Skip to main content

Posts

Showing posts from January 21, 2014

dating dengan si macho

kejap je dah besar..memang dialah tukang memekak kat rumah parents aku..kalau sehari dia tak dating..kompem sunyi..maka atuk dengan nenek boleh tidur dengan tenang dan berehat tengok TV tanpa gangguan..hahahahahaa
 si kaki pembodek, atuk memang kalah dengan dia..tapi dengan maklong..sorry eh, marah tetap kena marah...jeling tetap kena jeling...even dia memang takut sikit dengan aku..kah kah kah..tak boleh bagi muka sangat..kang mengada je lebih...



dan sekarang kat rumah aku dah bertambah budak lagi..anak busu aku..yg tua setahun dari si denial..marzuki namanya..maka si budak berlagak macho ni kerek sebab dah ada geng..cehhh si marzuki akan duduk kat rumah aku time bapak dia pergi kerja lah...kesiankan..kecik-kecik dah jadi anak yatim..memang berdikari betul adik-beradik dia..abg2 & kakak dia datang time makan sahaja sebab masing2 sekolah kan..

dan bertambah lah geng bertekak aku kat rumah tu bila aku balik....

Berjalan dan makan adalah perkara yang tidak boleh dipisahkan

Sekiranya dipisahkan..maka pincanglah aktiviti tersebut. Benda yang utama apabila berjalan adalah mencari port makan yang TERBAIK dan terkenal kat kawasan tu kan.

well aku pon terjebak dengan aktiviti macam ni sejak dulu kala lagi..takyah nak kata aku ni bukan jenis pemakan ke apa ke..Nampak nau temberang, tengok berat badan cukuplah..lebih-lebih lagi aku bukan jenis fussy bab makanan ni..aku bedal je..tak kena dengan tekak..maka sikit lah aku makan..kalau ngam ngan tekak..maka macam banyak je aku telan nanti..uhuhuhu

Ke penang ni tahun lepas cuti sekolah tengah tahun. aku join budak caldina konvoi..even aku xpakai caldina...aku bijak sikit, sebab muka tembok sikit dan kaki jalan sikit..maka dapat lah join derang ni..ahahahahaa... Lyza kan join club caldina...kah kah kah...aku tumpang dua kaki je dalam kete dia...tukang layan sembang dan tukang menceceh..mudah je tugas aku..

dan utk trip ni aku Berjaya lah naik parasailing ni..perghhh terbaik lah wok...impian since 2011 tu..hehehe and…