Friday, July 30, 2010

Penat

Aku benar-benar memerlukan masa untuk tidur dengan lebih lame :P

Mata aku dah macam kelat, meleket..nak bukak ni pon..menggunakan kuasa dr extra bateri. Huh~ entah lah..lately mmg penat, keje plak, maybe nampak mcm biasa cuma kena byk berpikir sbb masalah tah ape2 jek :P Masalah luar kawalan..luar alam..luar petala, luar imaginasi, luar segala jenis luar!

Rase mcm nak hantar notis 24jam jek rasenya!

tp aku sedar...sape nak tanggungkan?

hehehe

ok dengan tidor mlm xcukup mengalahkan org baru lepas beranak & mak-mak yang dah 2-3org anak jek gayanya. Tapi tulah, di kala malam, aku ade kerja lain yg perlu di siapkan. Almaklumlah, ater wat keje part time, mmg lah kene korbankan masa sikit. Nak bangun pagi tu toksah cakap lah kan, dah lah weekend pon semendang jek kene korban kan masa rehat. Huh...memang hari ini aku sangat kelelahan di tambah seawal pagi dah letih ngan masalah train. I hate u train!. Dah tahap nak masuk fasa tersungkur depan PC dah ni. Pakai EYEMO pon mcm dah tak berkesan.. Sampai kan nak setelkan isu pon aku dah jadik blur, xleh nk berpikir ngan waras ni..aduyai...masalah aku ni.

Nota kaki: tu lah sebabnya saya ada sedikit sifat malas mengupdate belog. kerana kepayahan berpikir dengan teratur utk menyusun ayat..sumtime dah type, tapi lain yg di pikir..lain plak ayatnye yang tercipta..kesudahannya, delete ajelah entry tu :) Sebenarnya, byk sangat benda yg nk di ceritakan..byk sangat nak dikongsikan..tapi....lupa kan ajelah!

Wednesday, July 28, 2010

Sendiri CARI susah

Isnin lepas, aku dah buat satu kesilapan atas kelalaian sendiri. Makanya, bila sendiri buat salah, sendiri lah kena rela menganggungnya kan.

Kesalahan itu tidaklah besar mana, cuma ianya memang lebih besar dari kuman & ianya mungkin akan menjadi sesalan sekiranya ape yang dibayangkan menjadi kenyataan.

Aku mengaku aku ni bukan lah jenis yang terlampau teliti & tidak pula tergolong dalam golongan yg tidak teliti langsung kan. Cuma aku ni selalu masok golongan orang yang terlalai or terlepas pandang.

Ahad malam, problem aku tidak dapat tac yg direquest dr maybank2u...dah lah mengantok & penat, system tu plak buat hal. End up aku give up & terus tidur kepenatan.

dan paginya, aku terlambat bangun, xdek lah lewat mane..cuma jam dah nak ke pukul 7am..cuak aku sekejap. paham-paham lah kan..cuak sebab dah terlewat nak subuh & terlewat nak pergi kerja...kekeeke..sampai opis, nasib baik lom lewat lagi :) terus menyelesaikan kes tertangguh malam tadi..terpaksa menaip balik from the beginning utk booking ticket flight tu, & di situ lah aku buat kesilapan, sbb terkocoh-kocoh dek kerana kelaparan & nak cepat siap.

Kesilapan aku adalah, aku tersilap masukkan nama salah seorang peserta, adoiyai! sengal sungguh aku..macam lah aku boleh terlupa nama kawan sendirikan....hai hai hai....maybe aku tengah mengelamun mengingatkan Mimi Spana kot..tu yang leh tergabung kan nama Si nik dengan Mimi spana..serius lawan....& nasib baik IC number dia betul...

jenuh lah aku call airsia...dah lah talian berbayar ye..RM1.95/min...mahal uols, rabak lah bill aku..menunggu sket punye lame kan...yg layan macam hampeh...suh aku fax kan jek IC number nnt dia proses. Aku tanya nak Att: kat siapa, dia kate xperlu, pelik ak..cuma letak booking number jek..aku pon fax kan lah setelah mendpt kan photocopy ic si nik tu. sampai lah selasa petang, aku tgk xberupdate jugak, aku call semendang kene TUNGGU. aku xmo lah bill aku melambung2..aku nekad ke KL Sentral utk selesaikan ape yang patut.

