Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

Penat

Aku benar-benar memerlukan masa untuk tidur dengan lebih lame :P

Mata aku dah macam kelat, meleket..nak bukak ni pon..menggunakan kuasa dr extra bateri. Huh~ entah lah..lately mmg penat, keje plak, maybe nampak mcm biasa cuma kena byk berpikir sbb masalah tah ape2 jek :P Masalah luar kawalan..luar alam..luar petala, luar imaginasi, luar segala jenis luar!

Rase mcm nak hantar notis 24jam jek rasenya!

tp aku sedar...sape nak tanggungkan?

hehehe

ok dengan tidor mlm xcukup mengalahkan org baru lepas beranak & mak-mak yang dah 2-3org anak jek gayanya. Tapi tulah, di kala malam, aku ade kerja lain yg perlu di siapkan. Almaklumlah, ater wat keje part time, mmg lah kene korbankan masa sikit. Nak bangun pagi tu toksah cakap lah kan, dah lah weekend pon semendang jek kene korban kan masa rehat. Huh...memang hari ini aku sangat kelelahan di tambah seawal pagi dah letih ngan masalah train. I hate u train!. Dah tahap nak masuk fasa tersungkur depan PC dah ni. Pakai EYEMO pon mcm dah tak berkesan.. …

Sendiri CARI susah

Isnin lepas, aku dah buat satu kesilapan atas kelalaian sendiri. Makanya, bila sendiri buat salah, sendiri lah kena rela menganggungnya kan.

Kesalahan itu tidaklah besar mana, cuma ianya memang lebih besar dari kuman & ianya mungkin akan menjadi sesalan sekiranya ape yang dibayangkan menjadi kenyataan.

Aku mengaku aku ni bukan lah jenis yang terlampau teliti & tidak pula tergolong dalam golongan yg tidak teliti langsung kan. Cuma aku ni selalu masok golongan orang yang terlalai or terlepas pandang.

Ahad malam, problem aku tidak dapat tac yg direquest dr maybank2u...dah lah mengantok & penat, system tu plak buat hal. End up aku give up & terus tidur kepenatan.

dan paginya, aku terlambat bangun, xdek lah lewat mane..cuma jam dah nak ke pukul 7am..cuak aku sekejap. paham-paham lah kan..cuak sebab dah terlewat nak subuh & terlewat nak pergi kerja...kekeeke..sampai opis, nasib baik lom lewat lagi :) terus menyelesaikan kes tertangguh malam tadi..terpaksa menaip balik from t…

MASIH SUAMI-ISTERIKAH DI ALAM AKHIRAT KELAK?

Bace email pagi td...terjumpa sesuatu yg rasenya boleh dikongsikan bersama walaupon aku tau semua org dha tahu pasal ni..tp xsalah kan utk saling ingat mengingatkan kembali :)

1. Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin. Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin akan dikahwinkan oleh Allah SWT di syurga kelak dengan seorang lelaki di kalangan ahli syurga. Rasullullah SAW bersabda " Tiada si bujang di dalam syurga" (Muslim). Ini kerana ada juga lelaki belum berkahwin yang meninggal dunia.

2. Wanita yang meninggal dunia setelah diceraikan dan tidak berkahwin Sesudahnya. Wanita ini juga akan dikahwinkan oleh Allah SWT dengan lelaki daripada ahli syurga.

3. Wanita yang meninggal dunia sedangkan suaminya tidak masuk syurga. Begitu juga wanita yang meninggal dunia yang masuk syurga sedangkan suaminya tidak masuk syurga, akan dikahwinkan oleh Allah dengan seorang daripada lelaki yang masuk syurga.

4. Wanita yang meninggal dunia setelah berkahwin. Wanita ini akan berada bersama…

Genting

Seawal pagi jumaat, dpt panggilan dari membe aku...
Membe: Malam ni kau buat ape? Aku: erm, xdek ape..lepak kat umah ajelah Membe: Jom Naik genting Aku: Genting? Malam ni? Kol brape? Membe: Yolah, Genting lah...malam ni..dalam kol 9lbh Aku: Kau jemput aku ke? Membe: yupp..aku jemput kau kat umah lah... Aku: ok lah..mlm ni aku follow ko naik genting
dan sesungguhnya, membe aku tu adalah seorang wanita ye...aku bukan lah baik sangat...& aku takde lah jenis yg terlampau jahat pulak kan. Aku hny manusia biasa yang mencuba utk menjadi yang terbaik :)
Sebab ade org tersalah anggap..ingat aku nak gi dating kat genting...Gile apekahh.......kalo lelaki bukan mahram nak ajak tgk wAyang pon aku akan reka 20 ribu alasan kan..kan..hehehe ni kan naik genting
Erm tujuan lepak genting tu bukannya ape, cuma saje jek..membe aku nak belajar guna camera yang dia baru beli..makanya, aku lah jadik mangsa utk ajar serba sedikit kan...
kami sampai genting dalam 11lbh sbb nye lepas amik aku, kene amik lagi 3org membe…

