Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2009

Hadapi Dengan Senyuman

ye ke tajuk lagu ni mcm ni..yg aku tau..ni lagu nyanyian kumpulan DEWA...even lirik simple...but aku rase damai jek layan lagu ni ketika ini..hahaha mood jiwang xlarat dowh..ape2 pon abaikan ape yg patut & serapkan lagu ini diminda ku..wawawa..TERAPI lagu plak..aduyai....

hope diz one can make me smile...& smile...& smile.. :D v(*v*)

----------------------------------

Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi
Biar terjadi
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua... kan baik baik saja

Bila ketetapan tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang

----------------------------**
Bebelan aku ketika ini : air yang tenang jgn di sangka tiada buaya [aku tetibe setuju ngan peribahasa ni]

Nota kaki: relakan & redha kan aje ape yang dah berlaku & life must goes on bebeh~~~ hadapi dengan senyuman....caiyok!!

Terapi Utk STRESS

2hari xdok kat opis...oppss tp rabu aritu aku masuk jugak opis..aku wat keje jugak tau...last2 balik dah maghrib....& teros ke Mid valley mlm tu...kunon2 nk carik gift tok kawan aku yg bakal menamatkan zaman bujang weekend ni..aih..musim org kawen lagik!

tapi...malam tu jugak...mood aku xdek..aku ala2 lost...smpai nk carik jln pulang ke parking pon aku dah xreti! tah apsal tah.. & sum more aku dah berjaya melesapkan RM50 dengan menghilangkan kad parking...betapa lah...carelessnye aku kan...it was not me actually...aku ilang kawalan kejap kot..aku rase motor kat otak aku xdpt berfungsi...mcm mane aku leh ilang kad parking tu pon aku xleh nk berpikir..kesudahannya..aku xcarik pon gift.,.aku hanya carik jln pulang..but aku mengambil masa 45minit nk carik tpt yg betol2 aku leh jadik kan land mark utk aku pulang..haih* ni bukan blurrr ni dah ala2 otak gagal berfungsi seketika ok..cume jasad jek bergerak...

ape yg pasti..disebabkan itu..aku STRESS & aku perlukan terapi utk menghil…

Buku Biru

Masuk arini..
dah 30kali
aku review kot...
buku biru itu...

padahal..
xdek ape yg berubah pon..
hehehe.
tp ati tetap suh tengok...
maka tangan pon bekerja..
mata pon memandang...
otak pon berpusing...
akal lak memberi hala tuju....
tapi...
akal sering membawa hala patah kebelakang...

aku masih lom kuat
utk membuat keputusan
ape yg ok
ape yg kiok

dalam peneng-peneng
aku masih berpikir..
sampai aku terpikir..
aku ngigau tak mlm td?

ni kalo ke-31 aku telek
buku biru itu
masih tiada perubahan
aku mampo berharap
setiap kali aku buka

ianya akan berubah

tapi...
aku tetap hampa..
buku biru tetap begitu

aku dah nekad..
aku akan ubah jugak
buku biru itu

sbb aku dah menyampah nk peneng lg

ko tunggu buku biru...
aku akan buat ko berubah

aku dha sakit ati nih!
sbb aku terpakse..
kalo ade pilihan
aku xmo tgk buku biru tu

kalo boleh..
aku nak sembunyik kan teros
buku biru itu
tapi..
satu jek yg aku tau
aku xleh idop ngan buku biru buat waktu ini

yeahh...buku biru kene selalu tgk..
itu yg aku pasti..
sbb aku hanya mampo mengaharap..
supaya buku biru…

Ragam Si Cik Kak

Bihah
-------------*
Hari Ahad yg lepas adalah hari beronggeng bersama Nisrina or maybe skrg selesa panggil dia Bihah jek..senang....byk lah meronggeng ngan cik kak ni..pdhal dia ni yg kene angkut jek dek Ibunya...ekceli, aku dok meronggeng ngan Ibu si Bihah lah...di sebabkan Babahnya keje..maka nya aku pinjam ibu dia tok morenggeng..pdhal bk pegi mane pon..jUz PKNS jek...g serbu Book Fair...segala jenis mak nenek kamus ibu dia borong..hahaha lepas ni jadik pakar bahasa lah ibu ko..nghe33...aku rembat 4buah buku jek....