Makanya lepas kerje semalam, aku ke KL sentral, masa amik number, aku dpt angka giliran 1678 & mase tu baru no. 1436 [serius aku ingat ok], aku siap pergi sembahyang asar, baru gerak 1 no.haih..perut aku dah berkeriuk-keriuk bunyik nih..aku pon pergilah mencekik kedarah dulu..adelah dalam 45min aku makan..sampai balik..huh baru 20lebih gerak..dah nak giveup pon ye jugakk..tp malas nak datang lg punye pasal, tunggu jek lah,

lepas tu ade lah sorang mamat ni dah xlarat nak menunggu telah offer number dia kat aku, aku pon amik jek lah kan...no dia 1498, huh....mase tu baru kol 6.30pm, makanya aku terus berdiri menunggu dengan sabar. huh...lepas 45min baru sampai no tu..akhirnya, xsampai 3min masalah tukar name tu setel..& tiada bayaran di kenakan sbb no ic nye betul..kekekekekee

MAKANYA, setel masalah betulkan ejaan nama. dan jangan ulangi kesilapan begini pada masa akan datang,

kalau ada masalah ngan tiket Airasia sila lah call

600 85 9999 (Premium Customer Service Line)
Operating Hours: 7am - 7pm
Available from Malaysian telco – Telekom, Celcom, Maxis & DiGi
Charge: RM 1.95 per minute

diingatkan RM1.95/minut yeee kengkawan. kalo tak sila ke kaunter yang berhampiran, Setau aku kaunter dia yang mudah di KL Sentral, LCCT, Subang aiport & Berjaya groups building..maybe dekat times square.

Nota kaki: sangat mudah membeli tiket flight dengan maybank2u...huhuhu

Tuesday, July 27, 2010

MASIH SUAMI-ISTERIKAH DI ALAM AKHIRAT KELAK?

Bace email pagi td...terjumpa sesuatu yg rasenya boleh dikongsikan bersama walaupon aku tau semua org dha tahu pasal ni..tp xsalah kan utk saling ingat mengingatkan kembali :)

1. Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin. Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin akan dikahwinkan oleh Allah SWT di syurga kelak dengan seorang lelaki di kalangan ahli syurga. Rasullullah SAW bersabda " Tiada si bujang di dalam syurga" (Muslim). Ini kerana ada juga lelaki belum berkahwin yang meninggal dunia.

2. Wanita yang meninggal dunia setelah diceraikan dan tidak berkahwin Sesudahnya. Wanita ini juga akan dikahwinkan oleh Allah SWT dengan lelaki daripada ahli syurga.

3. Wanita yang meninggal dunia sedangkan suaminya tidak masuk syurga. Begitu juga wanita yang meninggal dunia yang masuk syurga sedangkan suaminya tidak masuk syurga, akan dikahwinkan oleh Allah dengan seorang daripada lelaki yang masuk syurga.

4. Wanita yang meninggal dunia setelah berkahwin. Wanita ini akan berada bersama suaminya di syurga kelak sekiranya suaminya masuk syurga.

5. Wanita yang kematian suami dan tidak berkahwin sesudahnya. Wanita ini akan tetap bersama suaminya yang dikahwini di dunia sekiranya suaminya masuk syurga.

6. Wanita yang kematian suami dan berkahwin sesudahnya Wanita yang kematian suami dan berkahwin lain akan bersama lelaki yang terakhir dikahwininya di dunia tidak kira berapa kali di aberkahwin. Suami yang terakhir adalah suaminya di syurga sekiranya suami itu menjadi ahli syurga.


Rasullullah SAW bersabda. "wanita adalah kepunyaan suaminya yang terakhir". "wahai tuhan ku tak layak kesyurgamu ...namun tak pula aku sanggup keNerakamu....kami lah hamba yang mengharap belas darimu ...."ya allah jadikan lah kami hamba2 mu yang bertaqwa..ampunkan dosa2 kami .kedua ibubapa kami .dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia"

Sunday, July 25, 2010

Genting

Seawal pagi jumaat, dpt panggilan dari membe aku...

