Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2010

Hati manusia Boleh berubah

Kalo aku bengang dengan bas, aku mula lah start kreatif utk mencoretkan rapuan aku tu dalam belog, tetapi, kebiasaan nya, tersimpan dalam draft aje lah...last-last aku delete, sbb dah selalu sangat idea tu muncul sekerat jalan jek, end up aku xdpt abiskan karangan budah darjah 3 tu. Malu kan. Bukan ape, nk buat ayat utk marah kat org dengan nada xberapa marah adalahs angat payah ok, di tambah lagi, nk mengarang sesuatu yg beremosi tetapi hendak menampak kan ianya tidak lah kurang ajar sgt .. adalah sangat sukar ok! dr aku menghamburkan kata2 gengster aku, lebih aku aku taip pahtu aku delete...hehehee

owh lupe, ade org kate aku ni gengster lagi sombong [aku xtau mane punye perumpamaan dia amik tah] maybe dia terasa hati aku kate malas nk layan dia berYM harini..keh keh keh....tu lah aku kate, hati manusia boleh berubah..... emosi aku serius xdek kene mengena ngan PMS ke ape. Hari ni mood aku maybe ok, esok nye mungkin xok kan. hehehe maybe harini aku rase best jek melayan si A, tetapi a…

5 Hari berlalu

Tu lah dia, name jek dok serumah. tapi percaya atau tidak, dah 5hari aku xbersua muka ngan Didi. Serius, mcm dia blk Telok jek, pdhal dia ade jek kat umah.

Org len selalu ingat aku ni mmg leh jumpe dia hari-hari sbb serumah, tapi SILAP ye kengkawan, dr khamis lepas aku xjumpe dia.

Khamis, aku smpai umah mlm, Didi dah pg keje, Jumaat pg plak, aku dah g keje baru dia balik. Lepas tu, balik keje aku teros blk melaka.

Sabtu plak, aku blk KL, sampai kerinchi dah kol 8.30pm, Didi dah pg keje tym tu. Erm ahad pg plak...seawal 8lbh pagi aku dah chow ke Ampang...Didi xsampai umah lg, Blk umah kol 8pm, mane nk jumpe sbb Didi dah pg keje kn..ater shift dia 8pm-8am, Kalo ptg ni xjumpe jugak...xtau lah nk kate ape..hahahaa

seolah-olah, dia sewa umah tym siang, aku plak sewa tym mlm..hahahahaa

Terpakse simpan gossip 5hari ni.....

Nota kaki: tabik spring sbb dia bertahan lagi ngan kerja Shift tu....kalo aku..dah lame aku bungkus baju balik kampung tolong ayah aku tanam keledek..keh keh keh

Sabtu yg mendung

Aku kat kampung ni, saje jek blk kejap..sbb mmg dlm plan minggu kene wajib blk kn...kang xjengah org kampung...rase ade bende jek xlengkap kan..ahaks...sementara menanti waktu nk belah balik KL ni..sempat lg online...ngeh33...pdhal tgh nk khatamkan BOF ni..yolah nk pulang kan DVD org tu blk kan...kang merindu plak tuan empunye DVD BOF ni kan...
au xmo cerita perihal hari ni..sbb xdek ape yg best..mak aku ngan sakan memasak.,.tah kuih tah lauk pauk ape tah...sbb umah maklong aku wat kenduri mlm ni..tp aku dah nk blk KL kn...so wat donno jek...td dah tlg kn..skrg tym melayan DVD...owh lupe...aku nk cerita pasal
Khamis lepas aku cuti. YEAY! tp sehari jek...kang cuti byk hari..susut plak bilangan hari cuti tu kan. ikot kan hati yg malas+ketiadaan mood, mau jek sambung jumaat tu..tp tu lah...aku masih sedar diri. NNt nak raya..nganga cuti dah abis..hehehee PDN MUKE kan.
Ok tujuan aku cuti adalah utk shoot gambar opis yg terletak kat sek.7, shah alam. Ekceli ni ni job membe aku..dia pass kat a…

Boring

Kehidupan yg Boring
Makin hari makin boring
Menu makanan pon nampak boring semuanya
Kurang makan tapi tetap berat badan xturun2!
Makin naik lg ade ler...tah bile nk berenti dr naik tah
Muke aku pon dah mcm muke ape tah...
nak kate muke boring..dah mmg mcm tu rupe aku..
tp ni mmg lg terok lah kn dr muke boring..dah mcm muke brape hari xtidor jek..
ngan mate yg sembap
nk kate xcukop tidor..rasenye normal jek waktu tidor aku
ke aku berpikir terlebey ketika tidor? hehehe :P
Disebabkan perasaan boring ni menular di seluruh tubuh badan aku ni...
tu lah penyebab ketiadaan entry dr sabtu lepas :D
Oklah nak sambung rase boring ni balik


Nota kaki: Esok mungkin TAK berapa boring kot

Sabah Bah [Hari Kelima]

Oleh sebab ini adalah hari terakhir, & tiada apa2 planning, makanya, pg tu kami kuar lambat sikit. sbb nak ke pasar filipin jek pon kan....