Senyap

Semangat tu tah ke mana perginya. Mungkin keletihan tu masih terasa. Argghhh ni semua alasan sebenarnya. Atau ianya hanya disebabkan sikap diri sendiri yang cuba mencarik alasan :P
Ok, Kerja mengukur jarak + menilai kualiti batu-batuan di jalan TAR adalah KERJA yangsangat melelahkan. Tiada siapa yang perlu dipersalahkan. hehehe
Sabtu lepas, dek kerana melayankan Makayah sendiri yang mai KL semata2 nak ronda2 di Jalan TAR. Pada mulanya, aku ala2 malas lah jugak..tp mengenangkan sungguh lah jarang sekali mereka kemari utk berjalan..makanya layan kan aja....Best plak jadik Mak aku..sbb main rembat jek ape nak..org lain bayar..aku nye poket rabak..ayah nye poket pon bolos...huhuhu xpe..sekali sekala yg mmg sangat sekali sekala kot...
& hampir 4jam setengah yeeeeeeeeeeee sesi rondaan berlaku. Oleh sbb aku xdpt ape2 makanya...tiada gambar..tanda protes :P Nak makan pon kene beratur pjg...kat KFC nu...
Sampai kerinchi balik dah pukul 4.45pm....saje je aku tanya nak ke mana lagi...memandangka…

Sticky Mode [The Baju Kurung Online]

The Baju Kurung Online
Dear all,
aku dengan kawan aku Si Yam, kami ada menjual Baju Kurung Pelbagai corak + Jenis kain + pelbagai size. Sila lah jenguk ke "The Baju Kurung Online" utk melihat apa yang ada..hehehe.
Kalo berminat boleh lah roger aku.
Nota kaki: utk entry baru aku..sila jenguk ke bawah ye..hehehehe

Happy Birthday GGO

Seperti yang dirancang, perancangan ni pon secara spontan mase wedding SAZ&ADI aritu, di mana, GGO nak berkumpul utk adakan makan-makan yg kunun2 nye nk celebrate pasangan pengantin baru kan..erm setelah di persetujui..malam ni lah menjadi saksi..kehadiran hampir 80%..satu pencapaian yg agak baik :)
Secara tak sengaja aku terperasan akan ulangtahun GGO utk yg ke-2. Makany, di celebrate sekali pada malam tadi...erm sambil makan2 & berkongsi cerita...tujuan utama sebenarnye adalah utk bertukar2 gambar. Tetapi aku patut lah keluar kan ayat Neraka aku kat MImi...kekeke..."Laptop kampeni memang begitu" bagi yg basic jek..sume nye nk dissable kan..semua nk pakai password...nak bukak enternal hardisk aku nk kene masuk admin password..xkuasek aku nk melayan..ha rasa-in..xdapat copy gambar aku...lalallaa
Simple cake but penuh Makna :) Semoga persahabatan GGO terus kekal selamanya.. kerana GGO..adalah penyeri Gossip harian :0
Meh jemput makan.. sila bersila ye... meja makan xbeli lag…

Takziah pada mereka

kerana malapetaka yang menimpa rumah mereka. Tgh tadi, tym lunch aku ikut rombongan kak rozie & Mail melawat Husin & keluarga yang di timpa bencana ahad lepas. di mana, tempat kediaman mereka di jilat & dilapah oleh api.
Menurut cerita, asalnya dari rumah jiran mereka. Sebab musabab masih lom diketahui.
Keadaan rumah jiran yang punca kebakaran.
Rumah en husin dr hadapan. nampak macam xdek ape yg berlaku kan....
Ni bahagian dalamnya. Ini juga & juga ini Mmg teruk.
kebetulan mase hari kebakaran. Air pulak tiada di kawasan tersebut... semoga, en husin sekeluarga & jiran2 yg terbabit tabah & redha....semua yang terjadi ade hikmah nye..bersyukur sbb tiada kemalangan jiwa berlaku kerana kejadian berlaku pada pukul 1.50pm

Semoga semuanya selamat

baru kejap tadi, aku ngan Murni pergi melawat kak ida, exISD jugak..tp dia dah masuk department legal. & baru pg td dpt tau dia nk operate esok...Semoga semua nya selamat. Kami di sini...hanya mengutuskan doa...

Aku sampai menggeletar lah lutut..xleh nk bertahan lame..ape lah masalah aku ni kn..lemah semangat ke? ni lah penyakit yg aku waris dr bapak aku kot..kekeke siap kutuk bapak sndr..ahaks..
Nota kaki: Semoga kak ida selamat...& kuat semangat!