Membe: Malam ni kau buat ape?
Aku: erm, xdek ape..lepak kat umah ajelah
Membe: Jom Naik genting
Aku: Genting? Malam ni? Kol brape?
Membe: Yolah, Genting lah...malam ni..dalam kol 9lbh
Aku: Kau jemput aku ke?
Membe: yupp..aku jemput kau kat umah lah...
Aku: ok lah..mlm ni aku follow ko naik genting

dan sesungguhnya, membe aku tu adalah seorang wanita ye...aku bukan lah baik sangat...& aku takde lah jenis yg terlampau jahat pulak kan. Aku hny manusia biasa yang mencuba utk menjadi yang terbaik :)

Sebab ade org tersalah anggap..ingat aku nak gi dating kat genting...Gile apekahh.......kalo lelaki bukan mahram nak ajak tgk wAyang pon aku akan reka 20 ribu alasan kan..kan..hehehe ni kan naik genting
Erm tujuan lepak genting tu bukannya ape, cuma saje jek..membe aku nak belajar guna camera yang dia baru beli..makanya, aku lah jadik mangsa utk ajar serba sedikit kan...

kami sampai genting dalam 11lbh sbb nye lepas amik aku, kene amik lagi 3org membe aku punye kawan plak..hehehe mereka tu saje jek nak bergambar sebenarnye...kire pergi bertujuan nak bergambar..tp serius sejuk giller..kekeke

takde plan tido ye...sbb masing2 kene blk awak kerana esoknya, aku nak follow si Gonges+Sara shoot wedding & mereka yg lain tu nak naik ke broga lepas subuh...makanya, kol 2am..kitaorg turun...

owh yg join aktiviti sengal ni cuma 5org..& kesemua nya perempuan... Tukang amik gambar, aku, Peah [name dia sebenar ntah le], kasmah, & yana.

odw balik..aku sedap jek membute..wakakaka pdn muka ngan driver lah kn..hak33...alhamdulillah kami selamat pergi & balik utk aktiviti sengal ni :)...oleh sebab xdek arah tujuan..makanya, cuci mata ajelah..serius ramai gillak org...

Tuesday, July 20, 2010

Senyap

Semangat tu tah ke mana perginya. Mungkin keletihan tu masih terasa. Argghhh ni semua alasan sebenarnya. Atau ianya hanya disebabkan sikap diri sendiri yang cuba mencarik alasan :P

Ok, Kerja mengukur jarak + menilai kualiti batu-batuan di jalan TAR adalah KERJA yangsangat melelahkan. Tiada siapa yang perlu dipersalahkan. hehehe

Sabtu lepas, dek kerana melayankan Makayah sendiri yang mai KL semata2 nak ronda2 di Jalan TAR. Pada mulanya, aku ala2 malas lah jugak..tp mengenangkan sungguh lah jarang sekali mereka kemari utk berjalan..makanya layan kan aja....Best plak jadik Mak aku..sbb main rembat jek ape nak..org lain bayar..aku nye poket rabak..ayah nye poket pon bolos...huhuhu xpe..sekali sekala yg mmg sangat sekali sekala kot...

& hampir 4jam setengah yeeeeeeeeeeee sesi rondaan berlaku. Oleh sbb aku xdpt ape2 makanya...tiada gambar..tanda protes :P Nak makan pon kene beratur pjg...kat KFC nu...

Sampai kerinchi balik dah pukul 4.45pm....saje je aku tanya nak ke mana lagi...memandangkan aku akan ikut mereka pulang ke kampung kerana aku dah berjanji ngan kawan aku yg aku nk teman kn dia jumpe ngan Pak Andam dia mase ahad petang...& akan pulang ke KL ngan dia :D

& Ayah aku decide nak singgah IKEA..singgah ok..tp hakikatnya...kol 8lbh malam jugak baru reti nak belah dr IKEA....Ater nye nak jalan2 tgk barang jek..tp jgn harap lah kan....2beg IKEA jugak lah ayah aku beli..wakakaka beli beg jek ke..owh tidak...byk jugak lah mereka ni rembat...seb bek tym nak bayar....hahahha ayah aku hulurkan wang....selamat poket aku dr terus rabak....mungkin dia nampak muke aku kelat sangat kot tym nk bayar..wakakakaa [tp serius aku mmg dah agak bolos budget nih...nak menunggu 8hari dengan penuh debaran..damn..8hari ok!] 10q ayah sbb memahami...huhuhu