& dimulakan dengan breakfast dekat pasar besar KK [sebelah pasar filipin jek nih]. & semua makanan same jek setiap kedai...boring betul!
belasah jek ape yg ade kan..janji perut wa xmelagukan lagu hip hop..kang aku plak yg terhegeh2 ngan tarian inang plak...

dah setel makan, kami serang pasar filipin. mmg masih awal even dah 8.30am kan....org kedai kat pasar filipin baru nk basuh kedai mereka & lap2 cermin..huh..awal sgt rupernye kami....


& sesi memborong di pasar filipin tamat di tempat ikan masin .. hehehe sakan mereka ni borong..aku cume beli beberapa ketui fridge magnet, seketui keychain, seekor ikan terubuk masin & 2 bungkus kuih cincin..hehehe kedekut kan aku...ahaks....

oklah, kalo korang nk beli mutiara/gelang manik yg murah beli lah kat pasar malam or pasar yg dibuka pd waktu malam di tepi pantai..harga nye lebih murah &…

Sabah Bah [ Hari Keempat]

Seperti yg dirancang, hari keempat ni mmg akan ke pulau. Owh sebelom tu, utk entry hari ke-3, asal nye, kami plan utk ke Beaufort dengan menaiki keretapi dari Tanjung Aru, tetapi dek kerana keretapi masih belom beroperasi, tu yg menyimpang ke tambunan jadiknye..hehehe

ok berbalik pada cerita asal utk hari ke-4, pukul 7am, kami dah gerak ke Jeti. Seb bek aku dha brekpes minom air kotak Milo ngan roti 2 buku. hehehe yg lain2 terpakse brekpes kat Jeti yg mane kos dia amat cekik darah..nasib lah mereka kan..hehehe aku suh brekpes dulu kat mane2 kedai semua wat donno..almaklomlah semua xsabar nk sampai pulau tu aku rase..hehehe
odw nk ke Jeti, sepanjang jalan gaya tu ade Pasar Minggu. tapi dpt tgk jek lah..xsempat singgah...dah lah barang2 nya lagi murah dr tempat2 lain.serius lah, kalo korang pg ke sabah, singgah lah pasar minggu ni utk membeli belah..berbaloi2 sbb t-shirt kat sini mmg murah ok....Kat Pasar Filipin pon xdpt harga mcm kat Pasar Ahd tu.

oklah, sampai di jeti, servey2 harga tic…

Sabah Bah [Hari Ketiga]

Dari Rose Cabin, Kundasang kami gerak ke Tambunan utk melawat beberapa tempat di sana. Dalam pukul 7am, perjalanan kami yg lebih mencabar dari kedua-dua hari yg lepas. Serius jalan dia sangat lah....xtau nk kate mcm mane lg dah...alhamdulillah..kami selamat pegi & balik.

Sampai di Tambunan dalam pukul 9.00am, kami ke TVRC dahulu utk melihat ikan2 yg kebuluran..hehehe yuran dikenakan sebanyak RM2 utk org dewasa & Rm1.50 utk sebungkus makanan ikan...
tgk lah..ikan-ikan yg berebut nak makan...haih* kesian mereka ni..dah berapa hari xmakan kan...

oleh sebab kitaorg dah isi perut ngan air milo & roti sebelom bertolak...maka, xdeklah rase lapar kan..tetapi, kitaorg singgah jugak makan kat kedai makan yg terletak di Town Tambunan. Pekan dia sempoi jek..ala2 pekan koboi jek...tp cuaca kat sini mmg sangat panas!

