jek skrg ni utk org dewasa & rm8 utk kanak-kanak 4taun ke atas ok...so, aritu kitaorg 3 dewasa, 1 kanak-kanak & satu lg baby xmasuk list kene bayor..huhuhu

sejuk nyer.*** kate dedek..ni tym kat botanical garden..mmg cuaca sejuk bangat pg tu...tp xdelah smpai kene pakai sweater bagai kn..tp giller cool pg pagi tu..sbb org xramai lagi...kat Bukit Tinggi bukan byk tpt pon nk dilawati..kire nk wat lawatan harian tu blh lah kn...hehehe kalo nk stay ke..kene sediakan ongkos yg byk sbb semua aprtment ka bilik ape2 ka..semua mahai2 ok!
ok ni dia Kak Nor & Family..hehehee ade jugak..even along 2 malas nk bergambar...fouhhh nak amik gamba adik beradik pon xmau..2la remaja..segan kunun..poyo jek..xpe layan kn..name pon remaja kn..
ini jek org-orang yg maintain posing xhengat...bile aku nk suh MAMA dia posing sorang sbb nk kasik gamba kat BF..kompem dedek nk menyolah & kak ngah pon same..takut bebenau mama dia ade BF..hahahaa
ni dia aksi si dedek..sekali aku belek balik rupe dedek ni..ade rupe si black a.k.a razali anak buah en.omar [aku xdek lak gamba si black ni] tp ni kire si black versi kecik or junior black..hehehehe



kui 1.15pm..kami dah gerak pulang ke KL..sungguh pendek trip kali ni..& xmeletihkan pon..tp aku ngantok tahap babas tym nk balik 2..mmg xleh nk tolong drive lah kn..ala-ala pagi tu aku amik dadah jek rupernyer....teruk tol sindrom meroyan tido aku ni!



yg best nyer smpai KL..kak Nor ajak makan di Mahbub, Bangsar..layan beriani ngan ayam madu..layan...pehtu aku minom teh ais..lg layan..dah mcm kak sharna jek perangai..huhuhu:P

---------------------------------------

Bout da trip



Kos: murah jek sbb Yuran RM10 jek tok dewasa & RM8 tok kanak-kanak riang..kanak-kanak xriang aku xsure lak.

Kenderaan: kete sendiri..nak nek moto pon layan..xpon leh jugak pg ngan agensi..kene bayor rm1++ lah sbb depa amik kat sumwhere kat KL lah kn...

Makanan: sila bawak sndr sbb makanan kat atas tu sangat mahal..

Cenderahati:toksah beli kat atas tu...sbb mahal & sume nye ade kat CM, KL tu..hehehe

Tempat menarik tok dilawati : Botanical garden, japanese tea house, Colmar Tropicale, French Theme Village, & Rabbit park [sini kene bayar another RM3 lak..sbb sini leh bg makan arnab..tp kene beli lah makanan dia kn..pehtu ade donkey & deer jugak - utk kanak-kanak sesuwai lah tpt ni kn..hehehe kalo utk aku..boring jek..sbb terlalu kecil tpt dia...sekali pandang dah nmpk sume..xadventure tok diterokai..hehehe]
Overall trip: aku bg 4.5/5 bintang..sbb sekurang2 nyer new year aku..xdelah melangut kat umah..



nota pemikiran aku: aku nk repeat lah trip ni..sape nk join aku g bukit tinggi..jom..jom..aku nak g & nak pakai kimono kat japanese tea house pehtu smbil pose ayu minum tea..hehehehe sape mo join jom..ari2 aku xsempat sbb duit aku tinggal dlm kete..hampessss gas opss nk pakai kimono tu dia charge another rm20 lak lah kn..tp cool lah lepak dlm japanese tea house tu..



and tp tpt ni sesuwai utk bawak mak ayah..kire depa leh rehat2 kan badan + otak depa + org nk honeymoon pon sesuwai sebab agak sejuk dikala pagi & malam..tengahari panas ok!

Owh...ni kah permulaan nya?

Terpakse mulekan ari pertama keje di taun baru ni ngan menjawab Tag nih..huh mmg hampesss lah kn..seb baek simple..kalo x...mmg haram jadah lah aku xjawab nyer..ngeh33


-------------------------------------------------

Tag: Rules and Regulations :




1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.



2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.



3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda di peringkat awal



4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.



--------------------------------------------------------

Jawapan 1: Aku jawab begini ok~~~



1- Semua org panggil aku Yun..aku pon xtau nape depa xgune name Dlm IC aku iaitu "Khairunnisa"

2- Tapi mak aku Panggil aku Khairun [nmpk baek sket]..hehehe

3- Aku ni berasal dr Kg. Alai [aku nk tulis jugak..even ramai yg xtau..Alai ni kat mane..hehehe]

4- Dah 3 taun aku dok kat Flat Kg. kerinchi tu...hehehe

5- Aku masih samar-samar memikirkan ape aku nak buat taun ni..huhuuhu :P [xdek kene mengena langsung]

6- Aku seorang yg senang nak tido..sebenarnya nak kate..aku ni kalo tidor..mmg tido mampos..ala-ala xsedor diri gitew

7- Semalam kene marah ngan Mak..pasal lupe diri tang Bab Balik Kg..hehehe [aku mls nak blk sebenornye..kene marah pon..aku tadah telinge ajelah]

8- owh lupe...arini aku start masuk kui 8am-5pm...yeaaaa balik awal arini..hehehe

9- Aku rase aku kene beli jam baru..tapi aku masih xbeli lagi [sbb nyer xdek budget lagi..hahaha]

10- tepon tangan aku dah wat perangai yg thp perangai tah pape jek..mengalahkan mat rempit jek lagaknyer...tensen aku..tp aku masih SETIA..xnak menggantikan nye lg..[pdhal aku xdek budget ok!]

11- Skrg aku ngah dok kat kusi depan PC aku sambil menaip jawapan mengarut aku pasal tag ni..dlm kubikal kejong aku ha..

12- Aku tgh serabut otak sbb pikir nak balik ke x weekend ni...tp kalo blk pon..sabtu ptg lah baru leh berangkat ke Melaka

13- Kalo aku xnak wat keje arini blh x? Halal ke gaji aku arini? hehehe

14- Aku paling bengang bile org tny name sebenar aku..pehtu bile aku dah bgtau..tp depa gelakkan...mmg lepas ni ade kes mcm ni..aku nk penyekeh jek org tu..

15- Uiks letey aku jwb soalan ni..tp TAK abis-abis lagi...Aku letey ok!

16- abis pon ha...aku nk say "Terimaaaa lah kAsiihhh" bebanyak kat org yg menTag aku ni kan..adios

-------------------------------------------------------


Jawapan 2: erm malas nk pikir lah...sape nk jawab..sila lah...


-------------------------------------------------------


Jawapan 3: budak yg MenTag aku ini ialah
"Sarah"

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...