Skip to main content

Raya..Raya..Raya

Ok lah, sempena bulan yang mulia ini & masing-masing masih mood RAYA dan cara-cara nak menghilangkan rasa boring sebab mood nak start keje tak mai...meh aku ajak main satu games....simple jek....

"Berikan satu perkataan yang ada suku kata RAYA"

cth:- Puduraya


Owh ni lah games yang aku ngan kazen aku main mase mlm raya pertama..kekekee, sbb masing2 boring & cuba utk menghilangkan rasa mengantuk masa beraya di rumah maklong aku. Ok, semua list yg korang tulis aku akan update kat sini...

-------------------------------------------------------------------------
Eja - Kotaraya
Murni - Duit raya [sorry, ko dah tak masuk dalam list dapat duit raya kan? hehehe], beraya, suraya [ ko dah macam kazen aku....siap kate suraya ni valid utk games ni..huahuahua boleh lah]
Akram - hantu raya [mentang-mentang tahun ni, semua TV dok pulun tayang citer hantu/seram jek]
Mira - jalan raya [ni mesti kes, terkenang jalan raya yg dilalui nak balik besut nih] , hari raya, siaraya [siaraya ni ape ek mira?]
Kenanga - Lebuhraya, Besraya, [hantu raya, jalan raya, dan duit raya dah ade yek]
Amoi - Bunga raya, pilihanraya , kuih raya [semua pakat tulis banyak-banyak..layan kan jek] Sepul - langsir raya [boleh diterima ke? xpe letak dulu...byk lg ni....boleh letak kan.,.]
Yun - Balai raya


p/s: ish....mane yang lain ni.....ade byk lagi ni...

Comments

yun,,kotaraya....

-> nak jugak!!!!!
Queenin Murni said…
adam cakap: "Duit raya?"

hehehhe.. aci tak?
Yun said…
murni..aci jek...janji ade suku sakat raya
Kenanga said…
apabila raya menjelang tiba, lebuhraya Besraya penuh dgn hantu raya yg gaygeh mengutip duit raya beterabur atas jalan raya.
amoi said…
bunga raya
kuih raya
pilihanraya

hehe..
Queenin Murni said…
beraya :P
suraya?


hahhahahaha
saifurudin said…
jagat raya maksudnye alam semesta ..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.