ok lah aku nk letak gamba cik kak ni jek..cerita pasal book fair aku dah citer kat prev entry kn..hehehhe sibok nk menceceh lg!


ha...ha..jgn ingat mama yun xnampak yeee...Bihah dok usha phone mama yun yg xcanggih tu :P


nak kasik dia diam..sumbat ajo mulutnya..hehehe


alamak ade org skodeng Bihah nak belajar Mengaji lah...

malu plak Bihah...


amacam khusyuk TAK Bihah belajar... hehehe ni CD ibu belikan mase kat Book fair...kire ibu xlupe kan bihah punye habuan lah...

asalnya si k…

Wajah-wajah

Aniq Fawwaz


Aniq - yg hensem... bak kate mama nya..nak panggil hensem2 [in malay] segan lah kan..makanya..letak lah name aniq..kire dlm bhs arab yg in malay membawa maksud yg hensem...

first time tgk mmg mak eihh..Acap Jr. lah..hahaha sebijik air muka pak nye...pdn lah mamanya hangen jek..sbb xdek rupe dia..tp setelah aku telek...bentuk muka..cam mama dia..cume air muka bapak dia...mulut & mata dia ciplak bapak dia...but tang idung ngan kening & bulu2 terlebih ikot mama nya..hahaha ape tah ayat aku..tah korang paham ke idak nk bace..lantakkan jek lah ek...

YANG PENTING

aku dah jumpe si pengarang jantung si DilaBaik..ngeh33....mmg comei...Yang..best nye ko dah ade baby..nak jugak!!!!!! tp seyes..dr xcaye ko kawen smpai ko dah beranak seketui baby ni..aku masih xleh terima hakikat ko dah jadik MAMA ok...ntah le..sbb kenal ko since UiTM...can't believe it! ko dah jadik MAMA k! tp aku tau..ko mmg seorang isteri+ibu yg superb..hheheehe:) lepas ni jgn lupe join club org yg tambah an…

Maybank

Aku sakit ati ngan Maybank2u..sebabnye..since last friday..aku request TAC...berpoloh2 kali..tp xdpt satu haram...menyebabkan proses pemindahan wang aku tertangguh & teros tertangguh...arini pon aku sakit ati lagik..& akhirnya..kawan aku yg keje kat maybank yg tak tahu ape2 telah terima habuan lumayan dr amukan aku..hahaha kesian kat dia..& thanx to murni sbb selamatkan keadaan aku...

ni kompem maybank boikot no acc aku nih....sbb asik berbelanje jek bulan nih..haih* kehendak & keperluan idop namenye kn..bkn suke suki....

+-Penat=

Penat

itulah yg blh aku perkatakan...nak bgn pagi td mmg malas...hampir2 lah nk EL jek..tp sayang kan baki cuti ku itu...gagah kan jugak lah kaki melangkah tok pegi keje..smpai opis plak..baru teringat semua mereka xdek sbb nye kursus..pehtu ngan ade yg MC lah vagai..tinggal aku ngan murni sajok..hahahahaa

rase ke-penatan ni adalah disebabkan oleh beberapa faktor seperti yg di listkan di bawah ni nnt:-

yg pertamanya, aku mmg sajek jek set mind aku dengan rase keletihan [hahaha boleh ke?]pehtu yg keduanya, aku penat di sebabkan aku yg carik penyakit penat ni...ngeh33sebab ketiga plak, cerita nya begini, sabtu yg lepas aku ngan dd pehtu bersama pasangan suami isteri mira & wafi telah ke putrajaya tok shot outdoor sbb ni baru ade kesempatan kan...maka nya..kami ke sana semata2 utk berposing...aku pon turut berposing tonggang tonggek tp seyes..rumput tu bau busuk...xleh blah...ngeh33 tah ape kene mengena rumput tu ngan bau hanya aku saje yg tau....& smbil carik lokasi ke-2 kami carik…

