Skip to main content

18-Nov-2007


Ni citer suate ptg dahulu...a day after Wedding si Ila..hehehe Me, DD, & MT telah menggila kan diri tok melepak kat Taman Bunga Raya or Orkid kat jln chendrewaseh, KL...pergh byk jugak tpt utk mengshoot gamba kat KL ni sebenarnya..xyah pg jauh2...so kami telah menyetelkan aktiviti kami dlm mase lebih kurang 3jam bertapa di sana b4 lepak makan Mc D Bangsar...hehehehe


Nilah hasil2 antara shoot yg terakam dlm camera si DD...bile lah impian aku nk memiliki DSLR akan termakbull..xpe sikit mase lg..hehehehe

2la sbb aku dr dulu berimpian nk jadik photog yg berjaya kan... [wait & see] rupe2 nyer membe2 aku pon ramai jugak yg mempunyai hobi yg same mcm aku..nk wat camne hobi ni agak mahal..2la aku nk teruskan impian ber dive..xde kemampuan kan...nak maintainkn hobi 2..sbb memerlukan cost yg agak tinggi....terpakse carik yg sola-sola..ikut kemampuan..ni pon xtermampu..pi mane2 pon aku maseh mengusung A400 aku 2..heheheehe

Ni lah antara aksi-aksi kami di hari itu..sungguh tah pape jek..ahahah janji kami enjoy! hehehehe if weekend dok lepak saje kat umah kompem..mati ke buhsananye..so, kami berjaya mewujudkan aktiviti sehat tanpa membazir di shopping complex...
lepas makan di MC d..kami singgah di bang village...tah pape jek..brg sume mahal2...xlarat den nk jengah..hahahahaha pd hal nk sedapkan ati sbb xmampu nak memiliki kan..hehehe
ok nanti cont ngan aktiviti laen lak...
ni pon dah kire back dated nyer n3..heehehhee...ssh lah skrg nk update blogs....xlarat nk maintain..ngan fotopages lah..ngan flickr lah...macam2 nak cube kan..
2la blog zaman belajar tah mane tah..aku xingat id ngan pwd..hehehehehee jadik mak nenek jugak aku ni rupe2nyer... tp luahan tym belajar dah berlalu kan..hehehehe skrg zaman penuh pancaroba sbb makan minum kehidupan sume kene tanggung sendiri..hehehehehe.....
Note for today..dpt dr email sape tah
"Time is like a river. you cannot touch the same water twice, bcoz the flow that has passed will never pass again....so enjoy every moment of life"

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.