Thanx to Aaron yg belanje weoll makan meggi goreng..hehehehe....
Setelah makan minom ala kadar [ala kadar ok! hehehe] kitaorg meneruskan perjalanan utk ke pusat Rafflesia yg ter…

Sleep Box

Aku dapat ni kat email. Ape Sleep Box ni? Style mcm 'vending machine' tp bkn utk menjuai makanan..tetapi..ala2 bilik tidur bergerak..even dia xbergerak cuma ia nya leh memudahkan bg org2 yg travel yg tidak berkesempatan nk carik hotel or maybe ketiadaan hotel yg kosong or mereka yg budget mcm aku [yoyo ooo jek aku ni..kompiden rege dia murah...aku xrase murah lah..tp aku xrase mahal setaraf hotel kan]
Dalam email ni kate, kat Dubai mende alah ni dah di letakkan kat train station, airport & etc

**Info**
Size: 2 m x 1,40m x 2,30m to sleep in comfort and security.
Cheap sleep in case of emergency for anyone rich or poor!!
No time wasted looking for a hotel
Designed to be installed at train stations and airports, and central public places or cities where accommodation is fully booked.
In tropical climate countries the sleeper box can be installed outdoors in main streets.
The space includes bed, linen, ventilation system, alarm. LCD TV, WiFi , space for your laptop and re chargeable…

Sabah Bah [Hari Kedua Bahagian 2]

Belah dari Poring hot Spring, Ranau. The driver bwk kami ke bengkel kereta sbb nk tukat break pad kereta dia tu...hehehehe maybe dah tym dia kene tukar...makanya, boring xtau watpe kat bengkel tu..kitaorg pon pandai2 lah carik aktiviti utk menghiburkan hati sndr..heheheh

nilah Gaya org-org sewel nak menceriakan diri sndr di kala cuaca panas dering.
Kejap jek pon sesi menukar break pad tu....& perjalanan diteruskan ke Sabah Tea farm. berpusing2 jugak lah driver tu dok mencarik tpt..hehehe tny org ni, di kate belah denu..org tu suh pusing blk..mau x kami pon berpusing2..huhuhu/.tp akhirnya, sampai jugak kami di Ladang Teh Nalupak.
Oleh sebab cuaca sangat panas, tokleh nk berlari2 posing hindustan dlm ladang tu...gehhehehhe carik lah hiburan di tepian sajek..ahaks
Oklah, malas nk citer sbb sakan nk bergambar...layan kan aje gamba-gamba ni....
Balik dr ladang teh, kire nk teros balik ke Rose cabin [tpt penginapan kami malam tu] tetapi driver tu beria ajak ke War Memorial yg terletak kat to…

Irfan Naufal

Akhirnya Angah dah ade name "Irfan Naufal" & Ibu boleh lah tersenyum gembira dengan pemilihan name ni. Tapi kesian kat Angah sbb ibu bgtau, tgn Angah yg dikatekan sakit & bengkak tu ruper2nye patah...setelah di Xray pagi td. Mr.Doc telah pon menyimen tangan angah. kesian angah..kecik2 dah kene simen..tp xpe...mase kecik ni senang baik sbb tulang masih lembut kan. Xpe angah..I know Angah seorang yg kuat & tabah..semoga cepat sembuh yeaaa....

Irfan Naufal = Bijaksana yg Dermawan [aku rase ni lah makne name ni]

Nota kaki: Xdapat lah aku gune name naufal tu di kemudian hari..hahahahaa...tp xpe...aku tido dgn senyuman semalam sbb name Naufal yg terplih..keh keh keh ... Comei ok name Naufal tu..Faizul sila lah akuinye...huhuhu :P

Lepak-lepak Manje Di Melaka

Weekend yg lepas aku balik ke Melaka selepas 4minggu xbalik kan. Kali ni, aku menumpang si Mir&Waf. Bertolah dr umah aku di Kerinvhi kol 10lbh malam, tapi singgah kat riang-riang restauran bagi menemani org yg ditinggalkan kekasih hati minom-minom sambil berceloteh..ahaks.

makanya, nk dekat kui 12am baru lah mira-wafi-adik mira-dan aku bergerak pulang ke Melaka. dalam perjalan, ketika kami baru melepas sempadan negeri melaka-negeri sembilan & di kilometer berapa aku dha terlupe..hehehe tp berhampiran signborad yg mengatakan Simpang Empat lagi 2KM jek... satu kejadia telah berlaku di mana, bonet depan kereta Mir-Waf telah terbuka lalu merempuh cermin hadapan & menghentam bumbung kereta...lalu

inilah rupe kereta mereka [gambar di ambil pg pagi nye..sebelom membuat report di Balai Polis melaka tgh]

"alahai kereta ku"

terokkan?
alhamdulillah kami semua selamay


sebelom sampai ke balai polis, kami singgah sarapan di D'Perigi Inn. berhampiran dengan bukit cina [carik sndr…