Skip to main content

1st quarter 2017

Angan-angan tahun 2017 ini nak lebih relax dari segi kehidupan kerja dan harian. Nak banyak masa bersama keluarga dan rakan-rakan sebab 2015 dan 2016 rasanya lebih 150% dari kudrat diberi kepada kerja sahaja. Yang penting untuk kesihatan diri.. Tak cukup tidur dan rehat ni sangat membebankan badan sahaja.

1st quarter menunjukkan belum berjaya lagi..

Boleh mencuba utk 2nd quater 2017...insyallah dipermudahkan.

Tahun 2016 ada 2 entry je :(. Hope ini bukanlah the only entry utk 2017 :D

dan TO DO LIST dari 2015 nak ronda semenanjung dengan keretapi hope dapat dilaksanakan pada tahun ini. Insyallah

---------------------------------------------



Topik hangat beberapa minggu kebelakangan ini.



KALAH VS MENGALAH.

setiap orang ada pendapat sendiri kan...utk diri sendiri..aku prefer mengalah sebab ia lebih menenangkan. hehehe Janji boleh menggembirakan semua orang termasuk diri sendiri. Dan disamping itu, dapat menundukkan sikit EGO dalam diri sendiri. yes part of to do list 2017, untuk tune EGO dalam diri untuk keselesaan orang sekeliling.

Kalah tu agak menyakitkan.

so sebelum sakit, better bertenang-tenang sahaja.


dan mungkin perlu dipertimbangkan...haha sebab rasa macam PELIK boleh bertahan lima ..ya 5 tahun..tapi ini macam angan-angan jelah sebab skop sekarang dah kecil sikit..kena cari lokasi yang berhampiran..akak kan tak larat nak redah traffic dekat KL ni.





Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…