Apekah~~~~lalala

Jam kat dashboard ni baru menunjukkan 9.17am...aku masih menunggu status "DONE" dr tech team..sbb nye aky request tok refresh dB Test From prod..baser lah aku kan..suke bebenor nk refresh dB sbb aku akan serabut nk wat testing kalo gune data yg carca marba oppss silap..yg xsame mcm Prod kan..kang user kate laen aku test laen...ahahahaha...sbb terlampau byk senario & terlalu byk journal yg nk kene paham,.,.xkuasek den nk amik tau..bek jadik user jek kalo lagu tu...


sebenarnye..tiada kene mengena ngan refresh dB or keje aku ni..aku hny mau menceceh a little bit bout....haih* nak cakap ke idak..segan le plak rase nye...mau nye xsegan..sbb aku dah highlight jam kat dashboard aku menunjukkan kol bape kan...masih dikira dinihari...& mood warm up lah kat opis ni..aku dah mule pikirkan nak mamam ape bile azan maghrib berkemundang....Apekah? huhuhu :P 2la tetibe terpikir plak..baser aku bkn kesah sgt pon..tp aku teringin nak makan bubur yg berasaskan nasik...huhuhu..aku sakit …

Pesta Buku Selangor

~~~Mari Membaca~~~

mari lah kengkawan kita membace utk menambah ilmu disamping blh menghilangkan rasa buhsan dalam diri [sape yg xrase boh-san..sila abaikan mesej aku ni] hanya yg tergolong dalam kategori aku jek leh layan repekan aku kali nih...

Kira begini,

Kepada yang berkenaan sahaja[yang ade rase boh-san dalam diri..:P],

Di sini aku ingin mengumumkan Pesta Buku Selangor kembali lagi...aku yg terlepas peluang Pesta Buku Antarabangsa kat PWTC yg lepas...mmg xkn lepaskan peluang ni lah..hehehehe

Utk info selanjut nya, boleh kat website Pesta Buku Selangor. Pesta ini akan berlangsung dari25 Julai 2009 - 3 ogos 2009,bertempat di Kompleks PKNS, Shah Alam. Meh lah kite menyesakkan banguanan PKNS tersebut... :)

Dengan cerita, semua publisher yg mendaftar utk turut serta di wajibkan memberi diskaun lebeih kerana sewa tapaknya telah dikurang kan..bg menarik minat warga selangor dan sekitarnya..tertarik ngan amalan membaca.... [nk kuar duit pon kedekut ek...aishhhmcm aku lah tu...bab beli buku am…

20-07-2007

Orang lain sibok pilih date santek2 utk di abadikan di majlis yg dinanti2kan sekali seumor hidup..tp berbeda dengan aku di mana......secara xsengaja....laling aku telah dikeluarkan dari *Tut* on 20-07-2007..makanya arini 20-07-2009..genap lah 2 tahun umornya hidop di samping aku...

To my Beloved Laling,

Happy Besdae & thanx 4 making me Kayap-e sudah.....owh duit ku melayang2... tapi xpe...ape saje utk mu..tapi plezz lah jgn nk meragam ok!

Nota kaki: asal besadae ko jek..aku kayap..asal 20-07 jek aku peneng ok!

Harry Potter & the Half-Blood Prince

Ape yang aku leh kate kan.. diz year nye citer *sigh* TAK SE-BEST Harry Potter and The GOblet of Fire... huhuhu aku masih merindui movie Harry Potter yg best mcm tu...yg byk gune magic..lawan sane sini..huh ke aku yg terlampau emosi utk citer yg aksi lebih? owh TIDAK jugak..tapi aku lebih akan mengatakan ianya BEST sekiranya....di kala aku kengantokan..tp aku mampoo utk tidak berasa ingin Lena di ulit mimpi ketika di dalam wayang. Ke aku semakin berumor maka nya hormon keghairahan tu kureng...hohoho [layan kan org mengantok yeeee]

Semangat jugak lah aku nk menonton kali ni sbb ni antara citer yg aku TungGU setiap taun...huh~

