Skip to main content

Happy Birthday Wafi

Happy Birthday to you Happy Birthday to you Happy Birthday to Wafi Happy birthday to you

Happy Birthday to you Happy Birthday to you Happy Birthday to Wafi Happy birthday to you





4.00pm
, Ahad @ Sg. Merab, bangi....berlangsunglah Masjlis Ulang Tahun Ke-3 Aniq Wafi bin mohd Saufi anak sulung kepada Nurhaida & Mohd Saufi :)

Birthday si Wafi ni sebenarnya, 17-03 yg lepas, tp mama & papa dia nak buat makan2 sket..sambil2 tu leh lah kumpul2 kan rakan2 semua kan...[rakan2 makpak nye tau..rakan2 anak nye tah ke mana..hehehe]

the cupcakes ni hasil dari [Kak Mel] exopismate aku dulu jugak..if berminat nak order..sila lah ke blog dia tgk contact number dia yeaa...huhuhu & the cake ade 2 bijik..tp lagi sebijik aku lupe nak snap sbb letak kat luar kan...hehehehe...

to Wafi yang hensem bergaya "Selamat Ulang Tahun" & Semoga membesar dengan sihat + cergas + pintar + menjadik anak yg soleh...

lame nye nak menunggu... "bile nak tiup lilin ni mama?"
xsudah-sudah ngan dilin [lilin sebenarnye...hehehe] dia jek...asik tny lilin..tny kek dia..takot sgt lilin ngan kek tu lari...
wah...Mama...Wafi dah besar lah..adik jugak yang xtahu ape-ape..hehehee :P
2la ayat yg asik dia ulang.."Adik tak tau pape"..macam lah dia tau semuakan..tp dia comei..sbb dengar cakap mama dia...hehehe manje sgt budak ni..anak MAMA lah kate kan...huhuhu

ni present dari Mama...cantek kan helmet saya...:)


Nota kaki: Teringat citer wafi mase dlm kete on da way blk dr berbuke kat Merche last year...hehehe [sbb parents dia anto aku ngan kecik balik ke kerinchi]

Wafi: Lembu tu marah api lah..
Kami: Mcm mane lembu 2 marah wafi?
Wafi: dia mrah camni..."ishhhhh isshhhh ishhhh"
Kami: [simpan gelak..simpan gelak..] tp xtahan...gelakk jugak...

& kitaorg pon jahat..asik suh dia ulang jek..camne lembu tu marah dia...hahaha pd hal dia pandai2 jek reka citer pasal lembu tu marah..lembu kat merche tu mane leh cakap kn...dah name pon patung jek kat situ..hahahaaa

sangat lah sweet kalo nak suh dia citer sumthing....& lagi satu aritu..bile mama dia suh say "Thanx for coming" kat uncle dia...ngan jujur & lurus..dia pon cakap..dah besar nnt baek nih....dengar cakap Mama & others....

Comments

amoi said…
ensemnyeee si wafi ni...nak cop buat menantu...hahahaa...
blur42nd said…
sori...aku dah booked dulu since dia dlm pewut mak dia...hehehe..

tp leh jek bakal anak ko nak bersaing ngan bakal anak aku nnt..hahha verangan tah sudah...
cyana said…
tu dier... mak2 sibuk carik menantu...:)
blur42nd said…
kami blom jadik emak okey!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.