Skip to main content

Terdiam Seketika

Last week aku g register GYM yg sebelah opis aku tu..sbb nye ade promotion tok Budak opis aku kan..maka aku ngan Murni poie lah membuang duit yg dah mmg xtau nk campak kat mane tu kan..maka bermula pada detik itu...selama setaun 1 bulan..aku nye kaki akan rase gatal ajelah nk ke sana kn...


erm...ok g GYM tu xde lah masalah sgt..lari-lari anak..angkat berat tendang sane balun sini jek kan..koman2 malas pon...kayuh ajolah beskal yg ado tu..xpon nek kude ke [seyes gatal dowh bontot ngan peha naek menatang nih]...

sum more, murni nak sgt jumpe si norman hakim tu sbb nye...persoalan yg dia nk tny lom terluah lagi...BILE NAK KAWEN NGAN MEMEY? hahaha layan kan ajo...berani ka ko nak tny? hehehehee

selain leh gune peralatan depa pon ade class aerobik lah....dance class lah, yoga lah, spinning lah, aero dance lah...mcm2 lagi lah...leh jek join..tgk time..kalo available korang join lah...

maka TGh tadi ade dance class...1st tym ooo aku nak dance..sekali trainer tu ngajo TARIAN SALSA...hahaha cannot imagine lah camne aku menari kan... ala senang jek..kalo kowang tgk batang pokok yg melambai ke kiri ke kanan yg ala2 xdek seni tu kan...kaku jek goyang ke kiri & kejung jek goyang ke kanan...ha mcm tu lah rupe aku menari..nak tgk rupe aku sndr menari pon aku xsanggup TAPI ape kan daya..mmg cermin depan mate kn..hahahaa senak perut jugak aku gelak...

MMG nasib baek..sbb class tgh tu baru jek mule..& semua yg join seramai 6org tu pon baru belajar menari mcm aku kan...haha so sesame kaku lah lagi...ahahhaa mmg byk kali aku BLURR lah nk ingat step....TAPI kan...[byk plak TAPI] tgk budak len semua ade jek aura kelembutan..kire kalo nk lengguk tu ade lah seni lenggokan..tgk kat aku..mmg mcm patung yang pakai kayu tu..hahahahahaaa mmg kayu lah kan..nk goyang pon xdek seni...xpe layan kan ajo...

ape ape pon aku cume nak jumpe cikgu SALINA ke ape tah yg pasti cikgu praktikal time tu [ex-cikgu sekolah rendah yg memperlekehkan bakat aku suatu ketika dahulu..di mana dia ngan selambe telah menolak aku dr menyetai class tarian kat sekolah rendah dulu...]..dulu ko tolak aku masuk team tarian lagu ape tah..kumpulan Feminin & Ulik mayang kot....ha skrg aku belajar TARIAN SALSA tau....tapi SALSA kejungzzzzz ok! hahahahaa

mmg tergeliat lah urat2 kat pinggang aku td..sebab terkejut..lantakkan..tp percubaan BERANI lah tu kiranya....:P

ok dats all..malas dahh nk membebel

Nota kaki: Jue, aku terjebak ngan dance class nims...suppose ko yang pg patutnye [eleh..Jue bukan bace pon blogs ni..bek dia dok ngulit anak dia :P]


Comments

Queenin Murni said…
HAHAH!chaiyokk2 untuk kita..

aku suka.. walaupon pada mulanya terkankang2 nak follow steps.. hahahah!!

lepas ni guys... jgn sentap tgk kami beraksi dalam.. SEHATIII........BERDANSA!!!!!!!!!

:P
blur42nd said…
hahhaa

ko leh lah masuk sehati berdansa sbb ko kan dah kawen..

aku lom layak utk syarat dia yg pertama kn..hahahaha

nak seteam ngan ko kang org salah sangke plak kan..hik33
mama tisya said…
caiyok..caiyok...sehati ebrdansa ye

murni nk tnye NH bila nk kaiwn ngan emmey...:-p
didiladidi said…
ko bersalsa tu tak yah partner ka?

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…