& mlm tu blk mlk..aku nyenyak tidur kat seat belakang..kurang asam nye anak kan...kekekke & ayah aku plak gigih nak dinner kat melaka dekat kedai D'Nangka [tah ape lah yg best kan kedai ni]...cett kebulur aku dibuatnye....sampai D'Nangka...not bad lah kedai dia..menarik...keliling pokok nangka yg berbuah lebat...huhuhu.....makanan..biasa2 ajelah..tp mmg selalu nye ramai jek org..maybe sbb kat situ Wifi FREE kot...tu org suka lepak.

^_* ok lah..mate masih berat....ting tong jek...mcm org buat marathong KL-Putrajaya...nite semua....

Sticky Mode [The Baju Kurung Online]


Dear all,

aku dengan kawan aku Si Yam, kami ada menjual Baju Kurung Pelbagai corak + Jenis kain + pelbagai size. Sila lah jenguk ke "The Baju Kurung Online" utk melihat apa yang ada..hehehe.

Kalo berminat boleh lah roger aku.

Nota kaki: utk entry baru aku..sila jenguk ke bawah ye..hehehehe

Friday, July 16, 2010

Happy Birthday GGO

Seperti yang dirancang, perancangan ni pon secara spontan mase wedding SAZ&ADI aritu, di mana, GGO nak berkumpul utk adakan makan-makan yg kunun2 nye nk celebrate pasangan pengantin baru kan..erm setelah di persetujui..malam ni lah menjadi saksi..kehadiran hampir 80%..satu pencapaian yg agak baik :)

Secara tak sengaja aku terperasan akan ulangtahun GGO utk yg ke-2. Makany, di celebrate sekali pada malam tadi...erm sambil makan2 & berkongsi cerita...tujuan utama sebenarnye adalah utk bertukar2 gambar. Tetapi aku patut lah keluar kan ayat Neraka aku kat MImi...kekeke..."Laptop kampeni memang begitu" bagi yg basic jek..sume nye nk dissable kan..semua nk pakai password...nak bukak enternal hardisk aku nk kene masuk admin password..xkuasek aku nk melayan..ha rasa-in..xdapat copy gambar aku...lalallaa
Simple cake but penuh Makna :)
Semoga persahabatan GGO terus kekal selamanya..
kerana GGO..adalah penyeri Gossip harian :0

Meh jemput makan..
sila bersila ye...
meja makan xbeli lagi :P

Aik segan2 plak nak potong cake..xpe take turn lah kan..
next tym...
org lain plak..
kesian org yg besdae nye June & julai..mengaga xdpt potong cake..kekkee

Me & sharna kebana

Pantang nmpk camera

eleh pura-pura xnampak..dphal muka dah kontrol ensem abis dahh tu

aik berbunga riang nampak
al-maklomlah..akhirnya..dpt jugak ddk bersebelahan ngan abg soljar pujaan dlm mimpi..oppsss* matilewakulepasnikenelaghabalikngankakgeenanti

sokmo berantakan tetapi kekal bersama
baserlah abg..mestilah mengalah ngan adik

owez pose terbaik..
xpe nnt aku nk try candid yg xberapa OK utk di upload dlm entry khas..jaga2 kamu yaaa

balas dendam balik sbb tym kenduri sazz lupa nak bergambar ber3
terlepas 1 koleksi daahhh

Masing2 cuba utk berkelakuan sibuk..
sibuk ngan dunia masing2

melayan gambar yg ada..sambil buat script sendiri..
choiiii
nak terkucil aku gelak

ni jek yg tinggal...

owh ade jugak cendera mata dr pasangan pengantin..THANX ALOT!

Kisah kantoi yang disengajakan hari ini adalah....

Satu - saja jek beli hadiah utk pasangan pengantin tapi xbalut..bg alasan senang xpayah menyusahkan pengantin nak merabak2 kan kertas tu...pdhal nk kaber sbb terlupe
Dua - beli kad tapi terlupe nak sign..last2 kantoi sbb sign depan pengantin..serius mmg xnak suprised..sengaja jek nk buat depan dia :P
Tiga: ok lah wa nak tido..mengantuk sudaaaa...

