Thursday, September 23, 2010

Raya..Raya..Raya

Ok lah, sempena bulan yang mulia ini & masing-masing masih mood RAYA dan cara-cara nak menghilangkan rasa boring sebab mood nak start keje tak mai...meh aku ajak main satu games....simple jek....

"Berikan satu perkataan yang ada suku kata RAYA"

cth:- Puduraya


Owh ni lah games yang aku ngan kazen aku main mase mlm raya pertama..kekekee, sbb masing2 boring & cuba utk menghilangkan rasa mengantuk masa beraya di rumah maklong aku. Ok, semua list yg korang tulis aku akan update kat sini...

-------------------------------------------------------------------------
Eja - Kotaraya
Murni - Duit raya [sorry, ko dah tak masuk dalam list dapat duit raya kan? hehehe], beraya, suraya [ ko dah macam kazen aku....siap kate suraya ni valid utk games ni..huahuahua boleh lah]
Akram - hantu raya [mentang-mentang tahun ni, semua TV dok pulun tayang citer hantu/seram jek]
Mira - jalan raya [ni mesti kes, terkenang jalan raya yg dilalui nak balik besut nih] , hari raya, siaraya [siaraya ni ape ek mira?]
Kenanga - Lebuhraya, Besraya, [hantu raya, jalan raya, dan duit raya dah ade yek]
Amoi - Bunga raya, pilihanraya , kuih raya [semua pakat tulis banyak-banyak..layan kan jek] Sepul - langsir raya [boleh diterima ke? xpe letak dulu...byk lg ni....boleh letak kan.,.]
Yun - Balai raya


p/s: ish....mane yang lain ni.....ade byk lagi ni...

14 comments:

Alya=Asniza +Mayudi said...

yun,,kotaraya....

-> nak jugak!!!!!

Queenin Murni said...

adam cakap: "Duit raya?"

hehehhe.. aci tak?

Yun said...

murni..aci jek...janji ade suku sakat raya

Akram said...

hantu raya

Mira Suhani said...

jalan raya

Kenanga said...

apabila raya menjelang tiba, lebuhraya Besraya penuh dgn hantu raya yg gaygeh mengutip duit raya beterabur atas jalan raya.

amoi said...

bunga raya
kuih raya
pilihanraya

hehe..

saifurudin said...

langsir raya

Queenin Murni said...

beraya :P
suraya?


hahhahahaha

Mira Suhani said...

hari raya, siaraya

saifurudin said...

kaya raya

saifurudin said...

dewataraya

saifurudin said...

kerja raya

saifurudin said...

jagat raya maksudnye alam semesta ..

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...