makanya...sabtu yg sangat produktif bg aku kan....sbb nye aku mampo bangun lambat..sbb nye aku tido yg amat lambat yeeeeee..kol 4am...tah ape aku buat tah....pehtu aku leh lupe aku bgn subuh ke idak..lawak jek..penat aku berpikir mase bgn tu...ahahaha ruper2 nye mmg aku bgn tp smyg dlm keadaan mamai + mate kelat..mane nk hengat kan...aku tau kesahihannya..di sebabka…

Semut vs Manusia

IMAN SEMUT....

Di zaman Nabi Allah Sulaiman berlaku satu peristiwa, apabila Nabi Allah Sulaiman nampak seekor semut melata di atas batu; lantas Nabi Allah Sulaiman merasa hairan bagaimana semut ini hendak hidup di atas batu yang kering di tengah-tengah padang pasir yang tandus. Nabi Allah Sulaiman pun bertanya kepada semut: "Wahai semut apakah engkau yakin ada makanan cukup untuk kamu".

Semut pun menjawab: "Rezeki di tangan ALLAH, aku percaya rezeki di tangan ALLAH, aku yakin di atas batu kering di padang pasir yang tandus ini ada rezeki untuk ku".

Lantas Nabi Allah Sulaiman pun bertanya: "Wahai semut, berapa banyakkah engkau makan? Apakah yang engkau gemar makan? Dan banyak mana engkau makan dalam sebulan?"

Jawab semut: "Aku makan hanya sekadar sebiji gandum sebulan".

Nabi Allah Sulaiman pun mencadangkan: "Kalau kamu makan hanya sebiji gandum sebulan tak payah kamu melata di atas batu, aku boleh tolong". Nabi Allah Sulaiman pun mengambil s…

Angin Kus-kus

tu dia.... seb bek aku xterlelap kat surau td..hehehee :P angin punye pasal...perut jadik senak...ni sbb tgk depa makan lunch td lah ..ahahaha alasan jek tu..pdhal mmg masuk angin lah kot perut ni...mlm smlm aku tibai roti jek sekeping..pehtu pg td juz minom air...gagah jugak nk puase...wargghhhhhh relax Yun...only 4days left if arini sukses...ahaks...aku budget aku lah yg ketinggalan keretapi bab mengqada' pose taun ni..ruper2 nye masih ade geng sekapal..hahaha yg mane lg lah....baru teringat nk ganti..heheehe kire aku baek skit lah ni...ni lah hazab nye ponteng lame sgt...mintak2 lah kesihatan aku di bulam pose taun ni baik2 aja...xmo dah azab ni...azab sakit laen..azab ganti pose ni plak laen....

Ape lah Dd masak arini..keji kan aku..asik buli si DD..ahaks..xpe DD koman2 skill memasak ko akan makin mantop...nnt promote lah kat sape2 kn...hahahaa xpe aku utamakan adik2 jalan ke alam bahagia dulu .. uwekkk :P ikhlas kah? ok..operate mate aku..tgk aku tipu ke idak... seyes lah..ras…

Mari Menabung

Pejam celik - pejam celik...huhu raya akan muncul kembali xberapa lagi..if dipanjangkan umo..maka kita bakal bertemu lagi dengan perayaan utk tahun 1430H... OMG! suppose not talk bout Raya dulu kan..kene PIKIR mcm ni...WOW, puasa dah nak sampai..but I xleh nk TIPO diri sndr ok! when raya nye alarm dah mula berbunyik kasik amaran per-1, & sebelom alarm reminder yg ke-2 muncul maka saya udah mule cuak....diz week i've to korek all my tabung tok renew roadtax + insurans for my Laling...owh owh laling ku..u owez make me fonen ok!.... xleh lah acc aku tu berisi RM byk2 sket...pantang ade...asik kene keluar jek..fouuhhh...

makanya, aku pon baru tersedor sbb aku dah short budget tok raya plak..kang ade menganga xdek budget lg tok beraya... akceli..raya bkn lah utk pembaziran but..normally, kite akan tukor baju baru kasut baru & ape2 yg abru on Raya..btol x? nak tukor di waktu2 baser adelah suatu perkara yg agak sukar utk di laksanakan..makanya..sekurang2 nya raya ade..maka dpt lah…

Mimpi Indah