Nota kaki: gut 9te semua...

Tuesday, July 13, 2010

Takziah pada mereka

kerana malapetaka yang menimpa rumah mereka. Tgh tadi, tym lunch aku ikut rombongan kak rozie & Mail melawat Husin & keluarga yang di timpa bencana ahad lepas. di mana, tempat kediaman mereka di jilat & dilapah oleh api.

Menurut cerita, asalnya dari rumah jiran mereka. Sebab musabab masih lom diketahui.

Keadaan rumah jiran yang punca kebakaran.

Rumah en husin dr hadapan.
nampak macam xdek ape yg berlaku kan....

Ni bahagian dalamnya.
Ini juga
& juga ini
Mmg teruk.

kebetulan mase hari kebakaran. Air pulak tiada di kawasan tersebut...
semoga, en husin sekeluarga & jiran2 yg terbabit tabah & redha....semua yang terjadi ade hikmah nye..bersyukur sbb tiada kemalangan jiwa berlaku kerana kejadian berlaku pada pukul 1.50pm

Monday, July 12, 2010

Semoga semuanya selamat

baru kejap tadi, aku ngan Murni pergi melawat kak ida, exISD jugak..tp dia dah masuk department legal. & baru pg td dpt tau dia nk operate esok...Semoga semua nya selamat. Kami di sini...hanya mengutuskan doa...


Aku sampai menggeletar lah lutut..xleh nk bertahan lame..ape lah masalah aku ni kn..lemah semangat ke? ni lah penyakit yg aku waris dr bapak aku kot..kekeke siap kutuk bapak sndr..ahaks..

Nota kaki: Semoga kak ida selamat...& kuat semangat!

HR Steak House

Aku rase semua orang tau akan kewujudan tempat ni kan..aku jek yang gayat sbb baru sampai..almaklumlah..nak aku redah sndr tempat yg aku tak reti nak pegi...mcm kat kampung baru ni lah..aku mane lah reti nk pegi sndr kan.& lagilah xtau ape yg ade..even org kate mcm2 ade kn..didi perkenalkan bubur..maka aku kenal bubur...nasik lemak antarabangsa & nasik lemak bermacam2 lauk pon aku diperkenalkan oleh ex-opismate lame aku...depa xbawak..maka xjejak lah kaki kan..

Semalam, odw balik..nak hantar aku..owh lupa weekend aritu ade job wedding kat Rasa. kitaorg semua kelaparan..makanya, sara bg idea makan chicken chop kat Kg. Baru..aku on jek lah...ajak makan sate pon ok..wakakaka

kedai dia mudah jek..depan wisma hijrah...berhampiran ngan kolej pelajar UTM semarak.


menarik kan warna air ni...


cordon blue = RM 7.50 jek
sedap uols...i suka sos dia..

Chicken chop = RM 6.50

Morocco Mix kot name dia = RM 11.++

Mushroon Soup = RM 3.50 semangkuk

Harga dia sangat lah berpatutan...& rasa dia pon sedap...[ni pada aku lah..lain tekak lain citarasa, dr aku melantak cordon blue kat SC..bek layan kat sini jek..murah sket,..kekeke giller kedekut kan aku]. Rase nya nak ajak si gonges & sara dtg mentekedarah kat sini lah...

Nota kaki: Serius kekenyangan org yg kelaparan semalam..huhuhu

Restoran Rose 911

Ok tadi makan ikut selera Negeri 9. Aku ikut nyiok kebana jek..dia & da geng nak survey tpt utk buat makan2 utk AJK perpindahan....

Kedai tu name dia Restoran Rose 911.

Sedap mmg sedap....sambal belacan dia...amik ko sampai kebas lidah aku..sbb pedas bebenor [kalo aku dah kate pedas...mmg pedas lah yeeee]

ok kalo rase nak cuba..serius mmg sedap gulai lomak dia.....

xsempat lah nk snap gambar kn...tp serius mmg sodap :)

Friday, July 9, 2010

Hati + Kaki

kalau semalam, aku mengalami pelbagai situasi....tapi harini lain pulak ceritanya.