HR Steak House

Aku rase semua orang tau akan kewujudan tempat ni kan..aku jek yang gayat sbb baru sampai..almaklumlah..nak aku redah sndr tempat yg aku tak reti nak pegi...mcm kat kampung baru ni lah..aku mane lah reti nk pegi sndr kan.& lagilah xtau ape yg ade..even org kate mcm2 ade kn..didi perkenalkan bubur..maka aku kenal bubur...nasik lemak antarabangsa & nasik lemak bermacam2 lauk pon aku diperkenalkan oleh ex-opismate lame aku...depa xbawak..maka xjejak lah kaki kan..
Semalam, odw balik..nak hantar aku..owh lupa weekend aritu ade job wedding kat Rasa. kitaorg semua kelaparan..makanya, sara bg idea makan chicken chop kat Kg. Baru..aku on jek lah...ajak makan sate pon ok..wakakaka
kedai dia mudah jek..depan wisma hijrah...berhampiran ngan kolej pelajar UTM semarak.

menarik kan warna air ni...

cordon blue = RM 7.50 jek sedap uols...i suka sos dia..
Chicken chop = RM 6.50
Morocco Mix kot name dia = RM 11.++
Mushroon Soup = RM 3.50 semangkuk
Harga dia sangat lah berpatutan...& rasa dia pon sed…

Restoran Rose 911

Ok tadi makan ikut selera Negeri 9. Aku ikut nyiok kebana jek..dia & da geng nak survey tpt utk buat makan2 utk AJK perpindahan....

Kedai tu name dia Restoran Rose 911.

Sedap mmg sedap....sambal belacan dia...amik ko sampai kebas lidah aku..sbb pedas bebenor [kalo aku dah kate pedas...mmg pedas lah yeeee]

ok kalo rase nak cuba..serius mmg sedap gulai lomak dia.....

xsempat lah nk snap gambar kn...tp serius mmg sodap :)

Hati + Kaki

kalau semalam, aku mengalami pelbagai situasi....tapi harini lain pulak ceritanya.
Seawal pagi, hormon Adrenalin aku terpaksa dirembeskan dengan luar biasa. Semua ini kerana, kereta guwe tak berkunci..hahaha sendiri silap kan. Bayangkan lah betapa cuaknya aku, bukak sana sini cek segala,fouuuhhhh lega sebab tiada apa yang memuskilkan...macam mana lah aku secuai ini. padahal, kadang2 aku sanggup turun balik kalo rase tak best semata2 nk cek pintu kereta dah kunci ke idak...padan lah aku beria lock stereng...alhamdulillah...sbb dah lame giller xgune mende alah tu..tetibe rajin..hehehee tapi lagi alhamdulillah lah sbb kawasan rumah aku ni masih lagi selamat.
& tergerak hati nak drive pegi keje harini, tapi mengenang kan aku malas nk redah jem tym balik...hati agak berbolak balik..nak bawak ke tak..last2 xyah lah bawak...erm hazab nye sampai pd waktu balik...di mana tren buat hal & stuck di Masjid Jamek selama 2jam lebih..OMG, betis aku dah rase menegang tahap ape tah & buku lal…

Situasi

Ada beberapa situasi berlainan yang berlaku hari ni..di mana cerita situasi-situasi ini bermula begini
Situasi 1
Dah lambat pergi kerja, tren plak lambat macam haram....dah 7tren berlalu macam tu jek..makanya, aku dah membazir 40min kerna dok tercanguk menanti tren yang kosong/lengang sikit. Ni semua macam sardin! adoiyai....disebabkan itu, amik ko, aku masok opis kol 9am...eh eh awal lagi kan....hehehee [tp bengang lah sikit..sbb lenguh menunggu tren] xpasal2 kerja aku pagi tadi mengira tren yg terlepas....huh~
Situasi 2
Aku terlupa seluar aku ade poket. or maybe aku dah terbiasa pegang tiket tren tu kat tangan kot. Sampai kat hentian Pasar Seni, serius ramai giller umat yang berebut masuk dalam gerabak tren. walhal, tren tu baru nak lega setelah memuntahkan penumpang di stesen KL Sentral. Dan ketika penumpang berebut masuk di Pasar Seni tu, tiket di tangan aku melayang jatuh..lalu jatuh kat tangan anak pakcik&makcik ni..yeee anak dia comei, & mereka org seberang yg aku rase kaya…

Mr. Soljar & Mrs. Soljar [Entry Ke-3]

Pengantin & her bridemaid

Nyiok Kebana & Pengantin Akak dewMANdew & Raja Sehari Owh ni aku kompius...hehehe Didi Mimi & Sazz Owh bulatnye aku...bersama Ratu sehari Owh pura2 malu bergambar dengan Pengantin perempuan... Jijo meroyan di kala malam.. oppsss..org kompang dah balik lah us with her eldest sista sekejap jek makeup
the suasana peace dr Flower girl comel nk amik exam ke?