wah tajok nye sangat lah jiwa-jiwa gitew...tp ni mmg hakikat nya... dah kate kalo realiti xdapek...jumpe dlm MIMPI pon jadiklah..even mimpi bersama org itu amat mengerikan..tp tetap mendapat status "MIMPI INDAH"...huhuhu :) lantakkan suke aku lah kan nk letak dia dlm kategori mane kn..

ekceli-NyeR malam tadi punye tido, aku mimpikan si Aariz Zafir...nak tau sape si Aariz Zafir ni...Sila lah Skodeng sini kalo nak tau gossip pasal aku kan... Amacam puas ati ngan gossip tu? sibok jek nak tau kan...si Aariz Zafir ni lom akil baligh lg ok tok di goss gass kan ngan aku..erm citer nye bermula begini....

pada suatu petang sabtu yg damai, aku ngan kawan baik ku si Mira telah merancang utk melawat si Zafir yg comel itu di Sepang. tiada perancangan yg khusus..maka nya kami guna kan istilah gamble...hohoho mmg sangat gamble yeaa..aku yg ingat2 lupe rumah nye di mana..tapi gagahkan jua utk serang lokasi terbabit...huhuhu kire perjalana dr KL-Nilai-Sepang mmg berjalan lancar...& dr inga…

Basi sudah~~~

O-o-O-o-O-o-O-O-o-O-o-O-o-O-O-o-O

another citer yg dah basi hu-hu-hu

I'm a bit Ma-las nak hupdate...actually ma-las nk karang citer pasal kawen mawen ni..non-ado idea plak...merapu tu aku suka lah..citer fakta ni..agak lembap plak otak aku berputar skrg nih...

Diz time turn si Bad plak...selamat dah menukar status dr Bujang kepada suami orang..huhuhu dah lah kene pg sorang-sorang..huh sangap...sbb Yam xdpt blk kg..layan kan ajo...OK nak tau kul bape aku smpai kat kenduri dia? hehehee 3pm ok...hahhaa seb bek lauk pauk ade lg..hehehe ayah siap sound kol bape dah ni baru nk g kenduri kawen? hehehe maybe ayah ku muskil & ingatkan aku tipo...tp aku ade agenda aku sndr kenapa & mengapa kan..hehehe

ok...semua disebabkan ini majlis sambut menatu..maka nya..kalo dtg awal lom tentu aku dpt jumpe pengantin kan..depa berarak kol 2pm...huh...pehtu kompem sibok makan beradap lah...posing2 lah kan..camne aku nk cilok tok jumpe pengantin...maka nya...aku decide kol 3pm lah aku g umah dia..al…

Tik Tok Tik Tok

Mate aku nih..cam nak tgk jam kat Taskbar PC aku ni jek...sbb bile aku tgk setelah aku rase lame sungguh bertapa di kusi nih tp jam baru menunjukkan 9.40am..pehtu bile aku tgk lagi jam di taskbar tu..baru kul 10.15am...damn!!!!! & now baru 12.06pm...haiyaaaaaaaaaaaa lame plak arini... aku dah xsabar nak balik nih..sbb aku dah xsabar nk jalan-jalan di pasor malam bawah rumah aku tu..huhuhu :p

Napsu..napsu..napsu..

dah mule menguasai otak aku...giller nye napsu..suke sangat goda otak aku nih..xbaek tau! dah lah bace blog membe2 semua citer pasal makanan...mmg patut napsu aku kuar tanduk tetibe kan... dah xleh nak dilampiaskan waktu Lunch ni..almaklom lah...sy sgt rajin + mulia arini sebabnya saya meneroskan usaha utk mengqada' kan puasa yg masih lom sampai ke had minimumnya...[waaaaaa rase nak meraung sbb byk lagi hokeh!]..kebetulan lah..

mule2 nk puji diri sndr..sbb aku terjaga dgn sndr nya b4 alarm aku berbunyik..di mana kul 5.05am mata aku dah celik..pelik jugak aku kan...dlm at…

Punca mengantok di pagi hari

First of all, thanx to Bumblebee coz berjaya membuatkan saya TAK TIDO semalam ketika dipertengahan perjalanan. & tak lupe jugak... syabas tu OPTIMUS kerana berjaya wat aku CUAK dalam perjalanan semalam siap tutup telinge ok! [mate xleh tutup kang melepas plak kn].


