Skip to main content

Makan sepanjang hayat katanya

ni aktiviti dengan lyza jugak kot..kat mid valley..teringin ke sebab penat berjalan..wakaka

maple syrup is wajib lah kan..kalau tak, tak sedap lah nak telan pancake tu macam tu jek.

nasi daun pisang kat bangsar..gilller merembes air liur..kena pekana lagi ni...

burger abg burn eh..burger bakar yang meletop tu

tapi lagi suka pada meatball dia..kuah balck paper dia sedap...yo...

kopi 343 kat muor...sob sob..dah tak boleh lepak sana lagi sebab lyza dah takde maka aku takde sebab nak merayap ke sana...

ni masa pagi tgh tunggu exopismate aku yang mak eihh lambat nau nak sampai.


kuat jugak ingatan aku kan...sebab ni kisah tgh taun lepas...wakakakaka....yang best roti ni...perghhhh lepas tu sedih sebab aritu naik train ke JB tapi train tu singgah kluang kejap je..xpe nnt CNY kita try tengok bukak ke x kedai kopi kluang tu..
 dan ni standard, penambah tenaga namanya...

 lepas tu pekena satay..muor kan pagi ke tgh ke petang ke malam ke..kompem ada satay..maka tiap kali makan, dessert kami mmg satay..wakakak alas an semuanya
 dan mee bandung muor yang wajib lah di bedal setiap kali ke sana...alah kedai dia yang depan sek. sains muor tu dan sebelah shell tu...jangan lupa cari ye.

 ni rojak kat flat kerinchi, kg. kerinchi...ni pon buat aku teringat2 jugak..aduhai..camno lah azam aku tahun ni nak kurang 10kg ni? macam mana..macam mana?
 ok ni aku request, lyza buatkan..alah..nk suh orang lain buatkan..memang tak dilayan lah..masing2 nk laying femili masing2....kah kah..lyza je yg bujang dalam geng sekolah aklu..eh aku ngan lyza lah..kahkah...aku malas nak masak..ni aku mengaku sebab nanti aku jugak kena perabiskan makanan..tu yang malas...
 dan ni masa marhaban tym raya kat muor..aku join je marhaban sekolah lyza ni..kah kah kah..aku kan muka tembok...

kalau tak buat muka tembok..kompem aku dok terperap kat rumah jelah jawabnya..gila tak warna warni kehidupan...

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…