Seawal pagi, hormon Adrenalin aku terpaksa dirembeskan dengan luar biasa. Semua ini kerana, kereta guwe tak berkunci..hahaha sendiri silap kan. Bayangkan lah betapa cuaknya aku, bukak sana sini cek segala,fouuuhhhh lega sebab tiada apa yang memuskilkan...macam mana lah aku secuai ini. padahal, kadang2 aku sanggup turun balik kalo rase tak best semata2 nk cek pintu kereta dah kunci ke idak...padan lah aku beria lock stereng...alhamdulillah...sbb dah lame giller xgune mende alah tu..tetibe rajin..hehehee tapi lagi alhamdulillah lah sbb kawasan rumah aku ni masih lagi selamat.

& tergerak hati nak drive pegi keje harini, tapi mengenang kan aku malas nk redah jem tym balik...hati agak berbolak balik..nak bawak ke tak..last2 xyah lah bawak...erm hazab nye sampai pd waktu balik...di mana tren buat hal & stuck di Masjid Jamek selama 2jam lebih..OMG, betis aku dah rase menegang tahap ape tah & buku lali nye skrew mmg rase nak tercabut semuanya, tren yg penuh dengan org & kene berdiri & tidak bergerak......aku rase nak jek menapak balik kerinchi....huh~ announcement pon leh wat darah aku menyirap...dr kate sejam..tambah 30 min..& tambah lg 30 min....serius lah...pd mereka yg xsemayang asar lg..mcm mane lah kn..sbb tren tu start stuck jam 5.40pm, & boleh jalan kembali pd waktu 7.58pm...bayang kan lah yeeee kawan2......sbb tu aku lagi suka ke CP Tower...hehehe

Malam ni kene rendam kaki ngan air suam + garam.....serius...lenguh nye masih terasa hingga kini.....lalu kat pasar malam pon aku berselera tgk makanan...sungguh pelik..sbb nk cepat sampai rumah & baring utk lurus kan pinggang....

owh dalam selama 2jam lebih dlm tren adalah adegan budak ni ngorat si kakak..lawak jek..sbb mintak acc FB...budak2...tersengeh jugak aku dok dengar ayat dia mengayat..kekekee...lagi satu kisah....tym tren dah ok...nak masuk dlm tren balik..adalah sorang OKU yg pakai wheel chair masuk...bau dia..tuhan sajalah yg tau...penah bau Todi x? ha tu lah bau...semua org hormat lah kn..sbb OKU..tp dlm tren dia buat perangai ok..nak muntah segala lah..ngan hembus hingus lah..aiyooooooooooooo seb baek aku pandai cermin pintu jek....cium cermin tu bau lg best kot...serius kuat giller bau todi tu..ade kakak sorang tu mmg nk termuntah dah..seb baek lah org tu turun kat KL sentral....fouuhhh lega....serius lagi jauh perjalanan..lagi byk ragamnya...serius lah......kaki guwe lenguh bangat ni! hehehehehe

Nota kaki: Gute 9te semua....kene tido lambat sbb nk tgk Dimas..td dah termiss kn..huk22

Thursday, July 8, 2010

Situasi

Ada beberapa situasi berlainan yang berlaku hari ni..di mana cerita situasi-situasi ini bermula begini

Situasi 1

Dah lambat pergi kerja, tren plak lambat macam haram....dah 7tren berlalu macam tu jek..makanya, aku dah membazir 40min kerna dok tercanguk menanti tren yang kosong/lengang sikit. Ni semua macam sardin! adoiyai....disebabkan itu, amik ko, aku masok opis kol 9am...eh eh awal lagi kan....hehehee [tp bengang lah sikit..sbb lenguh menunggu tren] xpasal2 kerja aku pagi tadi mengira tren yg terlepas....huh~