Nota Kaki: thanx to Transformers 2: Revenge of the Fallen coz berjaya membuatkan aku MENGANTOK tahap dewa-dewi pagi nims...:P & berjumpe lagi dalam harry potter...opppss silap...dalam Transformer 3 nanti k! [kompiden ade lagi nih]

Nota Tambahan: aku dah kate kan..akan ade Transformer 3...xcaye tgk sini. & nak tengaok ke semua gamba Autobots & Decpticons sila ke sini yea

------------------------------------------------------

malam semalam aku berjaya lah menonoton cerita kat wayang tanpa berkesempatan aku tido..tp terlelap bang seminit dua tu ade...huhuhu al-maklomlah..permulaan cerita kan agak lembap...but bila dah masuk bab ke-perwiraan OPTIMUS...aku nye mate dah start terjengil-jengil & terjojol-jojol...but…

Proses

Tiada kerja yang MUDAH
semua kerja kena ade PROSES
kalo xdek...
camne nk tau
ianya berjalan lancar ke idak..
& maybe..
kita ssh nak tau...
ape statusnya...
& lg ssh nak tau..dah siap ke belom sebenarnya..

SEBAB nya...
kite xtau...kite nk kerja tu berakhir macam mana
maka nya...ssh lah kite nk tau..bile kah kerja tu akan tamat

actually,
aku nih..lom dapat mood sebenar nk siapkan album
seb bek...
Mira jek...
senang citer...
ngan xdek PC
hahaha camne nk wat keje editing kan..
lawak jek..
terpakse lah pinjam DD nye lappy si bleki
or kene tgu balik melaka..baru leh buat..hahaha

tapi...semua nya in progress
don worry...
will work hard on it
tp...
shot outdoor xsetel lg.,..
haih@#!#

& arini .. kene postponed lagi..*haih*...xpe Mira kate xkesah..tp kesian lah kat dia kan...album dpt lambat....opppss album linda pon xsiap lg....hahaha masih dikedai..huk33

dah DAPAT

Kan aku penah merapu last week [ye ke last week..opps last 2weeks lah] pasal Story - Verangans aku nk bagi baju baru tok Mr. Nik aku...Sian BF aku..dia dah semput dok pakai baju yg sendat itew...maka aku yg pemurah setelah menimbang tara poket aku ngan kelonsong di bawah bantal aku...dan tabung MILO aku yg dah berjaya aku pecahkan maka nya...



dapat lah aku memiliki

SEBIJIK BAG berjenama BAGMAN sajok....

[pic tok BAG nnt aku upload..sbb xsempat lg even dah berminggu pon aku beli..kire citer dah basi pon...cume aku nye entry dlm status "Draft"..xsiap taip ruper nye..ngeh33]

Akan Datang

TUNGGGGUUUUUUUUUUUUUUU!!!

Buruk di hina, Baru di Puja

Resam duniawi.. yang buruk di caci..di hina...tapi yang cantek..yang baru...di puji..di puja... Itu lah adat... tapi..xdek yg lame..mane datang nya baru kan? :)

10 bulan yg lepas.... dia lah peneman setia kaki aku..xkire dikala hujan lebat maupon cuaca panas dering..dia lah peneman aku... lecak-banjir-selut semua dia harungi...tapi itu 10 bulan yg lepas lah...skrg dia dah xmamppoo nk harungi semuanya..disebabkan keuzuran yang xdpt dielakkan...dah berapa kali masuk sepital pon [dah lah xleh claim kan]..tp penyakit dia tetap datang kembali sehingga menyebab kan aku terpaksa memikirkan altanatif len utk menjimatkan kos maintenance dia yg amat tinggi..yolah sekali maseuk sepital kene RM3..kalo 10kali...dah RM30...leh beli sandle len kn..kn... huhuhu :p maka nya...aku pon wat keputusan drastik..utk menggantikannya dengan sesuatu yg baru....

makanya..dengan ini aku mengisytiharkan.......

GOOD BYE Cik CROCODILE
(cube korang tgk..bertapa u-zur-nya...dah mcm buaya lapar jek!)

dan ucapan SELAMAT DAT…

Kekeliruan

Setiap orang ade kelebihan & kekurangan masing-masing kan...

