Skip to main content

Citer Di suatu Hari Sabtu

Nisrina Nabihah

Comei nye dia...

GeRaM nye Aku!!

Lyza, Safiri, Ida, Aku

Ex Sharodzian SPM 1999 & PMR 1997

Aku & Baeyah
Baeyah & Tariq

Semoga Berbahagia
7 Jun 2008, sempena ulangtahun birthday agong, adelah 2 org bdk sekolah aku wat majlis..kebetulan aku mmg blk kampung..kununnyer nk anto kete aku service..tp hampeh sume kdai ttp..so aku pon attend lah wedding si baeyah & idani...aku janji ngan Lyza.. heheeh lyza skrg dah keje kat Muor kn..so mmg muke dia lak lah yg ade kat majlis kawen bebudak ni...hahahaha 1st kami ke rumah baeyah..around 1pm aku ngan lyza dah smpai....lepak jap..sbb jumpe uda, isyah, faezah, nadia, liyana, fasih, esah, si kembar [ni jek kot]..oppss mase nk blk aku terserempak ngan izzaty..hehhee...dok lame sket sbb nk tgu dia bersanding..lyza dah gelisah xselesa dok lelama..hahahahaa nasib lah kn..aku mmg nk tgu sbb dulu aku dah janji ngan baeyah kalo attend wedding dia aku nk tgu dia bersanding...hahahahaa dah si lia ngan selambe jek buat ayat " baeyah bkn dulu ngan org laen ke..ni kawen ngan org laen" selambe ayam land dia jek wat statement kuat2 mcm 2..hampess..dah jodoh dia ngan kawan ex dia nk wat mcm mane kn..hope jodoh depa berpanjangan...to baeyah & tariq...selamat pengantin baru...

xsempat tgu dia berarak masuk umah..aku ngan lyza cargas ke majlis idani..sempat lah pose 2-3 ketul ngan ida & safiri..ni pon same..muke depa same..murah rezeki ..heheheehe..aku doakan dia berbahagia...acara lepas kenduri ni yg aku sgt nanti2 kan..hahahaha yolah..ni lah plan yg sebenarnya..aku nk g melawat yam & baby nyer..2la dah 12days baru aku sempat tgk si nisrina nabihah yg comei...suke sgt...lame jugak lah aku bertapa kat umah si yam..dah lah tgk dia ngan nabilah jek [jgn salah phm nabilah ni adik dia] hehehehee ape lg..dok layan hindustan yg aku phm ape ceritanya..sbb dok sibok melayan si nisrina yg membute jek keje dia..penat aku kaco..selambe ayam jek dia tido..hhehehehehe...aku ngan lyza bertapa kat umah yam dr 3pm until 7pm...sempat zohor ngan asar kat umah dia 2..hahahahaa 2la...umah dia pon tgh bz nk wat kenduri abg dia 22 jun ni lak..2 pon aku kene tlg jugak..sbb yam masih tgh berpantang kn..hahahahaa nnt aku update lak pic nisrina tym cukur jambul 21 jun ni.....

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…