Situasi 2

Aku terlupa seluar aku ade poket. or maybe aku dah terbiasa pegang tiket tren tu kat tangan kot. Sampai kat hentian Pasar Seni, serius ramai giller umat yang berebut masuk dalam gerabak tren. walhal, tren tu baru nak lega setelah memuntahkan penumpang di stesen KL Sentral. Dan ketika penumpang berebut masuk di Pasar Seni tu, tiket di tangan aku melayang jatuh..lalu jatuh kat tangan anak pakcik&makcik ni..yeee anak dia comei, & mereka org seberang yg aku rase kaya. Dengan sopan aku tanya "Uncle, tiket di tangan anak uncle ni family uncle punya ke?" dan aku hanya diberi jawapan mata terbeliak saja....& aku ulang lagi..."tiket tu, anak uncle punya ke? saya punya tiket terjatuh kat atas tangan anak uncle & i think dats mine" boleh plak org tua tu jawab. "Tak, ini tiket kami punya" adoiyai...giller keras jawapan ko...tp bila masa plak anak ko yg kecik tu kene bayar duit tiket...sengal...nak tak nak..terpaksa lah buat muka seposen depan abg polis bantuan tu cakap tiket terjatuh..huh~

Situasi 3

Rase cokelat bertukat menjadi rasa kelapa. Singgah Kedai roti, tapi blh plak aku nak amik roti perisa cokelat, tapi roti lain plak yg aku capai...adoiyai...nak tak nak tolan ajelah..sbb dah sampai opis baru perasan...huh~

Situasi 4

Odw balik...tgh syiok jln-jln merentasi kedai2 dlm KLCC tu...aku terpeleut depan brother hensem..aku rase..kalo korang tgk..xdek lah hensem mane...boleh lah tahan..cume aku hanya......mampu sedekah sengeh kerang busuk [aku anggap jek dia suami org!]! Damn! jatuh saham I harini...seb baik boleh jln dengan normal lagi...huh! rase nk pg kedai kasut beli kasut baru jek...tapi ape kene mengena ek..xlogik.....dan sangat membazir :P

Situasi 5

Ramai plak org harini masa aku nak naik lift kat umah. ade lah dlm 7org. kire 5perempuan & 2lelaki. Tiada lelaki hensem ye...semua tu suami org aku rase..wakakaa....owh bukan pasal lelaki yg aku nk cerita.....mula2 aku hangin sbb ting 3 pon naik lift....& mase Lift tu tutup..tibe2 ade satu bunyik......yg mcm baser aku dengar...tapi di mana yaa........bunyik nya begini....


prrrrrrrooooooooooooooooooottttttttttttt

tapi.....bunyik dia tidak sepajang harakat tu....cuma

prrrrrroooooot

ok....kentut dalam lift tu TAK salah ye...tapi menjadi kesalahan bilamana..lift tu penuh ok! nk teka sape pon payah sbb ramai sgt.....pencemaran bunyik tu boleh di maafkan lagi.....tapi bilamana, bunyi bergabung dengan bau....wa talak tahan ok! serius...rase nk pengsan..xpasal2..aku turun jek kat ting 7 & naik tangga sampai ting 11...sungguh biadab...kalo xleh tahan pon..kepit lah sket..sampai ke tingkat ko kan....lepas tu nk lepas ke ape pon xpe...sbb ruang terbuka kn...sampai umah aku terpikir..mesti org tu brekpes makan roti separuh masak 4bijik ngan kicap...huh~

Situasi 6

Aku berniat nak tido awal malam ni sbb terbaca status kawan aku kat FB yg mengingatkan malam ni adalah malam jumaat...aiyooooooooo

Monday, July 5, 2010

Mr. Soljar & Mrs. Soljar [Entry Ke-3]




Pengantin & her bridemaid


Nyiok Kebana & Pengantin
Akak dewMANdew & Raja Sehari
Owh ni aku kompius...hehehe
Didi Mimi & Sazz
Owh bulatnye aku...bersama Ratu sehari
Owh pura2 malu bergambar dengan Pengantin perempuan...
Jijo meroyan di kala malam..
oppsss..org kompang dah balik lah
us
with her eldest sista
sekejap jek makeup

the suasana
peace dr Flower girl
comel
nk amik exam ke?
nmpak aje camera
berpura2 serius
owh sungguh touching ketika ini
see their smile...same :D
betul kan?
Pengantin & Family Lelaki
Pengantin & Family perempuan
Owh pengantin lame vs Pengantin Baru
The siblings
owh bersama abg pedang...
ni bersama us - GGO's
pantang lah mereka ni..lain di suruh..lain yg di buat :P

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...