Kekurangan aku adelah...aku ni bengap sket...opsss..xdek lah bengap sangat...but i admit it ok! sebabnye...aku mengalami kekeliruan dalam otak aku ni kot..hehehe [ni kategori bengap ke..kalo keliru...jadik bengap..penah dengar ke?] ape-ape je lah....


maka nya..aku nak merapu lagi...layan kan citer kekeliruan aku ni yeaaaa..ahaks

Korang penah alami masalah seperti ni TAK?

aik...tanya tp xciter masalah nye ape dah...hehehehee...masalahnya adelah...aku tertukor name tok buah-buahan kat bawah ni....

suppose gamba kat bawah ni adalah Buah Pir kan...but i called it as Buah Lai...& yg buah lai sepatutnye..aku panggil...Buah pir...hehehe ade ke patut? patut lah..even dah tua ni pon..aku masih algi xleh nka tukor ok! sebabnye....aku ngak tahu...dah try,..but xleh..otak aku dah set tok kedua2 buah itu adalah sedemikian...

penah lah suatu ketika...aku dalam darjah 3 kot...g kedai buah2an..kat ujong pasir, melaka...alah kedai tu smpai…

Semalam..semalam...

"Special delivery..."

Itu lah ayat dia... Ha tauss takot kAn..aku lom ngamok lagi..ko dah takot..sian dia..ngeh32... Oleh sebab dia xdapat tido ngan tenteram kan...beberapa malam selepas kejadian... ha dengan di tambah cuak nye..sbb aku xpick up phone..padahal phone aku tertinggal kat OPIS yeaaa mase hari tersebut...tuhan saje jek menentukan perjalanan cerita jadik sedemikian kot.... dah lah dia call gune no opis..mane lah aku tau tu dia kan..lantakkan...xdek lah aku return call balik ke ape kn..hahahahaa baru ko rase CUAK ngan aku kan...RAsa-in ye!

ok...semalam dia cuti...utk edarkan kad..sbb nye kene ke Temerloh kate nye..sangat lah jauh kn...by pos udah le...tp maybe dia ade reason tersendiri kan....& petang dia dah sibok2 tny aku smpai umah kol brape...haih* xmenyempat...dtg lah malam ke ape kan... aku ckp smpai around 6.15pm tp sesampai kat bawah umah aku tu..dia dah dok tgu baik punye kat bawah flat tu ngan kapcai EX5 dia....huhuhu tp aku kene naik dulu tok smyg &…

Flat Screen

Santek kan design begini utk ruang tamu rumah...

tuan umah ni mmg sakan lah berabis,....

tapi kite xtau cerita di sebaliknya....

hehehehe



maka,

meh layan cerita disebalik nya pulerr....

jeng

jeng

jeng





.
.
.
.






tadaaaaa

ni lah cerita di sebalik tabir nya..ngeh33

Aku dah rase nak terBAKAR nih!

Apsal orang len yang nak kawen..aku plak yg kene soal siasat...

huwwwwwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

rase nak pg kat bukit gasing...& dok menjerit kat situ.... SEKARANG JUGAK!

Tolong lah korang.....

bukan aku yang nak kawen dengan dia ok! dia pon TAKMO kawen ngan aku...

TAPI....

apsal semua org dok tny aku....

aku TENSI ok!

tny pasal bakal isteri dia vagai...

ko hengat aku jage semua lipat tepi kain org ke...fouhhhhh!!!!

seyes..aku TAK TAU...bkn aku nak menipoo ke ape... mmg aku baek ngan dia..but xdek lah aku menyibok semua HAL peribadi dia...even dia nk kawen ni pon aku xpenah tny ok...& dia pon xbgtau aku lg..tp korang dah dpt jemputan....hakikatnya...AKU TAK TAU lagi ok!

nak kate ade persengketaan antara aku ngan dia...TAK DEK ok...kitaorg ok...tp tu lah hakikat nya...aku xpenah tny pasal kawen mawen ngan dia...tu yg dia xpenah citer kot..hohoho...

kalo korang nak tau jawapan... AKU TAK KENAL sape bakal isteri..cume aku tau lah name perempuan tu.. sbb penah ade dlm list dia ny…